[صفحه اصلی ]    
منوی اصلی
صفحه اصلی::
معرفی معاونت::
اخبار و رویدادها::
آئین نامه ها ::
آلبوم تصاویر::
::
مدیریت ها

AWT IMAGE

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
سایت های مرتبط با معاونت

AWT IMAGE

AWT IMAGE

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
نظرسنجی
سایت معاونت فرهنگی و اجتماعی را چگونه ارزیابی می کنید؟
عالی
خوب
متوسط
ضعیف
   
..
کرسی آزاد اندیشی

AWT IMAGE

..
آرشیو مطالب

..
:: برگزاری چهل و ششمین جلسه فرهنگی اساتید ::
 | تاریخ ارسال: 1392/3/1 | 

AWT IMAGE

چهل و ششمین جلسه فرهنگی اساتید برگزار شد

  دوشنبه، سی­ام اردیبهشت ماه سال 1392، جلسه فرهنگی اساتید با موضوع «کشمکش­ها جهانی در سوریه» در مجتمع حضرت امام خمینی (ره) دانشگاه علم وصنعت ایران برگزار شد.

  در این جلسه دکتر یعقوب توکلی، محقق، مورخ و مدرس حوزه و دانشگاه سخنرانی و در انتها به سوالات اساتید حاضر در جلسه، پاسخ گفت. وی در مورد ساختار قومیتی و مذهبی جامعه سور یه گفت: در سوریه دولتی را شاهد هستیم که به دولت علوی مشهور است ولی در این کشور شاهد ترکیب چند ملیتی و چند مذهبی هستیم. وی افزود: در این کشور بین 25 تا 30 درصد جمعیت را اهل تسنن تشکیل می­دهند که اخوان المسلمین، جریان سیاسی حاکم بر آن است. همچنین در سوریه حدود 20 درصد را علویان، کمتر از 5 یا 6 درصد را شیعیان اثنی­عشری و بخشی را هم مسیحیانی که مورد حمایت اروپائیان و به ویژه فرانسویان هستند، تشکیل می­دهند.

  دکتر توکلی سپس با تصریح این نکته که هم اکنون، جریانهای مختلفی در سوریه در حال رقابت و منازعه هستند، به تشریح گروه­های متعارض و متخاصم دولت سوریه پرداخت و گفت: بیداری اسلامی، موجب تغییر موازنه اساسی در خاورمیانه شد. وی افزود: یک سوی این منازعه، غرب و امریکاست که به دنبال فرآیند تشکیل خاورمیانه جدید است. در سوی دیگر، اسرائیل است که به دنبال فرصتی برای تجزیه سوریه یا تضعیف آن است در حدی که تا سالیان دراز قدرت رویارویی با اسراییل را نداشته باشد، ضمن اینکه می­تواند دست ایران را هم کوتاه کند چون می­داند پایگاه نفوذ ایران در منطقه، سوریه است.

  این مدرس حوزه و دانشگاه، ترکیه را مکمل بحران در سوریه دانست و گفت: دولت ترکیه به دلیل موفقیت­های ساختاری و اقتصادی، به عنوان الگو از سوی دولتهای جدیدی نظیر مصر و تونس مطرح شده که فرصتی برای ترکیه ایجاد کرده که بخواهد مسیر گذشته عثمانی­گرایی خود را طی کند و از سویی در شرایطی که اروپا و امریکا توان اعزام نیرو حتی به عنوان حافظ صلح به سوریه و منطقه را ندارند، ریسک ورود به منازعه سوریه، برای ترک­ها، وسوسه­انگیز است.

دفعات مشاهده: 2919 بار   |   دفعات چاپ: 797 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 21 بار   |   0 نظر

CAPTCHA
   
سایر مطالب این بخش سایر مطالب این بخش نسخه قابل چاپ نسخه قابل چاپ ارسال به دوستان ارسال به دوستان

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علم و صنعت ایران می باشد نقل هرگونه مطلب با ذکر منبع بلامانع می باشد