برگزاری نشست فرهنگی و دانش افزایی استادان

نشست فرهنگی و دانش افزایی استادان با حضور اعضای محترم هیات علمی دانشگاه در روز دوشنبه ۱۲ دیماه ۱۴۰۱ با موضوع "کارکرد هوش مصنوعی در مدیریت تحولات امروز" برگزار گردید.
این جلسه با خوشامد گویی و طرح موضوع توسط دکتر خیرالدین آغاز کردید.
آقای دکتر مینایی، ریاست دانشکده کامپیوتر با گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان سردار سلیمانی و دکتر فخری زاده و یاداوری بیانات مقام معظم رهبری در خصوص اهمیت و توجه به هوش مصنوعی، به بررسی جایگاه امروز هوش مصنوعی در جهان پرداختند.
ایشان تاکید کردند ایران در رتبه بندی اسکوپوس (پژوهش) جایگاه شانزدهم را دارد.اما در رتبه بندی های دیگر جهانی جایگاه قابل توجه ای ندارد.
دکتر مینایی مهم ترین نیاز هوش مصنوعی در کشورهای در حال توسعه را " نیروی ماهر" دانسته و یکی از دلایل افت جایگاه ایران را در موضوع هوش مصنوعی را مهاجرت نخبگان دانستند.
پیشنهاد درس سه واحدی "سرویس هوش مصنوعی" برای دانشجویان از اقدامات دانشگاه برای رشد بیشتر این رشته می باشد که در دستور کار قرار گرفته است.
در ادامه جلسه دکتر مزینی از اساتید دانشکده کامپیوتر با طرح مقدماتی از موضوع هوش مصنوعی، تاکید کردند که نشانه هایی از برتری هوش مصنوعی در رقابت با انسان گزارش شده که این موضوع اهمیت بررسی بهتر و بیشتر هوش مصنوعی را برای جوامع علمی نشان می دهد. در واقع هوش مصنوعی بعنوان یک ابزار در تمام سطوح زندگی انسان تاثیر گذار خواهد بود.
ایشان در ادامه گزارشی از گسترش و نفوذ هوش مصنوعی در برخی از کشورهای جهان ارائه کردند.
دکتر مزینی پیشنهاد دادند که دانشگاه ها باید در این خصوص خلاق و فعال باشند و دانشگاه علم و صنعت ایران در این مورد پیشگام بوده است. دو موضوع " طراحی و راه اندازی درس هوش مصنوعی سرویسی" و " راه اندازی پردیس متاورس" از اقدامات مهم پیش روی دانشگاه می باشد.
این استاد دانشکده کامپیوتر سپس به معرفی سرفصل های دروس هوش مصنوعی سرویس پرداختند و یادآوری کردند که از ترم آینده دو درس در فضای متاورس ارائه خواهد شد.
سخنران بعدی جلسه آقای دکتر محمد رضا قاسمی بودند که به ابعاد پیچیده هوش مصنوعی در حوزه حکمرانی پرداختند و اشاره کردند که امروزه هوش مصنوعی بخشی از زندگی مردم شده است. مواردی مثل مسیریاب ها، فروشگاه های اینترنتی، دستیارهای هوشمند، بازارهای سرمایه، خودروهای خودران و ... از این گونه موارد می باشند.
ایشان سپس به برخی از چالش های پیش روی این صنعت پرداخته و اشاره کردند که مرکز نوآوری حکمرانی هوشمند پیگیر این گونه موارد می باشد. موضوعاتی همچون فقه و هوش مصنوعی، فلسفه و هوش مصنوعی، اخلاق و هوش مصنوعیف روانشناسی و هوش مصنوعی و ...
در ادامه اساتید حاضر در جلسه به بیان نظرات و سوالات خود در این خصوص پرداخته و تبادل نظر نمودند.
|