جلسهی معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه
با اعضای محترم انجمن اسلامی دانشجویان
.jpg)
این جلسه در روز چهارشنبه مورخ ۱۴۰۰/۲/۱۵ به صورت مجازی و در فضای صمیمی، با حضور اعضای انجمن اسلامی دانشجویان و مسئولین فرهنگی دانشگاه برگزار شد .
جلسه با قرائت آیاتی چند از کلام الله مجید شروع آغاز و سپس سرکار خانم علی محمدی دبیر انجمن اسلامی دانشجویان، از دکتر ارجمندی و دکتر اکبرزاده بخاطر تشکیل چنین جلسات، که بسیار موثر و مایه خیر و برکت می باشد، آن هم مصادف با لیالی قدر تشکر نمود و از فعالیت های تاثیرگذار معاونت فرهنگی در دانشگاه در دوره کرونا و حمایت این معاونت از تشکل ها و فعالان دانشجویی سپاسگزاری داشتند.
خانم علی محمدی، انجمن اسلامی دانشجویان را قدیمیترین تشکل این دانشگاه دانست، اگرچه برای مدتی این انجمن فعالیتش به حداقل رسید، ولی پس از مدتی رکود، شروع به فعالیت کرده و به صورت موثر قدمهایی پرقدرتی را برداشته است. ایشان با توجه به این که برای اعضای انجمن اسلامی دانشجویان، مسیر رشد موثری جهت انجام کارهای فکری ترسیم شده است، مباحث مبنایی و فضای موجود دفتر تحکیم وحدت و نقش آن دفتر را در چیدن مسیر رشد پیش روی انجمن اسلامی قابل توجه دانست.
دبیر انجمن اسلامی، با نگاهی به فعالیت های اخیر بیان داشت : با توجه به اجرای مسابقات متعدد از جمله "مسابقهی جرعهای از هدایت" از انجام فعالیتهای فرهنگی در فضای مجازی خبر داد و عنوان نمود که این نوع کارهای اجرایی سبب برقراری ارتباط با بدنهی دانشجویان می شود.
سرکار خانم علی محمدی اشاره داشتند که یکی از مسایل مهمی که در این برهه از زمان با آن روبرو هستیم، جذب نیروهای انسانی برای انجمن بوده و تاکید کردند که دانشجوها با ورود به تشکلهای مختلف، به خوبی میتوانند توسط حمایتهای معنوی آن تشکل رشد کنند. ایشان همچنین اشاره کردند که انجمن اسلامی دانشجویان تشکلی است که با بیرون از دانشگاه ارتباط داشته و جهت گفتمان سازی برای دانشجویان دانشگاه، پشتوانهی دفتر تحکیم وحدت را با خود دارد.
سرکار خانم علی محمدی دبیر انجمن اسلامی دانشجویان:
دانشجویان با ورود به تشکلهای مختلف،
به خوبی میتوانند توسط
حمایتهای معنوی آن تشکل ها رشد کنند.
در این جلسه اعضای دیگر انجمن اسلامی دانشجویان فضای حاضر در دانشگاه و حمایت های معاونت فرهنگی را موثر برای تشکل ها دانسته و تاکید نمودند اثرگذاری تشکل ها در دانشگاه علم و صنعت ایران، از سایر دانشگاهها بیشتر است و نقطه قوت فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی را رشد ویژگیهای تربیتی و شخصیتی دانشجویان در دو سال ابتدایی ورود به دانشگاه دانستند.
همچنین حاضرین نقطه ضعف بعضی از تشکل های دانشجویی را در نپرداختن به مسائل کلان جامعه و عدم تحلیل درست از بعضی مسائل جامعه دانستند و بهترین حالت را تعادل بین این دو برشمردند . در ادامه اشاره داشتند میبایست ذهن دانشجویان تشکیلاتی به سمت تعیین رسالت و راهبردهای کلان هدایت شود و افراد صاحب نظر و صاحب اندیشه و ایده میبایست در قالب کلان انقلاب و نظام، دانشجویان فرهیخته ای را تربیت و تحویل جامعه دهند تا شاهد تبدیل ظرفیتهای بالقوه به بالفعل باشیم.

دکتر ارجمندی در ادامه جلسه ضمن التماس دعا در شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان و سومین شب قدر، از ایزد منان طلب عاقبت بخیری برای همدیگر کرده و اشاره کردند؛ به روایتی شب اصلی قدر همین شب بیست و سوم است، پس همدیگر را فراموش نکنیم.
"آسمان بار امانت نتوانست کشید قرعهی کار به نام من دیوانه زدند"
ما آفریده شدهایم تا خدا را عبادت کنیم،تا دوباره برگردیم به همان اصل خودمون، "ما ز بالاییم و بالا میرویم"
ایشان افزودند در کارهای تشکلی و فعالیتهایمان اخلاص سرلوحهی تمامی کارها باشد و برای بودن و دیده شدن و مسائلی از این قبیل کار نکنیم، چرا که عبث و بیهوده میباشد، چرا که ما در محضر خدا هستیم و اساس همهی امورات اخلاص است، تا به بیراهه منتج نشود.
معاون فرهنگی و اجتماعی، انجمن اسلامی دانشجویان را از باسابقهترین، با ریشه ترین و با اصالت ترین تشکلهای دانشجویی دانست، که سابقهی چند دهه را با خود دارد؛ از مبارزه با ظلم، طاغوت و رژیم پهلوی و بیعدالتیها تا جوانهای برومندی که از همین انجمن برای دفاع از انقلاب، خاک و کشور به شهادت رسیدهاند.
دکتر ارجمندی :
انجمن اسلامی دانشجویان باید ماموریت گرا باشد
تا بتواند منشاء گفتمانسازی شود.
دکتر ارجمندی همچنین بیان کردند که این انجمن فراز و فرودهایی نیز داشت. گاهی در اوج، گاهی در سطوح پایینتر، اما چون ریشه به اصالتها دارد از بین نرفته و نخواهد رفت، هر چند ریزشها و رویشهای فراوانی داشته و جوانان فرهیخته و دانشمندی پرورش داده است، ولی قویا میبایست ماموریت گرا باشد تا بتواند منشاء گفتمانسازی ذکر شده در جلسه شود. این انجمن میبایست نیازمندیهای فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و علمی جامعه را شناسایی کند تا بتواند بر مبنای آن نیازمندیهای انتخاب و شناسایی شده حرکت کند، میبایست به دنبال کارهای کلان باشد، نه مانند برخی ها دنبال کارهای جزئی که سبب کوچک شدن تشکل میشود. میبایست اندیشههای بزرگی داشته باشند، که هم فرد و هم تشکل را بزرگ میکند و به سمت اندیشههای جزئی و کوچک نروند.
دکتر ارجمندی بیان داشتند: با توجه به اینکه تشکلهای دانشجویی، پرورش دهندهی مدیران آیندهی جامعه هستند، آن ها میبایست افق تعالی را با توجه به گذشته ،حال و آینده ترسیم کنند تا بتوانند الگوساز، گفتمانساز و ماموریت گرا باشند و از طریق روی آوردن به کارهای اساسی و بزرگ، در کنار همدیگر و با حمایت مادی و معنوی مسئولین فرهنگی دانشگاه انسجام و نظم خاصی را به جامعهی دانشگاهی منتقل کنند.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه:
نقطه مشترک همهی ما حرکت به سوی
تمدن بزرگ اسلامی، در قالب و بستر
فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی و ماموریت گرا موثر میباشد.
معاون فرهنگی دانشگاه بیان داشت: با توجه به فرمایش مقام معظم رهبری که دانشگاه علم و صنعت را فیضیهی دانشگاهها نامیدهاند، اشاره کردند که نقطه مشترک همهی ما حرکت به سوی تمدن بزرگ اسلامی، در قالب و بستر فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی و ماموریت گرا موثر میباشد.
معاونت فرهنگی بر مبنای برنامه راهبردی دانشگاه فعالیت های خود را به صورت ماموریت گرایی شکل داده و تبیین می نماید . بی شک تشکل های دانشجویی نقش اساسی در این ماموریت ها و برنامه ها خواهند داشت. واز مشورت های تاثیرگذار آنها بهره خواهیم گرفت.
دکتر ارجمندی:
معاونت فرهنگی بر مبنای برنامه راهبردی دانشگاه
فعالیت های خود را به صورت ماموریت گرایی
شکل داده و تبیین می نماید .بی شک تشکل های
دانشجویی نقش اساسی در این ماموریت ها
و برنامه ها خواهند داشت. واز مشورت های
تاثیرگذار آنها بهره خواهیم گرفت.
ایشان در پایان افزودند: تشکلها دانشجویی بر مبنای عقلانیت و شرع، بر مبنای امر به معروف و نهی از منکر و بیان انتقادهای سازنده چتر فعالیتی فرهنگی و اجتماعی دانشگاه را بزرگ تر کنند، تا با اخلاص مسیر پر برکتی را طی نمایند و در آخر به دکتر اکبرزاده توصیه داشتند که مشکلات و نیازمندی های انجمن اسلامی را بررسی و حمایت همه جانبه داشته باشند .
در ادامه جلسه آقای دکتر اکبرزاده، مدیر امور فرهنگی و فوق برنامه با توجه به هدفهای ترسیم شدهی اعضای محترم انجمن اسلامی دانشجویان، مسیر حرکت آنان را مسیری پر خیر و برکت دانست و از این که اعضای این انجمن به فکر کارهای بنیادی و کلان در دانشگاه هستند، ابراز خرسندی و خوشحالی کرد. ایشان مدیریت امور فرهنگی و فوق برنامه را معین اصلی تشکلها و مخصوصا عزیزانی دانست که کارهای بنیادی و فکری موثری را برای نسل چهارم انقلاب انجام میدهند.
آقای دکتر اکبرزاده با اشاره به این که ما در گام دوم انقلاب نیازمند حرکت آفرینی و نقشآفرینی جوانان خوش فکر دانشگاه هستیم، از تشکل انجمن اسلامی دانشجویان خواست تا با ارائه برنامههای بنیادی، از جمله کرسیهای آزاد اندیشی و میزگردهای گفتمانسازی و سایر برنامههایی که در جریان سازی دانشجویی موثر باشد، گام بزرگی را در گام دوم انقلاب بردارند. ایشان با تاکید بر جمله رهبری (مدظلهالعالی) مبنی بر این که دانشجویان حساس ترین قشر دانشگاهی هستند، وظیفه و رسالت اصلی تشکل های دغدغه مند را پرداختن به مسائل کلان جامعه و تقویت قدرت تجزیه و تحلیل دانشجویان از محیط فرهنگی و اجتماعی دانشگاهی دانستند. ایشان دانشگاه علم و صنعت را یکی از بهترین دانشگاهها به سبب دارا بودن تشکلها و انجمن های کارا و قوی دانست.
در پایان جلسه با دعای خیر برای سلامتی امام زمام (عج)، تندرستی تمامی هموطنان و شفای همه بیماران علی الخصوص بیماران کرونایی و ذکر صلوات به پایان رسید. |