مرکز کارآفرینی- اخبار
اهمیت موضوع تجاری سازی

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1395/6/6 | 

بهترین حمایت از اختراع، تسهیل مسیر تجاری‌سازی است

گرروسی؛ مخترع برگزیده جشنواره رویش گفت: فردی که در حوزه اختراعات وارد می‌شود، قطعاً توانایی ایده‌پردازی دارد اما لزوماً نیازهای موجود را نمی‌شناسد، به همین دلیل هدف‌گذاری برای مخترعان و هدایت آنان به سمت انجام اختراعات کاربردی ضروری است.

اقدام و عمل؛ دولت-ملت؛ امیدوار و استوار

حمید گرروسی؛ مخترع برگزیده جشنواره رویش و دانش‌آموخته مهندسی شیمی از دانشگاه آزاد اسلامی در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان با اشاره به لزوم کاربردی‌بودن اختراعات، گفت: جهت‌دهی به توان و قابلیت‌های مخترعان یک ضرورت است.

وی افزود: سالانه بیش از دو هزار اختراع در کشور انجام می‌شود که از بین این تعداد درصد بسیار کمی قابلیت تجاری‌سازی و رسیدن به مرحله تولید و فروش دارند.

گرروسی ادامه داد: فردی که در حوزه اختراعات وارد می‌شود، قطعاً توانایی ایده‌پردازی دارد اما لزوماً نیازهای موجود را نمی‌شناسد و انرژی و توان او در معرض هدررفت قرار می‌گیرد. به همین دلیل هدف‌گذاری برای مخترعان و هدایت آنان به سمت انجام اختراعات کاربردی ضروری است.

دانش‌آموخته مهندسی شیمی اضافه کرد: ایران کشوری است با منابع نفتی وگازی فراروان و از سوی دیگر جنگل‌های بسیاری نیز در شمال و جنوب جغرافیای خود دارد. این ویژگی‌ها یعنی اینکه کشور نیازمند ارتقاء در حوزه ایمنی‌های آتشگیری است و در چندسال اخیر نیز هم پالایشگاه‌های نفتی در حریق سوختند و هم بخشی از جنگل‌های کشور؛ با این‌حال متاسفانه کمتر مخترعان به این حوزه وارد شده‌اند.

مخترع برگزیده جشنواره رویش در ادامه با اشاره به معیارهای در نظر گرفته‌شده برای شناسایی و معرفی اختراع برگزیده، گفت: ملاک‌های بسیار مناسبی تعیین‌شده است و برطبق آن داوری‌ها نیز اصولی و کارشناسانه است اما برگزیده‌شدن انتهای کار نیست.

وی با اشاره به لزوم حمایت از اختراعات برگزیده، اظهار داشت: حمایت تنها در پرداخت کمک‌هزینه و یا پشتیبانی مالی خلاصه نمی‌شود بلکه مهمترین تسهیل برای یک مخترع که کالایی کاربردی را اختراع کرده است، فراهم‌کردن بستر مناسب برای ورود به عرصه تولید است. به عبارت دیگر در حوزه اختراعات، هدف اصلی رسیدن از ایده به تولید و در نهایت ثروت‌آفرینی از راه ورود به تجارت است.

گرروسی بیان داشت: افراد موفق در تجارت غالباً از گروه‌های مشورتی بسیار توانمندی در کنار خود بهره می‌برند و پیش از حضور در هر حوزه‌ای تمام جوانب آن را مانند مسائل مالی، حقوقی، اقتصادی و بازاریابی بررسی می‌کنند و همین موضوع دلیل موفقیت آنان است. در اختراعات نیز باید این‌گونه حمایت صورت گیرد. اگر اختراعی از سوی بنیاد ملی نخبگان قابلیت ورود و موفقیت در عرصه تجاری‌سازی را داشت، از سوی گروهی کاربلد در حوزه صنعتی و تجاری مورد حمایت‌های مشورتی قرار بگیرد.

مخترع برگزیده جشنواره رویش در پایان ایجاد و گسترش تعامل نهادها ذی‌ربط با بنیاد ملی نخبگان را تسهیلگر مسیر مخترعان دانست و خاطرنشان کرد: بسیاری از چالش‌های موجود با برقراری همکاری نظام‌مند دستگاه‌های اجرایی قابل رفع است.

نشانی مطلب در وبگاه مرکز کارآفرینی:
http://www.iust.ac.ir/find-63.5786.46331.fa.html
برگشت به اصل مطلب