دانشکده مهندسی صنایع- برگزاری دفاعیه های دکتری
دفاعیه دکتری

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1402/3/7 | 

محمدرضا حسین‌زاده دانشجوی دکتری رشته مهندسی صنایع، از رساله خود با عنوان «یکپارچه‌­سازی برنامه‌­ریزی فرآیند و زمان­بندی گروهی عملیات با زمان­های تنظیم وابسته به توالی»‏‎ ‎به راهنمایی آقای دکتر حیدری ۱۰ خرداد ماه ۱۴۰۲ ساعت ۸:۳۰ دفاع خواهد نمود‎. 
شماره دانشجوئی: ۹۲۸۷۲۰۱۸
نشانی الکترونیکی: 
mrhzadehgmail.com
استاد راهنما:  آقای دکتر مهدی حیدری
استاد مشاور: آقای دکتر محمد مهدوی مزده
اساتید داور داخلی: آقای دکتر احمد ماکوئی- آقای دکتر عمران محمدی
اساتید داور خارجی: آقای دکتر محمدتقی تقوی فرد- آقای دکتر رضا رمضانیان

زمان دفاع: ۱۰ خرداد ماه ۱۴۰۲- ساعت ۸:۳۰ کلاس ۳۰۱ ( طبقه سوم دانشکده)

چکیده:

ارتقا تکنولوژی شرکتهای تولیدی را قادر می‌سازد که از ماشین‌­آلات چندکاره به منظور افزایش انعطاف‌­پذیری سیستم‌های تولیدی جهت تولید محصولات متنوع بصورت انبوه در مدت زمان کوتاه استفاده نمایند. در این شرایط امکان تولید محصولات با برنامه‌­های فرآیند چندگانه فراهم گردیده و بررسی برنامه‌­ریزی فرآیند و زمانبندی به عنوان دو مولفه مهم در سیستم‌های تولیدی در چهارچوبی یکپارچه ضرورت می‌­یابد. از سوی دیگر، به منظور غلبه بر مشکلات مربوط به زمانهای تنظیم طولانی و افزایش بهره ­وری در سیستم‌های تولیدی استفاده از پردازش گروهی حائز اهمیت است.
با مشاهده محیط‌های مدرن تولیدی، در این رساله برای اولین بار، مسئله یکپارچه‌­سازی برنامه‌­ریزی فرآیند و زمانبندی گروهی عملیات با زمان‌های تنظیم وابسته به توالی مورد مطالعه قرار می‌گیرد. قطعات (کارها) بر اساس تشابه شکل ظاهری و عملیات مورد نیاز جهت ساخت، گروه­‌بندی شده بطوری‌که هر گروه برنامه (های) فرآیند مربوط به خود را دارد. این برنامه­‌های فرآیند می‌­توانند شامل مسیرهای متفاوتی برای ساخت قطعه (انجام کار)، توالی مختلفی از عملیات و یا استفاده از ماشین­‌آلات مختلف باشد. برای انجام کارهای مربوط به یک گروه نیاز به تنظیم خاصی نیست اما برای پردازش کاری از یک گروه بعد از کاری از گروه دیگر بر روی یک ماشین تنظیماتی قابل ملاحظه مورد نیاز است که مقدار آن به ماشین مورد استفاده و گروه قبلی و بعدی مورد پردازش بر روی آن ماشین بستگی دارد.

در ابتدا مسئله برنامه‌­ریزی فرآیند و زمانبندی بدون پردازش گروهی مورد بررسی قرار می ­گیرد. از آنجایی که تمامی روشهای حل ارائه شده برای این مسئله نیازمند لیستی از پیش تعیین شده از برنامه‌­های فرآیند بوده و تهیه این لیست در بیشتر مواقع زمانبر و خسته‌­کننده است، ابتدا با استفاده از مفهوم ترکیب عملیات یک مدل ریاضی کارا برای این مسئله ارائه شده و سپس یک روش ابتکاری اولویت محور ارائه می‌گردد که بدون نیاز به لیست برنامه‌های فرآیند و بر اساس اولویت‌­دهی به کارها، ترکیب عملیات هر کار و عملیات موجود در هر ترکیب عملیات به حل مسئله می ­پردازد. در ادامه، این مسئله با پردازش گروهی و زمانهای تنظیم وابسته به توالی مورد بررسی قرار می­ گیرد. دو مدل ریاضی برنامه فرآیند محور یا نوع اول و ترکیب عملیات محور یا نوع دوم برای مسئله ارائه می‌­گردد. به منظور حل مسئله دو الگوریتم فرا ابتکاری ژنتیک و چرخه آب پیشنهاد شده است. در پایان با استفاده از داده‌­های مستخرج از یک مطالعه موردی و سپس ایجاد مسائل تست، مدلها و روشهای ارائه شده ارزیابی شده­‌اند.

نشانی مطلب در وبگاه دانشکده مهندسی صنایع:
http://idea.iust.ac.ir/find-61.11055.73519.fa.html
برگشت به اصل مطلب