دانشکده مهندسی صنایع- برگزاری دفاعیه های دکتری
دفاعیه دکتری

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1396/10/17 | 

 

استاد راهنما: دکتر محمد فتحیان

اساتید مشاور: دکتر میرسامان پیشوایی- دکتر امراه دمیر

اساتید داور داخلی: دکتر محمدسعید جبل عاملی، دکتر محمد سعیدی

اساتید داور خارجی: دکتر ستاک، دکتر کریمی

مکان و زمان جلسه دفاع: یک شنبه 96/11/01 ساعت 10 صبح - مکان سالن شهید شهبازی دانشکده

عنوان: مسیریابی وسیله نقلیه با در نظر گرفتن کاهش آلودگی در سامانه حمل و نقل هوشمند در شرایط عدم قطعیت

چکیده

امروزه در مدیریت زنجیره تأمین دیگر تنها توجه به اهداف اقتصادی کافی نیست و عرضه­کنندگان کالا بایستی برای  بهره­مندی از زنجیره­ای پایدار، اهداف زیست محیطی و اجتماعی را نیز در نظر بگیرند. در سال­های اخیر توجه به اهداف زیست محیطی به شکل چشم­گیری افزایش یافته و پژوهش­های بسیاری در زمینه زنجیره تأمین سبز و لجستیک سبز انجام گرفته است. یکی از حیاتی­ترین اجزای فرآیندهای لجستیکی که بخش عمده­ای از آلودگی­های لجستیکی را باعث  می­شود، حمل و نقل است.
گسترش روز افزون سیستم­های اطلاعاتی و تجهیزات ماهواره­ای، فرصت­های جدیدی را در اختیار سازمان­ها قرار داده است. ناوگان­های حمل و نقل هوشمند قادر خواهند بود با حذف اثرات ناشی از عدم قطعیت اطلاعات اولیه، خدماتی با کیفیت مطلوب­تر و هزینه مناسب­تر ارائه کنند.
در این تحقیق مسیریابی وسایل نقلیه هوشمند با رویکرد زیست محیطی مورد مطالعه قرار گرفته‌ است و تمرکز اصلی بر روی کاهش مصرف سوخت معطوف شده است. در این پژوهش ابتدا به ارائه مدلی برای مسیریابی وسایل نقلیه با در نظر گرفتن کاهش آلایندگی و مصرف سوخت در شرایط عدم قطعیت تقاضا و زمان سفر و روش حل آن پرداخته شده و سپس کارآمدی وارزش افزوده ناشی از هوشمندسازی ناوگان با ارائه مدلی برای مسیریابی وسایل نقلیه هوشمند با در نظر گرفتن کاهش آلایندگی و مصرف سوخت خواهد شد.
در این پژوهش ضمن تشریح اهمیت مسئله، با ارائه مدل­های مختلف برای حل مسئله آلایندگی-مسیریابی در شرایط عدم قطعیت با ارائه الگوریتم فراابتکاری برای حل مسئله در حالت استوار و پویا به تحلیل ارزش اطلاعات کامل و ضرورت استفاده از ناوگان هوشمند پرداخته شده است. مسئله جمع­آوری شیر در شهرستان نیشابور به عنوان کاربرد عملی مدل­های ارائه شده مورد بررسی قرار گرفته و نتایج حاصل از بررسی نمونه موردی تأییدکننده نتایج پیاده­سازی مدل برای داده­های استاندارد مورد استفاده و ارزش بالای اطلاعات کامل است.

نشانی مطلب در وبگاه دانشکده مهندسی صنایع:
http://www.iust.ac.ir/find-61.11055.52043.fa.html
برگشت به اصل مطلب