روابط عمومی دانشگاه- دفاعیه های دکترا
دفاعیه دکتری در دانشکده مهندسی عمران

حذف تصاویر و رنگ‌ها

 

AWT IMAGE

 دفاعیه دکتری در دانشکده مهندسی عمران

   آرش منصوری (دانشجوی دوره دکتری مهندسی عمران- مکانیک خاک و پی)، 18 آذرماه از رساله دکتری خود با عنوان «ارزیابی نشست زباله شهری در مقیاس میدانی در مناطق گرم و خشک» به راهنمایی دکتر نادر شریعتمداری دفاع می‌کند.

  چکیده رساله

  دفن زباله‌ها کماکان یکی از روشهای مرسوم در مدیریت مواد زائد جامد می‌باشد. یکی از مسائل موجود در مراکز دفن، این است که این مراکز پس از پوشش نهایی بدلیل زوال مواد دفن شده دچار نشست‌های بسیار بزرگی می‌شوند. مهندسین در طراحی سازه‌ها، امکانات سطحی و تغییرات سطح زمین، به میزان نشست توجه دارند. علاوه بر این ارزش زمین در نواحی حومه شهرها، بخصوص در مناطقی که کمبود زمین وجود دارد، موجب توسعه بازیابی مراکز دفن، که عموما در حومه شهر ها قرار دارند، می‌شود. این در حالیست که نشست‌های طولانی مدت و بزرگ در این مناطق، موجب تاخیر در استفاده مجدد از این زمینها می‌گردد. پیش‌بینی نشست دراز مدت مراکز دفن، بخش مهمی از برنامه پس از پوشش نهایی در این سایتها و استفاده مجدد آنها می‌باشد.

  مدل‌های مطرح شده در کشورهای صنعتی و توسعه یافته برای پیش بینی نشست بدلیل قرارگرفتن در شرایط محلی آب و هوایی خاص و ترکیب زباله خاص، قابلیت تعمیم چندانی به کشورهای در حال توسعه ندارند. تحقیق حاضر جهت بررسی و ارزیابی مدلهای نشست زباله با توجه به شرایط اقلیمی منطقه (گرم و خشک) و بافت خاص زباله شهر تهران (درصد رطوبت و مواد آلی زیاد)، که مشابهت زیادی با بافت زباله ایران و منطقه را دارد، صورت پذیرفت.

  بدین منظور در مقیاس میدانی (52 در 37 متر) دو مدفن (سلول) بهداشتی در منطقه کهریزک (محل دفن زباله های شهر تهران) با حداقل استانداردهای لازم زیست محیطی از حیث عایق‌بندی کف، سیستم‌های جمع‌آوری شیرابه و گاز مدفن، همراه با ابزارگذاری جهت اندازه‌گیری میزان نشست و دمای مدفن انجام پذیرفت. در مدت تقریبا 3 ماه این دو سلول بطور همزمان از زباله‌های مناطق مختلف شهرتهران، به ارتفاع حدود 2/5 متر (ظرفیت 4600 تن در هر سلول) و در 3 لایه پر شد و پس از اجرای سیستم بازچرخش شیرابه در یک سلول جهت ارزیابی این روش مدیریت دفن، پوشش نهایی رسی اجرا گردید.

  در مدت نزدیک به 30 ماه، کمیت‌های مختلفی از قبیل میزان و کیفیت گاز خروجی، حجم شیرابه تولیدی و بازچرخش یافته، دمای لایه های مختلف مدفن، نشست کلی مدفن و لایه‌های مختلف آن به همراه پارامترهای اقلیمی نظیر میزان بارش و دمای محیط اندازه‌گیری و مورد ارزیابی قرار گرفت.

 

نشانی مطلب در وبگاه روابط عمومی دانشگاه:
http://idea.iust.ac.ir/find-112.14464.37829.fa.html
برگشت به اصل مطلب