روابط عمومی دانشگاه- آخرین اخبار
با حضور مهمانان داخلی و خارجی، آیین افتتاح سی و سومین همـایش سـالانه بین­‌المللی مهندسـی مکانیـک ایـران برگزار شد

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1404/2/24 | 
با حضور مهمانان داخلی و خارجی
آیین افتتاح سی و سومین همـایش سـالانه بین­‌المللی مهندسـی مکانیـک ایـران برگزار شد



با حضور وزیر نیرو و رئیس انجمن مهندسان مکانیک ایران، آیین افتتاح سی و سومین همـایش سـالانه بین‌المللی مهندسـی مکانیـک ایـران، صبح سه‌شنبه ۲۳ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ در سالن همایش‌های بین‌المللی امام رضا (ع) دانشگاه علم و صنعت ایران برگزار شد.
در مراسم افتتاحیه که با حضور دکتر علی‌آبادی (رئیس انجمن مهندسان مکانیک ایران و وزیر نیرو)، اعضای انجمن مهندسان مکانیک ایران، اساتید، پژوهشگران و دانشجویان مهندسی مکانیک کشور و اعضای هیأت رئیسه دانشگاه برگزار شد، ابتدا پیام تصویری مهندس علی‌اکبر صابری (عضو هیأت موسس و رئیس سابق انجمن مهندسان مکانیک ایران) نمایش داده شد.

 

سپس دکتر مقیمی (دبیر سی و سومین همایش سالانه بین المللی مهندسی مکانیک ایران) سخنرانی و از روند برگزاری همایش گزارشی ارائه کرد. وی گفت: ۵۵۹ مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شد که ۳۸ مقاله مربوط به چالش‌های صنعتی و موضوع ۵۲۱ مقاله، پژوهش‌های کاربردی بوده است. وی افزود: پس از ۱۵۵۶ داوری، این مقالات در ۱۰۵ نشست و طی سه روز برگزاری همایش ارائه خواهد شد.
دبیر همایش توضیح داد برگزاری ۱۳ کارگاه آموزشی و ۱۱ سخنرانی کلیدی در کنار برپایی نمایشگاه با حضور ۱۸ شرکت مختلف، دیگر برنامه‌های سه روز این همایش است.

 

پس از آن دکتر شکریه (سرپرست دانشگاه) با خوش آمدگویی به مدعوین و مهمانان به ویژه دکتر علی‌آبادی (استاد دانشکده مهندسی مکانیک، رئیس انجمن مهندسان مکانیک ایران و وزیر نیرو)، به موضوع قدمت دانش مهندسی مکانیک در جهان اشاره و تاکید کرد: در آثار به جا مانده از مصر و یونان باستان، آشنایی با مفاهیم پایه مهندسی مکانیک، مشهود است و در ایران هم در دوران شکوفایی تمدن اسلامی، مهندسی مکانیک از علومی بوده که در آثار آن عصر رخ نموده است. وی افزود: بعد از افول تمدن اسلامی در دنیا، غرب این عرصه را در حوزه‌های مهندسی و فناوری به دست گرفت و سال‌هاست که در حال پیشتازی است.
سرپرست دانشگاه تصریح کرد: پس از دوره غفلت، ما نیز به دنبال پر کردن فاصله ایران با غرب، علیرغم همه محدودیت‌ها و محرومیت‌ها هستیم.
دکتر شکریه گفت: حوزه مهندسی مکانیک، رشته‌ها و شاخه‌های متعددی همچون رباتیک، دینامیک، بایومکانیک و غیره را در بر می‌گیرد که نشان‌دهنده جامعیت این رشته است. وی افزود: امروز با انتظارات فراوانی از مهندسی مکانیک مواجه هستیم و این رشته دچار تحولات جدی خواهد شد.
سرپرست دانشگاه در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به تدوین و ابلاغ نقشه جامع علمی کشور، بر اهمیت مدیریت علم و فناوری و لزوم ارزیابی میزان و موانع اجرای این نقشه تاکید و ابراز امیدواری کرد که این همایش، به عنوان مهم‌ترین گردهمایی مهندسان مکانیک کشور، به ثمرات بزرگی دست یابد.

 

دکتر علی‌آبادی (وزیر نیرو)، سخنران بعدی مراسم افتتاحیه بود. وی از دست‌اندرکاران و برگزارکنندگان سی و سومین همایش ین‌المللی مهندسی مکانیک ایران به ویژه از دانشگاه علم و صنعت ایران تقدیر و تشکر و تاکید کرد: به عنوان کسی که مدت طولانی در بخش خصوصی و بعد در کسوت وزارتی خدمت کرده می‌گویم کنفرانس‌های علمی بسیار بسیار مهم هستند و باید بسیار مهم‌تر هم بشود.
وزیر نیرو تصریح کرد: در هرجا که متخصصین مشارکت کردند -مانند توربین گاز- اوضاع خوب است و هرجا افراد متخصص نبودند، مشکلات فراوان است. وی با طرح این پرسش که اکنون مشکل ما در برق و آب چیست، پاسخ داد: اینکه عالمانه تصمیم نگرفته‌ایم و فاصله بین تولید و مصرف هم هر روز بیشتر می‌شود. متاسفانه متخصصین ما مشارکت کمی در اجرای برنامه‌ها دارند و تمام مشکلات کشور اینجاست.
دکتر علی‌آبادی گفت: در بعضی مناطق، ۱۹ درصد رشد مصرف برق داشتیم که اصلاً باورکردنی نیست. وی افزود: در اردیبهشت‌ماه چهار و نیم درجه متوسط دمای کشور افزایش پیدا کرده؛ کسی باور می کرد؟ چرا گرم شده است؟ کسی فکر می‌کند چرا باران نمی آید؛ سد لتیان و سد کرج را ببینید؛ سدها خالیست؛ چرا علما برای این فکری نمی‌کنند؟ چند سال است که متوجه شدیم اثرات گازهای گلخانه‌ای تخریب می کند؟ چرا از اینترنت اشیا و هوش مصنوعی استفاده نمی‌کنیم؟
وزیر نیرو اضافه کرد: ما امسال تا کنون حدود ۵ میلیون کنتور هوشمند نصب کردیم که اگر فرصت پیدا بشود، تا پایان سال بعد به ۱۰ میلیون می‌رسد و با این کنتورها فقط برق پرمصرف ها را خاموش می کنیم.

 

مراسم تقدیر از برگزیدگان انجمن مهندسان مکانیک، بخش بعدی افتتاحیه همایش بود. در این مراسم ابتدا به عوامل برگزاری سی و سومین همایش سالانه بین‌المللی مهندسی مکانیک ایران: دکتر شکریه (سرپرست دانشگاه علم و صنعت ایران)؛ دکتر مقیمی (دبیر همایش)، دکتر خدایاری (دبیر علمی همایش) و دکتر پورانصاری (دبیر اجرایی همایش)، لوح تقدیر و هدایایی اهدا شد.
در بخش پایان‌نامه‌ها و رساله‌های برگزیده انجمن، دو  پایان نامه کارشناسی، دو پایان‌نامه کارشناسی‌ارشد و ۴ پایان‌نامه مقطع دکتری به عنوان برگزیده، تقدیر شدند که در این بخش، رساله دکتری دکتر سلمان صارمیان به راهنمایی دکتر محمدحسن شجاعی‌فرد از دانشگاه علم و صنعت ایران تجلیل شد. همچنین دکتر سید علی‌اکبر موسویان (استاد دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی) به عنوان عضو هیأت علمی برجسته کشور در سال ۱۴۰۳ و مهندس محمدعلی عباس‌پور به عنوان مهندس برجسته کشور، از سوی انجمن مهندسی مکانیک ایران انتخاب و تجلیل شدند. در ادامه این بخش، پوستر همایش سال آینده انجمن مهندسان مکانیک، رونمایی و تفاهم‌نامه انجمن با دانشگاه بوعلی سینای همدان جهت میزبانی همایش سال آینده، توسط دکتر مجذوبی (رئیس دانشگاه همدان) و دکتر علی‌آبادی (رئیس انجمن) به صورت نمادین، مبادله شد.
نمایش تیزرهای معرفی دانشگاه علم و صنعت ایران و انجمن مهندسان مکانیک ایران و کلیپ یادبود مرحوم دکتر محمود ثقفی و شادروان دکتر حمید احمدیان (دو استاد درگذشته عضو انجمن مهندسان مکانیک ایران)، همچنین نمایش پیام تصویری دکتر بهادری‌نژاد (عضو هیأت موسس و رئیس اسبق انجمن مهندسان مکانیک ایران)، بخش‌های دیگر آیین افتتاحیه بود.
شایان ذکر است که دکتر شکریه و هیات رئیسه دانشگاه، در اولین روز این همایش، از نمایشگاه جانبی سی و سومین همـایش سـالانه بین‌‌المللی مهندسـی مکانیـک ایـران بازدید به عمل آوردند.
گفتنی است سی و سومین همـایش سـالانه بین‌‌المللی مهندسـی مکانیـک ایـران، ۲۳ تا ۲۵ اردیبهشت­ ماه سال ۱۴۰۴ در دانشگاه علم و صنعت ایران برگزار خواهد شد. برنامه این همایش شامل: نشست­‌های علمی موازی و میزگردهای تخصصی، نشست ‌های ارائه مقالات پژوهشی و صنعتی، ارایه سخنرانی­‌های کلیدی توسط اساتید برجسته داخلی و خارجی، برپایی نمایشگاه محصولات دانش‌بنیان و صنعتی، برگزاری کارگاه­‌های آموزشی تخصصی و مسابقات علمی دانشجویی هدفمند برای پژوهشگران، دانشگاهیان و صنعتگران خواهد بود.

 
برای رویت پوشش خبری صدا و سیما اینجا کلیک نمایید
نشانی مطلب در وبگاه روابط عمومی دانشگاه:
http://www.iust.ac.ir/find-112.14457.81649.fa.html
برگشت به اصل مطلب