روابط عمومی دانشگاه- آخرین اخبار
با حضور وزیر بهداشت و معاون فناوری رییس جمهور صورت گرفت رونمایی از سیستم پروتز عصبی پاراواک دانشگاه علم و صنعت ایران

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1395/12/23 | 

با حضور وزیر بهداشت و معاون فناوری رییس جمهور صورت گرفت

 رونمایی از سیستم پروتز عصبی پاراواک دانشگاه علم و صنعت ایران

   

AWT IMAGE

                                                                                    

سیستم پروتز عصبی پاراواک دانشگاه علم و صنعت ایران، با حضور دکتر هاشمی (وزیر بهداشت)، دکتر ستاری (معاون علمی و فناوری رئیس جمهور) و دکتر برخورداری (رییس دانشگاه علم وصنعت ایران)، دوشنبه 23 اسفندماه 1395 در بیمارستان رفیده رونمایی شد.

در ابتدای این مراسم دکتر عباس عرفانیان (رئیس مرکز تحقیقات عصبی دانشگاه) توضیحاتی در مورد سیستم مذکور ارائه داد. به گفته وی تلاش برای طراحی این سیستم از سال 1368 آغاز شد. در این سیستم از ابزار میکروالکترونیک و تراشه های مختلف استفاده می شود تا آنها با اتصال به سیستم عصبی، عملکرد ارگان های آسیب دیده را بازگردانند.

این سیستمها که در خارج از بدن هستند با ارسال سیگنال به بدن انسان، حرکت را به آن بازمی گردانند و البته برخی اجزای این سیستم هم در درون بدن انسان نصب می شوند. سیستم یاد شده برای بیمارانی قابل استفاده است که با مشکل قطع نخاع کامل از کمر مواجه هستند.

به گفته وی پروتز عصبی حرکتی پاراواک با بهره گیری از ریزپردازنده‌ های خود و بر مبنای سیستم عصبی مرکزی انسان، حرکت را در عضو بدن ایجاد و کنترل می‌کند. این سیستم قابلیت برنامه‌ریزی حرکتی دارد و با توجه به حرکت مورد نظر، میزان انقباض را در طول حرکت کنترل خواهد کرد. سیستم پاراواک با به کارگیری مدل‌های ریاضی از سیستم‌های اسکلتی- عضلانی و استراتژی‌های کنترلی، میزان انقباض عضلات فلج را در طول حرکت کنترل می‌کند.

سیستم عصبی پاراواک برای ایجاد حرکت‌های ایستادن، گام برداشتن، و نشستن بعضی از افراد دچار ضایعه نخاعی کامل در سطح کمر بکار می رود و تاکنون بر روی افراد متعددی مورد ارزیابی قرار گرفته شده است به طوری که این افراد، قادر به ایستادن و گام برداشتن به طور محدود شده‌اند.

علاوه بر کاربردهای حرکتی، سیستم پاراواک دارای کاربردهای درمانی بوده و از پوکی استخوان، آتروفی عضلانی، و زخم بستر جلوگیری می‌کند و باعث بهبود در وضعیت قلبی- عروقی و عملکرد سیستم گوارش بیمار می‌شود.

گفتنی است این فناوری تاکنون در انحصار آمریکا بوده و فقط یک نمونه تایید شده از پروتزهای عصبی گام برداشتن تحت عنوان Parastep در دنیا وجود داشته که در آمریکا تولید و مورد تایید FDA قرار گرفته و در بیش از 40 مرکز پزشکی در این کشور مورد استفاده قرار دارد اما آمریکا از فروش این سیستم به بیماران ایرانی خودداری می کند. سیستم پاراواک ساخته شده ایرانی از لحاظ کارایی و کیفیت ایجاد حرکت بر روی بیماران ضایعه نخاعی با سیستم آمریکایی مقایسه شده و کیفیت برتر پاراواک به اثبات رسیده است که گزارش آن در سال 2013 در مجله Medical Engineering & Physics به چاپ رسیده است.

در ادامه این مراسم، آزمایش عملی این سیستم بر روی سه بیمار قطع نخاعی با موفقیت انجام شد و تعدادی از بیماران و اقوام آنها در گفتگوی صمیمانه با وزیر بهداشت و دیگر مهمانان این مراسم، از کیفیت این دستگاه اظهار رضایت کرده و در مورد مزایای آن و تحولات مثبت ناشی از کاربرد پاراواک در زندگی شخصی خود اظهار خرسندی کردند.

آلبوم تصاویر

آدرس کانال تلگرام رسمی دانشگاه: https://telegram.me/IUST_Official

نشانی مطلب در وبگاه روابط عمومی دانشگاه:
http://www.iust.ac.ir/find-112.14457.49080.fa.html
برگشت به اصل مطلب