برگزاری نشست خبری ریاست دانشگاه با رسانه های جمعی
دکتر برخورداری (رییس دانشگاه)، روز شنبه چهاردهم اسفندماه 1395 در مصاحبه ای مطبوعاتی، به شفاف سازی و اطلاع رسانی فعالیتهای دانشگاه و تبیین برنامه های آتی پرداخت.
در این کنفرانس خبری که با حضور رییس و معاونان دانشگاه و تعدادی از اعضای هیات علمی منتخب دانشکده های مهندسی برق، مهندسی مکانیک، مهندسی عمران و شیمی برگزار شد، دستاوردهای اولین سال اجرای چهارمین برنامه راهبردی مدون دانشگاه علم و صنعت ایران (1395-1399) معرفی شد. همچنین در مورد اقدامات صورت گرفته توسط دانشگاهیان علم و صنعت ایران به منظور کاهش مشکلات زیست محیطی استان خوزستان اطلاع رسانی به عمل آمد.
در این جلسه، دکتر برخورداری با تاکید بر اینکه اگر تنظیم و تدوین برنامه راهبردی دانشگاه بر عهده مجریان نباشد، در اجرا موفق نخواهد بود؛ گفت: تدوین برنامه راهبردی چهارم دانشگاه علم و صنعت ایران با مشارکت متخصصان در قالب 10 کارگروه تخصصی انجام شد. وی توضیح داد: در این برنامه، سرآمدی دانشگاه در کارآفرینی و فعالیت های دانش بنیان تاکید شده است و تصریح کرد: تمام صنایعی که در دنیا خوشنام و موفق هستند آنهایی هستند که بنایشان بر علم و دانش است و برای دانش بنیان بودن، زمینه هایی لازم است از جمله تعاملات بین المللی که بر این اساس تاسیس معاونت بین الملل را دانشگاه به هیات امنا پیشنهاد داد و مورد تصویب قرار گرفت.
رییس دانشگاه در بخش دیگر سخنان خود به فعالیت های زیست محیطی دانشگاه اشاره کرد و تاسیس دفتر توسعه پایدار در دانشگاه و مدیرت سبز را از جمله این اقدامات برشمرد. وی توضیح داد اقدامات دانشگاه در راستای حفظ محیط زیست در دو دسته قابل ارزیابی است. یکی اقداماتی که در راستای صرفه جویی در مصرف انرژی در دانشگاه انجام داده ایم و دیگری، انجام فعالیت های پژوهشی در زمینه زیست محیطی که دانشگاه برای کل کشور بتواند طرح و برنامه بدهد. وی افزود: از جمله اقدامات دانشگاه در این زمینه دوم، ارسال نامه آمادگی همکاری دانشکده مهندسی برق دانشگاه به وزارت نیرو است که همکاران متخصص ما برای رفع ناپایداری شبکه برق خوزستان که به دلیل وجود گرد و غبار بروز کرده بود، راهکار علمی و عملی ارایه نموده اند. وی نفس حرکت به سمت حل دانش بنیان مشکلات دستگاههای اجرایی و صنایع را مهم ارزیابی کرد و گفت: اگر در کشور جا بیفتد که امور بر مبنای پژوهش علمی پیش برود، به مرور همه چیز درست خواهد شد.

دکتر برخورداری در زمینه گسترش تعاملات بین المللی دانشگاه نیز به اشتغال به تحصیل یک دانشجوی عراقی در مقطع دکتری دانشگاه و اعزام 8 دانشجوی دانشگاه علمو صنعت ایران به فرانسه و انعقاد تفاهم نامه های همکاری با دانشگاههای سن پطرزبورک روسیه، آخن آلمان و موناش استرالیا اشاره کرد و توضیح داد دانشکده مهندسی راه آهن دانشگاه به عنوان بازوی پژوهشی راه آهن جمهوری اسلامی ایران با دانشگاه آخن و شرکت زیمنس آلمان همکاری خواهد داشت. همچنین دانشگاه با دانشگاه موناش استرالیا پروژه اجرایی مشترک خواهد داشت و علاوه بر اینها، مقالات و کتاب های بین المللی و انجام پروژه های مشترک با دانشگاههای خارجی در دست پیگیری و انجام است.
رییس دانشگاه درباره تخصیص بودجه دانشگاه نیز توضیح داد. وی گفت: قراربود 4 درصد درآمد ناخالص ملی به پژوهش اختصاص یابد ولی اکنون این رقم، کمتر از نیم درصد است. طبیعتا انجام هر فعالیتی متاثر از بودجه است و سال گذشته، سال سختی برای ما بود چرا که در نهایت 10 درصد بودجه محقق نشد. در سال 95 نیز قول و وعده داده شده که 95 درصد بودجه را صد در صد تامین کنند ولی همچنان به دنبال دریافت آن هستیم. وی در خصوص بودجه پژوهشی دانشگاه نیز توضیح داد: آنچه شعار داده می شود اختصاص 20 تا 25 درصد بودجه دانشگاهها به پژوهش است ولی آنچه اتفاق می افتد این است که اول حقوق پرسنل، هزینه برق مصرفی، غذای دانشجو و... را می پردازیم و آنچه می ماند به پژوهش می دهیم که این وضعیت اجتاب ناپذیر است. البته بودجه پژوهش ازدو بخش تامین می شود. یکی بودجه دولت و دیگری، درآمد قراردادهای دانشگاه با دستگاههای اجرایی که در این زمینه خوشبختانه دانشگاه ما به عنوان دانشگاهی بزرگ و شناخته شده، قوی است.
دکتر برخورداری در جواب خبرنگاری که پرسیده بود بزرگترین چالش دانشگاه در سال آینده چه خواهد بود، گفت: من اعتقادی به مشکل ندارم. معتقدم کمبودها و تنگناهایی داریم ولی علیرغم آن، دستاوردهای خیلی خوبی هم داشته ایم که از پتانسیل بالای همکاران ما ناشی می شود.
در پایان این جلسه، با اهدای هدایا از خبرنگاران مدعو تقدیر شد .
آلبوم تصاویر
آدرس کانال تلگرام رسمی دانشگاه: https://telegram.me/IUST_Official
|