دانشجوی دکتری معماری دانشگاه علم و صنعت ایران، موفق به کسب گواهی ویژه بهترین طراحی فضای عمومی بخش دانشجویی جایزه بینالمللی ۲۰۲۳ Golden Trezzini در کشور روسیه شد.
مصطفی تقیزاده مخترع سیستم جانپناه اضطراری با راهنمایی دکتر احمد اخلاصی و دکتر عباس ترکاشوند (اعضای هیات علمی دانشکده معماری و شهرسازی)، موفق به کسب گواهی ویژه (Special Mention) بهترین طراحی فضای عمومی بخش دانشجویی جایزه بینالمللی گلدن ترزینی ۲۰۲۳ شد. اختراع سیستم جانپناه اضطراری با کاربردهای آموزشی و امدادی به عنوان اسکان اضطراری پس از سانحه حتی برای کودکان، در اشیاء موزهای روسیه جای گرفت.
مسابقات ترزینی به صورت سالانه در کشور روسیه برگزار میشود و در مسابقات ۲۰۲۳، شورای بینالمللی و هیأت داوران، متشکل از نمایندگان ۳۲ کشور بودند که در آن معماران مطرحی چون «دانیل لیبسکیند» از آمریکا، «نورمن فاستر» از انگلستان، «ماریو بوتا» از سوییس، «تویو ایتو» از ژاپن، «سانتیاگو کالاتراوا» از اسپانیا، «ماسیمیلیانو فوکساس» از ایتالیا و «محسن موسوی» از ایران، در کنار بیش از ۲۰۰ کارشناس دیگر به ارزیابی ۱۲۲۹ اثر از طراحان ۷۲ کشور جهان پرداختند. همچنین آثار برگزیده در بخش گرافیک موزه سنپترزبورگ و نمایشگاه سالانه قلعه پیتر و پاول به نمایش گذاشته شدند. به گفته مخترع جانپناه اضطراری، این اختراع با هدف نمایش کاربردهای مختلف آن در زمینههای آموزشی و امدادی قبل از بروز سانحه، اسکان اضطراری پس از سانحه و همچنین اسکان ایمن افراد بیخانمان، در مسابقه فوق شرکت کرد و با توجه به اینکه بلایای طبیعی در ایران بسیار رایج است، استفاده از این طرح میتواند جدای از کاربری اصلی آن به عنوان پناهگاه فعال در لحظه سانحه؛ به عنوان وسیلهای آموزشی و تمرینی (بویژه برای کودکان)، در فضاهای باز عمومی نظیر پارکها مورد استفاده قرار گیرد تا آمادگی لازم را برای مواجهه در لحظات بحرانی برای همگان ایجاد نماید و همچنین به عنوان اسکان اضطراری پس از سانحه برای در امان ماندن از شرایط جوی، موجودات موزی، مواد اولیه بهداشتی و خوراکی تا مهیا شدن اسکان موقت مورد استفاده قرار گیرد. کاربر دیگر این اختراع به عنوان اسکان افراد بی خانمان از آن جهت حائز اهمیت است که هر ساله بسیاری از افراد بی خانمان در سراسر جهان بر اثر سرما، حمله حیوانات، و انواع تصادفات، جان خود را از دست می دهند و این اختراع توانایی ایجاد حداقل سرپناهی امن را برای این اقشار بوجود می آورد.
مخترع این سیستم میگوید با الهام از شیوه طراحی بومی که همواره آیندهنگری و سانحهاندیشی را مبنای کار خود قرار میدادند، این طراحی را انجام داده است و امیدوار است که این اختراع بتواند با کاربردهای گوناگونی که دارد سبب نجات جان انسانها در موقعیتهای مختلف شود.
جامعه دانشگاهی علم و صنعت ایران، کسب موفقیت اخیر را به آقای تقیزاده و اساتید راهنمای وی تبریک گفته و دوام توفیقات آنان را آرزومند است.
در همین رابطه:
اختراع دانشجوی دکتری دانشگاه علم و صنعت ایران، مقام دوم نمایشگاه بینالمللی نوآوری ژنو را به دست آورد/ سایت اصلی دانشگاه - ۱۴۰۲/۲/۲۵
|