دانشکده شیمی- اخبار علمی
برگزاری دفاعیه دکتری در دانشکده شیمی

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1398/1/18 | 
دفاعیه دکتری در دانشکده شیمی
 
خانم   صدیقه جباریان  دانشجوی دکتری شیمی، در تاریخ 24/01/98  از رساله دکتری خود تحت عنوان" سنتز الکتروشیمیایی چارچوب­های فلز-آلی (MOFها) و کاربرد آن­ها در الکتروشیمی به عنوان الکتروکاتالیست " با راهنمایی آقای  دکتر علی غفاری­ نژاد  دفاع خواهدکرد.
    استاد راهنمای اول: دکتر علی غفاری­ نژاد
  هیات داوران: دکتر سید محمدرضا میلانی، دکتر منصور انبیاء، دکتر پرویز نوروزی و دکتر عمران مرادلو
  این جلسه ساعت  16 روز 24/01/98 در اتاق سبز (سالن کنفرانس) دانشکده شیمی برگزار خواهد شد.
 
  چکیده : مطالعات انجام شده نشان می­دهد که MOFها به عنوان دسته­ی جدیدی از مواد نانو متخلخل توجه بسیار زیادی را در حوزه های مختلف به خود جلب نموده اند.  برای سنتز MOFها روش­های مختلفی معرفی شده است که یکی از جدیدترین روش ها، سنتز الکتروشیمیایی می باشد.
در این رساله، از طریق الکتروشیمایی (به روش انحلال آندی) چهارچوب­های فلز-آلی HKUST-1، Cu-BTC و Zn-BTC (Cu-BTC/Zn-BTC) (به طور همزمان) و Ni-BTC به ترتیب بر روی صفحه مسی، آلیاژ برنج و فوم نیکل سنتز شدند. روش الکتروشیمیایی به کار برده شده روش سریع و در دمای اتاق بوده که این روش، روشی تک مرحله­ای برای سنتز چند MOF محسوب می شود. سنتز HKUST-1 در سلول دو الکترودی انجام شد که به این منظور از دو صفحه مسی به عنوان الکترود آند و کاتد استفاده شد. HKUST-1 سنتز شده به عنوان الکتروکاتالیزگر برای واکنش مهم احیای اکسیژن ((ORR استفاده شد. عملکرد الکتروکاتالیزگری HKUST-1 سنتز شده به روش الکتروشیمیایی با HKUST-1 سنتز شده به روش هیدروترمال مقایسه شد. نتایج نشان داد که HKUST-1 سنتز شده به روش الکتروشیمیایی فعالیت کاتالیزگری بهتری برای ORR دارد. سنتز همزمان Cu-BTC و Zn-BTC بر روی آلیاژ برنج و سنتز Ni-BTC بر روی فوم نیکل به روش 3 الکترودی و به صورت لایه­ای انجام شد که تشکیل لایه این MOFها بر روی بسترهای ذکر شده سریع و تک مرحله­ای بود. با قرار گرفتن الکترودهای مذکور داخل محلول شامل لیگاند آلی [1]BTC و الکترولیت MTBS و اعمال پتانسیل مطلوب، الکترود آند اکسید شده و سپس یون فلز آزاد شده در سطح الکترود با BTC موجود در محلول تشکیل MOF می­دهند. تأثیر چند عامل مهم در سنتز و تولید محصول از جمله زمان و میزان اعمال ولتاژ و ترکیب حلال به کاررفته مورد بررسی قرار گرفت. ساختار و مورفولوژی MOFها با پراش اشعه ایکس (XRD)، طیف‌سنجی پراش انرژی پرتو ایکس (EDX) و میکروسکوپ روبش الکترونی (SEM) بررسی شد. نتایج حاصل نشان داد که با تنظیم پارامترهای تأثیرگذار، مورفولوژی، اندازه و تراکم محصول بر روی بستر قابل تنظیم می­باشد و کئوردینه شدن یون­های فلز با لیگاند کربوکسیلات با استفاده از طیف سنجی مادون قرمز تبدیل فوریه (FTIR) مشخص شد و مساحت سطح MOF حاصل با استفاده از روش اندازه گیری شد. پس از سنتز و شناسایی، عملکرد الکتروکاتالیزگری فوم نیکل تنها و  فوم اصلاح شده با NiBTC در محیط اسیدی و بازی، برای واکنش آزادسازی هیدروژن (HER) مقایسه شد. نتایج نشان داد که به طور قابل توجهی فوم اصلاح شده فعالیت کاتالیزگری بیشتری برای HER دارد.
 
 
 
نشانی مطلب در وبگاه دانشکده شیمی:
http://idea.iust.ac.ir/find-20.6998.56056.fa.html
برگشت به اصل مطلب