روابط عمومی دانشگاه- اختراعات و مقالات برگزیده
پایان نامه برگزیده چهاردهمین دوره پایان نامه سال دانشجویی

حذف تصاویر و رنگ‌ها

 

AWT IMAGE

در چهاردهمین دوره پایان‌نامه سال دانشجویی،

پایان‌نامه‌ دانش‌آموخته دانشکده مهندسی شیمی پایان‌نامه برتر سال شناخته شد

  در چهاردهمین دوره جشنواره پایان نامه سال دانشجویی، پایان‌نامه مهندس عبدالحمید صلاحی با عنوان:«مطالعات تجربی تصفیه پساب‌های نفتی در سیستم ترکیبی غشاهای پایه پلیمری» به راهنمایی دکتر تورج محمدی به عنوان پایان‌نامه برگزیده شناخته شد.

  گفتنی است این پایان‌نامه در مقطع کارشناسی‌ارشد و در گروه فنی و مهندسی نگاشته شده است.

  روابط عمومی دانشگاه کسب این موفقیت علمی را به مهندس عبدالحمید صلاحی و دکتر تورج محمدی، تبریک می‌گوید.

  چکیده این پایان‌نامه به شرح زیر می‌باشد:

  حضور ترکیبات آلی در آب یکی از عمده ترین منابع اصلی آلودگی محیط­ زیست می­باشد. اجزای محلول در آب شامل نفت خام، میعانات گاز طبیعی و محصولات پالایشی، شامل انواعی از ترکیبات می­باشد که برای بسیاری از جانوران و گیاهان خطرناک است. به کارگیری پساب واحد های پالایشی موضوع قابل توجهی برای پالایشگاه­های نفت خام می­­باشد. تبدیل این پساب که یک امولسیون روغن در آب می باشد به آب فرآیند جهت استفاده از آن در بخش­های مختلف پالایشگاه مانند آب بویلرها، برجهای خنک کننده و غیره، باعث بهره­برداری اقتصادی از حجم زیاد پساب تولیدی می­شود. از طرفی دفع آن به محیط زیست با توجه به مقررات رو به رشد محیط زیستی بدین صورت امکان­پذیر نمی­باشد . در این پایان نامه یک روش تصفیه­ی ترکیبی غشایی، به منظور تصفیه­ی این پساب ارائه شده است .

  در این تحقیق نتایج حاصل از بررسی های تجربی تصفیه پساب نفتی و روغنی پالایشگاه به روش سیستم ترکیبی اولترافیلتراسیون/ اسمز معکوس ارائه شده است. برای انجام آزمایشات از غشاهای پلی سولفون و پلی اکریلونیتریل به عنوان غشا اولترافیلتراسیون و پلی آمید به عنوان غشا اسمز معکوس و نمونه هایی از پساب خروجی از واحد API پالایشگاه تهران به عنوان خوراک استفاده شده و تاثیر پارامترهای عملیاتی مختلف مانند اختلاف فشار اعمال شده در دو طرف غشا، سرعت جریان عرضی متقاطع، دما و pH بر روی فلاکس عبوری از غشا، مقاومت ناشی از گرفتگی و پس دهی مورد بررسی قرار گرفته است. آنالیز پساب تصفیه شده به روش اولترافیلتراسیون که به عنوان پیش تصفیه اسمز معکوس عمل می کند به ترتیب 7/99%، 2/77%، 3/63%، 4/65%، 8/29%، 100و 5/99% کاهش در گریس و مواد نفتی ( oil & grease ) ، TOC ، COD ، BOD5 ، TDS ، TSS و کدورت را نشان می دهد. مقایسه نتایج بدست آمده در این روش و روش بیولوژیکی حاکی از برتری روش اولترافیلتراسیون نسبت به روش متداول بیولوژیکی از نظر کیفیت آب خروجی می باشد. همچنین آب خروجی از نظر کیفیت، مناسب برای ورود به سیستم اسمز معکوس می باشد. در ادامه تصفیه پساب مورد نظر با استفاده از روش ترکیبی اولترافیلتراسیون / اسمز معکوس مورد بررسی قرار گرفته است. آنالیز پساب تصفیه شده به روش ترکیبی به ترتیب 100%، 3/96%، 4/98%، 98%، 95%، 100%، 100%، 8/99%، 99%، 100%، 100% و 6/96 % کاهش در گریس و مواد نفتی ( oil & grease ) ، TOC ، COD ، BOD5 ، TDS ، TSS ، کدورت، کلسیم، منیزیم، بی کربنات، فسفات و سیلیس را نشان می دهد. مقایسه نتایج بدست آمده در این روش نشان می دهد کیفیت آب خروجی در حد مطلوب و حتی بهتر از آب خام و آب تصفیه شده ورودی به برجهای خنک کننده می باشد. مقایسه نتایج بدست آمده در این روش نشان می دهد کیفیت آب خروجی در حد مطلوب و حتی بهتر از آب خام و آب تصفیه شده ورودی به برجهای خنک کننده می باشد. بزرگترین مشکل در این روش تصفیه، بروز پدیده گرفتگی در غشا اولترافیلتراسیون می باشد که باعث افت فلاکس تراوشی می شود. در این راستا بخشی از گزارش حاضر به منظور تهیه و تدوین دستورالعمل شستشوی شیمیایی سیستم اولترافیلتراسیون انجام گرفته است. نتایج نشان می دهد که درصد بازیافت فلاکس و درصد حذف مقاومت ناشی از گرفتگی 100% می باشد، بدون این که ماده شیمیایی تاثیر مخرب به غشا فوق داشته باشد .

 

 

AWT IMAGE

نشانی مطلب در وبگاه روابط عمومی دانشگاه:
http://www.iust.ac.ir/find-112.14467.38343.fa.html
برگشت به اصل مطلب