روابط عمومی دانشگاه- آخرین اخبار
چهاردهمین اجلاس روسای دانشگاه‌های سطح یک کشور به میزبانی دانشگاه علم و صنعت ایران برگزار شد

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1396/4/17 | 

چهاردهمین اجلاس روسای دانشگاه‌های سطح یک کشور به میزبانی دانشگاه علم و صنعت ایران برگزار شد

  

AWT IMAGE

                                                                                                                              

چهاردهمین اجلاس روسای دانشگاه‌های سطح یک کشور به میزبانی دانشگاه علم و صنعت ایران، پنج شنبه پانزدهم تیرماه 1396 در شهر همدان برگزار شد.

در این نشست که با حضور روسای دانشگاه‌های علم و صنعت ایران، شهید بهشتی، صنعتی امیرکبیر، دانشگاه تبریز، تربیت مدرس، دانشگاه اصفهان، دانشگاه فردوسی مشهد، خواجه نصیرالدین طوسی، صنعتی اصفهان، صنعتی شریف، دانشگاه شیراز، دانشگاه تهران و علامه طباطبایی برگزار شد؛ موضوعاتی مانند انتظارات دانشگاه‌های سطح یک از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در دوره جدید ریاست جمهوری؛ تحلیل مسائل و شرایط دانشگاه‌ها در دوره پیش رو؛ گزارش روند برگزاری اجلاس قبلی روسای دانشگاه‌های سطح یک و اتحادیه دانشگاه‌های روسیه، برگزاری نخستین اجلاس روسای دانشگاه‌های سطح یک با اتحادیه دانشگاه‌های فرانسه و... مورد بررسی قرار گرفت.

در ابتدای این نشست، دکتر برخورداری (رئیس دانشگاه علم و صنعت ایران)، از دریافت مجوز وزارت علوم از دولتهای ایران و آلمان مبنی بر انتخاب یک رابط برای ایجاد ارتباط علمی بین‌المللی، میان ایران و دانشگاه‌های اروپا در سال‌جاری سخن گفت.

دکتر برخورداری، احداث و راه‌اندازی پردیس دانشگاه علم و صنعت ایران در چابهار و نیز یک دانشگاه با همکاری مشترک ایران و آلمان و کمک منطقه آزاد در کشور عراق و انجام توافق‌هایی بین ایران و عراق در این زمینه را مطرح کرد و گفت: کارهایی در ایران انجام شده و پیگیری‌های لازم در عراق صورت می‌گیرد تا شاهد راه‌اندازی شعبه کردستان عراق در سال‌تحصیلی آینده باشیم.

وی سرانه چاپ مقالات ISI در این دانشگاه را 2.83 اعلام کرد و یادآور شد: 5 شرکت دانش‌بنیان در مرکز رشد این دانشگاه حضور دارند و 16 شرکت نیز در آستانه اخذ مجور هستند.

به گفته رئیس دانشگاه علم و صنعت ایران؛ چهاردهمین اجلاس روسای دانشگاه‌های سطح یک کشور، دستاوردها و نتایج بسیار خوبی داشته که نتایج و گزارش کامل این اجلاس و نشست‌های متعدد آن به زودی به صورت مدون ارائه می‌شود.

در ادامه این جلسه، دکتر محمود نیلی‌ احمدآبادی (رئیس دانشگاه تهران) اظهار کرد: این جلسات صرفا جنبه مشورتی دارد و به منظور هم‌اندیشی و انتقال تجربیات دانشگاه‌ها با یکدیگر تشکیل می‌شود. وی با اشاره به آغاز دور دوم ریاست جمهوری دکتر روحانی عنوان کرد: اگر لازم است تغییراتی حاصل شود یا روند کنونی مناسب بوده و ادامه داشته باشد، در این جلسه به آن پرداخته خواهد شد.

رئیس دانشگاه تهران ادامه داد: قرار است آمار و گزارشی از دستاوردهایی که تا کنون این اجلاس داشته، تهیه شود و در اختیار رؤسای دانشگاه‌های سطح یک کشور قرار گیرد.

وی انتظاری که از دانشگاه‌های سطح یک کشور می‌رود را مطرح کرد و گفت: انتظار می‌رود این دانشگاه‌ها برخی از چالش‌های داخلی و خارجی که کشورمان با آنها مواجه است را حل و فصل کنند.

وی دانشگاه‌های سطح یک کشور را به عنوان بزرگترین مراکز علمی که از حضور دانشمندان برخوردار است، توصیف کرد و گفت: دقیق‌ترین راهکارها و برنامه‌ها را این مراکز ارائه خواهند داد و این دانشگاهها با تربیت نیروهای متخصص در حوزه‌های گوناگون، از پرافتخارترین مراکز کشور بوده‌اند.

دکتر نیلی ‌احمدآبادی، حضور بیشترین دانشجویان ارشد و دکترا را در 13 دانشگاه سطح یک کشور اعلام کرد و ادامه داد: به لطف برجام، ارتباطات با دانشگاه‌های دنیا در حال شکل‌گیری است و کشورهایی چون آلمان در جهت تعامل با دانشگاه‌های کشورمان آماده است.

گفتنی است برگزاری اجلاس روسای دانشگاه‌های سطح یک کشور، سبب هم‌افزایی و همکاری بیشتر دانشگاه‌های سطح یک کشور شده و علاوه بر انتقال تجربیات سودمند، در جلسات این اجلاس مشکلات و چالش‌های دانشگاه‌ها بررسی و برای آن ها راهکارهایی ارائه می‌شود.

دانشگاه‌های سطح یک کشور دانشگاه‌هایی هستند که بیشترین دانشجویان مقاطع ارشد و دکتری در آنها تحصیل کرده و به دلیل داشتن زیر ساخت‌ها و امکانات مناسب برای تحصیل و انجام تحقیقات با تقاضای بالای افراد برای گذراندن دوره‌های تحصیلی روبه‌رو هستند.

بخش اعظمی از تولید علم، تربیت نیروی انسانی متخصص‌ و کارآمد در کشور، ارائه کتب، تحقیقات و مقالات علمی توسط اساتید مجرب و کهنه کار این دانشگاه‌ها که عموما در کسوت استادی مشغول به تدریس و تربیت دانشجویان هستند، اتفاق می‌افتد.

برخی از دانشگاه‌های سطح یک کشور مانند دانشگاه علم و صنعت ایران مجری پروژه‌های بزرگی مانند ساخت ماهواره بومی برای پرتاب به فضا و طراحی و ساخت موتور هواپیمای 150 نفر در کشور هستند.

آلبوم تصاویر

آدرس کانال تلگرام رسمی دانشگاه: https://telegram.me/IUST_Official
 

نشانی مطلب در وبگاه روابط عمومی دانشگاه:
http://www.iust.ac.ir/find-112.14457.50187.fa.html
برگشت به اصل مطلب