گردهمایی اعضای هیات علمی دانشگاه در آغاز سال تحصیلی جدید
گردهمایی اعضای هیات علمی دانشگاه به مناسبت آغاز سال تحصیلی 93-1392، روز دوشنبه اول مهرماه جاری در سالن آمفیتئاتر پژوهشکده خودرو برگزار شد.
در این مراسم، دکتر جبلعاملی(رییس دانشگاه)، ابتدا فرا رسیدن هشتاد و چهارمین مهر دانشگاه علم و صنعت ایران را تبریک گفت و سپس گزارشی از روند توسعه علمی دانشگاه در هشت سال گذشته، ارایه کرد. وی با اشاره به تدوین دو سند راهبردی در دانشگاه، به تبیین برخی دستاوردهای حاصل از اجرای این دو برنامه پرداخت. دکتر جبلعاملی کسب رتبه دوم فنی مهندسی کشور توسط دانشگاه علم و صنعت ایران، بر اساس ارزیابیهای مراجع معتبر خارج از کشور را از مهمترین این دستاوردها برشمرد و گفت: بر اساس گزارش پایگاه ISC در بعضی شاخصهای جدید مثل ارجاعات مقالات، در چند دانشکده رتبه اول کشور را داریم.
رییس دانشگاه در ادامه این گزارش افزود: در حوزه دستاوردهای پژوهشی، سرانه مقالات ISI در سال 84 ، 0.5 بوده است که در سال 1391 به عدد23/2 رسید و امیدواریم در افق 1394 به عدد 3 برسیم. در استناد به مقالات، تا پایان سال 1391 به مرز 10 هزار ارجاع نزدیک هستیم. در خصوص مجلات نمایه ISI ، در حال حاضر یک مجله داریم و امیدواریم تا سال 1394 به پنج مجله نمایهدار برسیم. همچنین در تعداد قطبهای علمی و فناوری تاکنون 9 قطب علمی راهاندازی شده که تا افق برنامه باید چهار قطب دیگر به آن اضافه شود.
رییس دانشگاه اعلام کرد: سرانه وصولی قراردادهای صنعتی، از عدد برنامه سال 1394 هم فراتر رفته و در سال 1392 به 490 میلیون ریال رسیدیم. وی گفت: درصد مشارکت اعضای هیات علمی دانشگاه در طرحهای صنعتی به یک چهارم تعداد کل اعضا رسیده و تعداد قراردادهای صنعتی فعال در دانشگاه از ابتدای سال جاری تا کنون، 592 قرارداد بوده است علاوه بر این 70 قرارداد منعقده و حدود 220 قرارداد خاتمه یافته را داشته است.
دکتر جبلعاملی تصریح کرد: سال 1391، اولین سالی بود وصولی اختصاصی قراردادهای صنعتی از حد برنامه خود در سال 91 فراتر رفت. وی افزود: از آغاز سال جاری تاکنون، 8 میلیارد تومان وصولی قرارداد داشتیم که نسبت به کل بودجه دانشگاه- یعنی 60 میلیارد تومان- رقم بسیار خوبی است و این در حالی است که بسیاری از دستگاهها و سازمانها با کمبود بودجه مواجه بودهاند و در پرداختها مشکلاتی داشتند.
رییس دانشگاه در گزارش بخش دستاوردهای آموزشی دانشگاه در هشت سال اخیر، به شاخص نسبت دانشجویان تحصیلات تکمیلی به کل دانشجویان، نسبت دانشجو به عضو هیات علمی و نسبت اعضای هیات علمی دانشیار و بالاتر اشاره کرد و افزود: در نسبت اعضای هیات علمی دانشیار و بالاتر به 44 درصد رسیدهایم که در پایان برنامه باید از 55 درصد فراتر رود.وی در ادامه به تاسیس پردیس دانشگاهی، تاسیس دانشکده مهندسی پیشرفت و تاسیس دانشکده فناوریهای نوین به عنوان مکمل دانشکدهها در رشتههای جدید و نیز توسعه کمّی و کیفی واحد مجازی به عنوان مرکز آموزش الکترونیکی مطرح کشور اشاره کرد.
دکتر جبلعاملی در بخش دیگر سخنان خود به تبیین فرصتها و چالشهای پیش روی دانشگاه پرداخت و گفت: یکی از مهمترین مطالبات در رابطه با دانشگاهها، مطالباتی است که مقام معظم رهبری در حوزههای مختلف از دانشگاهیان دارند و در مباحث مهم تولید دانش و علم فناوری مطرح فرمودهاند و اولین آن، نقشآفرینی دانشگاه در تحولات ملی و منطقهای و جهانی است. رییس دانشگاه، تغییر ساختار دانشگاه و توسعه پژوهشگاه و ایجاد مراکز تحقیقاتی ماموریتگرا را از زمینههای پاسخ به این مطالبات برشمرد و گفت: از چالشهای دانشگاه در بحث پژوهشگاه، تمایل اغلب اساتید به کار فردی است و از اولویتهای ما تاکید بر فعالیت گروهی است. وی گفت: تلاش داریم مدیریت پروژههای کلان را داشته باشیم. وجود بیش از 1200 دانشجوی دکتری و 3000 دانشجوی کارشناسیارشد، توان بزرگی است و به دنبال ماموریتهای تحقیقاتی جدید هستیم.
وی با اشاره به افزایش اعتبار ملی و بینالمللی دانشگاه پس از پرتاب موفقیتآمیز ماهواره نوید و در مدار قرار گرفتن و انجام موفق ماموریتهایش گفت طراحی و ساخت ماهواره ظفر در دست اجراست و اگر ماهواره ژئو نیز به دانشگاه واگذار شود میتوان از ظرفیت تمام دانشگاه در بخش فضایی استفاده کرد.
دکتر جبلعاملی جذب 120 عضو هیات علمی جدید در 5-4 سال اخیر را از فرصتهای دانشگاه برشمرد و تاکید کرد: ظرفیت این دانشگاه برای پذیرش عضو هیات علمی، دو برابر ظرفیت فعلی است و باید خون تازه در رگهای دانشگاه جاری شود. وی گفت باید برای اعضای جدید هیات علمی، ماموریت آموزشی و تحقیقاتی جدید تدوین کنیم.
وی در پایان تصریح کرد: باید حمیت و وحدت آحاد دانشگاهیان و به ویژه اساتید حفظ شود و رمز موفقیت دانشگاه علم و صنعت در حوزههای تولید علم و ارتقای وجهه علمی بینالمللی را اجتناب از پرداختن به حواشی و تنشهای سیاسی دانست. وی گفت: اکنون ما را دانشگاهی میشناسند که در حوزه علم و فناری، پیشتاز است و ما باید همچنان به اولویتهای علمی بها دهیم و از هر مساله حاشیهدار به عنوان حاشیه عبور کنیم.
رییس دانشگاه از حضور اعضای هیات علمی در این جلسه تشکر کرد و در پایان، هفته دفاع مقدس، یاد و خاطره شهیدان و امام شهیدان را گرامی داشت.
سخنران بعدی این مراسم، حجت الاسلام والمسلمین قرائتی بود که بر لزوم حفظ توامان علم و ایمان تصریح کرد و گفت: «اقرا» باید «باسم رب» باشد وگرنه علم بدون خدا و پرورش متخصصی که مشکل اعتقادی دارد، دردی را دوا نمیکند. وی همچنین تاکید کرد: باید با دانشجو به عنوان فرد نخبه جامعه، گاهی خصوصی صحبت کرد و از آنجا که تحصیلات، انسان را از اخلاق و فرهنگ و ایمان، بی نیاز نمیکند باید نسبت به سوالات دانشجو در موضوع دین و راجع به اسلام، مسئولیت پذیرفت و او را قانع کرد.
حجت الاسلام والمسلمین قرائتی گفت: اگر دانشجو هم متخصص شود و هم متدین، ذرهای ظلم نمیکند و اگر درس بدهیم و معنویت نباشد، در روز قیامت باید جوابگو باشیم.
آلبوم تصاویر