دانشگاه علم و صنعت ایران- آخرین اخبار
برگزاری سومین کنفرانس ملی کاربردCFD درصنایع شیمیایی

حذف تصاویر و رنگ‌ها

 AWT IMAGE

 

   به میزبانی دانشگاه علم وصنعت ایران ،

  سومین کنفرانس ملی کاربرد CFD در صنایع شیمیایی و نفت برگزار شد  

  سومین کنفرانس ملی کاربرد CFD در صنایع شیمیایی ونفت، چهارشنبه 28 اردیبهشت ماه سال 1390 در مجتمع فرهنگی امام خمینی (ره) آغاز به کار کرد. در مراسم افتتاحیه این کنفرانس یک روزه، دکتر جبل‌عاملی، رییس دانشگاه، به مهمانان شرکت‌کننده در این همایش تخصصی خیر مقدم گفت و در ادامه افزود: مهمترین دغدغه‌ دانشگاه‌های بزرگ در دهه 70 برقراری ارتباط با صنعت از طریق برگزاری دوره‌های کارآموزی دانشجویان و ورود به صنعت برای رفع مشکلات ابتدایی آنها بود و در ادامه گفت: در دهه 80، ورود دانشگاه‌ها به صنعت از افق بالاتری برخوردار بود و دانشگاه‌ها با انجام پروژه‌های صنعتی، گره‌ کور ارتباط صنعت و دانشگاه را گشودند ولی اکنون هم دانشگاه‌ها به درستی مسایل زیر بنایی صنعت را شناخته‌اند و هم صنعت با قابلیت‌های دانشگاه‌ها به ویژه دانشگاه‌های بزرگ آشنا شده است.

  دکتر جبل‌عاملی تاکید کرد: امروز به نقطه‌ای رسیده‌ایم که دانشگاه‌های بزرگ تمایل دارند در حوزه‌های راهبردی، اصلی و اساسی صنعت وارد شوند و زنجیره فناوری را حتی تا تجاری‌سازی پیش ببرند. اکنون به نظر می‌رسد مراکز تحقیق و توسعه باید رشد کنند و این نقش تعیین‌کننده با دولت است.

  رئیس دانشگاه، ضمن اعلام آمادگی دانشگاه برای سرمایه‌گذاری درحوزه توربوکمپرسورها گفت:مدعی هستیم بهترین‌ها رادرسطح کشوروحتی فراتراز آن، در این حوزه تخصصی داریم و به دو شیوه آماده همکاری جدی با صنعت گاز کشور هستیم. اول تاسیس مراکز تحقیقاتی و دوم تاسیس شرکت‌های دانش بنیان.

  وی افزود: در حوزه CFD هم با توجه به بلوغی که در دانشگاه ایجاد شده، از تصمیم‌گیران مجموعه دولت انتظار داریم از این فرصت بکر استفاده نمایند چرا که زیرساخت‌های بسیار خوبی برای همکاری ایجاد شده است.

  دکتر هاشم‌آبادی، دبیر کنفرانس نیز در مراسم افتتاحیه با اشاره به برگزاری اولین کنفرانس CFD در سال 87 در کرمانشاه گفت: در آن زمان دغدغه‌ معرفی CFD به جامعه دانشگاهی را داشتیم و اکنون در حالی سومین کنفرانس CFD را برگزار می‌کنیم که دغدغه ما این است که چگونه CFD را در صنعت کشور قابل استفاده کنیم و اگر درآن زمان حضور صنعتگران در کنفرانس بسیار معدود بود اکنون به استناد مقالات ارایه شده، مشارکت دانشگاهیان و صنعتگران در این کنفرانس تخصصی، بسیار امیدبخش است. وی تاکیدکرد:درکنفرانس امسال سعی شده است مثلث دولت- صنعت- دانشگاه را در کنار هم داشته باشیم.

  دکتر هاشم‌آبادی در بخش دیگر سخنان خود تصریح کرد: دنیا برای تولید علم به دنبال مسیر کم هزینه است و امروز مهندسان باید در صورتی کار تجربی در پژوهش خود انجام دهند که شبیه‌سازی جوابگوی آنها نباشد. قرن 21 قرن علوم محاسباتی است و کشور ما هم نباید از این چرخه دور باشد.

  در ادامه مراسم، مهندس الماسی، مدیر عامل شرکت ملی انتقال گاز ایران، به تبیین برخی مسایل در شبکه انتقال گاز کشور پرداخت و افزود: شبیه‌سازی CFD ، ابزاری برای ارزیابی ایده‌ها در گروه‌های مهندسی است و استفاده از ابزارهای روز برای تشخیص، عیب‌یابی و رفع نواقص، اهمیت بسیاری دارد.

  مهندس الماسی از جمله موارد کاربرد CFD در شرکت ملی انتقال گاز ایران را تحلیل افت انواع جریان‌سنج‌های مورد استفاده درخطوط انتقال و ایستگاه، تعیین و جانمایی مناسب برای احداث ایستگاه با توجه به شرایط جغرافیایی منطقه، تحلیل ریسک ( HSE ) در ایستگاه و خطوط اولیه و تحلیل عملکردی انواع هیتر مورد استفاده در ایستگاه و نیز ارایه راهکارهای عملیاتی برای افزایش عملکردی آنها ذکر کرد و تصریح نمود: اعتقاد داریم حل مسایل کشور باید در تعامل دو سویه ظرفیت‌های علمی و صنعت صورت پذیرد و پژوهش‌ها باید کاربردی باشند.

  آخرین سخنران مراسم افتتاحیه، دکتر پورابراهیمی، رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور بود که ضمن معرفی اجمالی این صندوق و برنامه‌های آن به طرح موضوع رشد اقتصادی و کاهش هزینه پرداخت. وی با اشاره به 6 برابر شدن سهم پژوهش در پایان برنامه چهارم توسعه، تصریح کرد: حلقه مفقوده چرخه تولید علم تا تولید ثروت، تجاری‌سازی است و ما در حوزه تجاری‌سازی، سرمایه‌گذاری جدی نکرده‌ایم. وی افزود: امروز بزرگترین چالش‌ بنگاه‌های اقتصادی ما، بهای تمام شده است و میانگین بهای تمام شده کالا و خدمات در ایران، 5/2 برابر بیش از دنیاست.

  دکتر پورابراهیمی با این تاکید که امروز در دانشگاه‌ها به بلوغی رسیده‌ایم که شرکت‌های دانش بنیان، اساس حرکت پژوهشی دردانشگاه‌ها قرار گرفته‌اند، از تدوین اساسنامه پذیرش صندوق شرکت‌های دانش بنیان در بورس اوراق بهادار خبر داد و گفت: در پی‌ آن هستیم که شیوه‌ای فراهم کنیم تا امکان حضور این شرکت‌ها در یک مکانیزم اقتصادی فراهم شود واین کمک بزرگی در حمایت از تجاری‌سازی است.

  وی افزود: صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور همچنین آمادگی دارد در سه محور اجرای طرح پژوهشی، ثبت اختراع و کرسی‌های پژوهشی نیز به پژوهشگران کشور، ارایه خدمت نماید.

  گفتنی است در این کنفرانس، از بین 150 مقاله دریافتی، 77 مقاله به شکل پوستر و 36 مقاله در قالب شفاهی ارایه خواهند شد. علاوه بر آن دو میزگرد « CFD و صنعت» و «آموزش CFD در کشور» با هدف معرفی CFD به جامعه دانشگاهی و اطلاع‌رسانی به صنعت به لحاظ کاربردهای آن برگزار خواهد شد.

البوم تصاویر

 

نشانی مطلب در وبگاه دانشگاه علم و صنعت ایران:
http://www.iust.ac.ir/find-1.3346.20385.fa.html
برگشت به اصل مطلب