بسمه تعالی
به اطلاع کلیه پذیرفته شدگان مرحله اول آزمون دکترای سال ۱۴۰۳ مهندسی شیمی می رساند جلسه مصاحبه علمی در روزهای سه شنبه و چهارشنبه مورخ ۲۹و ۳۰خرداد ماه به صورت حضوری در دانشکده مهندسی شیمی، نفت وگاز برگزار می شود.با توجه به اینکه امتیاز آموزشی و پژوهشی داوطلبان براساس مدارک بارگزاری شده در سامانه گلستان محاسبه خواهد شد توصیه می گردد در ارسال مدارک دقت گردد.
ضمنا، برنامه زمان بندی مصاحبه متعاقبا اعلام می گردد.
لطفا در تکمیل اطلاعات گلستان موارد زیر رعایت گردد:
معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشکده
به اطلاع کلیه پذیرفته شدگان مرحله اول آزمون دکترای ۱۴۰۳ می رساند؛ با مراجعه به سامانه گلستان نسبت به ثبت نام و ارسال مدارک برای مصاحبه اقدام نمایند .
*لینک سامانه گلستان
https://golestan.iust.ac.ir/Forms/AuthenticateUser/main.htm
داوطلبین گرامی می توانند برای آگاهی از نحوه ثبت نام در سیستم گلستان فایل پیوست را مشاهده فرمایند.
اموزش تصویری مراحل ثبت نام مصاحبه دکتری۱۴۰۳
در ضمن به اطلاع می رساند جلسه مصاحبه علمی داوطلبین دکترا روزهای سه شنبه و چهارشنبه ۲۹ و ۳۰ خرداد ماه به صورت حضوری در دانشکده مهندسی شیمی، نفت وگاز برگزار خواهد شد.
شماره تلفن کارشناس دکتری جهت پاسخگویی به سوالات داوطلبین: ۷۳۲۲۸۷۸۳-۰۲۱ سرکارخانم فراهانی
ارائه طرح پژوهشی ، دکتر پانته آ پیریه، پژوهشگر دوره پسا دکتری مهندسی شیمی، در روز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ ساعت ۹:۰۰ تحت عنوان “حذف زیستی آلایندههای گوگردی و پیشبینی عملکرد سامانه های زیستی با استفاده از مدلهای متابولیک” در محل کلاس ۱۴۴ دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز با راهنمایی سرکارخانم دکتر فرشته نعیمپور برگزار میگردد.
دکتر سید نظام الدین اشرفی زاده عضو هیات علمی دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز و دکتر اردلان گنجی زاده همکار تحقیقاتی و پژوهشگر این دانشکده، موفق به انتشار و چاپ مقالهای در سال ۲۰۲۴ تحت عنوان «کف های مایع: خواص، ساختارها، پدیده های اساسی و کاربرد آنها در فرایندهای شیمیایی/بیوشیمیایی» در ژورنال بین المللی Advances in Colloid and Interface Science گردیده اند.
این مقاله تحت عنوان Liquid foams: Properties, structures, prevailing phenomena and their applications in chemical/biochemical processes در مجله Advances in Colloid and Interface Scienceبا ضریب تاثیر ۱۵.۶ منتشر شده است.
نشریه Advances in Colloid and Interface Science یک مجله بین المللی از انتشارات Elsevier است که به پیشرفت های تجربی و نظری در پدیده های سطحی و کلوئیدی و کاربردهای آنها در زیست شناسی، شیمی، فیزیک و صنعت می پردازد.
همه صنایع به خصوص صنایع مرتبط با مهندسی شیمی و بیوشیمی نیازمند عملیات واحد دوست دار محیط زیست، پربازده، ایمن و سریع هستند. با تضمین سرعت انتقال جرم و انرژی بالا و کنترل بهینه فرآیند تا حدودی میتوان انتظارات فوق از عملیات واحد را برآورده نمود. چنین رویکردی نیازمند طراحی سامانه های تماسدهنده سبز و کنترل پذیر که بیشترین سطح تماس را در کمترین حجم تولید میکنند می باشد.
در این مقاله، با مطالعه کف های مایع و ویژگی های آنها، به بررسی قابلیت این سامانهها به عنوان تماس دهنده گاز-مایع در فرایندهای شیمیایی و بیوشیمیایی، مرور رویکردهای استفاده از آنها در فرایندهای رایج، و بیان اهمیت و ظرفیت های آنها به لطف پیشرفت حوزههایی مانند ریزسیالش و نانوفناوری در عملیات واحدهای نوآورانه پرداخته شده است.
این مقاله، نتیجه تجربیات و سالها تحقیق دکتر سید نظام الدین اشرفی زاده و همکار ایشان دکتر اردلان گنجی زاده در زمینه پدیده های سطحی در آزمایشگاه فرایندهای پیشرفته جداسازی دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز دانشگاه علم صنعت ایران بوده است.
الکتروسینتیک گرچه در کشور ما بعنوان یک حوزه نوپدید نگریسته میشود و هنوز اکثریتی از جامعه مهندسی کشور با آن غریبه هستند، موضوعی است که برای بیش از یک قرن است که در مرکز پیشرفتهای اساسی در زمینه علوم کلوئیدی قرار دارد. در واقع، الکتروسینتیک، مجموعه علمی مستقلی است که منجر به کاربردهای چشمگیر در جداسازیها، توصیف خصوصیات سطح، ترادستی کردن مواد کلوئیدی، و تسهیل انتقال سیالات در مقیاس میکرو/ نانو شده است. درک هماهنگ دینامیک سیال، انتقال جرم، و الکترواستاتیک -سه ستونی که الکتروسینتیک بر روی آنها استوار است- محققان را در فهم بهتر موضوع یاری میدهد. الکتروسینتیک توصیف نحوه جریان سیال و وقوع پدیدههای انتقال است که در اثر تماس سطوح کلوئیدی دارای بار الکتریکی با الکترولیتها بوجود میآید. فرایندهای الکتروسینتیک به دلیل ممزوج شدن با فناوریهای نوینی همچون نانوفناوری، ریزسیالش (میکروفلوئیدیک)، آزمایشگاههای روی تراشه، عضو روی تراشه، بیو سنسورها، فرایندهای تقلیدی از میکروارگانیزمها، ژنتیک و توالی یابی DNA، و بسیاری ریز سامانههای دیگر، در مرکز توجه رشتههای مختلف علوم و مهندسی از جمله شیمی، بیولوژی، ژنتیک، مهندسی پزشکی، علوم تشخیص طبی، مهندسی شیمی، مهندسی مکانیک، مهندسی الکترونیک و بسیاری دیگر قرار گرفتهاند.
مولفان حاضر، پس از دو دهه فعالیت در حوزه سامانههای سطحی و تحلیل سطوح باردار، موضوع شناسایی و تحلیل فرایندهای الکتروسینتیکی را در دستور کار خود قرار دادند. این رشته فعالیت که با انتشار مقالات علمی در مجلات معتبر جهانی همراه بود به تالیف کتاب حاضر در سالهای مصادف با توسعه فناوریهای دانش بنیان در کشور منجر گردید.
با توجه به وابستگی فرایندهای الکتروسینتیکی به سامانههای کلوئیدی و خواص بین سطحی، کسب یک شناخت مقدماتی از سطوح باردار و کلوئیدها برای درک بهتر فرایندهای الکتروسینتیکی مورد نیاز است. لذا در فصل اول، سطوح باردار، سامانههای کلوئیدی، مبانی و اصول الکترواستاتیک، وقوع پدیدهی دولایه الکتریکی در محلولهای الکترولیت، و جنبههای اساسی پدیدههای انتقال جرم و مومنتوم در سامانههای الکترولیتی شرح داده شده است. در فصل دوم کتاب نیز فرایندهای الکتروسینتیکی در دو بخش کلاسیک و فرایندهای نوظهور شامل الکترواسمز، الکتروفورز، پتانسیل جریانی، پتانسیل ته نشینی، اسمز نفوذی، فورز نفوذی، و دی الکتروفورز باختصار معرفی شدهاند. در فصل سوم فرایند الکترواسمز، در فصل چهارم فرایند الکتروفورز، و در فصل پنجم دو فرایند پتانسیل جریانی و پتانسیل ته نشینی بطور مبسوط توضیح داده شده و معادلات حاکم بر آنها مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. در فصول ششم تا هشتم کتاب نیز به ترتیب سه فرایند نوظهور شامل اسمز نفوذی (سیلافوذ)، فورز نفوذی، و دی الکتروفورز مورد بحث و بررسی قرار گرفته و کاربردهای متنوع و خلاقانه این فرایندها ارائه شده است. در فصل نهم، فرایندهای الکتروسینتیک در نانوکانالها که مصداق بارزی از سامانههای کلوئیدی هستند بطور مفصل توضیح داده شده و کاربردهای نوین این گرایش علمی در علوم و مهندسی مورد اشاره قرار گرفتهاند.
کُلُّ نَفسٖ ذَآئِقَهُ ٱلموۡتِۖ ثُمَّ إِلَینَا تُرۡجَعُونَ
جناب آقای دکتر سلمان موحدیراد، با نهایت تأسف و تأثر درگذشت پدر گرامیتان را از طرف دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز تسلیت عرض مینماییم.
از درگاه ایزد منان برای آن مرحوم مغفرت الهی و برای خانواده ایشان صبر و شکیبایی خواستاریم.