به طراحی، تولید و بهره برداری از مواد، ابزار آلات و سیستمها با کنترل شکل و اندازه در مقیاس نانومتری، نانو فناوری می گویند. در واقع نانو فناوری فهم و به کارگیری خواص جدیدی از مواد و سیستمها در ابعاد نانومتری است. در این مقیاس خواص شیمیایی و فیزیکی مواد عمدتاً متاثر از افزایش اثرات سطحی و ظهور اثرات کوانتومی افزایش قابل توجهی از خود نشان میدهند. قابلیت این فناوری در تغییر و تحول جدی در کیفیت زندگی انسان باعث شده در دهه اخیر، نانوفناوری به عنوان یکی از مهمترین و برجسته ترین فناوری های جدید، سرمایه گذاریهای قابل توجهی بر روی آن در نقاط مختلف جهان در بخش های آموزش، پژوهش و صنعت انجام گیرد. امروزه فناوری نانو بسیاری از عرصههای علمی را درنوردیده و کاربردهای گسترده ای یافته است. در حوزه پزشکی در دارورسانی هدفمند و ساده، روشهای تشخیص زودهنگام و بی ضرر بیماریها، معرفی محصولات جدید پزشکی نظیر نانورباتها و بافت های مصنوعی، در حوزه صنعت در مقاوم سازی و سبک سازی محصولات، کوچک سازی قطعات الکترونیکی به منظور افزایش سرعت انتقال دادهها و کاهش توان مصرفی، پارچه های نسوز و آنتی باکتریال، شیشه های هوشمند، محصولات زیست تخریب پذیر، افزایش راندمان فیلتراسیون و .. که تنها بخش بسیار کوچکی از کاربردهای این علم میباشند. علوم و فنون مربوط به حوزۀ نانو، مقولهای هستند که ماهیتی به شدت میانرشتهای دارند و از رشتههایی همچون شیمی، فیزیک،مهندسی مواد، پزشکی، مهندسی پزشکی، زیست شناسی،مهندسی مکانیک، مهندسی برق و مهندسی شیمی بهره میگیرد. طبیعت بین رشتهای این فناوری مستلزم آن است که برای درک فراگیر و توسعه آن، رشتهای مجزا حاوی تخصصهای مربوطه ایجاد شده و محققین با تمرکز بر این موضوعات در بسط این دانش و فناوری بکوشند. امری که در بسیاری از دانشگاههای خارج از کشور و نیز دانشگاههای داخل کشور مسبوق به سابقه بوده و رشته نانوفناوری در مقاطع تحصیلات تکمیلی مشغول به خدمت رسانی میباشند. در این راستا گروه نانوفناوری دانشکده فناورهای نوین در سال 1392 شروع به پذیرش دانشجوی کارشناسی ارشد در گرایش نانو مواد کرده است. هدف این گروه تربیت دانش آموختگانی است که بتوانند در ابعاد آموزشی، پژوهشی، خدماتی ، مشاوره ای و صنعتی با توجه به کاربردها و تحولاتی که نانوفناوری در صنعت می تواند ایجاد کند، انجام وظیفه نمایند. از امتیازات شاخص این گروه می توان به موارد زیر اشاره کرد:
تربیت و آموزش نیروهای متخصص در زمینه نانوفناوری- دانشجویان با کسب آموزش های لازم در علوم مختلف و با شناخت جایگاه آنها در توسعه فناوری نانو پا در عرصه پژوهش گذاشته و نقش موثرتری را در پاسخ گویی به نیازهای صنعت می توانند داشته باشند.
ایجاد فضای مناسب برای همکای گروهی متخصصان رشته های مختلف و در نتیجه هم افزایی و سرعت بخشیدن در دستیابی به یک فناوری خاص.
افزایش ظرفیتها در رفع نیازمندیهای مرتبط با نانوفناوری در صنایع مختلف