[صفحه اصلی ]   [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
درباره مرکز مشاوره::
مشاوران::
دفتر ارتباط خانواده و دانشگاه::
آرشیو اخبار مرکز مشاوره::
بروشورهای علمی::
بخش ویژه اساتید::
ارتباط با ما::
::
اساسنامه کانون همیاران
..
مدیریت های حوزه دانشجویی

امور دانشجویان

امور خوابگاه ها

اداره رفاه و خدمات دانشجویی

اداره بهداشت و درمان
کمیسیون بررسی موارد خاص دانشگاه  

..
نظرسنجی مرکز مشاوره

AWT IMAGE

..
کتاب مهارتهای زندگی
AWT IMAGE
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
نظرسنجی
نظر خود را در مورد سایت اعلام نمایید
عالی
خوب
متوسط
ضعیف
   
..
:: پرسشهای اولیاء از مسئولین ::

  پاسخ به سوالات والدین در همایش خانواده و دانشگاه

 
  سوالات از معاون آموزشی :

-آیا امکان تغییر رشته از مهندسی برق به مهندسی کامپیوتر وجود دارد؟
دو نکته مهم در اینجا وجود دارد: نکته اول این است که به طور کلی از لحاظ وزارتخانه و آیین نامه‌ای پاسخ این سوال منفی است، بدلیل اینکه دانشجو باید نمره ی تراز مربوط به آن رشته را کسب کرده باشد. نکته دوم این است که دانشگاه علم و صنعت ی شرایط ویژه ای را در نظر گرفته که اگر دانشجو نمرات خیلی خوبی در دروسی به جز درس‌های عملی و عمومی، از دروس تخصصی که اساسی هستند کسب کرده باشد به شرط اینکه واحدهای اصلی را گذرانده باشد و معدل بالای 16 در این دروس کسب کند، در این صورت از دانشکده مبدا و مقصد استعلام گرفته می شود و در صورت موافقت هر دو دانشکده تغییر رشته انجام خواهد شد.
-آیا تحصیل همزمان دردو رشته‌ی دانشگاه امکان‌پذیر است؟ و کسی که مهندسی برق می‌خواند همزمان می‌تواند در مهندسی کامپیوتر هم تحصیل کند؟
این سوال مربوط به دفتر استعدادهای درخشان است به سایت آن دفتر مراجعه شود.
http://gto.iust.ac.ir
-آیا دانشجویی که می‌خواهد انصراف دهد، می‌تواند پس از کنکور 99 مجددا می‌تواند در دانشگاه ادامه تحصیل بدهد؟
دانشجویی که انصراف می‌دهد پس از یک سال محرومیت از دوره روزانه می‌تواند ادامه تحصیل دهد. البته قبل از اقدام به انصراف توصیه می شود که حتما مشورت کند. راه های میانبر بسیاری وجود دارد که دانشجو می‌تواند به علاقمندی واقعیش برسد.
- آیا قوانین مربوط به ارشد مستقیم به خود دانشجویان هم اطلاع رسانی می‌شود؟
اطلاع رسانی به شکل آیین نامه ای  انجام می شود. انتظار ما این است که دانشجوی نخبه خودش هم پیگیر باشد البته نامه نگاری‌ها همیشه از ستاد به دانشکده انجام می‌شود و دانشکده هم از طریق بورد اطلاع رسانی می‌کند و البته از طریق سایت دانشگاه هم در بخش ستاد و بخش دفتر استعداد درخشان، آیین نامه‌های ارشد مستقیم آورده شده و کاملا توضیح داده شده است .
 
- لطفا در خصوص کلاس‌های فوق برنامه زبان و کامپیوتر توضیح بدهد.
مرکز زبان ما در کنار کلاس‌های معمول، آزمایشگاه زبان هم دارد که معمولا در روزهای چهارشنبه است که عموما اساتید شرکت در این کلاس‌ها را اجباری می‌کنند. ولی برای کامپیوتر به شکل رسمی کلاس حل تمرین داریم و نیز دانشکده‌ها در قالب دفاتر علمی و انجمن ها خودشان کلاس‌های فوق برنامه تشکیل می‌دهند برای مثال دانشکده معماری برای زبان فرانسه کلاس برقرار کرده بود. البته امسال یکی از کلاس‌های زبان عمومی ما برای کسانی که علاقه به اموختن زبان فرانسه دارند برای اولین به زبان فرانسه اختصاص یافته است.
- دانشجویان ممتاز چه امتیازاتی دارند؟
مهمترین مورد این است که می‌تواند ارشد مستقیم شرکت کند و مورد دیگر اینکه اگر استادی بخواهد کمک مدرس تعیین کند قطعا از بین دانشجویان خوب این انتخاب صورت می گیرد. اگر دانشجو توانمند باشد با دانشجویان دکترا و ارشد همکاری می‌کند و یک کار مشترک پژوهشی را انجام می‌دهند. اما اگر دانشجوی ضعیفی باشد قطعا به این فضا برده نمی‌شود.
- در دوران کارشناسی زمینه‌ی فعالیت عملی و آموختن مهارت در رشته‌ی تخصصی وجود دارد یا ندارد؟
در حقیقت بعضی از آزمایشگاه‌ها و کارگاه ‌ها این هدف را دنبال می کنند. مثلا در رشته‌ی مهندسی مکانیک، کارگاه اتومکانیک داریم که در آن دانشجویان در مورد ماشین یک ایده‌ی کلی پیدا می‌کنند، یا در رشته‌ی مهندسی عمران در آزمایشگاه بتن واقعا بتن ساخته و شکسته می‌شود، دقیقا عین کاری که شاید در آینده انجام بدهند . درحال حاضر قرار است که کارآموزی هم این موضوع را پوشش دهد که دانشجویان را در آن دوران با رشته‌ی تخصصی خودشان بیشتر آشنا شوند. بنابراین کارهایی صورت گرفته است و هم اکنون بعضی از دانشکده ها مثل مکانیک و عمران و صنایع چندین کارگاه کارآموزی برگزار می‌کنند ودانشجو موظف است قبل از اینکه به دوره‌ی کارآموزی برود حداقل چند دوره از این کلاس ها را شرکت کند.که در این کارگاه‌ها یک نفر از صنعت دعوت می‌شود و به دانشجویان در مورد صنعت و کار توضیح می‌دهد یا روش نوشتن را به دانشجویان می‌آموزد چون نوشتن مهندسی آداب دارد و وی آداب نوشتن مهندسی را توضیح می دهد. بنابراین دانشگاه این مساله را لازم میداند و گام‌هایی جهت پیشبرد این موضوع برداشته است.
 
-دانشجوی دختر پرتلاشی عمران قبول شده است، آیا این رشته برای دختران مناسب است؟در حالی که به کامپیوتر علاقه دارد.آیا دانشگاه علم و صنعت هنوز صندلی خالی برای رشته‌ی کامپیوتر دارد یا خیر؟
تقریبا ظرفیت کلیه‌ی رشته‌ها تکمیل است بنابراین ظرفیت دیگری وجود ندارد که اکنون بخواهد به دانشجویی اختصاص یابد،  اما در دانشکده‌ها طبق قوانینی که ذکر شد امکان جابجایی در حد محدود وجود دارد. در مورد اینکه عمران برای دختر رشته ی خوبی هست یا خیر؟ اگر منظور این باشد که بخواهد ساختمان سازی و پیمانکاری کند خب کمی سخت هست، ممکن است ایشان به عنوان طراح با کامپیوتر در منزل مشغول به کار شود و نیز گرایش های دیگری مثل زلزله و محیط زیست نیز ممکن است کارهای دفتری داشته باشد که برای دخترها بسیار مناسب است، ضمن اینکه تعدادی از اساتید در دانشکده خانم هستند و به بالاترین درجه رسیده اند و حتی پروژه صنعتی دارند و با صنعت کار می‌کنند. پس به نظر من فردی که در رشته‌ای غیر از کامپیوتر تحصیل می‌کند و به رشته‌ی کامپیوتر علاقمند است فرصت کار بین رشته ای را دارد که یک مهندس کامپیوتر ممکن است نداشته باشد و می‌تواند خودش بخواند و گپ یا فاصله بین رشته ای را پر کند.
-آیا برای رتبه‌های برتر که بدون سهمیه قبول شده‌اند هدیه‌ای درنظر گرفته شده است؟
دانشگاه بر اساس نمره ی تراز که در آن اصلا سهمیه درنظر گرفته نمی‌شود تعدادی بورس‌های تحصیلی در نظر گرفته که سال اول به آنها پرداخت می‌شود. در سال های بعدی بسته به اینکه رتبه دانشجو در معدل و کارهای پژوهشی و ... چقدر خوب مانده باشد این مورد تعلق می‌گیرد. پس در کارشناسی بورسیه داریم و از امسال طبق شیوه نامه اجرایی که آن را هیئت رئیسه مشخص کرده عمل می شود.
- شرایط میهمان شدن و انتقالی گرفتن در بین دانشگاه‌های تهران را توضیح دهید.
مهمان شدن بین دانشگاه‌های یک استان بر خلاف مقررات است. اما در موارد خیلی خاص و با هماهنگی کمیسیون های موارد خاص دو دانشگاه ممکن است اتفاق ‌افتد.
- دانشجوی ممتاز به چند نفر از محصلان آن رشته گفته می‌شود و چه شرایطی دارد؟
در حال حاضر با توجه به قوانین در دانشگاه علم و صنعت، چهل درصد ظرفیت دانشجویان کارشناسی ارشد را بدون کنکور تکمیل می کنیم اما از این چهل درصد، دو سوم از دانشجویان خود دانشگاه و یک سوم از دانشجویان سایر دانشگاه‌ها باید باشد و البته شرط کف معدل داردکه مطابق شیوه نامه اجرایی آن است که در سایت دفتر استعداد درخشان آمده است.
- دانشجوی ترم سوم از دانشگاه الزهرا با معدل 19 در رشته‌ی فیزیک،آیا می‌تواند منتقل شود؟ و اینکه آیا باید هزینه بپردازد؟ و البته در کارنامه سبز هم نمره قبولی نیاورده است.
بله این فرد اگر بتواند پذیرش شود به صورت نوبت دوم خواهد بود و باید هزینه بپردازد و چون در کارنامه سبز هم نیاورده یک روند طولانی تری دارد به این معنا که در ابتدا باید چند ترم مهمان شود و ترم آخر می‌تواند انتقالی بگیرد و در تمام این مدت باید شهریه بپردازد.
 
- نحوه ی ارتباط اولیاء با اساتید را توضیح دهید.
به طور کلی اولیاء و اساتید ارتباط مستقیمی ندارند، مگر از طریق ارتباط با استاد مشاور که جزء وظایف ایشان است که به اولیا هم پاسخ‌دهی کنند. اما اگر منظور از این ارتباط برای بررسی وضعیت درسی دانشجو باشد هم از طریق استاد مشاور و هم از طریق کارشناس دانشکده با تماس تلفنی اطلاعات داده می‌شود. اگر دانشجویی وضعیت نامطلوب تحصیلی داشته باشد و مشروط شود به آدرسی که از سازمان سنجش به ما منتقل شده است نامه‌ای فرستاده می‌شود و اگر تغییری در آدرس داشته باشیم خود دانشجو باید به روز رسانی کند.


  لطفا بفرمائید چند نفر از اساتید کارآفرین هستند و تعداد شغل هایی را که تولید کرده اند را بیان کنید ؟

  اطلاع دقیقی در دسترس نیست لیکن به طور رسمی چهار شرکت دانش بنیان داریم که هرکدام حداقل 2 شغل ایجاد کردند.

آقای دکتر با تشکر از شما چرا امتحانات ترم و میان ترم در رشته برق در این دانشگاه هماهنگ برگزار می گردد در صورتی که در سایر دانشگاه ها اینگونه نیست؟ بازه امتحانات باید  برنامه مشخص و ماندگاری داشته باشد، ما نباید سیستم را تغییر دهیم زمان بندی برای اینکه چه زمانی میان ترم و چه زمانی پایان ترم است وجود دارد، این زمان بندی به گونه ای است که فرجه های مناسبی بین آن ها برقرار باشد، امتحانات پایان ترم زمان بندی ثابتی دارند و دانشجویان هنگام انتخاب واحد باید به آن ها توجه کنند اما برای میان ترم خود استاد است که روز امتحان را تعیین می کند.
می خواستم بدانم چگونه می توانیم از وضعیت تحصیلی دخترم  بدون اینکه ایشان در جریان قرار بگیرند آگاهی پیدا کنم؟ چون ایشان خیلی مغرور است و می گوید دانشگاه که مدرسه نیست. لطفا راهکاری ارائه بفرمایید. 
برای اینکه ما پسورد سیستم گلستان را به والدین بدهیم  این موضوع باید در شورای آموزشی مطرح شود و معاونین نظر بدهند . موضوع، موضوع خیلی حساسی است از طرفی می خواهیم هویت دانشجو را پر و بال بدهیم از طرفی اولیا هم باید مشارکت داشته باشند، اولیا می توانند با در دست داشتن کارت ملی و شناسنامه به امور آموزش و یا حوزه تحصیلات تکمیلی مراجعه کنند و از وضعیت تحصیلی فرزند خود مطلع شوند، اما یوزر  و پسورد نمی دهیم، اما آموزش دانشکده ها وقتی دانشجو مشروط شد با آدرسی که دانشجو داده است و در سیستم گلستان دانشگاه ثبت شده است مکاتبه می کنند. 
با تشکر از شما لطفا در مورد تکالیف بیش از حد توان دانشجو در ترم اول توضیح دهید که آیا این برای دانشجو الزام دارد که بیشتر به چالش کشیده شود و آب دیده شود و یا اینکه مربوط به عدم شناخت استاد از دانشجویان است و کاری به ترم اول بودن آن ندارد و کارش را انجام می دهد.
من به عنوان معاون آموزشی می توانم کارگروه تشکیل دهم و این کارگروه تکالیف را مطالعه و ارزیابی کند و این یک بحث ریشه ای است آیا این تکالیف پختگی لازم را به دانشجو می دهند و یا وقت دانشجو را می گیرند، من خودم را بعنوان معاون آموزشی دانشگاه مقید می کنم که در جلسه شورای آموزشی این مسئله را مطرح کنم نقطه نظرات اساتید دیگر هم باشد، لکن اگر دانشجویان خودشان به مشکل برخوردند به معاون آموزشی دانشکده خود مراجعه کنند که آن ها اشراف بیشتری دارند و دانشجو را راهنمایی می کنند.
آیا ادامه تحصیل در مقطع ارشد با شرط معدل مختص محل تحصیل کارشناسی می باشد یا سایر دانشگاه ها را نیز شامل می گردد.
قانون استعداد های درخشان این است که دانشجویان می توانند با کسب رتبه ای 1و2و3 در مقطع بالاتر بدون کنکور ادامه تحصیل بدهند و  10% مختص خود دانشگاه علم و صنعت است و 10% مختص سایر دانشگاه ها.
لطفا درباره سنواتی شدن دانشگاه توضیح بفرمایید و اگر دانشجویی مایل به تغییر رشته باشد آیا این سنواتی شدن شامل چنین دانشجویی نیز می شود که امکان دارد 9 ترمه شود و همچنین بفرمایید دو دانشجو دارم چرا برای فرزند بزرگترم حمایت مالی برای انجام پروژه اش صورت نگرفته است؟
سنوات الان مقطعی است یعنی 8+1 یعنی 9 نیمسال،  و موضوع حمایت مالی برای انجام پروژه، به دانشکده ارتباط دارد و بهتر است دانشجویان در قالب پروژه هایی که با صنعت ارتباط دارد کار کنند، بنا بر خصوصیات و شرایط دانشکده .... بعضی از دانشکده ها پروژه را زودتر شروع می کنند و حتی دانشکده ها قراردادهایی با صنعت می بندد  و از طرفی این موضوع به فشاری که دانشجو می گذارد تا بتواند این ها را از استادش بگیرد نیز بستگی دارد.
مکانی برای دانشجویان معماری بگذارید که ماکت هایی که نمی توانند به منزل ببرند بگزارند و دور ریخته نشود.
اگر تا الان مکانی در نظر گرفته نشده است، حتما این از جمله موضوعاتی است که باید با دکتر بهزاد فر اعلام شود.
می خواستم بدانم کلاس های این ترم تا چندم خرداد است دخترم 25 و 28 امتحان آزمایشگاه دارد قبل از امتحانات تعطیلی دارند یا نه؟
25خرداد پایان کلاس هاست، خیر
 در ترم گذشته دانشجوی ما بخاطر 0.25 صدم درس برنامه نویسی را افتاده است و حتی استاد اعتراض را بازبینی نکرده است.
برای آموزش فرقی نمی کند چه 0.01 چه 0.02 چه 0.1 نمره فیکس و ثابت است، اگر استاد اعتراضات را باز بینی نکرده اگر واقعا در این حد اطمینان دارند دانشجو می تواند اعتراض خود را به مقام بالاتر ارایه بدهد،  مثلا معاون دانشکده، رئیس دانشکده در نهایت ما هم می توانیم تاثیر گذار باشیم یعنی باید سلسله مراتب رعایت شود یعنی بدون اعتراض به استاد، دانشجو نزد معاون آموزشی دانشگاه نیاید، باید سلسله مراتب رعایت شود، اول استاد مربوطه در صورت عدم پاسخ به معاون آموزشی دانشکده و سپس رئیس دانشکده و نهایتا به معاون آموزشی دانشگاه اعلام نماید.
به نظر من با نظر سنجی از دانشجویان درمورد اساتید می توانید راندمان دانشگاه بالاتر از این ببرید چون علی رغم ممتاز بودن دانشگاه بعضی از اساتید بار علمی ضعیفی دارند یا اینکه بار علمی خوبی دارند و قدرت بیان و تدریس خوبی ندارند و نمی توانند مطالب را درست به دانشجو انتقال دهند.
یکی از روال های سازنده، گرفتن بازخورد است وقتی بازخورد می گیریم این می تواند کمک کننده باشد و مطمئنا نظر سنجی مورد بررسی ما قرار می گیرد، بالاخره اساتید فیلتر های متعددی را گذرانده اند مثلا استادی بخواهد از وضعیت استخدامی آزمایشی به رسمی ارتقا پیداکند فیلتر می شود و باز از استادیاری به دانشیاری برسد فیلتر می شود به اعتقاد ما الان چنین موردی نیست اگر هم باشد برای دانشگاهی مثل علم و صنعت خوب نیست ما پی گیری می کنیم.
در مورد دانشجویانی که هم کار می کنند و هم درس می خوانند و خواستار معدل های بالا هستند لطفا شناسایی شوند، فرزندم بسیار تلاش می کند کار هم نوعی سازندگی است لطفا کاری کنید دانشجو به هر دو مورد برسد.
اگر دانشجو بخواهد عمق مطلب را بگیرد باید فول تایم (تمام وقت) در اختیار دانشگاه باشد، هر چیزی زمان خودش را دارد، دانشجو می تواند در دو ماه تابستان که سرش خلوت تر است برود و کار کند یا کار آموزی کند ولی صرف اینکه کاری یاد بگیرد از درس خواندن می ماند و بالعکس.
اگر دانشجویی قصد ادامه تحصیل در خارج از کشور را داشته باشد، آیا در دانشگاه جایی وجود دارد که به دانشجو در گرفتن پذیرش انتخاب دانشگاه و انتخاب استاد راهنما کمک کند؟  لطفا راهنمایی کنید، پسر من قصد دارد بعد از کارشناسی برای ادامه تحصیل به دانشگاه های خارج از ایران برود، می خواستم بدانم آیا شما جایی دارید که به این دانشجویان راهنمایی و کمک کنید؟
این ها موضوع های شخصی هستند بنابراین اساتید خیلی وقت نمی گذارند روی این قضیه، در کل برای ما هیچ فرقی نمی کند که دانشجو داخل کشور ادامه تحصیل بدهد یا خارج از کشور، این یک موضوع شخصی و خانوادگی است و اساتید قطعا این وظیفه را دارند بعنوان استادی که با دانشجو کارکرده و روحیات دانشجو را می داند بتواند اطلاعاتی که دارد را در اختیار دانشجو قرار دهد و از او حمایت معنوی کند، در باره اینکه تحصیل در داخل خوب است یا خارج؟ بنده بعنوان کسی که فرزند دانشجو دارد اولویت من بیشتر این است که فرزندم فوق لیسانس را در داخل کشور بخواند البته بستگی به رشته تحصیلی فرد دارد که اگر رشته تحصیلی اینجا خیلی جا نیافتاده یا بالعکس یا اینکه اینجا جا افتاده و دکتری اش هم هست، دیگر لزومی ندارد دانشجو به خارج از کشور برود، ولی دانشگاه ما یک دوره هایی را تحت عنوان فرصت مطالعاتی برای دانشجویان دکتری در نظر گرفته است.
در مورد حداقل معدل و مشروط شدن توضیح دهید، در مورد خطر اخراج در ارتباط با درس با معدل توضیح دهید.
معدل پایین تر از 12 مشروطی محسوب می شود.
آیا دانشجو می تواند بعد از 2 سال تحصیل در رشته برق انتخاب گرایش به دانشگاه دیگری برود مثلا دانشگاه شریف؟
خیر، این یک تغییر است بین دو دانشکده و دو گروه، که باید این دو گروه هر دو قبول کنند ، این موضوع درون دانشکده مطرح است و ما نمی توانیم آئین نامه بنویسیم.
لطفا برای تغییر رشته راهنمایی بفرمایید دانشجو باید چه مراحلی را پشت سر بگذارد، آیا می توان از این دانشگاه به دانشگاه دیگر برود؟
تغییر رشته همین داستان را دارد (پاسخ سوال 13)و کار سخت تر است.
نحوه برخورد برخی اساتید و برنامه امتحانات راضی نیستند و به علت فضای بسته قدرت اعتراض ندارند.
همه این موارد را ابتدا به اطلاع مدیر گروه، سپس معاون آموزشی دانشکده، وبعد رئیس دانشکده برسانند تا بعد من (معاون آموزشی) بررسی کنم.
در مورد 20% سهمیه برای ادامه تحصیل دانشجویان در مقاطع بالاتر توضیح دهید که این 20% شامل چه گروهی از دانشجویان می شود ممتاز در طول 4 سال یا فقط سال آخر؟
20% سهمیه برای دانشجویان رتبه 1 تا 3 دانشگاه های تهران، دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه اصفهان، دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشگاه تبریز، دانشگاه مشهد و خواجه نصیر و تربیت مدرس است.
برنامه ریزی برای حضور پسران در فعالیت های علمی آموزشی دارید آیا در این فعالیت ها با دختران برابرند یا ارجعیت دارند؟
تفاوت جنسیتی وجود ندارد کلاس ها و برنامه های آموزشی برای هر دو جنس یکسان است هیچ ارجحیتی مطرح نیست.
با توجه به اهمیت دروس معارف اسلامی چرا از این فرصت برای آگاهی بخشی بیشتر دانشجویان در زمینه مباحث ولایت، جریان شناسی و ... و همینطور اساتید مجرب برای کلاس های فعال برای جلوگیری از انفعال و بی حوصلگی دانشجویان جلوگیری کند استفاده نمی کنید؟
درس فعلی معارف اسلامی مورد تائید وزارت علوم بوده و ما هم بر طبق نحوه دستوالعمل وزارت علوم این درس را تدریس می کنیم،  هر ساله مدیران معارف دانشگاهها در یک کنفرانس دو روزه گردهمایی دارند و این مسائل را مطرح می کنند، در کل مباحثی که امروزه مطرح می شود مباحث روز است .
پیرو صحبت های همایش مهرماه در زمینه کارگاه های آموزشی چند ماهه بین ایران و آلمان لطفا توضیح دهید مربوط به چه مقطعی می شود شامل چه رشته هایی شده و چه امتیازی لازم است؟
لوکال پوینت دانشگاه های آلمان و ایران، دانشگاه علم و صنعت انتخاب شده است، اخیرا هم وزارت خانه دفتری را در آلمان افتتاح کرده است، که در این دفتر نقش دانشگاه علم و صنعت نسبت به سایر دانشگاههای پر رنگ تر است، این رابطه علمی از اولویت های ما خواهد بود ولی در حال حاضر روش های متفاوت همکاری را داریم لکن هنوز هیچ قرار داد مشخصی منعقد نشده، فقط دو بار ملاقات داشته ایم و یک بار هم ریاست دانشگاه و هیات همراه جلسه ای داشتند و تعاملاتی در حال صورت گرفتن است صحبت هایی شده است، برای مثال ما برای دوره کارشناسی ارشد بخشی از کار در ایران و بخشی در فرانسه ادامه داده می شود را داریم. اما درباره آلمان هنوز قطعی نشده، هر زمان این موضوع قطعی شد به نحو مقتضی اطلاع رسانی خواهد شود.

  چند پروژه صنعتی از کارخانه ها به دانشگاه ارجاع شده و در حال انجام می باشد ؟

  پروژه صنعتی 123 قرارداد در سال 92 و 81 قرارداد در سال 93 منعقد گردیده است که در مجموع 204 قرارداد در طی دوسال

  آیا اساتید این دانشگاه باهم در کارآفرین یا مقاله های ISI رقابت می کنند ؟

  اساتید در تولید ISI رقابت میکنند ولی درمورد کار آفرینی احتمالا رقابت نمی کنند. لیکن تعداد ارجاعات از اروپا و آمریکا به مقالات ایران کم است. لذا احتمالا اث آن در همه جوانب از جمله ایجاد شغل در آمریکا و اروپا احتمالا ناچیز است . ولی شواهد نشان می دهد برای دانش آموختگان ممتاز ایرانی در اروپا و آمریکا اشتغال به کارهای تخصصی سخت نمی باشد.

  وظیفه قطب های علمی و ظرفیت های این قطب ها چگونه به دانشجویان اطلاع رسانی می گردد؟

    مطابق با شیوه نامه تشکیل قطب های علمی در دانشگاهها و مراکز آموزشی و پژوهشی کشور هر یک از قطب های دانشگاهی برنامه خود را به دبیر خانه مربوطه پیشنهاد می نمایند و پس از تصویب موظف به اجرایی کردن این برنامه می باشند.

  دانشجویان تحصیلات تکمیلی که درای ظرفیت های بالقوه در زمینه تخصصی فعالیت قطب می باشند می توانند با قطب ها همکاری داشته باشند.

  برخی از قطب ها از پایان نامه هایی که در راستای فعالیت قطب ها باشند حمایت مادی و معنوی می کنند.

  همچنین قطب های علمی می تواند محل مناسبی برای پرورش پژو هشگران و دانشمندان جوان در دوره های دکتری و پسا دکتری باشند.

  در ضمن هر یک از قطب ها دارای وب سایت می باشند که اطلاعات تماس و زمینه های تخصصی فعالیت و همکاران قطب را معرفی می نماید.

    چرا کلاس های حل تمرین بدرستی برگزار نمی شوند؟

  کلاس های حل تمرین در حال حاضر در دانشکده برگزار می شود و مدیریت کلاس ها نیز بر عهده دانشکده می باشد. نمره حل تمرین نیز بر اساس توافق بین استاد و مدرس (که از طرف استاد پیشنهاد می شود) با هماهنگی لازم برای دانشجویان منظور می گردد. ما از دانشجویان سال بالایی و یا مقاطع بالا برای کلاسهای حل تمرین کمک می گیریم که دانشجویان هم استقبال میکنند و هم بدلیل بحث مالی و بودن در فضای دانشگاه و کمک به سایر دانشجویان مورد استقبال این عزیزان قرار گرفته است.

  آیا امکان تغییر رشته برای دانشجویان ترم ۳ مهیا است؟

  دانشجوی متقاضی تغییر رشته می بایست حداقل ۲۴ واحد درسی را بگذراند و درخواست خود را به دانشکده مبدا و مقصد ارئه دهد تا موضوع ٬ مورد بررسی قرار گیرد و برای تغییر رشته به موافقت گروه های آموزشی دانشکده مبدا و مقصد لازم است.

  آیا امکان اخذ واحد تابستانی در سایر دانشگاه ها میسر است؟

  بله ٬ دانشجویان با هماهنگی آموزش کل و اداره پذیرش دانشگاه می توانند اقدام نمایند.

  رتبه و جایگاه دانشگاه را بفرمایید.

  ما در کشور جزو 6 دانشگاه برتر هستیم ولی در زمینه فنی و مهندسی سومین دانشگاه می باشیم. البته این موضوع در زمینه رشته و گرایش هم متفاوت هست. در زمینه رتبه بندی پژوهشی ما در رتبه 5 قرار داریم.

  دانشجویان اگر انتقادی نسبت به نحوه برخورد استاد و یا تدریس استادی دارند از چه طریقی می توانند مستقیما نقطه نظرات خود را مطرح نمایند؟

  دانشجویان می توانند ابتدا موضوع را به ترتیب به معاونین و بعد ریاست ریاست دانشکده و حتی به مراجع بالاتر و حوزه های ستادی مطرح نمایند.

  والدین چگونه می توانند از وضعیت تحصیلی فرزند خود مطلع شوند؟

  والدین عزیز می توانند با حضور در دانشکده و ارائه کارت شناسایی معتبر از وضعیت تحصیلی فرزند خود مطلع شوند. ضمن اینکه با یوزر و پسورد دانشجو نیز می توانند وضعیت تحصیلی دانشجو را مشاهده نمایند.

  آیا این ده نفری که بدون کنکور وارد مقطع ارشد می شوند حتما باید معدل ٬ عدد مشخصی باشد یا ده نفر اول دانشکده به مقطع کارشناسی ارشد می روند؟

  ۱۰ ٪ سهمیه ورودی کارشناسی ما می توانند مستقیم برای ارشد درخواست بدهند با پس گیری های انجام شده با وزارت علوم ۱۰ ٪ ورودی کارشناسی ارشد ارتقاء پیدا کرده است.

  علت اینکه دانشجویان کارشناسی بیشتر علاقه مند هستند ارشد را در دانشگاه های دیگر قبول شوند چیست؟

  بعضی از رشته ها شاخص هستند در بعضی از دانشگاه ها برای مثال دانشگاه علم و صنعت۱۰ قطب علمی معروف در بین دانشگاه ها دارد. بنابراین ممکن است این مسئله که دانشجو متمایل باشد دوره ارشد را در دانشگاه دیگر بگذراند اتفاق بیفتد.

  چرا سطح دانشگاه به حدی نمی رسد که بورسیه شدن در دانشگاه های خارج از کشور مهیا شود؟

  در حال حاضر در دانشگاه علم و صنعت متقاضی برای بورسیه شدن در دانشگاه های خارج از کشور وجود دارد و در حال انجام می باشد.

  آیا اساتید حضور و غیاب مستمر از دانشجویان دارند؟

  حضور و غیاب در حد اینکه قوانین آموزشی رعایت شود انجام می شود و این مسئله بستگی به اساتید محترم دارد.

  دانشگاه چه تسهیلاتی برای دانشجویان ممتاز در نظر گرفته است؟

  بالای 20% دانشجویان ممتاز بدون کنکور به مقطع بالاتر وارد میشوند. برای دانشچویان کارشناسی ارشد هم همینطور است که 20% ممتازین بدون کنکور وارد مقطع دکتری می شوند

  بهتر نیست روش درس خواندن صحیح توسط اساتید برای دانشجویان توضیح داده شود؟

  از وظایف اصلی استاد مشاور در دانشکده ها همین موضوع می باشد.

  لطفا برای اینکه اولیاء بدانند واقعا در فلان روز که دانشجو می گوید من کلاس دارم و در دانشگاه هستم راهی را بگذاریدکه حضور و غیاب دانشجو برای والدین واضح شود؟

  والدین محترم می توانند با حضور در دانشکده و ارئه کارت شناسایی معتبر از برنامه درسی دانشجو مطلع شوند.

  آیا داده ها ی مربوط به مقایسه دوران تحصیلی قبل از دانشگاه با دوران دانشجویی جمع آوری و مداخله ایی در رابطه با موارد افت تحصیلی صورت گرفته و ریشه یابی شده است؟

  خیر

  حل المسائل نهایی که عموما با انگیزه سوابق آموزشی منتشر می شوند جو دانشجویی دانشگاه ها را به دانش آموزی تبدیل کرده است با این موضوع چگونه برخورد می شود؟

  از نظر ما دانشجو باید پیگیر درس و کتابخانه و... باشد و بتواند تحلیل کند ولی مشکل خاصی این کتاب های حل المسائل ندارد. خود دانشجو باید به تجزیه و تحلیل ٬ مطالعات کتابخانه ای و تحقیقات بپردازد.

  چگونه می توانیم از وضعیت دانشجوی خود نسبت به سایر دانشجویان اطلاع یابیم که در چه رتبه ایی نسبت به بقیه از نظر درسی قرار دارند؟

  با مراجعه به دانشکده و ارائه کارت شناسایی معتبر می توانید وضعیت تحصیلی فرزند خود را مشاهده و پی گیری نمایند.

  تقاضای جلسات خصوصی جهت بررسی و شناخت بهتر وضعیت درس و آینده دانشجو را دارم.

  برای کلیه معاونت ها ساعات ملاقات وجود دارد که والدین عزیز می توانند با هماهنگی لازم ملاقات حضوری داشته باشند.

  چرا برای تدریس درس های علوم پایه از دانشجویان دوره دکتری استفاده می شود؟

  اصولا نباید این اتفاق بیافتد ولی اگر این مسئله اتفاق بیافتد به دلیل نبود استاد می باشد که با هماهنگی معاونت آموزشی در برخی از موارد از دانشجویان دوره دکتری استفاده می شود.

  چرا از تمام دروس ماهانه امتحان نمی گیرند؟

  این موضوع در جلسات شورای آموزشی پیشنهاد داده می شود.

  تغییر رشته در چه صورتی امکان پذیر است؟

  تغییر رشته به دو صورت امکان پذیر است اول اینکه دانشجو می بایست حد نصاب نمره آزمون سراسری را در رشته مورد علاقه داشته باشد و علاوه بر اینکه حداقل 24 واحددرسی را گذرانده باشد ( حتماً می بایست 2 ترم بگذرد ) بعد می تواند درخواست تغییر رشته بدهد دوم اینکه دانشجو باید معدل کل 16 را در رشته ای که در حال حاضر درس می خواندداشته باشد. تا تقاضای دانشجو مورد بررسی دانشکده مبدا و مقصد قرار گیرد و در صورت موافقت موضوع به اطلاع دانشجو رسانده می شود.

  مهمانی در دانشگاه به چه صورت امکان پذیر می باشد؟

  مهمانی در صورتی امکان پذیر است که دانشگاه مبدا و مقصد در یک استان نباشد زیرا ممنوعیت قانونی دارد. دانشجو می بایست وارد پورتال وزارت علوم شود درخواست خود را ثبت کند. هر دو دانشگاه درخواست را بررسی و نتیجه به اطلاع دانشجو رسانده می شود. برای اطلاع از نحوه دقیق و شرایط مهمانی به سایت وزارت علوم بخش آموزشی مراجعه نمائید و یا با شماره دانشگاه تماس گرفته و از اداره آموزش سوال فرمائید.

  شرایط نقل وانتقال دانشجو به چه صورت انجام می شود و چه شرایطی دارد؟

  در بحث انتقال ابتدا دانشجو می بایست بصورت مهمان اقدام نماید. یعنی حداقل 2 ترم را مهمان شود و معدل بالاتر از متوسط دانشگاه مقصد را داشته باشد در این صورت می تواند درخواست مهمان دائم یا انتقال بدهد که این مساله نسبت به شرایط مهمان شدن یک مقدار سخت گیری بیشتر است ولی در نهایت مدرک اصلی فارغ التحصیلی توسط دانشگاه مبدأ صادر میشود.

  در صورتی که از عملکرد استادی به دلایل مختلف نظیر عدم تصحیح اوراق امتحانی و یا نمره پایین راضی نیستیم چه باید بکنیم؟

  برخی از والدین سوال کردند که اساتید علوم پایه سخت گیری دارند حضور و غیاب نمی کنند و کیفیت ارائه دروس متفاوت است. لازم به ذکر است که اساتید سلیقه و سبک مختلفی دارند و دانشگاه نمیتواند به استاد اجبار کند که برای مثال شما حتماً حضور و غیاب کنید گر چه از آنها خواسته می شود لکن نمی توانیم اجبار کنیم. در خصوص نحوه تدریس و شیوه های نمره دهی هم نمی توانیم دخالتی داشته باشیم واقعاً از عهده ما خارج است.به هر حال در صورتی که از استاد خاصی شکایت دارید لطفاً به شیوه مکتوب نام درس، نام استاد را اعلام کنید. ابتدا به رئیس دانشکده و یا معاون آموزشی دانشکده ارائه کنید در صورت عدم پاسخگویی از آنها مستقیماً نامه به اینجانب ارسال کنید تا شخصا به موضوع رسیدگی کنم.

  یک پیشنهاد دیگر که لازم است در اینجا ذکر شود این است که در صورتی که دانشجو به هر دلیلی مانند پر شدن ظرفیت گروه درسی و تداخل دروس یا تداخل ساعت امتحان نتوانست با استاد مورد نظرش درس را اخذ نماید پیشنهاد می شود که دانشجو بصورت مستمع آزاد در کلاس های اساتید دیگر یا در کلاس های حل تمرین شرکت کند تا مطالعه بهتری داشته باشد واحتمال موفقیت او بالاتر رود.

  نحوه دسترسی به آیین نامه های مهم آموزشی به چه صورت امکان پذیر است؟

  درسایت معاونت آموزشی به آدرس www.golestan.iust.ac.ir امکان دسترسی به آیین نامه آموزشی وجود دارد. مضافاً اینکه به کلیه دانشجویان ورودی 90 در بدو ورود به دانشگاه هنگام ثبت نام کتابچه راهنمای دانشجویان از طرف امور آموزش داده شده است که آیین نامه های آموزشی در آن کتابچه موجود می باشد.

  نحوه ورود به مقطع کارشناسی ارشد بدون کنکوربه چه صورت است؟

  دانشجویانی که معدل آنها جزوء ده درصد(10% ) بالای رشته خودشان باشد و حداکثر در 8 ترم بتوانند تحصیلات کارشناسی خود را به اتمام برسانند کاندید برای ورود به دوره کارشناسی ارشد بدون کنکور هستند.

  آیا دانشگاه علم و صنعت ترم تابستانی برگزار میکند؟

  دانشگاه علم و صنعت ایران ترم تابستانی برگزار نمی کند.

  تعداد دانشجویان در کلاسها در علوم پایه زیاد است آیا این مساله باعث کاهش اثر بخشی و یا کیفیت دروس به نحوی نمی شود؟

  لازم به توضیح است این مساله فقط مختص به دانشگاه ما نمی باشد این حالت در دانشگاههای دیگر هم وجود دارد و کلاس ها بصورت تالاری برگزار می شود. در کلاس های علوم پایه به دلیل اینکه تعداد دانشجویان زیاد است کلاس ها بصورت تالاری برگزار می شوند البته سعی دانشگاه بر این است که تعداد دانشجویان این کلاسها کاهش پیدا کند تا کیفیت ارائه دروس بالاتر رود.

  دانشجویان از کجا کتاب و جزوه تهیه کنند؟

  استاد پیشنهاد کتاب و جزوه را به دانشجو می دهد. البته دانشگاه فروشگاه کتاب دارد که دانشجویان میتوانند کتاب و جزوه خود را از آنجا تهیه کنند این فروشگاه زیر نظر معاونت پژوهشی قرار دارد.

  در ضمن دانشگاه سیستم ارایه درس بصورت فضای مجازی را دارد که اساتید مباحث خود را در سایت قرار داده اند و دانشجو می تواند پیشاپیش مطالبی که قرار است استاد تدریس نماید را در سایت مشاهده نماید

  چرا دانشگاه کلاس زبان نمی گذارد؟

  دانشگاه سعی دارد که کلاس های تخصصی هر دانشکده را برگزار نماید و کلاس هایی نظیر کلاس زبان انگلیسی که در خارج از دانشگاه هم برگزار می شود در اولویت نیستند.

  ترم های مشروطی یعنی چه و شرایط اخراجی کدام است؟

  درمقطع کارشناسی اگر دانشجو 3 ترم متوالی معدل زیر 12 و یا 4 ترم غیر متوالی معدل زیر 12 کسب کند اخراج آموزشی شده و محروم از تحصیل شناخته می شود.

  دانشجو می بایست در طول 5 سال تحصیلات کارشناسی خود را اتمام برساند ولی اگر از 5 سال بگذرد از ترم 11 مبلغی که هیأت امنا دانشگاه تصویب کرده از دانشجو اخذ می شود (یک میلیون تومان به ازاء هر ترم)گرفته میشود. اگر سنوات از 6 سال بگذرد امکان تحصیل حتی با پرداخت شهریه وجود ندارد.

  تغییر رشته در دانشگاه به چه صورت می باشد؟

  واقعیت امر این است که تغییر رشته خیلی روال ساده­ای ندارد. قبل از هر چیز دانشجو می بایست نمره آزمون آن از کف نمره آخرین فرد پذیرفته شده در رشته موردنظر کمتر نباشد و دوم اینکه موافقت دو دانشکده (دانشکده مبدأ و مقصد را به طور کتبی داشته باشد).

  البته در خصوص تغییر رشته دانشکده­ها موردی عمل می کنند مثلاً دانشکده برق نمرات 5-4 درس مهم را بررسی می کنند اگر دانشجو در آن دروس نمرات بالایی کسب کرده باشد موافقت می کنند. دانشجو باید در 2-1 سال اول تحصیلی حتماً نمرات خوب در دروس پایه و دروس عمومی دانشکده داشته باشد و بعد درخواست تغییر رشته دهد.

  توصیه می شود در رشته­ای که قبول شدند در همان رشته وقت بگذارند ولی اگر دانشجویی واقعاً علاقه بر رشته پذیرفته شده خود ندارد علاوه بر داشتن شروط ذکر شده می بایست مراحل اداری آن من جمله موافقت دانشکده مبدأ و دانشکده مقصد را داشته باشد.

  انتقال به چه صورت می باشد؟

  در بحث انتقالی همان داستان تغییر رشته مواجه است و البته شرایط مقداری سخت تر است. اینجا موافقت دو دانشگاه (مبدأ ومقصد) مطرح است.

  نکته: دانشگاه علم و صنعت با توجه به اینکه تمام دانشکده­ها قدیمی هستند و اساتید پیش­کسوت هستند معاونت آموزشی روی بحث مهمانی هم حساسیت دارد. می بایست از گروه های آموزشی دانشکده­ها مجوز مهمانی اخذ شود.

  چطور والدین می توانند ریز نمرات فرزندانشان را مشاهده نمایند؟

  سیستم گلستان دانشگاه فعال است. همه دانشجویان یک یوزر و پسورد مربوط به خودشان دارند. که می توانند نمراتشان و مسائل آموزشی­شان را به طور کلی چک کنند. اگر خانواده­ای علاقمند بود که یوزر و پسورد مجزا داشته باشد ما آن را در اختیار خانواده قرار می دهیم. البته ما خیلی دوست داریم فرزندانمان را از همان ابتدا بزرگ فرض کنیم.

  نکته: در ثبت نام آدرس دقیق، تلفن تماس، تلفن همراه بسیار اهمیت دارد. بخصوص در بحث مشروطی­ها برای اینکه به والدین عزیز اطلاع­رسانی کنیم به آدرس دقیق شما نیازمندیم.

  لطفأ در خصوص استعدادهای درخشان توضیح دهید؟

  قبل از هر چیز لازم است توضیحاتی داده شود، دانشگاه علم و صنعت ظرفیت علمی بسیار بالایی دارد. 425 نفر عضو هیأت علمی دارد و اینکه تعداد 600 ، 700 دانشجوی کارشناسی پذیرش شود واقعاً کم است. البته در مورد دوره­های ارشد و دکتری تعداد ورودی­های جدید بیشتر می باشد و ظرفیت کلاس­های ما 25 نفر است، به راحتی دانشجو می تواند با استاد تعامل کند، یعنی به ازای هر 10 نفر دانشجوی کارشناسی ما یک استاد داریم. ما علاقمند هستیم فارغ التحصیلان خودمان را در دروه­های ارشد و دکتری داشته باشیم و از آنها به عنوان بازوهای تحقیقاتی استفاده کنیم. به شدت به دنبال این هستیم که از دانشجوی خودمان، از دانشجوی استعداد درخشان خودمان استفاده کنیم. ما اطلاع­رسانی می­کنیم که بهترین­ها بدون آزمون ورودی جذب شوند. خوشبختانه چون جزء دانشگاه­های برتر هستیم و رتبه علم و صنعت در سال گذشته 69 در کل دانشگاه­های آسیا شده است. یعنی از ایران سه دانشگاه (شریف- صنعتی اصفهان- علم و صنعت) توانسته­اند رتبه­های زیر 100 قرار بگیرند.

  در ضمن سایت www.soraya.ir بنیاد ملی نخبگان است که اگر دانشجویان ما فارغ­التحصیل ممتاز باشند ما به بنیاد معرفی می کنیم به عنوان طرح سربازی، می توانند این عزیزان سربازی نروند و از اینها به عنوان بازوهای تحقیقاتی استفاده شود.

  در خصوص شروع کلاس­ها و برنامه درسی توضیح دهید؟

  کلاس­ها در تاریخ 21/6/94 به طور رسمی آغاز شده است ولی در خصوص ورودی­های جدید با توجه به اعلام با تأخیر سازمان سنجش انشأا... کلاس­ها از شنبه هفته­ی آینده 28/6/94 آغاز خواهد شد. در خصوص برنامه درسی باید اضافه کنم که برنامه­های درسی در دانشکده ثابت و پایدار می باشد و این هم جزء مزایای معاونت آموزشی است که برنامه درسی ثابت و پایدار داشته باشد.
به نظر من بعضی از اساتید با توجه به نداشتن تخصص نسبت به درس مربوطه در نحوه انتقال آن مشکل دارند لذا پیشنهاد می نمایم نسبت به ارزیابی این اساتید محترم دقت بیشتری نموده و آموزش های مستمر در زمینه تخصصی و انتقال آن انجام شود، باور کنید فرزند من در یادگیری مشکلی ندارد.

  ارزیابی مستمر اساتید از طریق ارزشیابی که خود دانشجو انجام می دهد، انجام می شود و استادی که ارزشیابی اش از یک حد مشخصی پایین تر بیاید به معاون مربوطه دانشکده انتقال داده می شود. این موضوع در مورد درس های علوم پایه توسط پی گیری می شود. در مورد اساتیدی که در دانشکده ها هستند نیز موضوع به معاون آموزشی دانشکده منتقل می شود، بنابراین ارزشیابی مستمر اساتید در حال انجام است. در خصوص تخصص اساتید، احتمالا مورد خیلی خاصی است، چون در همه دانشکده ها تلاش بر این است که اساتید دروس تخصصی مربوط به حوزه کاری فرد را ارائه دهند.
چرا دانشگاه در امر مهارت آموزی با سازمان فنی حرفه ای کشور هیچگونه همکاری ندارد، که این سازمان متولی آموزش های مهارتی در کشور می باشد؟
اگر از نظر آموزشی مد نظر است ما طبق یک سیلابس های مشخصی باید یک سری دروسی را ارائه کنیم. اما اگر در زمینه کار پژوهشی و یا تحقیقاتی باشد به زیرمجموعه پژوهش و دفتر ارتباط با صنعت مربوط می شود. در خصوص گذاردن دوره های کوتاه مدت آموزشی پیشنهاد خوبی است و به دفتر برنامه ریزی درسی منتقل می کنیم.
چرا تعدادی از اساتید دلسوزانه برای دانشجویان مطلب ارائه نمی دهند؟ مخصوصا دانشجویان ترم های نخست و می گویند خودشان دنبال مطالب علمی بروند و مباحث را خوب توضیح نمی دهند؟
یک تفاوت اساسی بین دبیرستان و دانشگاه است ، در دبیرستان مباحث محدود است در حالی که در دانشگاه مباحث خیلی وسیع است، سرخط خیلی از مباحث گفته می شود و دانشجو باید به جستجو بپردازد و در دوره کارشناسی همین است و در دوره کارشناسی ارشد خود دانشجو باید کل کارش را انجام دهد و فقط از استاد راهنمایی بگیرد. 
شرایط ورود به فوق لیسانس بدون امتحان در این دانشگاه شامل چه مواردی  هست؟
دفتر استعدادهای درخشان به طور مشخص این موارد را هر سال در سایتش اعلام می کند با مراجعه به سایت مربوطه می توان اطلاعات را دریافت نمود.
در ارتباط با واحد ریاضی 1 و 2 در ترم گذشته و این ترم دانشجویان مشکل زیادی داشتند و به نحوه تدریس اعتراض داشتند که نه ترم گذشته و نه این ترم توجهی نشد. واقعا دانشجویان اکثر تدریس استاد را متوجه نمی شوند و با اینکه کلاس های رفع اشکال از طرف دانشجویان ترم بالا گذاشته شده اما باز مشکل به شدت خود باقی است ؟
مشکل جدی دانشجویان ما این است که که گمان می کنند مانند دوره دبیرستان  باید بنشینند تا به آن ها آموزش داده شود. در حالیکه اینگونه نیست، دانشجو باید دیدگاهش را تغییر دهد و خودش با راهنمایی استاد به جستجوی مطالب بپردازد، در خصوص مباحث درس ریاضی یک و ریاضی دو و بطور کل دروس علوم  پایه، این مشکل در تمام دانشگاههای کشور مطرح است چون جز دروس سنگین محسوب می شوند و معمولا در دو یا سه ترم اول دانشجو افت جدی دارد. البته که دانشجو باید تلاشش را دو چندان نماید و معاونت آموزشی دانشگاه نیز ارزشیابی اساتید را بطور مستمرکنترل می نماید.
علت تفکیک جنسیتی در کلاس های درس چیست؟
ما فقط در درس های علوم پایه ترم اول این مسئله را داریم و عموما در دروس معارف اسلامی. در درس های معارف اسلامی با توجه به این که عموما مباحثی که مطرح می شود به تفکیک جنسیتی مربوط می شود، الزام دارد این اتفاق بیفتد، در درس های علوم پایه هم مصوبه هیئت رئیسه دانشگاه است و ما ملزم به اجرای آن هستیم، البته این یک تصمیم دلخواه نبوده و آمارگیری لازم در معاونت فرهنگی انجام شده ونتیجه گیری آماری نشان داد که در کلاس هایی که تفکیک جنسیتی بوده است آمار نتایج آموزشی دانشجویان در ترم های اول بهتر بوده است .
همانگونه مستحضرید تدریس و آموزش یک مبحث کاملا تخصصی هست و اینکه فردی در علمی هر چقدر مطلع و دانشمند باشد نمی توان گفت که قادر به انتقال و تدریس آن دانش هم هست، آیا اساتید محترم در این خصوص آموزش دیدند و اینکه برای اساتید برنامه آموزش دارید تا به روش های تدریس هم عالم شوند.
سوال کاملا درستی است، ما ممکن است اساتیدی داشته باشیم که قابلیت علمی بسیار بالایی دارند و محققان برجسته ای هستند لکن معلمان خوبی در قابلیت انتقال مطالب نیستند. این مسئله مخصوص دانشگاه ما هم نیست در همه جای دنیا این گونه می باشد و این اساتید به دلیل سابقه پژوهشی شان از آن ها دعوت می شود که در دانشکده تدریس نمایند، برای مثال اساتیدی که چهره ماندگارند و گاهی وقت ها دانشجویان به روش تدریس شان معترضند و از طرفی یک تعداد دیگری از دانشجویان تمایل دارند که حتما همین اساتید  تدریس آنان را بر عهده بگیرند. درخصوص اینکه که آیا دانشگاه فعالیتی برای این قضیه می کند یا نه؟ بله یک سری کلاس هایی را  دفتر برنامه ریزی درسی برگزار می کند سال گذشته هم این کلاس ها برگزار شد.
 راههای اطلاع از وضعیت تحصیلی دانشجو را بصورت آنلاین اعلام بفرمایید.
توجه بفرمایید که دانشجوی عزیز بالای 18 سال است و طبق قانون خلاف است که ما اطلاعات وضعیت تحصیلی ایشان را به پدر و مادر اطلاع دهیم. در صورت تمایل می توانید با دانشکده وارد مذاکره شوید و حداقل یک کلیاتی را از کارشناس دانشکده بپرسید و آن هم است. بهترین راه این است که پدر و مادر با اساتید مشاور دانشکده، در تماس باشند.
دخترم در رشته مواد دانشگاه از دکتر؟ (استاد برنامه نویسی) و دکتر؟ (ادبیات فارسی) که فوق العاده تدریس پایین و بی کیفیت دارند. با توجه به زحمات مسئولین دانشگاه حیف است که موقعیت دانشگاه را تنزل دهند.

حتما بررسی می شود.
دختر من نمیتواند ورزش کند چون پاهایش آسیب دیده است، کمترین نمره حتی فکر کنم درشرف افتادن بود ومدرک پزشکی نپذیرفته شد، چه کنیم؟
چون درس تربیت بدنی درس عملی می باشد، لذا قابل حذف در کمیته منتخب دانشکده نیست و اینگونه موارد به کمیته منتخب اصلی دانشگاه ارجاع داده می شود. در واقع د انشجو می بایست به اداره خدمات آموزشی دانشگاه مراجعه و درخواست خود را تقدیم کند تا در جلسه کمیته منتخب شورای آموزشی دانشگاه تصمیم گیری شود.
تنها خواهشی که دارم بعضی از استادها در زمان تدریس بعضی از دروس از دانشجویان سالهای بالا استفاده می کنند یعنی آن دانشجو آن درس یا دروس شبیه به آن را پاس کرده و تا حدودی آن درس را بلد است سوال می کنند و چون آن دانشجو خوب جواب می دهد از دیگر دانشجوها سوال نمی کنند که آیا شما درس را خواندید یا نه؟
ماجرا این است که ما برای TA ما هیچ وقت درخواست نمی دهیم که دانشجو بیاید TA شود. معمولا دانشجو به اساتید ما مراجعه می کند و می گوید من بخاطر اینکه می خواهم جزو سوابقم باشد می خواهم TA آن درس شوم. ما هم به وضعیت رکورد آموزشی آن دانشجو، درس را با چه نمره ای پاس کرده و این ترم چقدر درس دارد  و چقدر فرصت دارد و روحیاتش ر ا و.. بررسی می کنیم، بعد تصمیم گیری می کنیم.
البته TA قرار است مسئله حل کند، حال اگر سوالی را متوجه نمی شوند و یا از TA ناراضی اند باید به استاد درس مراجعه کنند  و موضوع را  به استاد درس انتقال دهند.
 برای معرفی فارغ التحصیلان توانمند به واحدهای تولیدی و صنعتی اقدامی شده است؟ یا درصدد اقداماتی هستید؟
این کار دارد در معاونت پژوهشی انجام می شود. کانون فارغ التحصیلان راه اندازی شده، و همه این ها با هدف این است که دانشجویان علم و صنعت که فارغ التحصیل می شوند به فارغ التحصیلانی که قبلا دانشجوی همین دانشگاه بودند متصل شوند.. البته همه این ها با یک اینرسی بالایی پیش می رود و خیلی هم کار سختی است به این علت که اطلاعاتی که از فارغ التحصیل 20 سال پیش داریم خیلی کم است. آن موقع موبایلی وجود نداشته، آدرس ها عوض شده است... بارها فراخوان دادیم و از طریق وزات علوم هم یک پیگیری هایی کردیم  و مقاطع دیگر تحصیلی شان هم پیگیری شده است. نمیتوان گفت اتفاقی نیفتاده است . دانشکده ها خودشان با توجه به این که دانشجو ممکن است به دانشکده اش مراجعه کرده باشد، کانون ها فارغ التحصیلانشان را  فعال کردند. برای مثال دانشکده عمران چندین هم جلسه برگزار کرده،  اساتید لینکهای صنعتی شان نسبت به چند سال قبل یک مقداری تقویت شده اما  این که بگوییم نظام مند دنبالش هستیم مربوط به دانشکده ها است .

  ساعات ملاقات با اساتید به چه نحو می باشد؟

  اساتیدهر دانشکده خودشان جداگانه ساعات خاصی را به دانشکده اعلام می کنند که دانشجویان در ساعات مربوطه به دفتر اساتید مراجعه نمایند که این ساعات را پشت در اتاق خودشان نصب کردند و دانشجویان می توانند طبق برنامه زمانبندی مشخص شده توسط اساتید از ساعات مشاوره آنان بهره مند شوند .

   سوالات از معاون فرهنگی:

 علت اینکه حراست دانشگاه نسبت به بانوان سخت گیری بیش از اندازه دارد و باعث کدورت دانشجویان می­شود چیست؟ اگر امکان دارد این مشکل حل شود؟

دانشگاه دارای منشور اخلاقی است که دانشجویان در بدو ورود به دانشگاه، با آن آشنا و مطلع می­شوند و یک سری معیار ها و ضوابطی دارد که انتظار می­رود که دانشجویان با توجه به شان خودشان و دانشگاه آنها را مراعات کنند، بخشی از آن به نوع پوشش بر می گردد و آن چیزی که حراست به نوعی در درب های ورودی کنترل می کند مبحث پوشش است، اگر دانشجویی نوع پوشش خود را در آن قالبی که در دانشگاه و منشور اخلاقی دانشگاه ذکر شده است را رعایت نکند به دانشجو تذکر داده می شود، ولی مطمئنا نگاه دانشگاه این است که احترام و شان دانشجو حفظ شود حتی اگر مواردی را داشته باشیم که از طرف حراست یا نگهبانی گزارش شود که به نوعی احترام و شان دانشجو رعایت نشده باشد قبل از اینکه هرگونه اقدامی صورت پذیرد از خود فرد دعوت می­شود و در یک فضای دوستانه ای موضوع مطرح و مشکل حل می شود. علیرغم اینها اگر موردی وجود دارد که برخورد نامناسبی با دانشجو صورت گرفته شده حتما  اطلاع رسانی شود تا پی گیری لازم صورت پذیرد.

فرزندان ما دور از خانواده هستند شاید نتوانند خودشان را با محیط دانشگاه و دوستان وفق بدهند و دچار افسردگی بشوند شاید موسیقی بتواند به آنها کمک کند. چرا این دانشگاه مثل دانشگاه های دیگر آموزش موسیقی ندارد؟

دانشگاه هایی که در آنها رشته موسیقی تدریس نمی­شود، هیچ کدام آموزش موسیقی را ندارند، چون جزء مباحثی یا موضوعات آموزشی آنها هم قرار نمی گیرد، بنابراین دانشگاه علم وصنعت از آنجایی که یک دانشگاه مهندسی است این بحث را ندارد، ولی اجراهای متعدد موسیقی و برنامه های مختلف را در جشن ها ومناسبت های مختلف دارد، اجراها توسط کانون ها یا تشکل ها انجام می شود و دانشگاه ما هم دارای یک واحد موسیقی است و در عین حال اگر کسی علاقمند به این موضوع باشد مثل بحث کلاس های آموزشی زبان یا سایر آموزش ها، در داخل شهر تهران فرصت ها وامکانات مناسبی برای یادگیری آموزش موسیقی می­تواند وجود داشته باشد.

در رابطه با کارهای فرهنگی و اجتماعی باید فعالیت های بیشتری در دانشگاه انجام شود چرا اینگونه نیست؟

بی تردید در اینکه ما بتوانیم فعالیت های بیشتر فرهنگی و اجتماعی داشته باشیم بحثی نیست . بنابراین این عرصه ای است که نیازمند به تلاش بسیار دارد و جدیت وافری خواهد برد به هر حال این نیست که در دانشگاه فعالیت های خاصی صورت نگیرد، اگر آمار تعداد برنامه هایی که در دانشگاه اتفاق می افتد را در نظر بگیریم بطور متوسط طبق یکی از آمارهایی که ما مستند هم داریم، دانشگاه به طور متوسط روزی 5 برنامه برگزار می­کند. این حجم برنامه ها ، تعداد بسیار زیاد از اردوها ، بازدید ها که شاید بیش از 210 برنامه ی اردوی وجود دارد،کلاسی های آموزشی مختلف کارگاه های آموزشی که توسط انجمن های علمی، دفاتر فرهنگی، تشکل ها، کانون ها و در عین حال مرکز مشاوره ما برگزار می شود عملا فرصتهای متعددی برای دانشجویان فراهم کرده، ضمن اینکه ما تعداد زیادی انجمن های علمی، کانون و تشکل های داریم که می توانند در این زمینه فعالیت های اجتماعی را انجام بدهند با این حال اگر مورد خاصی مد نظرتان است که انجام نشده می­توانند به ما اطلاع دهند.

زمان جلسه بسیار نامطلوب بوده یک روز قبل از انتخابات جو را به سمت سیاسی بودن برده و این باعث می­شود که دانشجویان از هدف اصلی درس خواندن باز می­مانند؟

در مورد تاریخی که در اردیبهشت تعیین شده بود، ما تاکید داشتیم قبل از ماه مبارک رمضان این جلسه را داشته باشیم و اولین جلسه مطلوبی که با توجه به سایر برنامه های که در دانشگاه برگزار می شد این تاریخ بود و برگزاری این برنامه برای اینکه حضور خانواده ها را بتوانیم داشته باشیم فقط در روز پنجشنبه امکان پذیر است، بنابراین اولین فرصت ما در این تاریخ بود. ما برای این همایش از اولیاء دعوت به عمل آوردیم و برداشت ما این بود که اولیاء به دنبال فعالیت های تبلیغاتی یا مانند آن نیستند، بنابراین این نباید مانعی برای آنها محسوب شود هر چند ما هم ترجیح می دادیم که این برنامه در یک روز دیگر اتفاق بیفتد اما امکان پذیر نبود. و نکته دیگر که بسیار معین و مشخص هم بود در آن فضا هیچ گونه گفتگو یا نگاه سیاسی باشد نه طرح و نه مطرح گردید امیدوار هستیم اگر برای یکی از این عزیزان سوال یا شبه ای پیش آمده باشد. با این پاسخ این شبهه بر طرف شده باشد. در هفته اول اردیبهشت ماه عملا دعوت اولیاء امکان پذیر نبود و هفته دوم اردیبهشت ماه جشن فارغ التحصیل داشتیم، هفته سوم جشنواره حرکت برگزار شد و هفته چهارم  اردیبهشت فقط فرصت برای برگزاری برنامه بود.

چگونگی مشارکت دانشجویان در فعالیت های اجتماعی و فرهنگی دانشگاه را توضیح دهید؟

دانشجو برای بحث فعالیت های اجتماعی و فرهنگی در قالب بستر های مختلفی امکان فعالیت دارد، کسانی که به زمینه های علمی علاقمند هستند امکان این را دارند که در 15 انجمن علمی که در دانشگاه و گرایش های مختلف به صورت تحصیلات تکمیلی است بتوانند شرکت کنند در صورتی که به موضوعاتی هنری و فرهنگی علاقمند هستند می توانند در کانون های هنری و فرهنگی ما شرکت کنند که نزدیک به 12 کانون در دانشگاه داریم . در عین حال کسانی که به فعالیت های سیاسی و اجتماعی علاقمند هستند امکان این وجود دارد که در بیش از 7 تشکل فعالیت خود را انجام بدهند که طیف های فکری مختلف با دیدگاه ها و نگاه های مختلفی را در دانشگاه در بر می گیرد. از طرف دیگر بسیج دانشجویی هم به عنوان گزینه ای دیگر برای فعالیت های دانشجویان مطرح است.

لطفا آموزش های علمی و هنری برگزاری کنید و دانشگاه برای ایجاد انگیزه در دانشجویان در این سن چه راهکارهایی دارد؟

یکی از فعالیت های جدی که در سطح دانشگاه انجام می­گیرد بحث آموزش های علمی است که بخش جدی آن توسط انجمن های علمی و بخش دیگر توسط دفاتر فرهنگی در دانشگاه صورت می­گیرد. جدا از این که معمولا دانشکده هم برنامه هایی در این راستا دارند در زمینه ای مهندسی هم کلاسی های آموزشی، هنری را از کانون های فرهنگی و اجتماعی در سطح دانشگاه برگزار می­شود هر چند اذعان داریم که می­توانند این فعالیت و هنوز هم بیشتر از این توسعه بیابد اما جدا از بحث نظر بودجه و محدودیت و امکانات دیگر که در سطح دانشگاه است ممکن است نتوانیم آنطور که مطلوب ایده آل است کار کنیم. یکی از رویکردهای جدیدی که در معاونت به دنبال آن هستیم که ما بتوانیم بخشی از آموزشی را در خوابگاه ها برای دانشجویان مذکور داشته باشیم.

حراست دانشگاه بسیار بد با دانشجویان برخورد میکند لطفا در این زمینه توضیح بفرمایید؟

اگر مواردی از برخورد نامناسب در این زمینه وجود دارد که توسط دانشجویان محترم به خانواده منعکس شده، خواهشمندیم که حتما این موارد را  با مصداق آن مستقیما به مسئول حراست و یا معاونت فرهنگی و یا معاونت دانشجویی اطلاع دهید.

بعضا مشاهده شده کانون فرهنگی اردو هایی برگزار می­کند که معاونت فرهنگی دانشگاه در جریان آن نیست مثلا کوه رفتن دسته جمعی دختران و پسران؟

کانون ها یا هر کدام از مجموعه های فعال در دانشگاه، در صورتی که بخواهند برنامه اردویی برگزار کنند بی تردید به اخذ مجوز اقدام کرده و بعد از اخذ مجوز برنامه مربوطه برگزار می شود، پس بنابراین چنین مجوزی بصورت خاص تاکنون صادر نشده، ممکن است برخی از افراد به اسم کانون و بدون اطلاع کانون، چنین برنامه ای را برگزار کرده باشند که مورد تایید دانشگاه هم نیست و در صورتی که دانشگاه از این موارد مطلع شود بصورت متناسب و مقتضی اقدام خواهد کرد.

با توجه به اینکه اعتیاد معمولا از سیگار کشیدن شروع می شود آیا لازم نمی دانید کشیدن سیگار در دانشگاه ممنوع شود؟

  سیگار کشیدن در کل مجموعه دانشگاه ممنوع می باشد.

  آیا برنامه هایی برای جذب دانشجویان در برنامه های فوق برنامه دارید؟

  برنامه های متنوعی توسط تشکلهای دانشجویی مانند دفاتر فرهنگی،بسیجی دانشجویی، انجمن های علمی و کانون های فرهنگی و هنری در سطح دانشگاه برگزار می شود که دانشجویان علاقه مند می توانند در طول سال در آن ها شرکت نمایند.

  شرح وظایف مدیران فرهنگی دانشکده ها و اساتید مشاور را بفرمایید.

  برای دانشجویان، ترم اول و دوم بسیار مهم و سرنوشت ساز است . به همین دلیل درس مهارتهای دانشجویی و آشنایی با رشته را بصورت صفر واحدی داریم و هر 20 ، 30 دانشجو تحت نظر یک استاد مشاور است که کلاس را مدیریت میکند و دانشجو هر مشکلی داشت با استاد مشاور مطرح میکند. اساتید مشاور زیر نظر مدیر فرهنگی دانشکده ها مشغول بکار هستند. در ضمن فعالیت های انجمن علمی، دفاتر فرهنگی و مذهبی زیر نظر مدیر فرهنگی انجام میشود.

  وقتی دانشجو را به اردو می برید و دانشجو می گوید ما به فلان اردو اهواز می رویم ما باید از کجا مطلع شویم که دانشجو حتما با اردو همراه است و یا به یک جای دیگر رفته؟

  در سایت معاونت فرهنگی اردوهایی که مجوز داده شده است ذکر شده است. با مراجعه به سایت مذکور میتوانید از اردوها ی دانشگاه مطلع شوید.

  آیا صلاح است دانشجویان در ترم 1 و 2 وارد تشکل ها و کانون ها شوند؟

  با توجه به اهمیت ترم اول و دوم که دانشجو خوب درس بخواند بهتر است حداقل تا پایان ترم سوم وارد هیچ گونه تشکل و کانونی نشود.

  به لحاظ ارتباط دانشجویان بهتر است با همکاری دانشگاه ترتیبی اتخاذ شود که در طول تحصیل حداقل از دو کشور خارجی بازدید نمایند. چه به لحاظ فرهنگ و چه به لحاظ صنعت. بنده اعتقاد دارم که برای آینده کشور لازم است؟

  با توجه به اولویت های دانشگاه و با توجه به هزینه های بسیار سنگین سفرهای خارجی در حال حاضر امکان برگزاری چنین سفرهایی نمی باشد ولی دانشگاه سفرهایی برای دانشجویان برای بازدید در سطح کشور هرساله برگزار می نماید که سفر عمره دانشجویی و سفر عتبات نیز از جمله سفرهایی است که به تعداد محدود و برای دانشجویان جهت سفرهای خارج از کشور ارئه می شود.

  آیاتنوع در اردوها وجود دارد؟

  در حال حاضر برای دانشجویان امکان استفاده از اردوهای متنوع وجود دارد هم زیارتی هم سیاحتی، برای مثال اردوهای راهیان نور و اردوی مشهد که دانشجویان اعزام می شوند فقط در طول اردو که معمولا( 6-5 روزه) است در زیارتگاه نیستند به اماکن تاریخی و فرهنگی نیز می روند. مثل نیشاپور، طوس. دانشگاه یک کانون فعال دارد به نام کانون ایرانشناسی که از دانشجویانی که تمایل شرکت در اردوهای تاریخی دارند ثبت نام بعمل می آورند. شما والدین عزیز می توانید در خصوص هر اردویی که برگزار می شود مجوز اردو را از مسئول اردو معاونت فرهنگی سرکار خانم جودکی دریافت نمایید.

  مباحث فرهنگی و مذهبی در این دانشگاه چگونه است؟

  من فرزندی نمازگزار دارم که اهل روزه و نماز و حجاب است ولی محیط دانشگاه روی ایشان اثر منفی گذاشته می ترسم از این وضعیت و حالت معنوی که دارد دچار افت شود؟ چه باید کرد؟

  دانشگاه علم و صنعت ایران معروف به فیضیه دانشگاهها است. برای مثال اگر هنگام اذان ظهر سری به مسجد دانشگاه بزنید، 5 دقیقه دیرتر به نماز جماعت برسید دیگر جایی برای اقامه نماز پیدا نمی کنید. دانشجویان استقبال خوبی از شرکت در نماز جماعت می کنند و انصافاً دانشگاه علم و صنعت از لحاظ مباحث فرهنگی، مذهبی و اعتقادی سر آمد است. ضمن اینکه هر شخص وکیل اعتقادات و رفتارهایش می باشد. شرایط فراهم است و امکان رشد برای دانشجویان در زمینه های اعتقادی و مذهبی و معنوی فراهم شده است. از شما خواهشمندیم اگراحساس کردید می توانید در این زمینه ها به دانشگاه کمک کنید ما استقبال می کنیم.

  در ضمن مرکز مشاوره دانشگاه مشاوره مذهبی هم برای استفاده عزیزان دانشجو فراهم کرده است که به مسائل مختلف و یا سوالات مذهبی که دانشجویان دارند پاسخگو هستند. 

  سوالات از روان شناس مدعو:

-دخترم از وقتی که در دانشگاه مورد علاقه اش قبول نشده، نماز خواندنش را که همیشه تا این سن می‌خواند، ترک کرده و من و پدرش بسیار نگران این مساله هستیم و نمی‌دانیم چه کار کنیم، لطفا در این مورد راهنمایی کنید.
 فرزند شما به علت ناکامی دچار فشار روانی شده و احتمالا دچار علائمی از افسردگی مثل کاهش انگیزه، نا امیدی، غم و ... می‌باشد. از او بخواهید به مرکز مشاوره مراجعه نماید تا روان‌شناسان این مرکز به وی در دستیابی به سلامت روان و بهبودی وضعیتش کمک کنند. ان شاءالله بعد از رفع شدن مشکل، ایشان مجددا به نماز خواندن و اجرای سایر فرایض دینی خود اقدام خواهد کرد.
-اگر متوجه شدیم فرزندمان مواد مخدر مصرف می‌کند و یا سیگار می‌کشد، چه واکنشی داشته باشیم؟
ناراحتی و نگرانی خود را با فرزندتان در میان بگذارید و صادقانه آنچه را در ذهن دارید به صورت سازنده با وی در میان بگذارید و با رعایت شرایط زیر از جمله: کوتاه حرف بزنید، سرزنش و تحقیر نکنید و ... فقط به وی احساس خود را بگویید و سپس انتظار خود را نیز بیان کنید « ما از اینکه سیگار می‌کشی، نگرانیم و انتظار داریم حداقل تا زمانی که در منزل ما و با ما زندگی می‌کنی، سیگار نکشی» در صورتی که مصرف مواد مخدر داشته باشد هرچه سریعتر به همین ترتیب بالا عمل کنید ولی حتما از یک متخصص برای یافتن علت مصرف مواد کمک بگیرید. با حذف علت می‌توان به وی در ترک و یافتن سلامت روانی کمک کرد.
- اگر قرار ها و مسافرت و .... را بخواهیم نظارت کنیم، نحوه برخوردمان چگونه باشد؟
قطعا در صورت با خبر شدن با نصیحت و سرزنش برخورد نکنیم، سعی در اعتماد کردن به وی داشته باشید و با ذکر کلماتی مانند « ان شاءالله خوش بگذره و مراقب خودت باش» پنهان‌کاری او جلوگیری کنید ولی در صورتی که به مسافرت و ... علاقه دارد مترصد فرصت باشید تا به همراه خانواده و اقوام این نیاز را برای او پاسخگو باشید تا بیشتر با خانواده به مسافرت برود. همچنین او را تشویق کنید تا از اردوها و مسافرت‌هایی که توسط دانشگاه برای دانشجویان تدارک دیده می‌شود، استقبال کند تا در شرایط امن تر و قابل پیش بینی تر به مسافرت برود. در صورت مطلع شدن از قرارها و مسافرت‌های خارج از عرف خانواده حتما با او مستقیما صحبت کنید (بدون تنش و بدرفتاری) تا از انگیزه او مطلع شوید.
- چه کنیم ارتباط فرزندمان با دیگران بیشتر شود؟ فرزند من در طول تحصیلاتش فقط با چندنفر ارتباط ایجاد کرده، آیا این مشکلی ایجاد نمی‌کند؟
 ابتدا ویژگی شخصیتی (درونگرا-برونگرا) وی را در نظر بگیرید و متناسب با شخصیت و الگوهای رفتاری خانواده خود، از او انتظار داشته باشید، اینکه توانسته با چند نفر (که احتمالا با ملاک‌های دوست‌گزینی وی متناسب بودند) ارتباط برقرار کند نشان می‌دهد که توانایی دوست‌یابی دارد.
-چنانچه پدر رابطه خوبی با فرزندان خود ندارد، چگونه می‌توانم به عنوان یک مادر به بهبود روابط کمک کنم؟
با دامن نزدن به اختلافات بین فرزندتان و پدرش: - در صورت وجود ظرفیت و توان لازم از همسرتان بخواهید در مورد مشکلاتش با فرزندتان با هم گفت‌وگو داشته باشند تا انتظارات خود را با هم در میان بگذارند.
 - شما روابط خود به عنوان مادر و همسر را به نحو احسن با طرفین داشته باشید ( به دور از اختلاف آنان)
- مسولیت‌هایی را برعهده طرفین در مورد یکدیگر بر دوش آنان قرار دهید( حتی مسولیت‌های جزئی و کوچک)
- اگر فرزندمان تمایل به رفتن از کشور ایران و تحصیل در کشور‌های دیگر داشته باشد و با این چشم‌انداز مشغول تحصیل بشود چه رویکردی برای این رفتار در این کار داشته باشیم؟
 همراهی با آنان در کسب اطلاعات صحیح در مورد مهاجرت (کشور، دانشگاه مناسب و شرایط بهتر تحصیلی و زندگی در آنجا) آرزوی سعادت برای آنان و پرهیز از رفتارهایی که نشان از وابستگی والدین دارد.
- برای برقراری رابطه مناسب به منظور تعامل اجتماعی صحیح با جنس مخالف چه راهکارهایی ارائه می‌فرمایید؟
 به فرزندتان بیاموزید رفتار و دوستی اجتماعی متفاوت از رفتار عاطفی است، با افزایش دانش خود در این زمینه آنان را در انجام رفتار درست و به دور از تعصب و نگرانی یاری نمایید.
- برای کاهش وابستگی به فرزندان چه راهکاری پیشنهاد می‌کنید؟
برای خودتان برنامه زندگی( ورزش، مهارت‌های مختلف و ... ) فردی تعریف کنید، سعی کنید نیازهای عاطفی خود را از همسر خود بیشتر دریافت کنید و در صورتی که روابط صمیمانه‌ای با همسرتان ندارید به یک مشاور خانواده مراجعه کنید. ارتباط خود را با فرزندتان قطع نکنید ولی بپذیرید که فرزندتان باید به سوی استقلال بیشتر و بیشتر حرکت کند البته این فرآیند باید تدریجی صورت گیرد. برخورد با دانشجو باید متناسب با نیازهای وی در این شرایط نمی‌باشد. والدین در دوران دانشگاهی برای فرزندشان باید بیشتر یک مشاور و راهنما باشند تا کسی که او را امر و نهی کند.
- پیشنهاد شما برای طرح موضوع از طرف والدین به منظور مدیریت ارتباط با جنس مخالف چیست؟ دانشگاه برای ورودی جدید کارگاهی در زمینه ارتباط با جنس مخالف دارد یا خیر؟
 آموزش مهارت‌های ارتباطی-اجتماعی و تفکیک دوستی اجتماعی از دوستی‌های عاطفی برای آنان.
بله این کارگاه تدارک دیده شده است و در آذر ماه در دانشکده‌ها اجرایی خواهد شد.
- پسر من خیلی مضطرب است که آیا انتخاب رشته درستی داشته که در این دانشگاه تحصیل کند یا به دانشگاه امام صادق(ع) برود. چون دوست دارد که به اسلام خدمت کند و فکر می‌کند که در دانشگاه امام صادق(ع) می‌تواند. لطفا راهنمایی کنید.
در دانشگاه علم و صنعت به دلیل وجود اساتید و دانشجویان مذهبی و متخصص این امکان حتما میسر خواهد شد.
 
 -در خصوص چگونگی افزایش قدرت نه گفتن در دانشجو توضیحاتی ارائه نمایید.
 با افزایش اعتماد به نفس در فرزندان و آموزش حقوق فردیشان به آنان و دادن آگاهی‌های لازم می‌توان به آنها در افزایش مهارت جراتمندی و نه گفتن کمک کرد، البته اولین مکان و فضا برای تمرین این رفتار محیط خانواده می‌باشد. با فراهم آوردن و افزایش ظرفیت خود در شنیدن پاسخ نه فرزندتان در خانواده به او کمک می‌کنید تا در محیط خارج از خانه نیز این توان را داشته باشد.
-چگونه می‌توان فرزند را بیشتر جذب منزل کرد؟
 فراهم آوردن فضای همدلانه و به دور از قضاوت و نصیحت و سرزنش  2- توجه به علایق آنان 3- ایجاد آرامش در خانواده  4- استفاده از همفکری آنان می‌توان به جذب شدن آنان کمک کرد.
- پدر و مادر چگونه تجارب زندگی خود را به فرزندشان منتقل نمایند.
 با داشتن روابط صمیمانه و دوستانه و حفظ فضای همدلی در خانواده و در موقعیت‌های سنجیده می‌توان انتقال اطلاعات داشت، همچنین در تصمیم‌گیری‌های خانوادگی از مشورت و هم‌فکری آنها استفاده کنید تا در این فضای فکری ایجاد شده آنها هم از شما درست فکر کردن را بیاموزند.
- وقتی که فرزند از اکثر میوه‌ها و خوراکی‌ها خوشش نیاید، چه کار کنیم؟ گرسنگی را تحمل می‌کند ولی حاضر به خوردن میوه و یا خیلی از خوراکی‌ها نیست.
تغذیه سالم عادتی است که از کودکی و در فضای خانواده شکل می‌گیرد، در صورتی که در سبک زندگی شما و از دوران کودکی فرزندتان تغذیه صحیح وجود داشته و شما و همسرتان از الگوهای صحیح تغذیه‌ای بهره گرفته‌اید ولی فرزند شما تمایلی به خوردن میوه‌ها و خوراکی‌ها ندارد، ابتدا با یک متخصص روان‌شناس بالینی وضعیت روان ایشان را مورد بررسی قرار دهید و در صورت سلامت کامل با یک متخصص تغذیه مشورت داشته باشید.
-وقتی که فرزند حاضر نیست مرتب دوش حمام بگیرد، چه کار کنیم؟
اگر فرزند شما نشانه‌های دیگری مثل کاهلی، بی حوصلگی، کاهش انرژی و خستگی مداوم، نرسیدن به وضعیت ظاهر و ... را دارد، از یک روان‌شناس کمک بگیرید در غیر این صورت با وی در یک فضای به دور از سرزنش و بی‌احترامی در مورد تاثیر اجتماعی و اذیت شدن اطرافیان صحبت کنید و زمانی که این رفتار (دوش گرفتن) را انجام می‌دهید از روش‌های تقویت رفتار استفاده کنید.
-من مریض شیمی‌درمانی هستم. خیلی هم استرس دارم، چیکار کنم که استرس به دخترم منتقل نشود؟
 در مورد درمان خود پیگیر باشید و علی‌رغم شرایط موجود با هدف و برنامه زندگی کنید تا امید در فرزند شما بالا برود. خودتان هم برای کنترل استرس و یادگیری این مهارت به متخصص روان‌شناس مراجعه داشته باشید سپس با فرزندتان در مورد نگرانی‌هایش صحبت کنید و با روش‌های همدلانه او را آرامتر کنید.
-فرزند ما چند جزء قرآن حفظ می‌باشد و ما از کودکی در خصوص کلاس‌های قرآنی و صوت و لحن و ... با ایشان کار کرده‌ایم و کلاس‌های متعددی شرکت کرده است. نگرانیم که آیا در این سال‌های دانشگاه در این خصوص اقت داشته باشند. لطفا در این خصوص راهنمایی بفرمایید.
 در دانشگاه علم و صنعت فضای مناسبی برای تقویت رفتار‌ها و اعتقادات مذهبی دانشجویان وجود دارد با مراجعه به نهاد رهبری دانشگاه، بسیج دانشجویی و سایر تشکل‌های موجود می‌تواند در تقویت قرآنی خود تلاش نماید.

 
  رئیس دانشگاه فرمودند به دانشگاه سربزنید حالا که ما ساکن تهران هستیم آیا سر زدن به دانشگاه بحث اعتماد به دانشجو را زیر سوال نمی برد؟

  منظور این است که نظارت غیر مستقیم روی فعالیت های فرزندمان داشته باشیم و ما باید به او بگوییم که به شما اعتماد دارم و اگر چیزی را متوجه شدید حتماً در ابتدا با خود دانشجو صحبت کنید. وی را متهم نکنید برای مثال دوستانه و محترمانه بگوئید که من نگرانم می خواهم نظر شما رو در این زمینه بدانم شماوالدین عزیز می بایست زمینه گفتگو را به طور مناسب و محترمانه فراهم کنید تا فرزندتان نیاز به پنهان کاری نداشته باشد تامسئله پنهان کاری اتفاق نیفتد.

  فرزندم در خصوص فلسفه زندگی دچار مشکل شده لطفاً راهنمایی کنید؟

  الف: کتاب انسان و ایمان راکه کتاب 80 صفحه ای است را خریداری کنید تا فرزندتان به مطالعه این کتاب بپردازد. پاسخ سوالات خود در خصوص هر نوع دغدغه ای که چرا زندگی می کنیم و مسائل از این قبیل را دریافت می کند در آن کتاب به همه سوالات مشابه فلسفه زندگی و غیره پاسخ داده شده است.

  ب: استفاده از مشاوره مذهبی در دانشگاه را توصیه می کنیم.

  دخترم پرخاشگری دارد چه باید بکنیم؟

  اصولاً پرخاشگری دو ریشه دارد ناکامی – یا ناامنی ما در خصوص پرخاشگری فرزندمان نباید مقابله به مثل کنیم. سعی می کنیم اوضاع را مدیریت کنیم و در یک فرصت مناسب امکان گفتگو فراهم کنیم مشکل رو بررسی کنیم. یعنی می بایست در وهله اول به فرزندمان آرامش بدهیم و این آرامش درصورت و رفتار ما پدیدار شود و فرزندمان وقار و متانت و چهره آراممان و کلام ما ببیند و این مساله پرخاشگری وی را کم می کند و موضوع پرخاشگری به یک گفتگوی صمیمانه کشانده شود در صورت نیاز به مرکز مشاوره ارجاع شوند.

  فرزندم شب گذشته دیر به منزل آمد دروغ گفته بود با دوستانش بوده دراین خصوص چه باید کرد؟ نگرانم؟

  اگر شما دروغ ایشان را به رویش بیاورید ( به رخ او بکشید ) و بگوئید دروغت برایم آشکار شده دفعه بعد سعی می کند پنهان کاری کند تا شما متوجه نشوید کماکان اعتماد متقابل را ادامه بدهید و حتی از فرزندتان بخواهید که دوستانش را به منزل شما دعوت کند و اگر امکان دارد با خانواده دوست فرزندتان هم آشنا شوید تا شکل گیری ارتباط اولیه صورت پذیرد و بعد بررسی کنید در صورتی که مناسب معاشرت بودند مشکل حل میشود در غیر اینصورت سعی کنید این موضوع را با یک مشاور در میان بگذارید تا شما را در این فرآیند کمک و راهنمایی کند.

  فرزندم در رشته مورد علاقه ی خود قبول نشده چه باید کنیم تا انگیزه فعلی وی باعث پیشرفت شود؟

  سوال بسیار خوبی است همه ما می دانیم که برای شروع هر کاری انگیزه لازم است و اگر انسان در هر کاری انگیزه داشته باشد احتمال موفقیت در آن کار بالا می رود شما بیائید از قسمت دوم شروع کنید اگر دانشجو احساس کند مثلاً به آن رشته علاقه ندارد ولی خودش را مسئول بداند که بصورت وظیفه ای که به او محول شده خوب درس بخواند و نمرات عالی کسب کند، کسب کردن موفقیت و نمرات عالی خودش عامل و مشوقی می شود برای ادامه تحصیل و اینکه در مقطع کارشناسی ارشد دانشجو می تواند در رشته مورد علاقه خود ادامه تحصیل بدهد. 

  سوالات از معاون دانشجویی:

  - شرح وظایف و حدود اختیارات معاون محترم دانشجویی را توضیح دهید.
هماهنگ نمودن فعالیت واحدهای تابعه با خط و مشی کلی دانشگاه در رابطه با مسائل دانشجویان ،تنظیم خط و مشی اجرایی ادارات تابعه،نظارت بر حسن جریان امور واحدهای تابعه،تایید قراردادها و موافقت نامه های مربوطه و صدور بخشنامه ها و دستورالعمل ها فعالیت می نماید.
اعمال خط مشی و سیاست‌های شورای دانشگاه در معاونت دانشجویی
نظارت و کنترل بر فعالیت‌های مراکز و مدیریت‌های تحت سرپرستی.
شرکت در جلسات شورای فرهنگی دانشگاه.» نظارت و کنترل در جلسات شورای مدیران معاونت دانشجویی
شرکت در جلسات کمیته انضباطی تجدید نظر دانشجویان.» همسو نمودن فعالیت‌های مراکز و مدیریت‌های
 معاونت در راستای سیاست‌های دانشگاه، وزارت علوم و دولت.
هماهنگی بین مدیریت‌های معاونت.
اعمال مدیریت در حالت‌های بحرانی دانشگاه و اتخاذ تصمیم لازم در موارد ویژه و حل مسائل بوجود آمده به صورتی که حداقل هزینه را برای دانشجو و دانشگاه داشته باشد.
نظارت و کنترل بر فعالیت‌های کمیته نظارت ارزیابی و بهینه‌سازی عملکرد.
نظارت و کنترل بر فعالیت‌های کمیته انضباطی بدوی دانشجویان دانشگاه.
نظارت و کنترل بر فعالیت‌های امور حسابداری در معاونت.
نظارت و کنترل ویژه بر ادارات خدمات دانشجویی، خوابگاه‌ها و تغذیه و راهنمایی لازم در مواقع خاص.
هدایت اقدامات جاری و ایجاد هماهنگی بین فعالیت‌های واحدهای تابعه.
برنامه‌ریزی، تقسیم کار و زمانبندی کار بین واحدهای تابعه.
رسیدگی به پیشنهادها و انتقادهای دانشجویان در رابطه با فعالیت‌های معاونت.
مطالعه و اتخاذ تصمیم در مورد مسائل مطروحه دانشجویی.
تهیه و پیشنهاد آئین‌نامه‌های مختلف دانشجویی و نظارت بر حسن اجرای برنامه‌های مصوب.
انجام کلیه اموری که بر طبق آیین‌نامه دانشگاه به معاونت دانشجویی محول گردیده است.
نظارت بر نحوه اجرای آیین‌نامه کمک هزینه، وام، بورسیه تحصیلی و سایر کمک‌های رفاهی.
نظارت بر نحوه اخذ تعهد از دانشجویان.
پیش‌بینی و برآورد نیازهای خدماتی و تدارکاتی مربوط به دانشجویان و تعیین اولویت آنها و ارجاع آن به واحدهای ذیربط جهت رسیدگی.
ایجاد یک سیستم اطلاعاتی حوزه‌ای جهت استفاده در برنامه‌ریزی و کنترل بهتر و ارائه آن به واحدهای ذیربط.
بررسی مشکلات دانشجویان و ارشاد آنها در زمینه‌های مختلف مشکلات فردی، اجتماعی، عاطفی و روحی.
نظارت بر اجرای مصوبات کمیسیون موارد خاص که به تصویب هیأت رئیسه دانشگاه می‌رسد و سرپرستی کمیسیون دانشجویی
تهیه و تدوین بودجه پیشنهادی حوزه معاونت دانشجویی در همکاری نزدیک با دفتر برنامه و بودجه.
 انجام سایر امور محوله از سوی رییس دانشگاه.
-آیا برای خانواده های شهرستانی که قصد حضور در همایش ها را دارند، در داخل دانشگاه فضایی برای اسکان والدین وجود دارد؟
بله به صورت محدود مهمان سرای دانشگاه که در داخل دانشگاه قرار دارد با اطلاع رسانی قبلی و رزرو آن قابل استفاده بمدت 1 الی 2 شب جهت اسکان والدین خواهد بود.
 -آیا بهتر نبود که خوابگاه دانشجویان سال اول داخل محوطه دانشگاه بود؟
دانشجویان سال اول بدلیل اینکه فقط یک سری کلاس های علوم پایه دارند و به آزمایشگاهها و کارگاهها فعلا نیاز ندارند سیاست دانشگاه این بوده که انشالله در سالهای بعد بدلیل رفت و آمد مداوم در سطح دانشگاه نظیر آزمایشگاهها و کارگاهها و غیره خوابگاه این عزیزان جابجا شود. لکن در سال اول بعد از کلاس مستقیم به خوابگاه با توجه به وجود سرویس ایاب و ذهاب منتقل می شوند.
 - آیا خوابگاه های شما قابل اجاره به دانشجویان دانشگاه های دیگر می باشد؟
خیر
- شرایط مهمان شدن در خوابگاه را توضیح دهید.
در وب سایت اداره خوابگاه دانشگاه این شرایط کاملا توضیح داده شده است.
Khabgah.iust.ac.ir
 -شرایط وام دانشجویی را توضیح دهید.
کلیه شرایط و نحوه درخواست وام دانشجویی در سایت https://bp.swf.ir   بطور کامل توضیح داده شده است.


 لطفا راجع به امکانات دانشگاه توضیح دهید.

  علاوه بر دانشکده ها ، دانشگاه دارای امکاناتی نظیر خوابگاهها، اداره بهداری ، تربیت بدنی ، استادیوم و سالن های ورزشی ، مجموعه ورزشهای آبی دانشگاه، سلف های غذاخوری و تریا ها، کتابخانه مرکزی و اصناف دیگر مانند واحدهای تکثیر و کپی، خشکشویی، عکاسی، خیاطی، آرایشگاه مردانه، فروشگاه کتاب ، فروشگاه لباس، نانوایی، شرکت تعاونی و..می باشد.

در خوابگاه حکیمیه امکان خاص برای مطالعه دانشجو پیش بینی نشده ، همچنین در مورد اداره امور خوابگاه ها محدودیت مشخصی در مورد ساعات خاموشی وجود ندارد در ساعات نصف شب سر و صدای اتاق ها مانع استراحت سایرین می شود لطفا در این خصوص توضیح بفرمایید.

در خوابگاه حکیمیه فقط ورودی جدید هر سال را داریم و تنها خوابگاهی ست که سالن مطالعه اختصاصی دارد، ظرفیت 100 الی 150 نفر را داراست، علاوه بر سالن های قبلی خوابگاه که 40-50 نفر ظرفیت دارد، امکانات سالن مطالعه خوابگاه حکیمیه از هر خوابگاه دیگر  بهتر است.

در خصوص ساعات خاموشی مسئله این است که شرایط فرق می کند گاهی دانشجو امتحان میان ترم دارد با اینکه اعلام می کنیم در سالن مطالعه حضور پیدا کند باز تعدادی از دانشجویان رعایت نمی کنند  ولی اگر هم اتاقی دانشجو به سرپرست خوابگاه شکایت بکند موضوع پی گیری و بررسی و حل می شود.

چرا وضعیت غذای سلف برای دانشجویان بخصوص خوابگاهی ها مطلوب نمی باشد.

نمی توانیم بگوییم کیفیت غذا ها بد است، نسبت به بقیه دانشگاه ها که ما بازدید داشته ایم و ارزیابی هم می کنیم ما جز 3 دانشگاه برتر از لحاظ کیقیت غذایی هستیم یک مشکلی که همیشه بین دانشجویان است این است که بعد از  مدتی غذا ها تکراری می شوند، هر غذا بیشتر از 2،3 بار در هفته تکرار شود باعث می شود دانشجویان دل زده بشوند، از نظر سلامت و بهداشت ارزش مواد غذایی برای ما مهم است، نهایت سعی را انجام می دهیم، ما یک شورای تغذیه داریم که 3-4 نفر دانشجو عضو هستند که با سیستم هایی که در اختیارشان است و نقطه نظرات دانشجویان را می گیرند غذاهایی که طرفدار ندارند (یعنی طرفدار آنها کمتر از 50% است) حذف کردیم، و غذاهای پرطرفدار را بیشتر کردیم امسال اولین بار حدود 10-15 نوع غذا به لیست غذاها اضافه شده اخیرا که بین دانشجویان ارزیابی کردیم کمتر در این زمینه مشکل داریم طبیعی است و ما سهمیه ای داریم طبق اون باید غذاها را قیمت بندی کنیم برنج ایرانی و گوشت گرم گوسفندی بدهیم هزینه ها حدود 20000 تومان می شود در حالی که الان حدود 6000 تومان است.

آیا دانشجویان اجازه دارند مهمان به خوابگاه بیاورند؟ با چه شرایطی؟

بله ما آئین نامه داریم هر دانشجو خوابگاهی حق دارد ماهی 4 شب مهمان داشته باشد (ترجیحا مهمان دانشجو باشد) ما به این جهت سخت گیری می­کنیم که هر اتاق 4 نفره اگر­­ هرکدام از دانشجویان دو مهمان داشته باشند اتاق 8 نفره می شود و خارج از ظرفیت می باشد.

بابت هر شب مهمان، دانشجو بعنوان میزبان باید درخواست بدهد و اعلام کند که مهمان دارد و فرم مربوطه را تکمیل نماید و حتی باید به نگهبانی خوابگاه کارت شناسایی ارائه بدهد تا اگر مشکلی پیش آمد موضوع قابل پی گیری باشد و مبلغ 5000 هزار الی 10000هزار تومان بابت هر شب مهمان باید بپردازد  و در مواردی که دانشجو مشکل مالی داشته باشد بابت هزینه تخفیف هم داریم.

در غذاهای ما چند درصد از برنج ایرانی استفاده می شود؟

60% ایرانی و 40% غیر ایرانی

چرا جلوی استعمال دخانیات در مناطق عمومی دانشگاه به خصوص سلف و تریا گرفته نمی شود؟

استعمال دخانیات در اماکنی مثل تریا از نظر ما ممنوع است بعضی ها تخلف می کنند و گاها این تخلفات را به ما گزارش می کنند ممکن است در طول ماه 5-10 نفر باشند، ما دانشجو را فرا خوان می کنیم و تعهد می گیریم، اگر تکرار شد بار دوم خانواده را در جریان می گذاریم و بار سوم به کمیته انضباطی ارجاع داده می شود و برخورد می کنیم.

از نظر ما استعمال دخانیات در اماکن عمومی تخلف است ما برخورد می کنیم، در مجموع ما نظارت داریم اگر دانشجویان در سالن ها، دانشکده ها، غذاخوری ها و تریاها به استعمال دخانیات بپردازند قطعا برخورد می کنیم.

لطفا برای روزهای جمعه هم برنامه غذایی برای دانشجویان در نظر بگیرید حتی شده برای نهار .

روزهای پنجشنبه و جمعه از نظر مقررات وزارت علوم، روز های غیر آموزشی حساب می شود ما غذا نداریم ولی پنجشنبه ها غذا برقرار است منتهی با یک اختلاف قیمت 1.5 الی 2 برابری ولی جمعه ها نه اگر کسی خواست تن ماهی یا کنسرو برای رزرو داریم.

مسئله صرف غذا در ماه مبارک رمضان را توضیح دهید.

کمیته ای قبل از شروع ماه مبارک رمضان تشکیل شد همه مواردی که بایستی انجام می شد بحث شد برنامه های زیادی چیدیم در وعده سحری شربت، خرما و در افطار سالاد، سبزی و میوه قرار داده شده است در وعده افطار فرنی، شیربرنج و انواع سوپ و آش قرار داده شده است.

بفرمایید تا چه حد در باره پخش یا مصرف مواد مخدر در خوابگاه ها آگاهی دارید؟ بالاخره یکی از منشا های پخش خوابگاه های دانشجویی هستند.

خوابگاه های ما یکی از مکان های سالم می باشند همه جا این امکان وجود دارد که به مواد مخدر دسترسی داشت، نیروی انتظامی اعلام کرده است که برای دسترسی به مواد مخدر در کلان شهر ها فقط یک ربع زمان لازم است تا به مواد دسترسی داشت، اما در خوابگاه کاملا رسیدگی می شود و برعکس است.

این معضل از بیرون می آید به همین دلیل راجع به آوردن مهمان سخت گیری می شود تا اگر مشکلی پیش آمد بتوان شناسایی کرد، در هر محیطی بالاخره آسیب داریم یکی از آن محیط ها خوابگاه ها می باشند .

در طول سابقه کاری جنابعالی، لطفا ارائه مختصری از خدمات دانشجویی را بفرمایید،

همه مواردی که دانشجو غیر از مسائل زندگی، آموزشی و پژوهشی درگیر است ما عهده دار آن هستیم چند بخش داریم:

بخش یک شامل خوابگاه ها می باشد.

بخش دیگر امکانات ورزشی،فوق برنامه ها، مطالعه و سرگرمی

بخش دیگر در سطح دانشگاه شامل تغذیه و تریا، کافی شاپ و بوفه است

وام ها، انواع وام ها و پوشش دهی آن ها

بخش بهداشت و درمان ، که بخش فعالی است پزشک متخصص، اورژانس، آمبولانس و تکنسین های خوب داریم

بخش بعدی امکانات تایپی، تکثیر، صحافی، اصناف مختلف مثل کفاشی، خیاطی و امثال آن ها در دانشگاه برای رفاه بیشتر دانشجویان عزیز وجود دارد.

برخی از دانشکده ها ی دانشگاه نوسازی و بازسازی نشده اند و وضعیت ساختمانی و بهداشتی دانشکده مکانیک از نظر دانشجویان این دانشکده مطلوب نمی باشد خصوصا سرویس بهداشتی این دانشکده که دانشجویان مجبورند از سرویس های دانشکده های دیگر استفاده کنند لطفا در این باره اقدامات لازم را صورت دهید.

شوراهای صنفی نماینده های دانشجویی هستند که به ما گزارش می کنند خود من هم به عنوان معاون دانشجویی پی گیری کرده ام بعضی از دانشکده ها مشکل داشته اند به دلیل اینکه در برخی دانشکده ها تعداد دانشجویان زیاد است و تخریب بالاست و رسیدگی شاید کم است ولی به همه دانشجویان اعلام کردیم به همه اماکنی که دانشجویان در گیر هستند از قبیل دانشکده ها، نمازخانه ها، سرویس های بهداشتی و غیره پی گیری کنند و به ما اعلام کنند . برخی دانشکده ها بازسازی را انجام داده اند و یا در حال انجام هستند.

در مورد کمبود های خوابگاه حکیمیه بخصوص در سالن سلف توضیحاتی ارائه کنید درب اتاق هایتان را به روی دانشجویان باز نگه دارید .

در خوابگاه حکیمیه سلف نداریم، آشپزخانه دارند دانشجویان غذارا می گیرند و به اتاق هایشان می برند اگر مشکلی باشد نماینده های دانشجویی که در خوابگاه ها مستقر هستند به ما اطلاع رسانی می کنند

هر خوابگاه نماینده دانشجویی دارد که هر دو هفته یکبار ما جلسه ای با این عزیزان داریم تا اگر مشکلی باشد گزارش کنند.

امکانات رفاهی دانشجویان مخصوصا در زمینه سلف سرویس بسیار پایین است اگر امکان بهبود کیفیت غذارا ندارید لااقل دستگاه های ماکروویو را بیشتر کنید تا در زمان کم برای نهار و نماز دانشجو بتواند غذای خود را گرم کند.

ما در سلف های دانشجویی و در خوابگاه ها ماکروویو داریم.

  چرا تنوع غذایی و کیفیت غذای دانشجویان ضعیف است؟

  با توجه به امکانات دانشگاه غذا در بهترین کیفیت در دانشگاههای سراسر کشور طبخ میگردد.

  آیا به دانشجویان مبلغی به عنوان هزینه تحصیلی پرداخت میشود؟

  بلی وام تحصیلی پرداخت میگردد.

  آیا بهتر نیست دانشجویان ورودی جدید در خوابگاه داخل دانشگاه و دانشجویان سال آخری در خوابگاه خارج از دانشگاه اسکان داشته باشند؟

  خیر

  در خصوص استفاده والدین از خوابگاه در طول سال، که سال گذشته اعلام فرمودید که میتوانند استفاده نمایند اما درخواست ما قبول نشد و مسئولین خوابگاه علام نمودند که امکان این امر وجود ندارد. لطفا توضیح دهید.

  به مهمانها شامل بستگان درجه یک و خانواده ها امکان پذیر می باشد. در حال حاضر اگر تعداد والدین 10-15 نفر باشند امکان پذیر است در طول ترم تحصیلی اگر والدین مراجعه کنند خانم ها خوابگاه دختران و آقایان خوابگاه پسران یک اتاق مختص استراحت والدین است که یک شب در کنار فرزندانشان باشند ولی اینکه بصورت عام جایی داشته باشیم خیر این امکان وجود ندارد.

  آیا امکان استفاده دانشجوی تهرانی از خوابگاه برای مثلا یک ترم تجربه زندگی دور از خانواده وجود دارد و به چه شکل؟

  در صورت وجود ظرفیت خالی امکان پذیر می باشد.

  با توجه به مشکلات اقتصادی خانواده خواهشمند است نسبت به پرداخت وام دانشجویی مساعدت فرمایید.

  انواع مختلف وام های دانشجویی از طریق صندوق رفاه وزارت علوم قابل پرداخت می باشد که بایستی در موعد مقرر نسبت به ثبت نام اقدام نمایند.

  خدمات دندانپزشکی و پزشکی در دانشگاه به چه صورت می باشد:

  اداره بهداری دانشگاه از کادر متخصص و مجرب پزشکان و دندانپزشکان تشکیل شده است که در سایت امور دانشجویان اطلاع رسانی شده در حال حاضر 5 دندانپزشک مجرب داریم که مشغول به فعالیت هستند. هزینه های دندانپزشکی طبق تعرفه وزارت بهداشت محاسبه می شود و علاوه بر آن 60% تخفیف برای دانشجویان گذاشته شده است. یعنی دانشجویان با پرداخت 40% از تعرفه وزارت بهداشت می توانند از خدمات دندانپزشکی استفاده نمایند. سیستم نوبت دهی نیز بصورت الکترونیکی می باشد و نیازی به مراجعه دانشجو بصورت فیزیکی در بهداری نیست.

  در خصوص نحوه تهیه غذا توسط دانشجو توضیح دهید.

  عزیزان دانشجو می توانند بصورت شارژ اینترنتی کارت عابر بانک تغذیه خود را شارژ کنند و حتی این امکان که بتوانند غذای خود را تا 2 هفته آینده رزرو کنند وجود دارد.

  عده ای از دانشجویان که می خواهند در خوابگاه غذای خود را میل کنند این امکان نیز برای این قبیل دانشجویان فراهم شده است.

  کیفیت غذا چگونه است:

  برای اطمینان والدین از کیفیت غذا خوشحال می شویم تا با هماهنگی قبلی با امور دانشجویان دانشگاه (واحد تغذیه) والدین عزیز بتوانند از نزدیک شاهد نحوه پخت غذا و تنوع غذایی و کیفیت آن باشند و از غذای سلف دانشجویی میل کنند.

  البته لازم به ذکر است با توجه به تعداد پرس غذایی حدوداً( 5000-4000) پرس غذا برای ناهار طبیعی است که کیفیت غذا یک مقدار کاهش پیدا می کند ولی خوشبختانه واحد تغذیه دانشگاه کارشناس تغذیه دارد که تمامی امور مربوط به سلامت غذا و کیفیت غذا توسط ایشان کنترل می شود.

  سیگار کشیدن در مکان های عمومی نظیر تریا مشکلاتی ایجاد میکند راهکار چیست؟

  این بحث در سالهای گذشته هم مطرح بوده که تریای دانشجوئی محل سیگار کشیدن و نابهنجارهایی از این قبیل نیست و حتی به دانشجویان عزیز اطلاع رسانی شده است و مسئولین نمی توانند در این خصوص به دانشجویان سخت گیری نمایند. با این وجود اگر دانشجوئی هنجار شکنی کرد و مسئولین تذکر دادند و دانشجو باز هم به رفتارش ادامه داد در آن صورت نیاز به کار فرهنگی است و موردبه کمیته انضباطی یا حراست دانشگاه معرفی می شود تا با دانشجو به نحو مقتضی برخورد شود.

  آیا وام دانشجویی پرداخت شده است؟

  برای کلیه دانشجویان ورودی 90 کلیه وام ها مربوط به نیمسال اول تحصیلی به حساب این عزیزان واریز شده است.

  -آیا والدین دانشجویان خوابگاهی می توانند از خوابگاه فرزندانشان بازدید داشته باشند؟

  مادر دانشجوی دختر و پدر دانشجوی پسر با هماهنگی معاون دانشجوئی یا مدیر امور خوابگاهها می توانند از خوابگاه بازدید داشته باشند.

  ظرفیت هر اتاق خوابگاه چند نفر است ؟آیا امکان ورود مهمان برای یک شب (از بستگان دانشجو)در خوابگاه وجود دارد؟

  الف:1،2،3،4،5 و 6 نفره

  ب:ورود مهمان با اخذ مجوز از مدیریت خوابگاهها بلامانع می باشد.

  آیا توزیع وعدهای غذایی ناهار و شام در خوابگاه صورت می ‌ گیرد؟

  بله توزیع وعده غذا ناهار و شام در کلیه خوابگاههای دانشگاههای دانشگاه صورت می‌پذیرد.

  -آیا برای دانشجویان تهرانی امکان استفاده از سرویس رفت و آمد به نقاط مختلف فراهم می‌باشد؟

  بدلیل مترو و بی آرتی در تمامی نقاط تهران بطور گسترده وجود دارد.

  آیا امکان استفاده از خوابگاه به دانشجویان ساکن کرج امکان پذیر می باشد؟

  در صورت وجود ظرفیت خالی و عدم ارائه تقاضا از سوی دانشجویان شهرستانی به این افراد اسکان داده خواهد شد

  لطفا در خصوص زمان و نحوه ثبت نام در خوابگاه توضیحاتی ارائه فرمایید.

  از 15 شهریور ثبت نام آغاز و از 22 شهریور اسکان داده میشوند.

  آیا برای خوابگاه وسایل از قبیل ظرف تشک و پتو ملحفه و از این قبیل لازم است؟وسایلی که دانشجو میبایست برای سکونت در خوابگاه همراه داشته باشدکدامند؟

  کلیه لوازم شخصی اعم از پتو، تشک، ملحفه، ظرف به عهده خود دانشجو است.

  تعهد دفتر اسناد رسمی برای خوابگاه به چه دلیلی می باشد؟ اگر ضامن کارمند نداشتیم چه باید بکنیم؟

  تحویل سند محضری برای خوابگاه الزامی ندارد و فقط برای تکمیل پرونده است.

  آیا در صورت تغییر آدرس منزل به شهرستان به دانشجو خوابگاه تعلق میگیرد؟

  با ارائه مدرک مستند و پس از تحقیقات در صورت صحت ادعا اسکان داده خواهد شد.

  آیا دانشجویان در روز های تعطیل هم میتوانند از خوابگاه استفاده کنند؟

  در ایام تعطیلات نوروز خیر-در تابستان نیز ظرفیت ها محدود است.

  تا چه اندازه به بهداشت خوابگاه دانشجوئی اهمیت داده میشود؟

  زیاد

  هدف از برگزاری اردو در شروع کار آن هم چند روز چیست؟

  آشنایی دانشجویان با دانشگاه، دانشکده، آموزش، تغذیه، بهداری، نحوه گرفتن واحد و اقامت در خوابگاه می باشد.

  آیا برای اسکان فرزندمان در خوابگاه باید شهریه ای بپردازیم ؟چقدر؟

  میزان اجاره بها هر سال توسط صندوق رفاه وزارت علوم تحقیقات و فناوری اعلام میگردد.

  آیا فرزندمان میتواند به طور موقت از خوابگاه استفاده کند؟

  در صورت وجود ظرفیت خالی بلا مانع است.

  -لطفا در خصوص وام دانشجوئی کارت تغذیه ،و نحوه شارژ آن توضیح دهید؟

  به کلیه دانشجویان متقاضی وام در صورت اعتبار کافی پس از ثبت نام اولیه وام تعلق می گیرد.کارت تغذیه همان کارت آموزشی است که پس از صدور و فعال سازی توسط اداره تغذیه به آموزش کل تحویل میگردد.نحوه شارژ از طریق اینترنت در وب سایت stu.iust.ac.ir می باشد.

  آیا به دانشجویان خوابگاهی یا غیر خوابگاهی وام دانشجوئی و حقوق ماهیانه یا در طول ترم تحصیلی تعلق می گیرد؟

  در صورتی که دانشجو در شروع ترم ثبت نام نماید به دانشجویان خوابگاهی وام تحصیلی پرداخت میشود و به دانشجویان غیر خوابگاهی و شهرستانی وام تحصیلی و مسکن پرداخت میگردد. وام ازدواج برای دانشجویان متاهل در نظر گرفته شده است و وام ضروری برای خرید وسایلی مانند تبلت ، لپ تاپ که دانشجو در صورت ارایه فاکتور خرید این وام به آنها داده می شود.

  آیا دانشجویان تحت بیمه خدمات درمانی قرار می گیرند؟

  بله کلیه دانشجویان تحت نظر بیمه خدمات درمانی قرار دارند.

  خوابگاه حکیمیه و مجیدیه فاصله زیادی با دانشگاه دارد و وقت زیادی از دانشجویان تلف می شود، آیا تمهیداتی در نظر گرفته اید ؟

  برای آن خوابگاهها سرویس های مختلف در نظر گرفته شده و در ساعات مختلف این سرویس ها در تردد می باشند.

  لطفا بفرمایید نحوه انتخاب هم اتاقی به چه صورت انجام می شود ؟

  در اردوی معارفه با همدیگر آشنا می شوند یا براساس هم شهری و یا هم دانشکده ای .

  خوابگاه و هزینه آن چگونه محاسبه و پرداخت می گردد. چرا سال اولی ها در خوابگاه خارج از دانشگاه قرار دارند ؟

  بر اساس تعرفه ای که هر ساله از طرف صندوق رفاه اعلام می شود و بر اساس نوع خوابگاه و ظرفیت اطاق می باشد. و خوابگاهی با این ظرفیت که دانشجویان بطور مجزا اسکان یابند و دارای امکانات خوب باشد خوابگاه حکیمیه می باشد.

  آیا به دانشجویان ساکن کرج خوابگاه تعلق می گیرد ؟

  تحت شرایطی چنانچه ظرفیت موجود باشد.

  آیا به دانشجویان ساکن استان تهران خوابگاه تعلق می گیرد ؟

  خیر

  با توجه به اینکه بعضی والدین از شهرستان های دور خدمت می رسند برای اسکان باید چکار کنند ؟ آیا تدبیری اندیشیدید ؟

  دانشگاه دارای مهمانسرایی است که میتواند در حد محدود از خانواده های محترم پذیرایی کرد. 

  سوالات از مدیر مرکز مشاوره:

  درگاه الکترونیکی دفتر ارتباط خانواده با دانشگاه

  درگاه الکترونیکی تهیه شده حاوی اطلاعات گسترده ای از دانشجو است که در حال حاضر اطلاعات دانشجویان در حال ورود می باشد و پس از ورود اطلاعات در خصوص میزان سطح دسترسی والدین تصمیم گیری خواهد شد و password , user به شما عزیزان داده می شود.

  در مورد ایجاد انگیزه لازم جهت تلاش به تحصیل و اخذ مدرک بالاتر در جوانان راهنمایی بفرمایید .

  یکی از دلایل بی انگیزگی دانشجویان پس از قبولی ٬ نداشتن هدف و یا به عبارتی اهداف بعد از قبولی در دانشگاه است و این بی هدف بودن باعث نداشتن برنامه و بی انگیزگی خواهد شد. پس باید دوباره هدف چینی کنند و اهداف خود را مشخص کنند ٬ اولویت بندی کنند و برای رسیدن به آن برنامه برنامه ریزی کنند. در این زمینه می توانند به مرکز مشاوره مراجعه کنند با اساتید صحبت کنند و حتی والدین با آن ها صحبت کنند و به آینده امیدوارشان کنند.

  راهکارهای عملی برای افزایش انگیزه:

  برای بالا بردن انگیزه سعی کنید ٬ ابتدا با افراد مثبت نگر ٬ فعال ٬ با نشاط و درس خواندن معاشرت کنید و از معاشرت با افرادی که به امور معنوی و علمی توجهی ندارند اجتناب کنید.

  روزانه نیم الی یک ساعت ورزش مورد علاقه انجام دهید.

  برای مطالعه و درس خواندن برنامه داشته باشید.

  از یکنواختی در روش مطالعه و زندگی اجتناب کنید و به برنامه های خود تنوع بدهید.

  لیستی از توانمندیهای خود تهیه کرده و آن را هر روز بازبینی کنید.

  لیستی از فواید مادی و معنوی درس خواندن و کسب تحصیلی تهیه نموده و آن را هر روز مرور کنید.

  تصمیم بگیرید زندگی جدیدی را با پیدا کردن دوستان جدید و ایجاد فضای جدیدی برای تحصیل و زندگی ایجاد نمایید.

  سعی کنید خیلی خوب و دقیق (به دور از حرف و سخن دیگران ) به علایق و استعدادها و تواناییها و اهداف خود فکر کنید تا جایی که برای خودتان ٬ قانع کننده و آشکار باشد.

  برای درس خواندن خود هدف های کوتاه مدت در نظر بگیرید و در صورت رسیدن به آن اهداف ٬ پاداش و در صورت عدم رسیدن ٬ محدودیت و محرومیت برای خو بگذارید.

  کوچکترین موفقیت خود را مورد توجه و تشویق قرار دهید و آن را دست کم نگیرید.

  چگونه میتوانیم با مرکز مشاوره در طول ترم ارتباط داشته باشیم؟

  در پکیج اهدایی به والدین راهنمای چگونگی ارتباط با مرکز مشاوره از قبیل تلفن ، فاکس، ای میل و آدرس سایت مرکز مشاوره آورده شده است. در ضمن والدینی که فرزندشان نیاز به مراقبت خاص دارد مثلا بسیار کمرو شبیه به آن است به کارشناسان مرکز مشاوره اطلاع دهند تا این عزیزان بصورت مضاعف مورد پایش قرار گیرند.

  با بی انگیزه بودن فرزندان پس از قبولی چگونه برخورد کنیم؟

  یکی از دلایل بی انگیزگی دانشجویان پس از قبولی ٬ نداشتن هدف می باشد. که خانواده ها باید با همدلی و ابراز محبت به فرزندانشان و تشویق و تقویت پیروزی و موفقیت آن ها در دانشگاه به نحوی ارتباط خوب و مستمر ثمری با فرزندان ایجاد کنند و به آن ها کمک کنند تا دوباره هدف چینی کنند یعنی اهداف خود را برای آینده در نظر بگیرند و این اهداف را اولویت بند یکنند که از اهداف ساده و آسان شروع کنند تا به هدف های بالا وکلان برسند و برای رسیدن به این اهداف حتما برنامه ای داشته باشند که این برنامه می تواند منظم و مستمر باشد.

  نحوه برخورد والدین با اضطراب تحصیلی دانشجویان توضیح بفرمایید.

  نقش والدین در کاهش اضطراب دانشجویان به نحوی است که باید به دانش جویان اطمینان خاط بدهند که در دوره دانشجویی موفقیت در قبال حضور در کلاس ٬ یادگیری فعال و ارتباط با استاد می باشد و شرایط آن با دوران دبیرستان متفاوت است.

  اجتناب از مقایسه فرزندان و ایجاد رقابت ناسالم بین فرزندان

  بالا بردن اعتماد به نفس فرزندان با تشویق و تقویت موفقیت های ایشان در دوران دانشجویی و قبل از آن

  چگونه ایجاد انگیزه جهت ادامه تحصیل و کار کردن و فعالیت ورزشی در فرزندمان ایجاد کنیم .

  در مورد استفاده بیش از اندازه از فضای مجازی خوانواده ها باید این مسائل را مد نظر داشته باشند:

  پدر و مادر ٬ در صورتی می توانند برای کمک رسانی به یکدیگر در برابر فرزندانمان اقدام کنند که متحد و هماهنگ باشند و دوگانگی وجود نداشته باشد.

  اهمیت خود نسبت به رفتارهای فرزندان را نشان دهند.

  یک زمان مشخص برای استفاده از اینترنت معین کنند.

  قوانین منطقی برای موضوع وضع کنند.

  کامپیوتر را پنهان نکنند آن را در معرض دید قرار دهند.

  فعالیت های دیگری را برای فرزندان مهیا کنند.

  اعتماد به نفس را با همدلی و محبت کردن در مورد موفقیت های تحصیلی قبلی فرزندان بالا میبرند.

  حمایت کننده باشند.

  از مشوق ها و تقویت کننده ها برای ارتقاء تحصیلی فرزندان استفاده کنند.

  در مورد استفاده بیش از اندازه از فضای مجازی که باعث افت فرزندم شده است چه باید کرد؟

  چون در دوران دبیرستان تمام دانش آموزان هدف شان قبولی در دانشگاه بود و به نحوی رقابت بین آن ها وحود داشت تلاش و پیگیری بیشتری در آن ها برای یادگیری و مطالعه وجوو داشت و وقتی جوانان در دانشگاه قبول می شوند ٬ دیگر هدف بزرگ و متعالی در خود نمی بینند و فکر می کنند قبول شدن در دانشگاه پایان تلاش و کوشش آنها بوده است و به نوعی بی انگیزه می شوند و از سویی حرف و سخن دیگران بالاخص دوستان و اساتید نسبت به آینده و بازار کار باعث افت تحصیلی و به نوعی سردر گمی فرزندان می شوند ٬ که والدین باید با محبت و همدلی کردن با فرزندانشان به نحوی خود را به آن ها نزدیک کنند و آینده را برای آنها خوب جلوه دهند و سعی کنند به انتخاب رشته و دانشگاه آن ها احترام بگذارند و به آن ها امید بدهند و سعی کنند که در هدف چینی مجدد برای زندگی شان کمک کنند موفقیت هایشان را دوباره مرور کنند و نگرش مثبت و خوبی برای آینده در فرزندانشان ایجاد کنند.

  در خصوص درس مهارتهای زندگی توضیح دهید که آیا این درس در دانشگاه تدریس میشود؟

  درس مهارتهای زندگی در حال حاضر تدریس نمی شود ، بجای آن درس مهارتهای دانشجویی که یک بخش آن به مهارتهای زندگی اختصاص دارد تدریس می شود.

  برخلاف مطالعه و تلاش فراوان در دوره پیش دانشگاهی در حال حاضر فرزندم هیچ تلاشی برای یادگیری دروس دانشگاهی ندارد. چه باید بکنیم؟

  پر کردن اوقات فراغت ٬ اصولا دوره تابستان و یا اوقاتی که دانشجویان فراغت دارند می تواند بر حسب نیاز آن ها به نحوی پر شوند که هم فرد از آن لذت ببرد و هم مفید و سازنده باشد به صورتی که فرد را از مسائل دیگر باز دارد. پس برنامه ریزی برای اوقات فراغت می تواند:

  براساس اهداف باشد مثل مهارت آموزی یک نرم افزار برای رشته مورد تحصیل

  بر اساس نیاز و کاستی ها مثل شرکت در کلاس های زبان برای تقویت زبان انگلیسی و درس باشد.

  بر اساس شادی و تحرک مثل ورزش و ...

  بر اساس ارتباط اجتماعی و بالا بردن مهارت باشد مثل ٬ فعالیت ها ی اجتماعی و گروهی و .. باشد که اینترنت هم می تواند بخشی از فعالیت های دانشجویان را در بر بگیرند به شرطی که سایر برنامه ها را تحت الشعاع قرار ندهد و اعتیاد و وابستگی به وجود نیاورد و صرفا جهت بالا بردن اطلاعات و سرگرمی باشد.

  فرزندم هنگام کنکور استرس زیادی داشت و بی شک می توانست از نفرات برتر کنکور باشد، برای جلوگیری از استمرار استرس در دانشگاه چه کار باید کرد ؟

  الف) تفریح، استراحت کافی، ورزش.

  ب) کاهش انتظارات والدین نسبت به ایشان(انتظارات در حد توان فرد)

  ج) توجه به سایر علائق به غیر از درس و فعالیت در آن زمینه

  د) مراجعه به روان­شناس بالینی جهت آموزش روش های کسب آرامش و کنترل استرس.

  فرزندم خیلی وابسته به خانواده، پدر و مادر می باشد، چگونه می توانیم این وابستگی را جهت جلوگیری از صدمات تحصیلی کم کنیم ؟

  الف) با افزایش تدریجی واگذاری مسئولیت­های متناسب با سن و توان ایشان جهت افزایش حس اعتماد به نفس و توانمندی

  ب) برقراری ارتباط عاطفی صحیح و غیر مشروط با وی، [نداشتن ارتباط عاطفی با فرزندانتان متناسب با خلق و حالات روحی خودتان (داشتن ثبات عاطفی در رفتار خودتان)]

  نحوه برخورد پدر و مادر با فرزند پسر که در او عشق و محبت به جنس مخالف ایجاد شده و خود فرزند دارای هوش بالایی است، باید چگونه باشد ؟

  الف) احترام به احساس ایشان

  ب) پرهیز از هرگونه نگرانی و انجام رفتارهای غیر منطقی

  ج) کمک به فرزندتان درباب کسب ملاک­ها و معیارهای صحیح ازدواج (با کمک مشاور ازدواج) به منظور جهت­دهی صحیح

  د) تقویت اعتمادبه نفس ایشان

  فرزندم علی رغم داشتن هوش و استدلال بالای تحصیلی، آداب و فهم و درک اجتماعی بالا، از ارتباط و تعامل خوبی با دیگر افراد برخوردار نیست و بیشتر به عنوان انسان درون گرا تلقی می شود. شما به عنوان صاحب نظر و متخصص چه راه کاری در این خصوص پیشنهاد می فرمایید؟

  تقویت هوش هیجانی ( با کمک مشاور و آموزش به خانواده) آموزش روش های برقراری ارتباط موثر

  
سوالات از مشاور و خوابگاه:

  دغدغه فعلی دانشجو آینده شغلی است توضیح دهید .

  آینده شغلی از دغدغه های ویژه دوران دانشجویی است که در سال های آخر تحصیل نمود بیشتری دارد و برای حل این موضوع لازم است. دانشجو علاوه بر تحصیل در رشته مورد نظر ٬ مهارت های سازنده برای آینده شغلی آن را نیز فرا گیرد یعنی نرم افزارها ٬ دوره های تخصصی و کار برای آن رشته که در مرکز جهاد دانشگاهی برگزار می شود را نیز شرکت کند. علاوه بر مهارت آموزی ٬ بالا بردن اطلاعات دانشی و فنی رشته مورد نظر می تواند برای آینده کاری نیز مثمر ثمر باشد و همچنین شرکت در دوره های کارورزی در طول دوره تابستان نیز از جمله اقدامات مهم و سازنده می باشد. و از همه مسلم تر نگرش مثبت نسبت به رشته داشتن ٬ اینکه تحت تاثیر حرف دیگران قرار نگرفتن می تواند روحیه فرد را در آینده بهبود ببخشد ٬ ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری می تواند زمینه های تدریس و تحقیق و پژوهش بیشتری در آینده ایجاد کند ٬ و فرد را نسبت به آینده کاری امیدوارتر کند.

  کنار نیامدن با محیط خوابگاه را چگونه حل کنیم؟

  با توجه به اینکه تمام تجربیات زندگی دانشجویی در خوابگاه مثبت نیست اما معمولا راهکارها و دستور العمل هایی وجود دارد که روند انتقال از زندگی عادی به زندگی خوابگاهی را تاحدودی آسانتر می کند

  دانشجو اگر سعی کند هم اطاقی های خود را بهتر بشناسد می تواند شرایط بهتری را در کنار آن ها سیر می کند. پس اگر حتی قرار است با هم دوست نباشند اما ضروری است که با او رابطه مسالمت آمیزی داشته باشد.

  خوابگاه را به خانه خود تبدیل کنید مثل خانه خود در تمیزی ٬ نظافت و کارهای آن مشارکت کنید.

  سعی کنید با برنامه کلاسی و درسی هم اطاقی هایتان آشنا شوید درس خواندن با آن ها می تواند فواید زیادی برای شما داشته باشد.

  در برنامه های فوق برنامه خوابگاه مثل جشن ها ٬ مراسم و مسائل دیگر شرکت کنید این مراسم ها اطلاعات شما را بالا می برد.

  اوقات فراغت خود را در سالن های ورزشی ٬ سایت و سالن مطالعه سیری کنید تا بتوانید از اوقات خود بهتر استفاده کنید.

  برخورد والدین در مورد نابهنجاری های مثل دخانیات چگونه باید باشد؟

  والدین در مقابله با مصرف سیگار ٬ الکل و مواد مخدر جوانان ٬ مهم ترین نقش را برعهده دارند برقراری ارتباط با فرزندان و بیان انتظارات خانواده درباره مصرف نکردن سیگار دو فعالیت اساسی والدین به شمار می آیند. اگر می خواهید فرزندان شما به سمت دخانیات نروند خود شما باید یک الگوی مناسب برای آن ها باشید.

  برقراری روابط نقش کلیدی دارد ٬ نه گقتن را به فرزندان خود بیاموزید. حتما در برنامه های پیشگیری که برای والدین برگزار می شود شرکت کنید.

  در مورد وسواس و وسواس های فکری چه باید کرد؟

  راهکارهای عملی جهت مقابله با وسواس فکری و درمان آن:

  غرقه سازی ٬ بدین صورت که فرد مبتلا به آن ٬ با اختیار خود آن قدر خود را در معرض همان موضوعی که از آن رنج می برد قرار دهد تا از آن فکر خسته و متنفر شود ٬ بنابراین هر روز ٬ زمانی را به فکر کردن درباره موضوع وسواس فکری خود اختصاص دهید.

  هرگاه ذهن تان بدون اختیار مشغول همان اوهام و افکار بیهوده وسواسی شد، مشت خود را محکم فشار دهید و یک جمله مثبت به خود بگویید و از جای خود بلند شده و تغییر حالت دهید.

  کش نازکی را دور مچ دست خود ببندید، هرگاه افکار وسواس به سراغ شما آمد، با کشیدن کش و رها کردن آن روی دستتان، از آن فکر رهایی خواهید یافت.

  هر روز به خود تلقین کنید که ((من قادرم افکار وسواسی را کنار بگذارم)) زیرا تلقین یکی از راه های مبارزه با افکار منفی است.

  رفتن نزد یک روانشناس حضورا هم می تواند کمک کننده باشد.

::
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به مرکز مشاوره دانشجویی دانشگاه علم و صنعت است و هرگونه کپی برداری از مطالب این سایت با ذکر منبع بلا مانع است.
Persian site map - English site map - Created in 0.15 seconds with 49 queries by YEKTAWEB 4665