[صفحه اصلی ]   [ English ]  
بخش‌های اصلی
بازگشت به صفحه اصلی::
درباره خانه نشریات دانشگاه::
اعضای کمیته ناظر ::
کارشناس نشریات دانشگاه::
ضوابط ناظر بر نشریات ::
فرم ها::
اخبار خانه ی نشریات::
آلبوم تصاویر::
عناوین نشریات دانشگاه::
پوسترها و اطلاعیه ها::
تماس با ما::
صندوق نظرات و پیشنهادات::
::
انتخابات مدیران مسئول

AWT IMAGE

شیوه نامه

اطلاعیه شماره 1

اطلاعیه شماره 2

لیست مدیران مسئول و اسامی کاندیداها

..
دوازدهمین دوره روزنامه نگاری

..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نظرسنجی
کدام پیام رسان داخلی را برای استفاده در خانه نشریات پیشنهاد می کنید؟
آی گپ
ایتا
بله
بیسیفون
سروش
گپ
   
..
مطالب آموزشی

AWT IMAGE

روزنامه نگاری در نشریات

اصول اولیه روزنامه نگاری
گزارش نویسی
تهیه خبر
مصاحبه
 

..
:: پرسش و پاسخ های مربوط به دستورالعمل اجرایی نشریات دانشگاهی ::

  پاسخ های مربوط به سوالات در زمینه ی آیین نامه ی نشریات دانشجویی

پرسش 1: آیا شرکت‌ در دوره‌های آموزشی برای صاحب امتیاز، مدیر مسئول و سردبیر نشریاتی که قبل از ابلاغ دستورالعمل ضوابط بناظر بر فعالیت نشریات دانشگاهی داری مجوز بوده‌اند الزامی است؟

  پاسخ: با توجه به ماده 15 و 49 دستورالعمل اجرایی شرکت در دوره‌های آموزشی الزامی و در صورت عدم گذراندن دوره آموزشی فوق، مطابق تبصره ماده 49 عمل گردد.

 

  پرسش 2: آیا تشکل‌ها، کانون‌ها و نهادهای حقوقی دانشجویی می‌توانند بیش از یک نشریه منتشر نمایند؟

  پاسخ: با رعایت مفاد تبصره یک و دو ماده 12 و به شرط رعایت محدودیت و شرایط مدیر مسئول و سردبیر انتشار بیش از یک نشریه منعی ندارد.

 

  پرسش 3: در دانشگاه‌هایی که معاونت دانشجویی و فرهنگی به تفکیک وجود دارند ریاست کمیته ناظر بر نشریات دانشگاهی با کدام معاونت است؟

  پاسخ: در این دسته از دانشگاه‌ها، ریاست کمیته ناظر بر نشریات دانشگاهی با معاونت فرهنگی است.

 

  پرسش 4: آیا تشکل‌های غیراداری کارمندی از جمله شورای صنفی کارمندان، حق انتشار نشریات دانشگاهی را دارند؟

  پاسخ: با توجه به بند یک ماده 13، متقاضی امتیاز نشریه می‌بایست یکی از دانشجویان، یا اعضای هیأت علمی به عنوان شخص حقیقی یا تشکیل، نهاد، انجمن، کانون یا یکی از بخش‌های دانشگاه یا هر شخص حقوقی دیگر باشد، در مورد تشکل‌های غیراداری کارمندی (منوط به این که مجوز فعالیت داشته باشند.)، همه دست‌اندرکاران نشریه باید غیردانشجو باشند.

 

  پرسش 5: نشریه‌های دانشجویی که درخواست انتشار در کلیه دانشگاه‌های کشور را دارند چگونه باید نسبت به صدور مجوز اقدام کنند؟

  پاسخ: طبق ماده 19، دستورالعمل اجرایی اقدام گردد.

 

  پرسش 6: آیا تبلیغ نشریه قبل از اخذ مجوز جایز است یا خیر؟

  پاسخ: خیر، تبلیغ نشریه قبل از اخذ ممنوع است.

 

  پرسش 7: آیا درج بیانیه‌ها، اطلاعیه‌ها، و مواضع احزاب و گروه‌های سیاسی که طبق قانون ممنوعیت فعالیت داشته و غیرقانونی‌اند در نشریات دانشجویی جایز است؟

  پاسخ: خیر، با عنایت به ماده 6 قانون مطبوعات، طبق ماده 39 دستورالعمل اجرایی اقدام و گزارش به شورای مرکزی ناظر بر نشریات دانشگاهی ارسال گردد.

 

  پرسش 8: آیا استفاده از نام نشریاتی که سال‌ها قبل فعالیت داشته و به دلیل فارغ‌التحصیل شدن یا عدم معرفی جایگزین مدتی فعال نبوده‌اند، برای متقاضی جدید مجاز است؟

  پاسخ: در صورتی که فعالیت جدیدی باشد بلامانع است و سیر طبیعی درخواست مجوز می‌بایست طی گردد، ضمناً ماده 26 دستورالعمل اجرایی لحاظ گردد.

  پرسش 9: آیا دانشجو می‌تواند به طور همزمان در دو نشریه مسئولیت‌های متفاوتی داشته باشد، مثلاً در نشریه «الف» مدیر مسئول بوده و در نشریه «ب» صاحب امتیاز یا سردبیر باشد؟

  پاسخ: خیر، طبق ماده 16، دستورالعمل اجرائی هیچ کس نمی‌تواند در زمان واحد صاحب امتیاز، مدیر مسئول و سردبیر بیش از یک نشریه باشد.

 

  پرسش 10: آیا انتشار نشریات دانشجویی که در گذشته مجوز گرفته و هنوز مجوز آن‌ها باطل نگردیده است، منوط به حضور در کارگاه آموزشی می‌باشد؟

  پاسخ: با توجه به ماده 15 دستورالعمل اجرایی ضوابط ناظر بر فعالیت نشریات دانشگاهی، شرکت در دوره‌های آموزشی الزامی و در صورت عدم گذراندن دوره آموزشی فوق، مطابق تبصره واحد ماده 49، عمل گردد.

 

  پرسش 11: آیا دانشجو می‌تواند هر سه مسئولیت یک نشریه را «صاحب امتیاز، مدیر مسئول و سردبیر» به تنهایی دارا باشد؟

  پاسخ: بله، با رعایت مفاد ماده 16 دستورالعمل اجرایی ضوابط ناظر بر فعالیت نشریات دانشگاهی.

 

  پرسش 12: در صورتی که یکی از مسئولین واحدهای اداری دانشگاه هیأت علمی و کارمند نباشد، ولی دارای قرارداد پژوهشی باشد، آیا می‌تواند صاحب امتیاز یا مدیر مسئول یا سردبیر شود؟

  پاسخ: هر یک از مسئولان واحدهای اداری دانشگاه می‌تواند مدیر مسئول باشد، ولی افرادی که دارای قرارداد پژوهشی می‌باشند مجاز به این امر نیستند. (ماده 14)

 

  پرسش 13: آیا عضو علی‌البدل حق حضور در جلسات کمیته ناظر را دارد یا خیر؟

  پاسخ با موافقت اعضای اصلی منعی برای حضور علی‌البدل در جلسات کمیته ناظر وجود ندارد.

 

  پرسش 14: آیا مصوبات کمیته ناظر بر نشریات را شورای فرهنگی دانشگاه باید تأیید کند یا نیازی به تأیید شورا نمی‌باشد؟

  پاسخ: ضرورتی ندارد، مصوبات تنها در صورت شکایت و اختلاف به شورای فرهنگی ارجاع داده می‌شود.

 

  پرسش 15: آیا به دلیل مشابهت اسمی یک نشریه دانشجویی با یک نشریه سراسری لزومی به تغییر نام نشریه وجود دارد یا خیر؟

  پاسخ: خیر، نام متشکل از لوگو، اسم، محدوده فعالیت و ... می‌باشد. اگر بین دو نشریه تشابه کامل باشد ایراد وارد است و ذینفع می‌تواند مدعی باشد.

 

  پرسش 16: چنانچه دانشجویی در سوابق تحصیلی خود دارای یک ترم مشروطی است، پس از اخذ مجوز و فعالیت در نشریه به عنوان مدیر مسئول، در ترم متوالی بعد نیز مشروط گردد وضعیت مدیر مسئولی وی چگونه خواهد بود؟

  پاسخ: از آنجا که مدیر مسئول یکی از شرایط لازم برای مدیر مسئولی را که در ماده 14 دستورالعمل اجرایی آمده از دست داده است می‌بایست تبصره 4 ماده فوق الذکر اقدام گردد.

  پرسش 17: چنانچه نشریه‌ای که مدیر مسئول آن عضو اصلی یا علی‌البدل کمیته ناظر دانشگاه مربوطه باشد و طبق بند 9 ماده 40 به مدت یک سال توقیف موقت شده باشد و هنوز مهلت حکم صادره به پایان نرسیده باشد آیا می‌تواند حق رأی در جلسات کمیته ناظر و انتخابات داشته و در آن‌ها شرکت نماید؟

  پاسخ: طبق تبصره 5 ماده 4 دستورالعمل اجرایی اقدام گردد.

 

  پرسش 18: لوگوی یک نشریه از نظر حقوقی متعلق به صاحب امتیاز است یا مدیر مسئول یا هر دوی آن‌ها؟

  پاسخ: نام و لوگوی یک نشریه از نظر حقوقی متعلق به صاحب امتیاز است.

 

  پرسش 19: اگر مدیر مسئولی که یکی از اعضای اصلی کمیته ناظر می‌باشد به محرومیت موقت یک سال از مدیر مسئولی محکوم شود، عضویت ایشان در کمیته ناظر چگونه است؟

  پاسخ: طبق تبصره 4 ماده 9 دستورالعمل اجرایی ضوابط ناظر بر فعالیت نشریات دانشگاهی اقدام گردد.

 

  پرسش 20: آیا نشریات دانشجویی مجاز به درج آگهی تبلیغاتی در نشریه به منظور تأمین بخشی از هزینه‌های خود می‌باشند؟

  پاسخ: نشریات دانشجویی در جذب آگهی‌های تبلیغاتی و حامی (اسپانسر) به منظور تأمین بخشی از هزینه‌های خود صرفاً تحت‌ نظارت کمیته ناظر بر نشریات دانشگاه مجاز می‌باشند.

  پرسش 21: با توجه به بند 5 ماده 14، آیا جهت تعیین عدم شهرت به فساد اخلاقی مدیر مسئول و سردبیر، می‌بایست از حراست دانشگاه استعلام گردد یا خیر؟

  پاسخ: منعی ندارد، در هر صورت مرجع تشخیص کمیته ناظر بر نشریات دانشگاه می‌باشد.

 

  پرسش 22: با توجه به این که برخی از عناوینی که برای نشریات توسط دانشجویان انتخاب می‌گردد به زبان غیر فارسی می‌باشد خواهشمندم نظر شورای مرکزی ناظر بر نشریات دانشگاهی را در خصوص نام­گذاری نشریات علمی گروه‌های زبان‌های خارجی به نام‌های غیر فارسی، اعلام فرمایید. در ضمن در صورت امکان قوانین و محدودیت‌های نامگذاری نشریات دانشگاهی را نیز ابلاغ فرمایید.

 

  پاسخ: انتخاب اسامی غیر فارسی تا آنجا که مغایرتی با فرهنگ و ارزش‌های ملی و دینی – اسلامی نداشته باشد اشکالی ندارد مسئولیت اعلام نظر در خصوص اسامی پیشنهادی نشریات دانشگاهی به عهده کمیته ناظر بر نشریات دانشگاهی دانشگاه مربوط است.

  پرسش 23: با توجه به اینکه برخی دانشجویان متقاضی مدیر مسئولی یا سردبیری نشریات دانشجویی، به دلیل عدم وجود سابقه فعالیت نشریاتی و عدم تجربه کافی برای پذیرش این مسئولیت، دچار اشتباهات فاحش و غیر قابل جبران می‌شوند و احیاناً مورد سوء استفاده قرار می‌گیرند، خواهشمندم نظر شورای مرکزی ناظر بر نشریات دانشگاهی را در این خصوص که آیا برای اعطای مجوز مدیر مسئولی و سردبیری نشریات، شرط داشتن فعالیت نشریاتی (فعالیت در نشریات دیگر به عنوان نویسنده یا هیئت تحریریه) را می‌توان جزء شروط اعطای مجوز در نظر گرفت، اعلام فرمایید؟

  پاسخ: خیر، بر اساس ماده 15 دستورالعمل اجرایی ضوابط ناظر بر فعالیت نشریات دانشگاهی انتشار نخستین شماره نشریه منوط به طی دوره آموزشی و اخذ گواهی پایان دوره توسط صاحب امتیاز، مدیر مسئول و سردبیر بر اساس برنامه آموزشی مصوب شورای مرکزی ناظر بر نشریات دانشگاهی است.

 

  پرسش 24: استفاده از نام مستعار یا خلاصه‌نویسی نام مثلاً «ع.ک» در مقالات دانشجویی مجاز است؟

  پاسخ: بله، منوط به آن که هویت نویسنده برای نشریه و مدیران آن محرز باشد.

 

  پرسش 25: در صورتی که مدیر مسئول یا سردبیر از اساتید دانشگاه باشند آیا لزومی به گذراندن کارگاه آموزشی نشریات و اخذ گواهی است؟

  پاسخ: این افراد ملزم هستند طی نامه‌ای اطلاع از مقررات و التزام به آن‌ها را متعهد شوند. همچنین پیشنهاد می‌شود که بسته دوره‌های آموزشی برای این افراد ارسال شود.

 

  پرسش 26: منظور از انتشاردهنده در ماده 38 دستورالعمل اجرایی ضوابط ناظر بر فعالیت نشریات دانشگاهی فقط مدیر مسئول است و یا سردبیر و صاحب امتیاز نیز شامل می‌شود؟

  پاسخ: در ماده 38 منظور از انتشار دهنده هر سه نفر (صاحب امتیاز، مدیر مسئول و سردبیر) می‌باشند.

 

  پرسش 27: آیا دست‌اندرکاران نشریه می‌توانند بیش از یک دانشگاه باشند مثلاً صاحب امتیاز از دانشگاه الف مدیر مسئول از دانشگاه ب و سردبیر از دانشگاه ج باشد؟

  پاسخ: خیر، زیرا امکان رسیدگی به تخلفات اجتماعی دست‌اندرکاران نشریه توسط دانشگاه صادر کننده مجوز نشریه وجود ندارد.

 

  پرسش 28: آیا شخصی که از کمیته ناظر بر نشریات دانشگاه مجوز نشر دریافت نموده برای نشریه الکترونیکی آن هم باید جداگانه مجوز بگیرد؟

  پاسخ: اگر توزیع فایل نشریه در قالب سی دی و ... مدنظر باشد نیازی به مجوز نیست. در غیر این صورت می‌بایست از کمیته ناظر درخواست تبدیل وضعیت نماید.

 

  پرسش 29: اگر یک تشکل دانشجویی صاحب امتیاز نشریه‌ای باشد و به دلیلی محروم شود، آیا سایر نشریات آن تشکل نیز محروم می‌شود و یا فقط همان نشریه مورد توبیخ قرار می‌گیرد؟

  پاسخ: اگر شخص حقوقی محروم شود، کل نشریات آن تشکل محروم می‌شوند، ولی در مواردی خاص که ایراد فقط به یک نشریه وارد است، فقط همان نشریه محروم می‌شود.

 

  پرسش 30: اگر دانشجویی دارای گواهی روزنامه‌نگاری کشوری باشد آیا جهت انتشار نشریه خود نیاز به حضور در کارگاه آموزشی نشریات دارد؟

  پاسخ: طبق ماده 15 دستورالعمل‌ اجرایی ضوابط ناظر بر فعالیت نشریات دانشگاهی، انتشار نخستین شماره نشریه منوط به طی دوره آموزشی و اخذ گواهی پایان دوره توسط صاحب امتیاز، مدیر مسئول و سردبیر بر اساس برنامه‌ آموزشی شورای مرکزی ناظر بر نشریات دانشگاهی است.

 

  پرسش 31: در دستورالعمل اجرایی قسمت مشخصات صاحب امتیاز، مدیر مسئول، و سردبیر قید شده است «دو نیمسال تحصیلی و حداقل 28 واحد درسی گذرانده شود» آیا هر دو با هم ملاک می‌باشد؟ یعنی اگر دانشجویی دو نیم سال تحصیلی را گذرانده باشد و در این دو نیمسال موفق به گذراندن 28 واحد درس نشده باشد، تکلیف چیست؟

  پاسخ: طبق ماده 14، بند 4، یکی از شرایط مدیر مسئول گذراندن دو نیم سال تحصیلی و حداقل 28 واحد رسی می‌باشد که طبق مقررات آموزشی حداقل واحد برای احتساب نیم سال (ترم) 14 واحد است، لذا فرد باید دو ترم و 28 واحد درسی را گذرانده باشد.

 

  پرسش 32: با توجه به تبصره 2 ماده 12 دستورالعمل اجرایی در صورتی که نشریه‌ای تخلف کند مطابق کدام ماده با آن باید برخورد شود؟

  پاسخ: چنانچه نشریه‌ای از ماده 12 دستورالعمل مبنی بر این که «نشریات دانشجویی موظفند صرفاً در زمینه‌هایی که مجوز اخذ کرده‌اند به فعالیت بپردازند» تخلف کند، متناسب با ابعاد تخلف، کمیته‌های ناظر دانشگاه‌ها می‌توانند بنا به تشخیص خود و بر اساس بندهای ماده 40 با آن نشریه برخورد نمایند.

 

  پرسش 33: در صورتی که نشریه‌ای بدون اخذ مجوز از کمیته ناظر مدیر مسئول را عوض نماید آیا می‌توان مطابق ماده سی و هشتم با آن نشریه برخورد کرد یا خیر؟

  پاسخ: این ماده متناسب نمی‌باشد. در این مورد صاحب امتیاز متخلف شناخته شده و مطابق ماده 40 در مورد نشریه و صاحب امتیاز تصمیم‌گیری شود.

 

  پرسش 34: اعضای دست‌اندرکار در انتشار ویژه‌نامه‌ها (که تحت عنوان یک نشریه منتشر می‌شوند) باید اعضای همان نشریه باشند؟

  پاسخ: صاحب امتیاز، مدیر مسئول، و سردبیر نشریه معرفی نمایند که کارگاه آموزشی نشریات را گذرانده باشد.

 

  پرسش 35: آیا لازم است محتوای ویژه‌نامه متناسب با زمینه انتشار باشد؟

  پاسخ: بله.

 

  پرسش 36: آیا ویژه‌نامه‌ها می‌توانند نام یا لوگوی مستقل داشته باشند و فقط به درج ((ویژه‌نامه نشریه)) بسنده نمایند؟

  پاسخ: تنها درج عنوان ویژه‌نامه امکان‌پذیر است بدون ‌آن‌ که نام یا لوگوی نشریه تغییر کند. ((ویژه‌نامه)) عبارت است از نسخه‌ای از یک نشریه دارای مجوز و سابقه انتشار که خارج از نوبت انتشار (هفته، ماه، فصل،...) یا به مناسبت خاصی منتشر می‌شود. مطالب ویژه‌نامه‌ها عموماً عطف به یک موضوع خاص و محتوای تخصصی‌تر و منطبق بر رویکرد محتوایی نشریه است و می‌تواند به لحاظ صفحه آرایی، آرایش مطالب و قطع ویژه نامه با شکل اصلی نشریه متفاوت باشد.

 

  پرسش 37: پاسخ: آیا صاحب امتیاز باید حداقل 5 اسم به ترتیب اولویت برای نام نشریه به کمیته ناظر پیشنهاد دهد یا خیر؟

  پاسخ: خیر لزومی ندارد.

 

  پرسش 38: کمیته ناظر در تصویب نام نشریه می‌بایست، چه ملاک و معیارهایی را در نظر گیرد؟

  پاسخ: عنوان یا عناوین پیشنهادی نباید مغایرتی با فرهنگ و ارزش‌های ملی و دینی – اسلامی داشته باشد.

 

  پرسش 39: آیا همه نهادها و تشکل‌های دانشگاه‌ جهت انتشار نشریه می‌بایست از کمیته ناظر اخذ مجوز کنند؟

  پاسخ: بله. با توجه به ماده 1 و بند 1 ماده 6 دستورالعمل اجرایی ضوابط ناظر بر نشریات دانشگاهی مصوب جلسه 540 شورای عالی انقلاب فرهنگی، کلیه نشریاتی که از سوی هر یک از دانشجویان، تشکل‌ها و نهادهای دانشگاهی، استادان و اعضای هیئت علمی یا گروهی از ایشان در دانشگاه‌ها منتشر و در محدوده دانشگاه توزیع شوند، نشریات دانشگاهی محسوب شده و مرجع صدور مجوز آن‌ها کمیته ناظر بر نشریات دانشگاه مربوطه می‌باشد.

 

  پرسش 40: آیا فرد غیر دانشجو می‌تواند در نشریه دانشجویی مطلب و مقاله بنویسد؟

  پاسخ: اگر محتوای مطلب در چارچوب سیاست‌های نشریه باشد مانعی ندارد. در هر صورت مدیر مسئول پاسخگو است.

 

  پرسش 41: آیا نشریات اجازه دارند تبلیغ نشریه خود را در سطح دانشگاه بر روی بیلبورهای تبلیغاتی و دیئوار دانشگاه نصب نمایند؟

  پاسخ: با اجازه کمیته ناظر منعی ندارد پیشنهاد می‌گردد مکانی جهت نصب تبلیغات نشریات مشخص گردد.

 

  پرسش 42: با در نظر گرفتن ماده 16 دستورالعمل اجرایی ضوابط ناظر بر نشریات دانشجویی و با توجه به اینکه صاحب امتیاز نشریه علمی دبیر انجمن علمی می‌باشد، آیا آن انجمن می‌تواند چند نشریه داشته باشد؟

  پاسخ: در صورتی که صاحب امتیاز شخص حقوقی مانند: تشکل، انجمن، نهاد و ... باشد منعی ندارد، اما اگر صاحب امتیاز شخص حقیقی (دبیر و ...) باشد رجوع به ماده 16.

 

  پرسش 43: آیا می‌توان از افرادی مانند نماینده بسیج دانشجویی و یا و... جهت شرکت در جلسات کمیته ناظر بر نشریات دانشگاهی دعوت نمود؟

  پاسخ: با تأیید اعضاء کمیته منعی ندارد.

 

  پرسش 44: حداقل و حداکثر زمانی که در فرم درخواست مجوز نشریه برای گاهنامه تعیین شده چقدر است؟

  پاسخ: این مورد می‌بایست با توافق کمیته ناظر و عوامل نشریه تعیین گردد.

  

  

  

  

  

  

دفعات مشاهده: 10466 بار   |   دفعات چاپ: 1774 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
::
برای مشاهده کل مطالب بخش استعلامات اینجا را کلیک کنید.
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4661