18 نتیجه برای شبیهسازی
، ، ،
جلد 19، شماره 4 - ( 10-1387 )
چکیده
در این مقاله، مساله زمانبندی پروژه با محدودیت منابع در حالت چند مد و با معیار حداکثرکردن مقدار ارزش فعلی پروژه مورد مطالعه قرار میگیرد. جریانهای نقدی مثبت و منفی در مدل لحاظ گردیده و به منظور نزدیکی هر چه بیشتر مدل به شرایط واقعی دو حالت مختلف برای جریانهای نقدی مثبت در نظر گرفته شده است. جهت حل مدل پیشنهادی از دو الگوریتم فراابتکاری شبیهسازی تبرید و ژنتیک استفاده شده است و جهت تولید برنامه زمانبندی، روش زمانبندی دوسویه برای حالت چند مد توسعه داده شده و ساختار نمایش لیست فعالیتها بکار گرفته شده است. در نهایت نتایج محاسباتی برای مجموعهای از مسائل کتابخانه الکترونیک زمانبندی پروژه ارائه و مورد تجزیه و تحلیل واقع میگردد.
، ، ،
جلد 19، شماره 7 - ( 11-1387 )
چکیده
در این مقاله عملکرد لوله های حرارتی (ترموسیفون ها) با سیال عامل آب برای کنترل دمای راکتور Batch شبیه سازی گردیده است و اثر برخی از متغیرهای عملیاتی مانند زمان، توان حرارتی ورودی و نسبت پرشدن، روی دمای نقاط مختلف راکتور بررسی شد. مراحل شبیه سازی در محدوده پرشدن 30%، 50% و60% و توان ورودی 200 تا 1200 وات انجام شدند که در آنها یکنواختی دمای مواد داخل راکتور، زمان گرمایش و برترین نسبت پرشدن بررسی شد. همچنین نتایج حاصل از آزمایش ها با نتایج شبیه سازی مقایسه گردید. قابل به ذکر است که در این پژوهش کار آزمایشگاهی نیز انجام شده و دستگاه مورد نظر طراحی و ساخته شده است. اما در بخش عمده این مقاله به بررسی چگونگی شبیه سازی و نتایج آن پرداخته می شود. از نتایج این تحقیق می توان در مطالعات بهینه سازی، بازیافت انرژی، طراحی لوله های حرارتی و کنترل دمای راکتورهای شیمیایی همدما استفاده نمود. =:
، ،
جلد 20، شماره 1 - ( 2-1388 )
چکیده
در طول سه دهه اخیر، رویکرد بهینهسازی یکپارچه به سیستمهای لجستیک به یکی از مهمترین جنبههای بهینهسازی زنجیره تامین تبدیل شده است. این رویکرد به بررسی همزمان وابستگیهای میان مکان تسهیلات، تخصیص تأمینکنندگان/مشتریان به تسهیلات، ساختار مسیرهای حمل و نقل، و برنامهریزی و کنترل موجودیها میپردازد. یکی از مهمترین مسایل مکانیابی برای در نظرگیری این رویکرد، مسئله مکانیابی-مسیریابی است. در این مسئله، تعداد و مکان تهسیلات، اندازه ناوگان حمل و نقل، و ساختار مسیرها با توجه به مکان و خصوصیات تأمینکنندگان و مشتریان تعین میشود. در این تحقیق، یک مدل ریاضی، روش حل ابتکاری کارا و سریع، روش فراابتکاری کارا مبتنی بر الگوریتم تبرید شبیهسازی شده، و کران پایین جدید برای مسایل مکانیابی-مسیریابی دو ردهای با در نظرگیری محدودیتهای ظرفیت وسایل نقلیه و حداکثر طول مسیر ارائه شده است. در پایان، نتایج محاسباتی نشاندهنده کارایی روشهای حل پیشنهادی با استفاده از کران پایین پیشنهادی است.
، ، ،
جلد 20، شماره 1 - ( 2-1388 )
چکیده
توزیع سفر یکی از مراحل مهم فرآیند مدلسازی حمل و نقل میباشد به نحوی که بسیاری از محققان این حوزه بر اهمیت این مرحله اذعان داشتهاند. مدل بیشینهسازی آنتروپی، یکی از مدلهای ترمودینامیکی است که در مدلسازی پدیدههای علمی مختلفی بکار گرفته شده است. همانگونه که از اسم این مدل برمیآید, مدل سعی دارد، بیشینه آنتروپی یا اغتشاش را برای وضعیت تعادل سیستم بدست آورد. با ایجاد مختصر تغییری در مدل حرارتی آنتروپی، میتوان آن را در مدلسازی توزیع سفر بکار گرفت. بدلیل خاصیت ناچندجملهای مسئله, از الگوریتم بازپخت شبیهسازی شده به عنوان یک الگوریتم متاهیورستیک جهت حل آن استفاده شده است. در انتها، مطالعه موردی از مدل توزیع سفر برای استانهای کشور بعنوان نمونهای از نحوه بکارگیری این الگوریتم مورد بررسی قرار گرفته شده است.
، ، ،
جلد 20، شماره 2 - ( 6-1388 )
چکیده
در این مقاله یک مسئله کنترل موجودی چند دورهای که در آن فاصله زمانی بین دو بازپرسازی متغیرهای تصادفی مستقل و همتوزیع هستند مورد بررسی قرار می گیرد. در حقیقت تولید کننده با خریدار در زمانی کاملاً تصادفی رودررو میشود. دیگر فرض حاکم بر مسئله وجود محدودیت فضا بوده و متغیر تصمیم نیز عدد صحیح در نظر گرفته شده است. سه مدل ارائه شده است که در مدل اول کل کمبود به حالت پسافت در می آید. در مدل دوم کل کمبود فروش از دست رفته شده و در مدل سوم که ترکیبی از مدلهای اول و دوم است درصدی از کمبود حالت پس افت یافته و درصد باقی مانده نیز، فروش از دست رفته خواهد شد. سه خصوصیت اصلی مدل که منجر به جدید بودن مدل شده است تصادفی بودن طول دوره، چند محصولی و محدودیت دار بودن مدل و عدد صحیح بودن متغیر های تصمیم هستند. به عنوان نمونه، مدل سوم با فرض یکنواخت بودن طول دوره بازپرسازی بازنویسی شده و مدل به دست آمده نیز یک مسئله برنامهریزی غیرخطی عدد صحیح است. همچنین برای حل مدل از شبیه سازی تبرید استفاده میشود و برای توضیح کارکرد الگوریتم نیز یک مثال عددی ارائه شده است.
، ،
جلد 20، شماره 2 - ( 6-1388 )
چکیده
مساله زمانبندی کار کارگاهی سنتی یک مساله NP-Complete از نوع قوی است و به همین دلیل در تحقیقات صورت گرفته، الگوریتمهای فراابتکاری زیادی برای حل آن ارایه شده است، اما تنها در تعداد معدودی از آنها الگوریتم بهینهسازی دسته ذرات (PSO) مورد توجه قرار گرفته است که یکی از دلایل آن میتواند جدید بودن این روش باشد. در الگوریتم ارایه شده در این مقاله ابتدا بمنظور حفظ موجه بودن جوابها در هر تکرار الگوریتم شیوه نمایش بر مبنای فهرست اولویت برای جوابها انتخاب شده است. همچنین برای ایجاد رابطه یک به یک بین جواب مساله که ماهیت گسسته دارد و جواب مورد پذیرش الگوریتم که اعداد پیوسته هستند و همچنین حفظ قانونی بودن جوابها در هر تکرار، یک شیوه جدید بر اساس تبدیل مبنای اعداد و با استفاده از نمایش اعداد در مبنای فاکتوریل توسعه داده شده است. با توجه به تکاملی بودن PSO، بمنظور شروع از جوابهای نسبتا خوب از یک الگوریتم ابتکاری جستجوی تصادفی حریصانه به عنوان مولد جوابهای اولیه استفاده شده است. هر جواب بدست آمده توسط PSO بوسیله یک الگوریتم جستجوی محلی بهبود داده میشود. برای فرار از دام بهینههای محلی یک رابطه جدید بهنگام سازی سرعت در الگوریتم PSO توسعه داده شده است. به همین منظور و همچنین برای بهبود نهایی جواب بدست آمده توسط PSO از یک الگوریتم آنیلینگ شبیهسازی شده استفاده شده است. الگوریتم بر روی تعدادی از مسایل نمونه آزمایش شده و نتایج حاصل بیانگر دقت و کارایی جوابها نسبت به سایر الگوریتمهای موجود برای حل مساله مورد بحث است.
، ، ،
جلد 21، شماره 3 - ( 7-1389 )
چکیده
با توجه به وجود ابهام در فرآیند مالی پروژهها، مفاهیم فازی مبنای این مقاله را به خود اختصاص داده است و از برنامهریزی شانس و روش شبیهسازی آنیلینگ به عنوان وسیلهای جهت تعیین ارزش خالص فعلی3 چند پروژه و درنهایت انتخاب اقتصادیترین آنها بهره گرفته شده است. در این مقاله، هزینههای سرمایهگذاری و فرآیند مالی خالص سالیانه به صورت فازی براساس مقدار اعتبار4 درنظر گرفته شد. مدل با استفاده از شبیهسازی آنیلینگ حل و سپس جهت اعتبارسنجی با نتایج حاصل از شبیهسازی فازی براساس الگوریتم ژنتیک و روش شاخه و حد مقایسه گردید. نتایج نشاندهنده این موضوع است که الگوریتم ژنتیک در ابعاد کوچک در مقایسه با شبیهسازی آنیلینگ، دارای خطای کمتر و نتیجه بهتری است.لازم بذکر است که تمامی الگوریتمها (شبیهسازی فازی و آنیلینگ) با استفاده از نرمافزار MTLAB R2009a در کامپیوتر شخصی با، 2.66GHz نوشته شدهاند
، ،
جلد 21، شماره 4 - ( 11-1389 )
چکیده
حسن حسینی نسب ، محسن شاه محمدی ، علی اکبر قاسمی گجوان ،
جلد 22، شماره 4 - ( 12-1390 )
چکیده
مسئله چیدمان پویای تسهیلات، شاخهای از مسائل چیدمان تسهیلات است که در آن مقدار جریان مواد در دورههای مختلف زمانی در طول افق برنامهریزی، ثابت نبوده و با تغییرات همراه است. غالب مطالعات صورت گرفته در این زمینه، با فرض معلوم و قطعی بودن اطلاعات جریان در دورههای مختلف زمانی، همراه بودهاند. حال آنکه در محیطهای کسب و کار امروزی که پویایی و عدم قطعیت، دو جزء لاینفک آنهاست، این فرض چندان منطقی به نظر نمیرسد. در این مقاله مسئله چیدمان پویای تسهیلات، در شرایط وجود ابهام در اطلاعات جریان، مورد مطالعه قرار گرفته است. در این راستا، حجم تقاضای محصولات (و به تبع آن حجم جریان مواد) در قالب اعداد فازی، با توابع عضویت متفاوت، تعریف شدهاند. مدلسازی مسئله در چارچوب برنامهریزی فازی و در قالب سه مدل ارزش انتظاری، برنامهریزی با قید احتمالی و برنامهریزی بر مبنای شانس، انجام شده و برای حل مدلها، یک الگوریتم هوشمند ترکیبی ارائه شده است. در پایان با ذکر یک مثال عددی، کارایی الگوریتم در حل مدلهای فازی مسئله چیدمان پویای تسهیلات، مورد بررسی قرار گرفته است.
کامران شهانقی، ، میلاد محمدی دارانی، ، محمد مشرف جوادی، ،
جلد 22، شماره 4 - ( 12-1390 )
چکیده
استفاده از مدلهای ریاضی و رویکرد تحقیق در عملیات در برنامهریزی و زمانبندی مسابقات ورزشی با توجه به گسترش رشتهها و افزایش محدودیتها و پیچیدگیهای مسابقات، افزایش چشمگیری یافته است. لیگهای حرفهای فوتبال نیز از این قاعده مستثنی نیستند. در این مقاله مسئله زمانبندی لیگ برتر فوتبال ایران با توجه به معیارهای وقفه و اثر انتقال به جلو مورد بررسی قرار میگیرد. علاوه بر این، یک معیار جدید تحت عنوان «وقفه برای تیمهای مطرح» معرفی شده است که تا کنون در مسئله زمانبندی ورزشی در نظر گرفته نشده است. برنامهی زمانبندی طی سه مرحله که در هر مرحله اهداف متفاوتی دنبال میشود، بدست میآید. در این مراحل سهگانه از روشیهایی مبتنی بر تئوری گراف و الگوریتم تبرید شبیهسازی شده استفاده شده است. در نهایت جوابهای بدست آمده از الگوریتم با وضع موجود و همینطور با جوابهای موجود در ادبیات موضوع مقایسه شدهاند که کارایی خوب الگوریتم حل را نشان میدهد.
، ، ،
جلد 23، شماره 2 - ( 6-1391 )
چکیده
در این مقاله یک روش ابتکاری بر مبنای شبیهسازی و طراحی آزمایشها برای بهبود عملکرد خط مونتاژ معرفیشده است. روش معرفی شده تمام عوامل تاثیرگذار بر عملکرد خط مونتاژ را با استفاده از نظر افراد خبره و کارشناسان شناسایی نموده سپس یک طرح عاملی k2 برای غربال نظرات و یافتن موثرترین عوامل اجرا مینماید. نهایتا با شناسایی مهمترین عوامل تاثیرگذار و تعیین سطوح ممکن آنها یک طرح عاملی برای مقایسه سطوح مختلف و تاثیر متقابل موثرترین عوامل بر یکدیگر انجام میشود. در این روش به جای تغییر سیستم واقعی، طراحی آزمایشها بر روی مدل شبیهسازی شده سیستم انجام میگیرد، تا تاثیر عوامل مشخص گردد. به منظور بررسی عملکرد روش پیشنهادی مدل شبیهسازی خط مونتاژ کارخانه تولید چراغ اتومبیل طراحی شد و عوامل تاثیرگذار از روش طوفان فکری تعیین گردیدند. عوامل موثر، غربال شده و سه عامل نیروی انسانی، سرعت ماشین آلات و تعداد ایستگاههای کاری به عنوان موثرترین عوامل انتخاب شدند. عوامل تعیین سطح گردیده و طرح عاملی برای مقایسه سطوح عوامل اصلی و تاثیر متقابل آنها بر یکدیگر انجام شد. روش پیاده شده باعث بهبود عملکرد خط مونتاژ کارخانه گردید.
مجتبی درخشان، ، حمیدرضا گلمکانی، ، پیام حنفیزاده، ،
جلد 23، شماره 3 - ( 8-1391 )
چکیده
انتخاب بهترین مجموعه از سهام، با لحاظ اهداف چندگانه و با توجه به تعدد گزینهها، تصمیم مدیریتی دشواری است. لذا تصمیمگیرها میتوانند توسط روش دومرحلهای زیر، شانسِ یافتن سبد سهام بهینه را افزایش دهند. براساس این روش، ابتدا فضای جواب تمام سبدهای کارا تعیین میگردد، و سپس به تصمیمگیرها این امکان داده میشود که بطور تعاملی، این فضای جواب را جستجو نمایند. بهر حال، کار تعیین فضای جواب، بصورت سعی و خطا انجام نمیگیرد. روش شمارش کاملِ برات- فورس که یک روش جستجو برای تعیین فضای جواب است؛ تنها زمانی عملکرد مطلوبی دارد که تعداد سهام اندک باشد. اما زمانیکه تعداد سهام، زیاد (بالغ بر 323 سهم) گردد؛ مسئله انتخاب سبد سهام، به یک مسئله سخت تبدیل میشود و دیگر نمیتوان از آن، برای تعیین فضای جواب استفاده کرد (و سپس کلیه سبدهای کارا را تعیین نمود). از آنجاکه روشهای فراابتکاری میتوانند توازنی را بین مدت زمان مورد نیاز برای انجام محاسبات و کیفیتِ فضای جواب تقریب زده شده فراهم آورند؛ در این مقاله پس از توسعه مدل انتخاب سبد سهام مارکویتز، روشی مبنی بر ترکیب دو روش بهینهیابیِ اجتماع مورچگان و شبیهسازی تبرید-تدریجیِ پارتو پیشنهاد گردیده است. به منظور اعتبارسنجی این روش، عملکرد آن در بورس اوراق بهادار تهران، با عملکرد چند روش فراابتکاریِ دیگر مقایسه شده است. نتایج بدست آمده حاکی از برتری روش پیشنهادی نسبت به روشهای مذکور(از نقطه نظر معیارهای قابل طرح در این حوزه) میباشد.
کامران شهانقی، علی علیرضایی،
جلد 23، شماره 4 - ( 12-1391 )
چکیده
چکیده
در حال حاضر با توجه به افزایش سرمایه گذاری در پروژه های بزرگ توسط بخش خصوصی و اجرای بسیاری از طرحها با روشهایی نظیر طراحی، ساخت و تامین مالی برنامه ریزی تامین منابع مالی دارای اهمیت فراوان شده است.
در این مقاله تلاش میشود با توجه به عدم قطعیتها در زمان و هزینه فعالیتهای مختلف یک پروژه، برنامهریزی منابع مالی به صورت وام طوری صورت گیرد تا هزینه تامین مالی یک طرح کمترین مقدار شود. برآورد زمان و هزینه در این مدل، با استفاده از متغیرهای فازی احتمالی، صورت میگیرد، همچنین یک نمونه از اجرای پروژه طراحی و ساخت نیروگاه آبی که با توجه به شرایط طراحی و اجرای خاص ذاتا دارای رخدادهایی با زمان و هزینه غیرقطعی میباشد، به تفکیک بخشهای مهندسی، تامین و نصب، در یک فضای احتمالی فازی مدل شده است و سپس بر اساس روش ارزش انتظاری و روش بیشترین شانس با در نظر گرفتن، محدودیت زمان کل اجرای طرح و محدودیت پیشنیازی فعالیتها مدلسازی و حل شده است.
جواب بهینه در این روش بر اساس ترکیب شبیه سازیهای تصادفی و فازی و مفهوم اعتبار با استفاده از الگوریتم ژنتیک می باشد.
نسیم نهاوندی، علیرضا مداحی، الیپس مسیحی،
جلد 24، شماره 1 - ( 3-1392 )
چکیده
مسئله چیدمان پویای تسهیلات عبارت است از یافتن استقرار دپارتمانها در سطح کارخانه برای دورههای زمانی مختلف بهطوری که موقعیت دپارتمانها از یک دوره به دوره دیگر میتواند تغییر کند. به طور سنتی این مسئله بر اساس کمینه کردن مجموع هزینه حمل و نقل میان دپارتمانها ساختار یافته است. در حالی که اهداف و عوامل دیگری میتوانند در طراحی چیدمان دخیل باشند. در این مقاله مسئله چیدمان پویای تسهیلات با دو تابع هدف کمینه کردن مجموع هزینه حمل و نقل و بیشینه نمودن مجموع رابطه فعالیتها مدلسازی شده است. حل این مسئله به وسیله یک الگوریتم پیوندی جستجوی محلی و شبیهسازی تبرید انجام میگردد. الگوریتم پیشنهادی توانایی بالایی در تولید جوابهای پارتو دارد، به طوریکه هر دو ویژگی همگرایی و تنوع در کیفیت جوابهای بدست آمده مشهود میباشد.
مصطفی پارسا، علی شاهنده، احمد کمالی، بدیع ناجی، مژگان سامی،
جلد 24، شماره 3 - ( 9-1392 )
چکیده
ارزیابی عملکرد فرآیندی است که شرکتها از آن جهت سنجش کارایی و بهرهوری کارکنان خود، بهمنظور اتخاذ تصمیمات مختلف ازجمله تعیین حقوق، پاداش، نیازهای آموزشی و ... استفاده میکنند. عیب اساسی و مشترک روشهای پیشین برای ارزیابی عملکرد، اریب بودن نتایج آن ناشی از تأثیر انگیزههای شخصی و جهتگیریهای ارزیاب است. در این مطالعه دو روش جدید توسعه داده شده که مشکل مذکور را مرتفع مینماید. روشهای ارائه شده برای مشاغلی کاربرد دارند که بتوان استانداردهای کمی برای کارِ کارکنان تعریف کرد. بهعنوان مطالعه موردی، روشهای ارائه شده در یکی از آزمایشگاههای شرکت هسا اجرا گردید. از تحلیلهای آماری مبتنی بر شبیهسازی حالت پایا، برای ارزیابی عملکرد بلندمدت کل سیستم بهره گرفته شد. نتایج حاصله حاکی از تأثیرات مثبت و قابل توجه روشهای جدید بود.
دکتر سید حمید میرمحمدی، خانم فرین راستگار امینی،
جلد 26، شماره 3 - ( 9-1394 )
چکیده
با در دست داشتن آمار متقضیان هر درس از طریق ثبتنام مقدماتی دروس، یک مدل ریاضی صفر و یک برای مسئله زمانبندی دروس دانشگاهی در این مقاله ارائه میشود. در این مدل ترجیحات اساتید در مورد بازههای زمانی و موضوعات درسی و همچنین دسترسپذیری دروس برای دانشجویان جهت اخذ، در نظر گرفته می-شود. ابتدا کلیه دروس اعم از دو یا سه واحدی در بازههای زمانی متناسب با دروس سه واحدی برنامهریزی می شوند. این امر تعداد متغیرها و محدودیتهای مسئله را به شدت کاهش میدهد. سپس جواب بدست آمده، به عنوان دادهی ورودی مدلهای خطی صفر و یک جدید قرار میگیرد که در این مدلها با جایابی مجدد دروس دو واحدی در بازه های مجاز، جواب حاصل ارتقاء یابد. با توجه به اینکه مسئله زمانبندی دروس متعلق به مسائل رده پیچیدگی NP-complete میباشند، دو الگوریتم فراابتکاری سیستم اجتماع مورچگان و شبیه-سازی تبرید برای حل این مسئله ارائه گردیده است. کارایی نسبی الگوریتمهای پیشنهادی با استفاده از دادههای دانشکده مهندسی صنایع دانشگاه صنعتی اصفهان و دادههای تصادفی در ابعاد کوچک با مقایسهی جوابهای بهینه و در ابعاد بزرگ با مقایسهی دو الگوریتم پیشنهادی نشان داده شده است. در ابعاد کوچک میانگین خطای الگوریتم مورچگان نسبت به جواب بهینه برابر 08/1% و میانگین خطای الگوریتم شبیهسازی تبرید نسبت به جواب بهینه برابر 82/1% محاسبه شده است. در مورد مسائل با ابعاد بزرگ با افزایش ابعاد مسئله زمان حل الگوریتم مورچگان نسبت به الگوریتم شبیهسازی تبرید به طور چشمگیری افزایش مییابد در حالیکه میانگین تابع هدف الگوریتم شبیهسازی تبرید انحراف قابل ملاحظهای نسبت به الگوریتم مورچگان ندارد.
دکتر الهوردی تقوی، دکتر نسیم نهاوندی، مهندس محمد زارعی محمودآبادی،
جلد 27، شماره 2 - ( 6-1395 )
چکیده
برای بقاء در دنیای رقابتی امروز، بسیاری از شرکتهای تولیدی و خدماتی، ناگزیر شدهاند به رویکردهای جدید مدیریتی رو بیاورند. از جمله این رویکردها، میتوان به روشهای جدید ارزیابی عملکرد اشاره کرد که نقش مهمی در بهبود عملکرد یک سازمان دارند. سیستمهای سنتی ارزیابی عملکرد که بر پایه معیارهای مالی هستند، برای محیط پیچیده کسبوکار امروزی مناسب نیستند. به خصوص این که اهمیت داراییهای نامشهود سازمان نسبت به داراییهای مشهود در کسب مزیت رقابتی، روز به روز افزایش مییابد. کارت امتیازی متوازن ( BSC ) یکی از رایجترین سیستمهای سنجش عملکرد در سالهای اخیر بوده است. اگر چه انتقاداتی به بعضی جنبههای این رویکرد وارد شده است. در این مقاله محدودیتهای استفاده از BSC از دیدگاه سیستمی مورد بحث قرار میگیرد و کاربرد پویاییهای سیستم به عنوان ابزاری جهت افزایش اثربخشی BSC ارائه میگردد.
هدف این مقاله، تمرکز روی توسعه "کارت امتیازی متوازن پویا" و همچنین اثبات این موضوع است که تطابق ساختار کارت امتیازی متوازن سنتی با اصول پویاییهای سیستم، حمایت و پشتیبانی بهتری برای تصمیمهای مدیریت استراتژیک فراهم میکند. با توجه به ادبیات موضوع، یکی از مهمترین مشکلات کارت امتیازی متوازن، عدم لحاظ تحلیلهای ابعادی زمان بین علت و معلول (تأخیر بین علت و معلول) و اثرات پویای آن است. دلیل استفاده از پویاییهای سیستم در مدل کارت امتیازی متوازن، عمدتاً امکان بررسی تأخیر زمانی مباحث مرتبط با محیطهای پویا است. در پایان تجربهای از بکارگیری موفقیتآمیز مدل توسعه یافته در یکی از شرکتهای کاشی و سرامیک استان یزد به همراه نتایج حاصل از آن آورده شده است.
کریم آتشگر، هادی عبداله زاده،
جلد 27، شماره 3 - ( 9-1395 )
چکیده
یک مدل نگهداری و تعمیرات کارآمد، در مدیریت مزرعههای بادی، نقش اساس ایفا میکند. مدلهای مختلفی برای نت توربینهای مزرعههای بادی توسط محققان پیشنهاد شده است، ولی ادبیات موضوع مبین این مهم است که هیچ یک از محققان، تنوع در توربینها و اعزام پیشگیرانه گروههای نت را در مدلهای پیشنهادی خود بطور همزمان مورد ملاحظه قرار ندادهاند. در این مقاله، یک مدل نت فرصتطلبانه بر اساس مقادیر حدود آستانه چند سطحی عمر قطعات، برای یک مزرعه بادی، با فرض همزمان ۱) وجود توربینهای متنوع، ۲) وجود وابستگی اقتصادی بین قطعات و ۳) اعزام پیشگیرانه مبتنی بر زمان، ارائه شده است. در مدل پیشنهادی این مقاله، شرایط در حال کار بودن و یا از کارافتاده بودن توربینها نیز برای فعالیتهای نت فرصتطلبانه، مورد توجه قرار گرفته است. در این مدل پیشنهادی، به منظور بدست آوردن بهترین جواب ممکن، از الگوریتم بهینهسازی فاخته استفاده شده است. عملکرد مدل پیشنهاد شده در این مقاله نشان میدهد که علاوه بر مزیتهای بالا، مدل پیشنهادی در مقایسه با مدلهای دیگر از کارآیی بالاتری برخوردار است.