جستجو در مقالات منتشر شده


3 نتیجه برای بهینه‌سازی چندهدفه

، ، ، ،
جلد 21، شماره 2 - ( 4-1389 )
چکیده

در این مقاله، یک مدل چندهدفه برای مسأله تشکیل سلول تولیدی با در نظر گرفتن مسیرهای عملیاتی چندگانه و حداکثر بهره­گیری از ماشین­ها، ارائه می‌شود. سه هدف متعارض شامل: 1)  حداقل نمودن کل هزینه­های حرکات بین سلولی، خرید ماشین‌ها، عملیات و نگهداری و تعمیرات، 2) حداکثر نمودن سطح بهره‌گیری از ماشین‌ها در سیستم تولیدی و 3) حداقل نمودن انحراف میان سطوح بهره‌گیری از سلول‌ها (یعنی بالانس نمودن بارکاری بین سلول‌ها) ارایه می‌شود. از آن جایی که مدل ریاضی پیشنهادی، جزء مدل­های ریاضی پیچیده است؛ یک الگوریتم جستجوی پراکنده چند هدفه برای به دست آوردن جواب­های موثر طراحی می­شود. برای نشان دادن کارایی الگوریتم پیشنهادی، الگوریتم جستجوی پراکنده چند هدفه بر مبنای روش تاپسیس با الگوریتم NSGA-II که اخیراً مورد توجه قرار گرفته، بر روی مسایل نمونه مختلف و بر اساس شاخص‌های اندازه‌گیری گوناگون، مقایسه می‌شود. نتایج محاسباتی، کارایی الگوریتم پیشنهادی را نسبت به الگوریتم ژنتیک نشان می‌دهد.


محمدسعید جبل‌عاملی، ، علی بزرگی امیری، ، مهدی حیدری، ،
جلد 22، شماره 1 - ( 3-1390 )
چکیده

لجستیک امداد بلایا یکی از فعالیت‌های اصلی مدیریت بلایا می­باشد. اهمیت درنظر گرفتن عدم قطعیت در این مبحث، سبب ایجاد انگیزه جهت توسعه ابزارهای تصمیم­گیری مناسب برای غلبه بر پارامترهای غیرقطعی و نادقیق در مساله طراحی سیستم لجستیک امداد شده است. این مقاله یک رویکرد جدید برنامه‌ریزی امکانی چندهدفه را برای مدل­سازی مساله سیستم توزیع امداد با تقاضاها و عرضه‌های نادقیق، هزینه‌های راه­اندازی و هزینه‌های حمل و نقل نادقیق ارائه می‌دهد. مدل ارائه شده شامل دو هدف می­باشد. هدف اول کمینه­سازی مجموع هزینه­ها (شامل هزینه­های راه­اندازی، هزینه حمل و نقل و هزینه‌های کمبود) و هدف دوم بیشینه نمودن رضایت­مندی نقاط آسیب‌دیده است. برای حل مدل برنامه­ریزی امکانی چندهدفه ارائه شده، یک رویکرد حل برنامه­ریزی فازی تعاملی دومرحله­ای پیشنهاد شده است. نتایج محاسباتی، اهمیت و کارایی مدل امکانی پیشنهادی بعلاوه سودمندی رویکرد حل ارائه شده را برای مسائل تصمیم گیری واقعی نشان می‌دهند


پروانه سمویی، دکتر پرویز فتاحی، دکتر مصطفی زندیه،
جلد 28، شماره 3 - ( 9-1396 )
چکیده

یکی از مهمترین مسائل در خطوط مونتاژ دو طرفه، تخصیص مناسب نیروی انسانی و فعالیت­ها به ایستگاه­های کاری است، تا بتوان کارایی خط را به حداکثر مقدار ممکن رساند. اما موردی که در اغلب مسائل بالانس خطوط مونتاژ از آن غفلت می­شود، آن است که آیا با بالانس انجام شده، گلوگاهی در سیستم به وجود می­آید یا خیر. همچنین اگر در سیستم گلوگاهی وجود دارد، آیا می­توان با جابه­جا کردن افراد ایستگاه­ها همچنان حداکثر تقاضای پیش­بینی شده را تامین کرد و یا نیاز به تعیین ترکیب تولید می­باشد. بدین منظور، پس از ارائه­ی یک مدل ریاضی دوسطحی تک­هدفه-چندهدفه، به حل این مدل توسط الگوریتم­ هیبریدی بهینه­سازی توده­ی ذرات و تئوری محدودیت­ها اقدام شده است. علاوه بر این، نیز چند کران پایین برای تعداد ایستگاه­ها پیشنهاد شده است. نتایج حاصل از الگوریتم به کمک مثال­های عددی مختلف تشریح شده است.



صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه بین المللی مهندسی صنایع و مدیریت تولید می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق