جستجو در مقالات منتشر شده


3 نتیجه برای برنامه‌ریزی دوسطحی

کامران شهانقی، مرتضی محمودی،
جلد 25، شماره 3 - ( 9-1393 )
چکیده

مسأله مکان‌یابی و تخصیص از جمله مسائلی است که مصداق‌ها و کاربردهای زیادی در دنیای واقعی دارد لذا توسط پژوهشگران بسیاری مورد بررسی قرار گرفته و مدلهای بسیاری برای آن ارائه شده است. از طرفی محیط ترکیبی که در آن تصادفی بودن و فازی بودن همزمان با هم رخ می‌دهند، اخیراً مورد توجه قرار گرفته است و می‌تواند رفتار برخی از پدیده‌ها را توجیه کند. در این مقاله، به بررسی یکی از مدل‌های مکان‌یابی به نام مدل -میانه در محیط ترکیبی پرداخته‌ایم و با استفاده از برنامه‌ریزی با محدودیت شانس و برنامه‌ریزی وابسته به شانس یک مدل دوسطحی ترکیبی معرفی و یک روش حل برای آن ارائه داده‌ایم. در پایان، دو مثال عددی برای روشن شدن موضوع ارائه شده است.
دکتر فرزاد دهقانیان، خانم اکرم اسماعیلی اول،
جلد 28، شماره 2 - ( 6-1396 )
چکیده

هدف از این مقاله ارائه یک مدل دو سطحی به منظور تعیین یارانه بهینه تخصیص داده شده از طرف دولت به شرکت‌های جمع‌آوری و بازیابی محصولات برگشتی است. دولت به عنوان رهبر در مدل دو سطحی، به منظور دستیابی به حداکثر نرخ جمع‌آوری، به ازای هر واحد محصول جمع‌آوری شده توسط شرکت‌ها، به آن‌ها یک واحد یارانه می‌پردازد و در تلاش است تا یارانه پرداختی خود را کمینه کند. شرکت‌ها به عنوان پیرو، مراکزی را به منظور جمع‌آوری و بازیابی محصولات، تاسیس کرده و محصولات را از مشتریانی که مالک آن‌ها هستند، در ازای پرداخت مبلغی جمع‌آوری می‌کنند. مشتریان می‌توانند با توجه به مبلغ پیشنهاد شده توسط این شرکت‌ها، در مورد واگذاری محصولات خود تصمیم‌گیری کنند. هدف پیرو، بیشینه کردن سود خود با توجه به درآمدهای ناشی از بازیابی و هزینه‌های ناشی از ایجاد مراکز جمع‌آوری وبازیابی، حمل‌ونقل و همچنین مالیات بر کربن است. مدل طراحی شده با استفاده از دو روش شمارش کامل و ابتکاری و برای داده‌های واقعی برگرفته از شهر مشهد، حل شده‌است.
دکتر جعفر باقری نژاد، دکتر مهدی بشیری، مهندس عاطفه حسن پور،
جلد 28، شماره 3 - ( 9-1396 )
چکیده

در این مقاله یک مدل برنامه‌ریزی دوسطحی عدد صحیح مختلط پیشنهاد شده‌ است که در سطح اول دولت به عنوان رهبر با هدف کاهش آلودگی‌های زیست محیطی، با تنظیم قوانین دولتی به دنبال جمع‌آوری هر چه بیشتر محصولات توزیع شده توسط بخش خصوصی و همچنین تضمین تامین نسبت معینی از تقاضای مشتریان می‌باشد و در سطح دوم بخش خصوصی با توجه به تصمیمات دولت، با هدف بیشینه نمودن عایدی خود، به دنبال تعیین مکان مراکز توزیع و جمع‌آوری به منظور طراحی بهینه شبکه زنجیره تأمین حلقه بسته خود است. به منظور حل مدل پیشنهادی، یک الگوریتم ابتکاری بر مبنای شمارش پیشنهاد شده و با شبیه سازی مثال‌های عددی عملکرد مدل و حساسیت آن نسبت به پارامترهای کلیدی بررسی و تحلیل شده است. نتایج حاصل از این بررسی‌‌ها نشان می‌دهد که استفاده از برنامه‌ریزی دوسطحی در شرایطی که دولت آزادی عمل بیشتری در تصمیم‌گیری‌های خود داشته باشد، ضرورت بیشتری پیدا می‌کند.



صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه بین المللی مهندسی صنایع و مدیریت تولید می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق