5 نتیجه برای لطفی
دکتر علیرضا رشیدی کمیجان، دکتر محمدرضا لطفی، مهندس سید مجتبی تقوی،
جلد 26، شماره 2 - ( 6-1394 )
چکیده
در سالهای اخیر ایجاد شبکه زنجیره تامین سبز به یک استراتژی کلیدی تبدیل شده که لجستیک یکپارچه (شامل زنجیره تامین پیشرو و معکوس) یکی از راههای دستیابی به آن میباشد. فرایندهای حمل ونقل نیز از بخشهای ضروری زنجیره تامین محسوب می شود. بنابراین برنامه ریزی تسهیلات موجود در شبکه لجستیک با در نظر گرفتن سیاستهای حمل ونقل یکی از موضوعات قابل توجه در طراحی شبکه لجستیک است. در این مقاله یک مدل برنامه ریزی خطی عدد صحیح برای شبکه لجستیک یکپارچه، شامل لجستیک پیشرو (تامین کنندگان، تولید کنندگان، توزیع کنندگان و مشتریان) و لجستیک معکوس(مراکزجمع آوری، مراکز بازفرآوری و مرکزدفع) با درنظر گرفتن سیاستهای حمل ونقل (وسائط نقلیه مختلف با ظرفیتهای متفاوت) و شبکه حلقه بسته چند سطحی و چند محصولی ارائه می گردد. از جمله خروجی های مدل می توان به تعداد و تعیین مکان احداث تامین کنندگان، تولیدکنندگان، مراکز توزیع، مراکز جمع آوری و بازفرآوری و نیز میزان کالا و قطعه ای که بین سطوح مختلف زنجیره، توسط وسائط نقلیه متفاوت جابجا می شود اشاره کرد. هدف مدل پیشنهادی حداقل کردن هزینه های ثابت احداث تسهیلات و همچنین هزینه های متغیر خرید و حمل ونقل وابسته به آنهاست. برای اعتبارسنجی مدل مفروض و اجزا آن یک مثال عددی با نرم افزار GAMS حل می شود.
خانم محبوبه پیمانکار، دکتر محمد رنجبر، آقای مهدی لطفی،
جلد 27، شماره 3 - ( 9-1395 )
چکیده
با توجه به نقش و اهمیت چیدمان تسلیحات دفاعی دریایی در صحنه نبرد و نحوه تخصیص تسلیحات موجود به تهدیدهای مهاجم، استفاده از مدلهای ریاضی و بهینهسازی در اینگونه مسائل ضروری است. در این مقاله یک مدل برنامهریزی غیرخطی مختلط عدد صحیح برای مسأله چیدمان حاملهای جنگی و تخصیص سلاحهای آنها به تهدیدها با هدف وارد کردن بیشترین تخریب به تهدیدها ارائه میشود. از آنجایی که حل دقیق مدل ارائه شده با استفاده از نرمافزارهای موجود در زمینه تحقیق در عملیات امکانپذیر نیست، روش-های جستجوی محلیِ بیشترین بهبود، سریعترین بهبود و روش فرا ابتکاریِ جستجوی ممنوعه برای این مسأله طراحی شدهاست. نتایج به دست آمده از این روشها با روش شمارش کامل مقایسه شده و مشخص میشود، روش جستجوی ممنوعه کارایی بیشتری نسبت به سایر روشهای پیشنهادی دارد.
محمد صابر فلاح نژاد، محمدمهدی لطفی، احسان شاهین،
جلد 27، شماره 4 - ( 12-1395 )
چکیده
در این مقاله برنامهریزی تولید صنایع فرآیندی در چارچوب مدل ریاضی شبکهای شامل مجموعهای از چندین واحد عملیاتی ارائه شده است. رویکردهای اخیر برنامهریزی احتمالی، شامل احتمال تغییرات پارامترها در طول زمان نشده و این ضعف باعث غیرکاربردی شدن این رویکرد در عمل، بیان شده است. هدف اصلی این مقاله ارایه رویکردی است که بتواند بر چالش مطرح شده، فائق آید. بر این اساس، یک برنامهریزی خطی عدد صحیح با هدف کمینه سازی مجموع هزینههای تولید، نگهداری موجودی و انحراف از بازده استاندارد، طراحی شده است. از آنجا که تغییرات میزان خروجی واحدها در قالب متغیرهای احتمالی در افق زمان در نظر گرفته شده، روش فرآیند مارکوف گسسته- زمان به کار رفته است. یک نمونه عددی بمنظور سنجش اعتبار مدل پیشنهادی، ارایه شده است. نتایج نشان میدهد که برنامه تولید ارائه شده توسط برنامهریزی پویای احتمالی پیشنهادی نسبت به رویکرد موجود (برنامهریزی احتمالی)، پنج درصد به نتایج کاربردی نزدیکتر است.
احمد لطفی، بهروز علی زاده،
جلد 27، شماره 4 - ( 12-1395 )
چکیده
در یک مسئله مکان یابی میانه روی شبکه ها (گراف ها)، هدف پیدا کردن یک مجموعه از بهترین مکان ها روی یک گراف معین جهت تاسیس یا استقرار تسهیلات می باشد به طوری که مجموع فواصل مشتریان موجود از نزدیکترین سرویس دهنده کمینه شود. در این مقاله، یک مدل مکان یابی میانه نیمه ناخوشایند روی شبکه ها در نظر گرفته می شود که در آن تمامی مشتریان به شکل زیرگراف تعریف می گردند. یک الگوریتم رقابت استعماری دودویی جدید برای یافتن جوابهای مدل تحت مطالعه پیشنهاد می گردد. نتایج محاسباتی ما نشان می دهند که این الگوریتم از سرعت و دقت بالایی برخوردار می باشد.
دکتر حسن خادمی زارع، دانشجو لیلا تقوا، دکتر محمد مهدی لطفی،
جلد 28، شماره 4 - ( 12-1396 )
چکیده
حملونقل در سیستمهای اقتصادی اعم از تولیدی و خدماتی از جایگاه مهمی برخوردار است.. یکی از مباحثی که در چند دهه اخیر کاربرد بالایی داشته و برای افزایش کارایی و بهرهوری سیستمهای حملونقل مطرحشده، مسئله مسیریابی وسایل نقلیه است. در این پژوهش مدل جدیدی از مسئله مسیریابی وسایل نقلیه به صورت برنامهریزی خطی عدد صحیح فرموله میشود که در آن برخلاف مدلهای متداول مسئله مسیریابی لزومی به بازگشت وسیله نقلیه بعد از اتمام سرویسدهی به انبار اولیه وجود ندارد.در این مقاله تأثیر تخصیص انعطافپذیر انبار پایانی در هزینه حملونقل و رضایت مشتری بهطور همزمان سنجیده میشود. اهداف این مدل شامل حداقل سازی مسافت طی شده توسط وسایل نقلیه و حداکثر سازی سطح سرویس تأمینکنندگان به مشتریان است. برای تأمین رضایت مشتریان از پنجره زمانی فازی برای تحویل کالا به مشتریان استفادهشده است. با توجه به Np-Hard بودن مسئله مسیریابی در حالت چند قرارگاهی و چند محصولی با پنجره زمانی فازی برای حل مدل از الگوریتم فرا ابتکاری ژنتیک چند هدفه با مرتبسازی نا مغلوب استفادهشده است. نتایج حاصل از حل مثالهای متعدد نشان میدهد با بکار گیری مدل انعطافپذیر بجای مدلهای متداول مسیریابی هزینههای توزیع بهطور میانگین 15 درصد کاهشیافته است همچنین رضایت مشتری بهطور میانگین 18 درصد افزایش پیدا میکند