7 نتیجه برای فتاحی
پرویز فتاحی، ، سید محمد حسن حسینی، ، فریبرز جولای، ،
جلد 23، شماره 3 - ( 8-1391 )
چکیده
در این تحقیق مساله زمانبندی n کار مستقل با زمان سررسید متفاوت بر روی 2 ماشین در محیط کارگاه جریانی ترتیبی مورد بررسی قرار میگیرد. با توجه به اینکه مساله فوق جزء مسایل NP-hard محسوب میگردد، یک الگوریتم انجماد تدریجی برای حل آن ارائه شده است. به منظور ارزیابی جوابها از معیار حداقل جمع وزنی دیرکردها و زودکردهای کارها به عنوان تابع هدف استفاده شده است که این هدف همراستا با اهداف سیستمهای تولید به موقع محسوب میگردد. الگوریتم پیشنهادی در 4 سناریو ارائه میشود که این 4 سناریو با درنظر گرفتن دو حالت مختلف برای زنجیره مارکوف و نحوه کاهش دما حاصل شده و در نهایت باتوجه به تحلیل نتایج و کیفیت جوابهای حاصل، بهترین سناریو به عنوان سناریو نهایی معرفی شده است. کارایی الگوریتم پیشنهادی با حل مسائل متنوع در ابعاد مختلف مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته و برای مسائل کوچک (تعداد کار کمتر از 25) نتایج بدست آمده از الگوریتم پیشنهادی با جواب بهینه حاصل از مدل ریاضی که با برنامه لینگو اجرا شده مورد مقایسه قرار گرفته است. همچنین عملکرد الگوریتم پیشنهادی در حل مسایل مختلف با مدل استاندارد الگوریتم ژنتیک مقایسه و برتری آن ارائه شده است.
آسیه وریانی، پرویز فتاحی،
جلد 24، شماره 1 - ( 3-1392 )
چکیده
در این تحقیق یک مدل اندازه نمونه دو سطحی شامل یک تولیدکننده و یک انبارمرکزی یکپارچه با اضافه کردن محدودیت تاثیرپذیری تقاضا از متوسط درصد کمبود مورد بررسی قرار گرفته است. در این مدل، انبارمرکزی با تقاضای تصادفی مشتری روبرو میباشد و هزینه سفارشدهی انبار با سرمایهگذاری قابل کاهش میباشد. کارخانه دارای دو بخش مونتاژ و پردازش میباشد. مواد به دو صورت وارد بخش مونتاژ می گردند؛ گونه ای از مواد تحت عنوان مواد پردازش شده از واحد پردازش و برخی دیگر تحت عنوان مواد اولیه آماده، از بیرون کارخانه وارد مرحله مونتاژ میگردند. در مرحله مونتاژ تحت فرایندهای لازم، کالای نهایی تولید می شود. پس از ارایه یک مدل برنامهریزی غیرخطی، از دو روش شاخهوکران و روش گرادیان کاهشی تعمیمیافته برای حل مدل استفاده شده است. سپس به کمک آزمایشهای عددی کارایی روشهای پیشنهادی مورد ارزیابی قرار میگیرد.
امیر سامان خیرخواه ، محمد روحانی نژاد، پرویز فتاحی،
جلد 25، شماره 3 - ( 9-1393 )
چکیده
در این مقاله مسأله بهینه سازی همزمان اندازه انباشته و زمانبندی در محیط تولید کارگاهی انعطاف پذیر با محدودیت ظرفیت ماشین ها بررسی شده است. بدلیل ماهیت محیط تولید کارگاهی انعطاف پذیر مسأله دارای ساختار چند مرحله ای و چند ماشینی بوده و هدف از آن تعیین برنامه تولید بهینه به نحوی است که هزینه های سیستم شامل هزینه های تولید، نگهداری، راه اندازی و اضافه کاری کمینه گردد. ابتدا یک مدل برنامه ریزی ترکیبی عدد صحیح جدید در قالب مدل ظرف زمانی بزرگ تعیین اندازه انباشته و زمانبندی جامع (GLSP) برای مسأله ارائه و با توجه به اینکه مسأله قویاً NP-hard است یک روش فراابتکاری مبتنی بر ترکیب الگوریتم ژنتیک با الگوریتم بهینه سازی توده ذرات برای حل آن پیشنهاد شده است. همچنین از آنجایی که ثابت شده است پیدا کردن یک جواب شدنی در مسأله تعیین اندازه انباشته با ظرفیت محدود منابع و داشتن زمان راه اندازی NP-hardاست به دلیل جلوگیری از صرف بخش زیادی از فرآیند جستجوی جواب بهینه به جستجو در نقاط نشدنی فضای مسأله یک روش ابتکاری موثر و کارآمد بنام رویه انتقال ارائه شده است. این رویه در نتیجه یک جستجوی همسایگی به هدایت فرآیند کاوش به نقاط شدنی مسأله کمک می نماید. نهایتاً نتایج محاسباتی کارایی روش حل پیشنهادی را نمایش می دهد.
سهند مفرنگ بالانی، محمد حسینی، پرویز فتاحی،
جلد 27، شماره 1 - ( 3-1395 )
چکیده
جریان محموله یکی از تکنیکهای برنامهریزی تولید است که بهطور موثری به سرعت جریان مواد بین ماشینها میافزاید و در نتیجه دوره ساخت را کوتاه میسازد. جریان محموله شامل تقسیم یک محموله(دسته) تولیدی از کارها به زیرمحمولههای با اندازه کوچکتر و سپس درنظرگیری روی همافتادگی در حین پردازش آنها است. این تحقیق به مساله زمانبندی تولید کارگاهی انعطافپذیرکه حالت توسعه یافته ای از زمانبندی تولید کارگاهی است با در نظر گرفتن جریان محموله و تابع هدف حداکثر زمان تکمیل میپردازد. برای حل مساله یک الگوریتم فراابتکاری بر مبنای ترکیب الگوریتمهای جستجوی هارمونی و شبیهسازی تبرید پیشنهاد شده است. مثالهای عددی بهمنظور نشان دادن تاثیر جریان محموله روی دوره ساخت آورده شده و همچنین کارایی الگوریتم پیشنهادی ارزیابی شده که کارایی آن را نشان میدهد.
پرویز فتاحی، وحید حاجی پور،
جلد 28، شماره 2 - ( 6-1396 )
چکیده
ین تحقیق به دنبال ارایه یک مدل مکانیابی تسهیلات چندهدفه با چندین لایه خدمتدهی و با در نظر گرفتن ازدحام در سیستم میباشد. در مدل ارایه شده، جهت دریافت خدمت، مشتریان در لایههای مختلف نوع خدمات متفاوتی را دریافت میکند. وقتی مشتری وارد سیستم میشود میبایست تمامی خدمات را در لایه -های مختلف دریافت نماید؛ در واقع مشتری در لایههای میانی سیستم را ترک نخواهد کرد. در این راستا، تقاضا به صورت تصادفی در نظر گرفته شده و توابع هدف شامل کمینهسازی مدت زمان انتظار متقاضی درون صف و احتمال بیکاری تسهیلات است. از طرفی از آنجائیکه کاهش گازهای گلخانهای به عنوان شاخصی مهم و اثرگذار در شرایط محیط زیست موجب ایجاد زنجیره تامین سبز میشود، تابع هدف سوم مساله به دنبال کمینهسازی اثرات زیست محیطی میباشد. مدل ارایه شده به صورت یک مدل برنامه ریزی غیرخطی عدد صحیح بوده و در رسته مسائل با پیچیدگی بالا قرار داد. به منظور حل مدل ریاضی ارایه شده، یک رویکردهای شبیه سازی ارایه و بر روی مسائل مختلف مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
پروانه سمویی، دکتر پرویز فتاحی، دکتر مصطفی زندیه،
جلد 28، شماره 3 - ( 9-1396 )
چکیده
یکی از مهمترین مسائل در خطوط مونتاژ دو طرفه، تخصیص مناسب نیروی انسانی و فعالیتها به ایستگاههای کاری است، تا بتوان کارایی خط را به حداکثر مقدار ممکن رساند. اما موردی که در اغلب مسائل بالانس خطوط مونتاژ از آن غفلت میشود، آن است که آیا با بالانس انجام شده، گلوگاهی در سیستم به وجود میآید یا خیر. همچنین اگر در سیستم گلوگاهی وجود دارد، آیا میتوان با جابهجا کردن افراد ایستگاهها همچنان حداکثر تقاضای پیشبینی شده را تامین کرد و یا نیاز به تعیین ترکیب تولید میباشد. بدین منظور، پس از ارائهی یک مدل ریاضی دوسطحی تکهدفه-چندهدفه، به حل این مدل توسط الگوریتم هیبریدی بهینهسازی تودهی ذرات و تئوری محدودیتها اقدام شده است. علاوه بر این، نیز چند کران پایین برای تعداد ایستگاهها پیشنهاد شده است. نتایج حاصل از الگوریتم به کمک مثالهای عددی مختلف تشریح شده است.
دکتر پرویز فتاحی، حسن باقری، سمانه بابایی راد،
جلد 28، شماره 4 - ( 12-1396 )
چکیده
در این پژوهش، مدلی برای مکانیابی آمبولانسها با در نظر گرفتن وسیله پشتیبان (برای بالا بردن قابلیت اطمینان) و محدویت ظرفیت برای آمبولانسها زمینی ارائه شده است. این مدل برای مواقع اضطراری (جنگ و بلایای طبیعی) در نظر گرفته شده است. در این مدل مقدار تقاضای پوشش داده شده برای هر نقطه تقاضا وابسته به تعداد دفعات پوشش توسط تسهیلات و مقدار تقاضا میباشد. مقدار تقاضا و شعاع پوشش آمبولانسها در دورههای مختلف با توجه به شرایط و کاربرد مدل، پویا در نظر گرفته شده است. آمبولانس ها قابلیت مکانیابی مجدد در دورههای مختلف را دارا میباشند. در این مدل دو نوع آمبولانس زمینی و هوایی برای مکانیابی در نظر گرفته شده است. آمبولانسهای هوایی به عنوان آمبولانسهای پشتیبان در نظر گرفته شده است. آمبولانسهای زمینی و هوایی به عنوان آمبولانسهایی با داشتن محدودیت ظرفیت در نظر گرفته شده است. برای حل این مدل، کروموزوم سازی (تولید جواب اولیه) به شیوهای ارائه شده است که کروموزوم مکانیابی برای آمبولانسهای زمینی و هوایی در یک کروموزوم کلی ارائه شده است. این مدل چون یک مدل پیچیدهای میباشد برای حل آن از الگوریتم شبیهسازی تبرید مبتنی بر جمعیت 1با رویکرد کروموزوم تلفیقی استفاده شده است. در نهایت نتایج الگوریتم ارائه شده برای حل مدل با الگوریتم شبیهسازی تبرید2 مقایسه شده است. نتایج نشان داده کیفیت الگوریتم ارائه شده نسبت به الگوریتم شبیه سازی تبرید بهتر میباشد.