3 نتیجه برای شفائی
محمدرضا نباتچیان، حمید شهریاری، رسول شفائی،
جلد 24، شماره 3 - ( IJIEPM 1392 )
چکیده
طراحی استوار ، راهکاری نوین و مبتنی بر خلاقیت برای ارتقاء سطح کیفی محصولات با حداقل هزینه ممکن می باشد که در دوران رقابتی امروز می توان از آن در سازمانهای تولیدی و حتی خدماتی استفاده نمود و موجبات حفظ سود آوری و رقابت پذیری بنگاه اقتصادی را فراهم نمود . در طی حدوداً 25 سال که از عمر این روش می گذرد ، ابتکارات و روشهای نوین حل جالبی برای آن ارائه شده است ، تا آنجا که در سالهای اخیر ، توجه محققین به بررسی استواری در بستر زمان معطوف گردیده است . در بررسی طراحی استوار در بستر زمان ، تاکنون به بررسی همزمان چندین شاخص کیفی توجه نشده است . مقاله حاضر در پی آنست که به کمک مدلسازی ریاضی شاخصهای کیفی از طریق تابع مطلوبیت به حل این نوع مسائل بپردازدو در نهایت به پاسخهایی دست می یابد که تا حد ممکن تمامی نیازهای طراح را براورده می سازند .
نیما شریعتی، حمید شهریاری، رسول شفائی،
جلد 24، شماره 4 - ( 11-1392 )
چکیده
نمودارهای کنترل از جمله مهمترین ابزارهای کنترل آماری فرایندها میباشند. طراحی مناسب نمودارهای کنترل نیازمند برآورد مقادیر پارامترهای فرایند با استفاده از دادههای نمونهای است. برآوردگرهای کلاسیکِ پارامترها در مدلهایی با مشاهدات خودهمبسته، به انواع مختلف مشاهدات دورافتاده حساس بوده و حضور آنها منجر به برآوردهای اریب و تفسیرهای اشتباه در نمودارهای کنترل میشود. در روشهای معمول طراحی نمودارهای کنترل، عموماً از برآوردکنندههای کلاسیک برای برآورد پارامترهای فرایند استفاده میشود که تحت مفروضات خاصی قابل کاربرد بوده و برای فرایندهای آلوده نتایج نامطلوبی را به همراه خواهد داشت. این فرضیات شامل نرمال بودن و عدم آلودگی دادهها و نیز استقلال آنها در فرایند میباشد. در این مقاله از روشی تحت عنوان برآورد سریع فیلترشدهی استوارِ تکراری (IRFFT)که روشی مطلوب و غیرحساس به آلودگی است برای برآورد پارامترهای مدلهای اتورگرسیو و طراحی نمودارهای کنترل استوار برای مشاهدات خودهمبسته استفاده شدهاست. نمودار کنترل استوار IRFFT طراحیشده با نمودار کنترل برپایهی برآورد حداقل مربعات بر اساس یکی از مهمترین معیارهای ارزیابی نمودارهای کنترل، متوسط طول دنباله و با دادههای شبیهسازی شده مقایسه شدهاست. نمودار کنترل پیشنهادی بر حسب تمامی معیارهای مورد بررسی، دارای خواص مطلوبی بوده و به راحتی قابل تعمیم به مشاهداتی با هر مدل سریزمانی میباشد.
محمدرضا نباتچیان، دکتر حمید شهریاری، دکتر رسول شفائی،
جلد 26، شماره 3 - ( 9-1394 )
چکیده
امروزه بررسی مشخصه های کیفی زمان محور در برخی حوزهها نظیر صنعت داروسازی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار میباشد. در زمینه مقایسه پروفایلهای آزمایشی با پروفایل مرجع روشهای متعددی مطرح گردیده است که پرکاربردترین آنها را می توان استفاده از شاخصهای f1 و f2 به عنوان معیارهایی برای سنجش میزان دوری و نزدیکی پروفایل مشاهده شده از پروفایل مرجع نام برد . در این مقاله روشی جهت تصمیم گیری در خصوص انتخاب پروفایل برتر از میان پروفایلهای ارائه شده برای یک مشخصه کیفی زمان محور ارائه می گردد . در این روش ضمن استفاده از شاخصهای عنوان شده ، معیارهای دیگری نظیر محدودیتهای اقتصادی نیز لحاظ گردیده و در بررسی پروفایلهای مشاهده شده از حذف اطلاعات نقاط خارج از محدوده مجاز به دلیل وجود رابطه تجمعی جلوگیری شده است . روش ارائه شده به کمک مثال عددی تشریح و ارزیابی می گردد . نتایج حاصل، نشان دهنده عملکرد منطقی تر روش پیشنهادی نسبت به روشهای موجود می باشد.