جستجو در مقالات منتشر شده



مهدی بشیری، امیر فرشباف گرانمایه،
جلد 24، شماره 1 - ( 3-1392 )
چکیده

تنظیم مناسب پارامترها، مهمترین نقش را در عملکرد شبکه عصبی ایفا می کند. لیکن بدلیل اینکه هنوز هیچ روش مشخصی برای انجام این کار وجود ندارد، تنظیم پارامترها همچنان مهمترین مشکل در استفاده از شبکه عصبی مصنوعی محسوب میشود. در این مطالعه، سه معیار به عنوان معیارهای عملکرد شبکه عصبی مصنوعی و سه عامل کنترلی که بیشترین تاثیر را روی معیارهای عملکرد دارند، معرفی شده اند. علاوه بر آن طرح باکس- بنکن برای طراحی آزمایشات مربوط به تنظیم پارامترها بکار برده شده است. بررسی یک فرآیند واقعی برای چنین موضوعاتی از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد، لیکن به منظور بررسی و پیش بینی عملکرد روش پیشنهادی، فرض شده است که متغیر خروجی فرآیند شبیه سازی شده دارای یک تابع نسبتا پیچیده اما معین با متغیرهای ورودی می باشد. بعد از استخراج روابط عوامل کنترلی و معیارهای عملکرد تعیین شده مرتبط با شبکه عصبی طراحی شده، روش برنامه ریزی فازی برای یافتن بهینه ترین ترکیب عوامل کنترلی جهت بهترین عملکرد شبکه عصبی مصنوعی بکار گرفته شده است. نتایج حاصل از مثال عددی بررسی شده، کارایی روش پیشنهادی را نشان میدهد. این رویکرد می تواند برای تنظیم پارامترها در حل انواع مختلف مسائل با استفاده از شبکه عصبی مصنوعی استفاده شود.
نیما میرزایی، پرستو محمدی،
جلد 24، شماره 2 - ( 6-1392 )
چکیده

کشور ایران با دارا بودن جایگاه سوم و دوم جهانی در زمینه ذخائر نفت و گاز یکی از ثروتمند ترین کشور های دنیا محسوب می گردد. یکی از مهمترین و با ارزش ترین مشتقات گازی ، اتان می باشد که با انجام فرایند کراکر بر روی آن ،محصولی با ارزش بسیار بالای اتیلن تولید می شود ، اتیلن خود خوراک واحدهای پتروشیمی پلیمری است که محصولات با ارزش افزوده بالاتر همچون انواع فیلم ها، لوله ، مواد پلاستیکی و ... را تولید می کنند، که علاوه بر ایجاد منافع مالی برای کشور ، دارای اهمیت راهبردی به دلیل نوع کاربرد آنها و وابستگی صنایع مختلف به آنها، می باشد. به دلیل بروز بودن صنعت پتروشیمی و بالتبع آن، دانش مورد نیاز احداث آن ، تصمیم گیری پیرامون نحوه دستیابی به این دانش و فناوری، از اهمیت و ارزش بالائی برای شرکت های متولی توسعه این صنعت برخوردار است . در این مقاله هدف تعیین مناسبترین راهبرد انتقال فناوری با استفاده از دانش خبرگان دارای تجربه (در صنعت پتروشیمی بالاخص حوزه اتیلن) و مدل تصمیم گیری AHP می باشد.در این مسئله 8 راهبرد ممکن انتقال فناوری اتیلن با توجه به شرایط صنعت پتروشیمی در ایران شناسائی گردیدند که عبارت بودند از:کنسرسیوم تحقیقاتی، برون سپاری فناوری، همکاری مشترک ، سرمایه گذاری مشترک ، خرید فناوری، خرید سازمان ارائه کننده فناوری، تحقیق و توسعه و مهندسی معکوس، که در نهایت روش تحقیق و توسعه به عنوان مناسبترین راهبرد انتقال فناوری اتیلن انتخاب گردید
محمد جعفر تارخ، مير بهادر قلی آریانژاد، مصطفی اختیاری، مهدی یزدانی،
جلد 25، شماره 1 - ( 3-1393 )
چکیده

  در شرایط امروزی که بسیاری از بانک های داخلی کشور نوعی ریسک اعتباری را تجربه می کنند، استقرار یک سیستم مدیریت ریسک اعتباری به منظور کاهش مطالبات معوق بانک ها و حل مسأله عدم بازپرداخت وام‌های بانک مرکزی لازم و ضروری است. یکی از شرایط و ملزومات اساسی در استقرار یک سیستم مدیریت ریسک اعتباری ایجاد یک سیستم رتبه بندی اعتباری مناسب برای مشتریان است. سیستم پنج‌ C اعتباری یکی از سیستم های معتبر رتبه بندی مشتریان است که می تواند بدین منظور مورد استفاده قرار گیرد. از سوی دیگر تلاش برای دستیابی به یک ابزار مناسب که برای پیاده سازی و اجرای این سیستم بکار رود، امری مهم و اجتناب ناپذیر است. روش ویکور یکی از روش های توانمند تصمیم گیری‌ چند شاخصه است که می‌تواند برای اجرای سیستم پنج‌ C اعتباری و حل مسأله رتبه بندی اعتباری مشتریان بکار گرفته شود. در این مقاله، یک روش ویکور که قادر است علاوه برتعیین مقادیر بهینه اوزان اهمیت شاخص‌ها، اوزان اهمیت فازی نظرات تصمیم گیرندگان را طی فرایند رتبه بندی اعتباری مشتریان لحاظ کند، ارائه شده است. روش پیشنهادی برای حل یک مثال عددی پیرامون مسأله رتبه بندی اعتباری مشتریان بانک‌ها استفاده شده و بموجب آن بهترین گزینه موجود برای اعطای تسهیلات در شرایط غیر قطعی تعیین شده است. 



صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه بین المللی مهندسی صنایع و مدیریت تولید می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق