دفاعیه دکتری در دانشکده مهندسی برق

 

AWT IMAGE

 

دفاعیه دکتری در دانشکده مهندسی برق 

    آقای مهندس حمیدرضا کبروی ، دانشجوی دوره دکتری دانشکده مهندسی برق، چهارشنبه اول دی ماه سال 1389 از رساله خود با عنوان « ایستادن بدون اتکاء در افراد دچارضایعه نخاعی به‌وسیله تحریک الکتریکی عملکردی» به راهنمایی دکترعبّاس عرفانیان امیدوار دفاع خواهد نمود.

  چکیده این رساله به شرح زیر می‌باشد:

  ایستادن، یکی از مهمترین عملکردهایی است که در افراد دچار ضایعات عصبی، بوسیله تحریک الکتریکی عملکردی، قابل بازیابی است. عملکرد ایستادن، برای بیماران دچار فلج حرکتی، دارای مزّیت­های ویژه­ای است. در ایستادن بدون اتکاء، شدت تحریک الکتریکی عضلات درگیر حرکت ایستادن، به‌گونه­ای تعیین می­شود، تا فرد برای حفظ تعادل خود نیازی به استفاده از ابزارهایی چون عصا یا واکر نداشته باشد. به این ترتیب، این امکان برای فرد فراهم می­شود تا از حداکثر توانایی­های حرکتی باقی مانده اعضای بالا تنه، به ویژه دستها، استفاده نماید. از این روی، ایستادن بدون اتکاء، از اهمیت خاصّی برخوردار است.

  در این پایان­نامه، یک استراتژی کنترلی غیر متمرکز مقاوم تطبیقی فازی، مبتنی بر کنترل مد لغزشی، طراحی و پیاده­سازی شده است. به منظور ارزیابی روش کنترلی ارائه شده، ابتدا مطالعات شبیه­سازی کامپیوتری روی مدل­های مناسبی از سیستم­های اسکلتی- عضلانی انجام شده­ است. در ادامه با طراحی و ساخت سیستم تحریک کننده الکتریکی کامپیوتری مناسب، آزمایش­های انسانی مختلف و متعدّدی روی افراد سالم و افراد دچار فلج پایین تنه، طراحی و انجام شده است. نتایج نشان داده­اند که استراتژی کنترلی پیشنهادی توانسته است سیگنال­های تحریک عضلات باز کننده و جمع­کننده درگیر را به‌گونه­ای تنظیم کند که تعادل فرد در هنگام ایستادن بدون اتکاء در صفحه آناتومیکی ساجیتال، در وضعیت­های ایستادن مختلف، در شرایط اعمال اغتشاش­های مکانیکی خارجی و در هنگام ایستادن­های طولانی مدّت- که توام با وقوع پدیده خستگی عضلانی بوده­اند، حفظ شود .

 


دفعات مشاهده: 6620 بار   |   دفعات چاپ: 2002 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 197 بار   |   0 نظر



CAPTCHA

  تمامی حقوق برای دانشگاه علم و صنعت ایران محفوظ است.