دیدار هیأت دانشگاه حله عراق با مسئولان دانشگاه علم و صنعت ایران و امضای تفاهم‌نامه همکاری

 | تاریخ ارسال: 1404/3/5 | 
دانشگاه علم و صنعت ایران روز یکشنبه، چهارم خردادماه ۱۴۰۴، میزبان هیأتی از دانشگاه حله عراق بود.
در این روز نشستی با حضور مسئولان دو دانشگاه در سالن جلسات ریاست برگزار و طرفین در راستای توسعه همکاری‌های علمی و بین‌المللی میان دو دانشگاه علم و صنعت ایران و حله گفت و گو کردند.

 
در این نشست، از طرف دانشگاه علم و صنعت ایران، پروفسور شکریه (سرپرست دانشگاه)، دکتر گلشن خواص (مدیر همکاری‌های علمی و بین‌المللی)، دکتر مزینی (رئیس دانشکده مهندسی کامپیوتر)، دکتر حبیب‌نژاد (مدیر آموزش)، و دکتر ایار (معاون مدیر همکاری‌های علمی و بین‌المللی) حضور داشتند. همچنین از سوی دانشگاه حله، پروفسور عقیل مجید السعدی (رئیس دانشگاه)، دکتر محسن العبادی (مشاور رئیس دانشگاه)، دکتر حیدر جاسم طاهر (عضو هیأت علمی) شرکت داشتند.
 

در ابتدای این جلسه، دکتر شکریه با خیرمقدم به هیأت عراقی، با اشاره به سابقه تمدن‌ساز جهان اسلام، به نقش برجسته اندیشمندان مسلمان در پنج قرن نخست هجری اشاره و ضمن ابراز تأسف از افول این تمدن، خاطرنشان کرد: پس از جنگ جهانی دوم، امت اسلامی چندپاره شد اما انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی (ره)، تلاشی برای احیای مجدد این تمدن بود. وی در ادامه ضمن اشاره به مقاومت ملت ایران در دوران دفاع مقدس و جنگ تحمیلی صدام با حمایت غربی‌ها علیه ایران و پیشرفت‌های علمی کشور تاکید کرد دانشگاه‌ها نقش کلیدی در مسیر توسعه علمی کشور ایفا کردند و افزود: دانشگاه علم و صنعت ایران، امروز بر اساس رتبه‌بندی ISC در بین دانشگاه‌های صنعتی، رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده و در حوزه‌های نانو، زیست‌فناوری، ماهواره، کامپوزیت، هوش مصنوعی و سایر فناوری‌های پیشرفته، فعالیت‌های شاخصی دارد.
سرپرست دانشگاه با تأکید بر منویات رهبر معظم انقلاب، بیان داشت: ما علم را دارایی مشترک جهان اسلام می‌دانیم و با کشورهای اسلامی و دوست، در مسیر بازآفرینی تمدن اسلامی همکاری خواهیم کرد. وی همچنین اظهار امیدواری کرد با گسترش این تعاملات، دانشجویانی توانمند برای توسعه علمی جهان اسلام تربیت شوند.
در ادامه، پروفسور السعدی (رئیس دانشگاه حله) نیز ضمن تقدیر از میزبانی گرم دانشگاه علم و صنعت ایران، با گرامیداشت یاد شهیدان، سردارحاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس، از نقش ملت ایران در حمایت از ملت عراق در مبارزه با تروریسم تقدیر کرد. وی با معرفی دانشگاه حله و پیشینه تاریخی شهر حله، بر ضرورت گسترش روابط علمی، آموزشی و فناوری میان دو کشور تأکید کرد.

سپس، دکتر گلشن خواص، با اشاره به آغاز همکاری‌های جدید میان دو دانشگاه، اظهار داشت: دو طرف بر امضای تفاهم‌نامه مشترک و برگزاری دوره‌های آموزشی مشترک به توافق رسیده‌اند. همچنین موضوعاتی نظیر برگزاری نمایشگاه‌های علمی، تأسیس مرکز رشد در دانشگاه حله، برگزاری مدارس فصلی و سایر زمینه‌های همکاری در دستور کار قرار گرفته است. وی افزود: امیدواریم با عملیاتی شدن این برنامه‌ها، همکاری میان دو دانشگاه به سطحی استراتژیک ارتقاء یابد.
در پایان این دیدار، تفاهم‌نامه همکاری مشترک میان دانشگاه علم و صنعت ایران و دانشگاه حله عراق به امضای رؤسای دو دانشگاه رسید.
شایان ذکر است، پیش از برگزاری نشست رسمی، هیأت دانشگاه حله با حضور در کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد علمی و پارک علم و فناوری، از نزدیک با گوشه‌ای از ظرفیت‌های علمی و فناورانه دانشگاه علم و صنعت ایران آشنا شدند.
در نهایت این بازدید با حضور هیات عراقی و مسئولان دانشگاه در نمایشگاه‌های در حال برگزاری در دانشگاه به پایان رسید.