برگزاری جلسه هماندیشی تخصصی اعضای هیات علمی با موضوع راههای ارتقای اساتید، چالشها و فرصتها
به همت بسیج اساتید دانشگاه علم و صنعت ایران، نشست تخصصی هماندیشی «راههای ارتقای اساتید، چالشها و فرصتها»، ۲۲ آبان ماه ۱۴۰۲ با حضور جمع کثیری از اعضای هیات علمی دانشگاه در سالن نشستهای مجتمع فرهنگی امام خمینی (ره) برگزار شد.
در ابتدای این نشست، دکتر خرمیشاد (مسئول کارگروه پژوهشی بسیج اساتید دانشگاه)، ضمن اشاره به سخن بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران که فرمودند «دانشگاه، مبدا تحولات است و سعادت و شقاوت یک ملت از دانشگاه سرچشمه میگیرد»؛ به نقش بارز اساتید در فعالیتهای دانشگاه اشاره و با بیان این مطلب که جهتدهی فعالیت اساتید تا حد زیادی وابسته به آیین نامههای ارتقاء است، به تبیین اهمیت و نقش شیوهنامه ارتقاء در تعالی جامعه پرداخت.
در ادامه، حجتالاسلام والمسلمین شریف اصفهانی (مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه)، در سخنانی به تبیین و توضیح نظرات رهبر معظم انقلاب در خصوص پژوهش و ارتقاء اساتید بر مبنای مجموعه فرمایشات ایشان؛ پرداخت. وی رسیدن به مرجعیت علمی و حضور در جمع سرآمدان علم و فناوری و حل مسائل کنونی و آینده کشور را دو هدف اصلی پژوهش، بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری بیان کرد. تاکید بر تولید علم و اهمیت دادن به تولید، از دیگر محورهای سخنان وی بود.
در ادامه این نشست، دکتر شکریه (استاد ممتاز دانشکده مهندسی مکانیک و رئیس موسسه کامپوزیت ایران)، با موضوع «پژوهش علمی، در خدمت حل مسائل کشور» سخنرانی کرد. وی پس از مرور فرمایشات مقام معظم رهبری در دهه اخیر پیرامون موضوع، بیان داشت که مقالهنویسی برای ارتقاء، نباید اولویت قرار گیرد بلکه باید به مقاله به عنوان یک محصول جانبی تحقیق نگاه کرد؛ همچنین رفع نیازهای کشور باید در اولویت باشد و تحقیقات کاربردی منجر به فناوریهایی که نیازهای کشور را رفع میکنند، باید هدف اصلی دانشگاه و اساتید قرار گیرد. وی گفت: البته مقالات علمی فاخر میتوانند جایگاه کشور را در مرجعیت علمی جهانی تثبیت کنند.
در بخش دوم این نشست نیز تعدادی از اعضای هیأت علمی حاضر در جلسه، به طرح نقطه نظرات و دیدگاههای خود در خصوص نقد آییننامه ارتقاء و موضوعات مرتبط با آن پرداختند.
|