با حضور معاون وزیر عتف، دومین جشنواره تقدیر از یاوران علمی نمونه دانشگاه برگزار شد
با حضور معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت عتف، اعضای هیأت رئیسه، مدیران ستادی و روسای دانشکدهها، «دومین جشنواره تقدیر از یاوران علمی نمونه دانشگاه»، ۱۰ مهرماه ۱۴۰۲ در سالن همایشهای بینالمللی امام رضا(ع) دانشگاه برگزار شد.
در این مراسم ابتدا دکتر انبیاء (رئیس دانشگاه) با خیر مقدم گویی به حاضران و بویژه خوشامدگویی به دکتر خطیبی، معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و هیات همراه وی، عید میلاد نبی مکرم اسلام(ص) و امام جعفر صادق(ع) را تبریک گفت. وی تاکید کرد: مایه افتخار و خشنودی من است که در این دوره مدیریتی دانشگاه، دومین جشنواره تجلیل از یاوران علمی دانشگاه را برگزار میکنیم و امیدوارم اینگونه جشنوارهها گسترش بیشتری پیدا کند چرا که باور داریم این قبیل مراسم، میتواند در ایجاد و افزایش شور، شوق و شعف در همکاران دانشگاهی موثر باشد و در فرهنگ ما، برای قدرشناسی از افراد، توصیههای زیادی شده است.
دکتر انبیاء با بیان این مطلب که در این حدود دو سال، آنطور که میخواستم و شایسته کارکنان بود، کمتر فرصت تعامل دست داد؛ از برنامهریزی برگزاری جلساتی در نیمسال جدید تحصیلی با حضور همه همکاران معاونتها و دانشکدهها با هدف ارتباط مستقیم با آنان خبر داد.
رئیس دانشگاه با اشاره به سخن مقام معظم رهبری که مهم است انسان برای چه کسی و کجا کار میکند، گفت: به نظرم کار کردن در دانشگاهها، با کار کردن در هر سازمان دیگری قابل مقایسه نیست چرا که به فرموده امام، دانشگاه کارخانه آدمسازی است و به عبارتی محصول دانشگاهها انسان هستند که در هیچ سازمانی در کشور، محصولی به این ارزشمندی سراغ نداریم. وی افزود ما در دانشگاه با کسانی مواجه هستیم که قرار است در آینده، سکان حکمرانی کشور را عموما در بالاترین سطح به عهده بگیرند و با قشر فرهیخته دانشجو سر و کار داریم که برای کشور ولیّ نعمت هستند. وی تصریح کرد: اگر دانشگاه، مهم است و اگر کارکنان و یاوران علمی، یکی از سه رکن مهم دانشگاه (استاد، دانشجو و کارمند) هستند، پس نیاز است به همین اندازه مورد توجه بیشتر قرار گیرند.
دکتر انبیاء با اشاره به توفیقات اخیر دانشگاه و ارتقای جایگاهش در نظامهای رتبهبندی بینالمللی از جمله ارتقای ۱۰۰ پلهای در تایمز، گفت: باید اعتراف کنم در همه موفقیتهایی که تاکنون حاصل شده، قطعاً نقش یاوران علمی دانشگاه بارز بوده است و این موفقیتها حاصل تلاش جمعی است.
رئیس دانشگاه با بیان این مطلب که رضایتمندی همه اقشار دانشگاه، به جد در دستور کار دانشگاه است و سیاست دانشگاه این است که یاوران علمی، در موضوع معیشت و افزایش رفاهیات مورد توجه بیشتری قرار گیرند؛ به مواردی از اقداماتی که حسب بضاعت دانشگاه در این خصوص انجام شده از جمله پرداخت کمک هزینه نقدی و سبد کالا در سال گذشته، راهاندازی مهد کودک دانشگاه و تلاش برای پرداخت کارانه اشاره و در خاتمه به همه منتخبین از جمع یاوران علمی دانشگاه تبریک و از برگزارکنندگان جشنواره تقدیر کرد.
پس از آن دکتر خطیبی (معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم، تحقیقات و فناوری)، با تبریک ایام میلاد و گرامیداشت مقام شامخ شهدا، ضمن اشاره به برخی موانع و محدودیتهای قانونی مرتفع شده و موجود بر سر راه کمک رفاهی و معیشتی اعضای هیات علمی وکارکنان وزارت عتف، گفت: به عنوان خدمتگزار شما در درگاه خدا شهادت میدهم ذرهای از تلاشی که باید برای ارتقای سطح رفاه و معیشت کارکنان و هیات علمی میکردیم، فروگذار نکردیم و کاری نبوده که بتوانیم و انجام ندهیم. به روسای دانشگاهها نیز گفتهایم آنچه میتوانید انجام دهید، ما هم حمایت میکنیم.
معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان این موضوع که در خصوص آییننامه رفاهیات کارکنان دولت که به زودی ابلاغ میشود، بخش قابل توجهی نتیجه پیگیری وزارت علوم بوده است، افزود: به دانشگاهها اعلام کردهایم از اجرای آییننامه حمایت میکنیم منتهی چون در سطح اعتبارات جاری است، گفتیم اگر دانشگاهها منابعی دارند، پرداخت کنند تا بتوانیم کسری را به طریقی جبران کنیم.
دکتر خطیبی در خصوص اصلاح آییننامه اعضای غیر هیات علمی هم گفت: این آییننامه را تا حد امکان و مقدور، در راستای حفظ منافع کارکنان تغییر دادهایم و امیدواریم بتوانیم از مبادی رسمی، مجوز و مصوبهاش را بگیریم و ابلاغ شود. وی از موارد اصلاح شده گفت: در این آییننامه پذیرفته شدن مدرک تحصیلی بدون قید و شرط را قرار دادیم و شرایط احراز پست را بسیار تسهیل کردیم. همچنین کاری را برای هیات علمی انجام داده بودیم که پایه تشویقی هیات علمی که ۷ پایه در طول خدمت بود را به ۶۰ پایه ارتقا افزایش دادیم و عین همین را هم برای کارکنان در اصلاح آییننامه لحاظ کردیم که کارکنان ما بتوانند پایه تشویقی بگیرند و این پایه تشویقی، بیش از آن چیزی است که در قالب فوقالعاده ویژه کارکنان از ما مطالبه میکردید.
معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت عتف در خصوص فوقالعاده ویژه کارکنان نیز توضیح داد. وی گفت: برای فوقالعاده ویژه که وعده داده بودیم و در اجلاس روسای دانشگاهها هم درخواست شده بود که انجام شود، مسیر طولانیای را طی کردیم. برای پیگیری مطالبات شما همراه با وزیر علوم سه نوبت به شورای حقوق و دستمزد رفتیم که تا جایی که امکان داشت از حقوق کارکنان دفاع کنیم اما به مشکل جدی قانونی برخورد کردیم چرا که متن قانون صراحت دارد فوقالعاده ویژه کارکنان مربوط به کارکنانی میشود که تابع قانون مدیریت خدمات کشوری هستند و میدانید که دانشگاهها هیأت امنایی هستند، لذا به ما اعلام شد از هیأت امنایی خارج شوید و زیر مجموعه خدمات کشوری شوید تا بتوانید ۵۰ درصد افزایش فوقالعاده ویژه را اعمال کنید. نهایتا با بررسیهایی که توسط پنج کمیته از پنج دانشگاه مختلف جداگانه انجام شد، نظر دادند فواید هیأت امنایی بودن بیشتر است تا زیر مجموعه خدمات کشوری شدن. ما با این ملاحظه نزد رئیس جمهور رفتیم و گزارشی دادیم. فعلا روزنههایی باز شده و امیدواریم با پیگیریهایی که دستور رئیس جمهور را لازم دارد، انجام شود اما مانع قانونی، جدی است.
دکتر خطیبی در خصوص بحث مسکن کارکنان نیز گفت: بحث مسکن شاید از جدیترین مطالبات شما از بنده و وزارت علوم است و امیدواریم بتوانیم بحث مسکن را برای هیأت علمی و کارکنان حل کنیم. وی اظهار امیدواری کرد با سیاستهای دولت و استفاده از ظرفیت طرح نهضت ملی مسکن، این مشکل برای اعضای هیأت علمی و کارکنان فاقد مسکن که فرم «ج» آنها سبز است، مرتفع شود. وی در خصوص روش اجرای این طرح در دانشگاهها افزود: در کل کشور، برای اولین بار ۱۰۰۰ هکتار از اراضی دانشگاهها را در طرح ملی مسکن وارد کردهایم و فرصت این کار نه در قبل از انقلاب و نه در این چهل و چند سال هرگز نبوده که اجازه پیدا کنیم از اراضی دانشگاهها برای مسکن کارکنان و هیأت علمی استفاده کنیم. وی با اشاره به برگزاری جلساتی در این رابطه با رئیس دانشگاه علم و صنعت ایران و تیم اجرایی وی، گفت: درباره زمین پیشنهادی دانشگاه علم و صنعت ایران، یک دعوای حقوقی وجود دارد که امیدواریم حل شود.
معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت عتف در خصوص بحث تبدیل وضعیت کارکنان قراردادی به پیمانی و رسمی آزمایشی که جزو مطالبات پرتکرار بوده است، گفت: با پیگیریهای وزارت و دکتر افکانه در سازمان امور استخدامی، دستوری از مقامات بالادستی گرفتیم که امیدواریم هرچه زودتر این بحث تبدیل وضعیت را انجام دهیم ولی این هم یک مشکل قانون دارد و رای دیوان عدالت اداری را میطلبد. قانون میگوید افرادی که بدون آزمون، جذب دستگاههای دولتی شدهاند، باید تا آخر قراردادی بمانند. من امیدوارم از این قانون بتوانیم تفسیری ارائه دهیم و بتوانیم این کار را انجام دهیم.
دکتر خطیبی با تاکید بر اینکه دانشگاه سه رکن اصلی دارد، گفت: هر کدام از این ارکان اگر آسیب ببیند قطعاً در انجام ماموریت دانشگاه اخلال ایجاد میشود و معتقدیم اگر دانشگاه بخواهد رشد علمی خوب داشته باشد، باید شکافی که بین دو رکن دانشگاه از سالها قبل به وجود آمده، ترمیم شود.
وی در خاتمه با تصریح بر اینکه مشکل بهرهوری را دانشگاه باید برای دولت حل کند، اظهار داشت: درخواست دارم در کنار همه مطالباتی که از ما دارید و بر حق هم هست و تلاش داریم برطرف کنیم، در بخشهای مختلف دانشگاه کمک کنید بهرهوری را در صنعت، کشاورزی، صنایع بالادستی و همه قسمتهای مجموعه دولت، افزایش دهیم.
پس از آن از ۴۶ یاور علمی نمونه و ۱۹ یاور علمی شایسته تقدیر، تجلیل به عمل آمد.
مدیحهسرایی گروه وصال و اجرای قرعهکشی از دیگر بخشهای دومین جشنواره تقدیر از یاوران علمی نمونه دانشگاه بود.
آلبوم تصاویر
|