[صفحه اصلی ]   [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
درباره معاونت::
معرفی افراد::
کارگروه::
مدیریت ها::
مجلات علمی-پژوهشی و ISI::
قوانین و مقررات::
اخبار ورویدادها::
افتخارات::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
کنفرانس ها و همایش های علمی







ششمین کنفرانس بین المللی پیشرفت های اخیر در مهندسی راه آهن-خردادماه 98
سومین کنفرانس ملی رویه های بتنی-اردیبهشت ماه 98
اولین همایش بین المللی قوای محرکه نوین-اسفندماه 97

اولین همایش ملی فناوری فضائی و کاربردهای آن-بهمن ماه 97
کنفرانس بین المللی کامپوزیت: مشخصه سازی، ساخت و کاربردها-20 و 21 آذرماه 97

کنفرانس فرآیندهای نوین در مهندسی ماهواره، انرژی و نانوفناوری-دی ماه 97



چهل و نهمین کنفرانس ریاضی کشور-شهریورماه97


همایش بین المللی آلومینیوم ایران-اردیبهشت 97( IIAC2018)


همایش ملی شهرسازی تراکم ساختمانی و کیفیت محیطی-اسفند 96



اولین کنفرانس بین المللی منظر راههای شهری و برون شهری با رویکرد بومی سازی


ششمین همایش ملی توربین گاز-آذرماه 96


پنجمین کنفرانس ملی بتن خود تراکم ایران و اولین کنفرانس ملی تعمیر و نگهداری سازه های بتنی-تیرماه 1396


بیست و پنجمین سمینار شیمی آلی ایران-شهریورماه96


اولین کنگره ملی کاربرد مواد و ساخت پیشرفته در صنایع-خردادماه 96


دومین کنفرانس توسعه پایدار در سیستم های انرژی آب و محیط زیست-اسفندماه 95


دومین جشنواره ملی انرژی های تجدید پذیر-بهمن 95


اولین کنفرانس ملی مدیریت و مهندسی پیشرفت-دی ماه 95


پنجمین کنفرانس بین المللی کامپوزیت مشخصه سازی ساخت و کاربردها-دی ماه 95


یازدهمین کنفرانس حفاظت و اتوماسیون در سیستم های قدرت -دی ماه 95


..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..

AWT IMAGE

:: چاپ نتایج تحقیقاتی مشترک محققین مرکز تحقیقاتی نانومواد دانشکده مهندسی عمران دانشگاه و محققین استرالیا در مجله Advanced materials ::
 | تاریخ ارسال: 1400/12/17 | 
چاپ نتایج تحقیقاتی مشترک محققین مرکز تحقیقاتی نانومواد دانشکده مهندسی عمران دانشگاه و محققین استرالیا در مجله Advanced materials نتایج تحقیقات مشترک محققین مرکز تحقیقاتی نانومواد دانشکده مهندسی عمران دانشگاه علم و صنعت ایران و محققین استرالیا در مجله Advanced materials با ضریب تأثیر ۳۰.۸۴۹ منتشر شد.
در این تحقیق که با همکاری دانشگاه‌های Macquary و UTS استرالیا صورت گرفته است یک غشای نانویی همگرا برای استخراج یون لیتویم ساخته شده و خواص آن بررسی شده است.
تیم محققان دانشگاه شامل مهندس احسان حسینی و مهندس محمد ذاکر تبریزی از محققان مرکز تحقیقاتی نانو مواد دانشکده مهندسی عمران دانشگاه علم و صنعت ایران، زیر نظر دکتر اصغر حبیب‌نژاد کورایم (مدیر این مرکز و عضو هیات علمی دانشکده مهندسی عمران دانشگاه علم و صنعت ایران) در این پژوهش و همکاری بین‌المللی همکاری داشته‌اند.
گفتنی است این مقاله در مجله Advanced Materials با ضرب تاثیر ۳۰.۸۴۹ از زیر مجموعه انتشارات Wiley Online Library به چاپ رسیده است که در زمره‌ برترین مجلات علمی به شمار می‌آید.
معرفی تحقیق:
پیش‌بینی می‌شود که با توجه به نیاز فزاینده صنعت به عنصر حیاتی لیتیوم، به زودی تقاضای این ماده از عرضه آن فزونی یافته و این ماده به یک ماده ژئوپلیتیکی مهم تبدیل خواهد شد. از این رو تحقیقات در این حوزه جهت استخراج این ماده مهم از منابع قابل حصول و در دسترس مورد توجه محققین قرار گرفته است. آب دریا به عنوان یک منبع سرشار از یونهای لیتیوم می‌تواند بخش قابل ملاحظه‌ای از نیازهای بشر به این ماده حیاتی را تامین کند، اما مشکلات تفکیک‌پذیری این یون از سایر یون‌های موجود در آب باعث شده تا این راه حل با چالش‌هایی مواجه شود. در همین راستا طراحی مواد نوین برای توسعه غشاهای با ساختار نانو کانال و نانوحفره‌های با گزینش‌پذیری یون لیتیوم به یکی از اولویتهای علمی سال‌های اخیر تبدیل شده است.
آینده سیستم‌های ذخیره انرژی مبتنی بر لیتیوم به شدت به جداسازی کارآمد این ماده متکی است. از این رو اخیرا کانال‌های یونی بیولوژیکی دارای ساختارهای حفره‌ای نامتقارن نانو مقیاس با جداسازی و سنجش بسیار کارآمد یون‌های فلزی قلیایی مورد توجه محققین قرار است. اما بازآفرینی مصنوعی چنین ساختار زیستی پیچیده‌ای از نظر فنی چالش برانگیز است.
در این تحقیق، یک غشای قابل تنظیم با قابلیت انتخاب یون تک ظرفیتی لیتیوم از طریق منافذ نامتقارن چند انگسترومی با موانع فعال انرژی کاشته شده طراحی شده است. موانع فعال انرژی از طریق دیواره‌های چند انگسترومی و مولکول‌های مهمان در برابر حرکت یونی عمل می کنند، بدین طریق که یون هدف را نگه داشته و در عین حال انتقال یون‌های غیر هدف را تسهیل می‌کنند. غشا تولیدی از چهارچوب‌های فلزی-آلی دولایه (MOF-on-MOF) تشکیل شده است که ساختار حفرات را  برای به تله انداختن یون لیتیوم از ۶ انگستروم به  ۳.۴ آنگستروم کنترل می‌کند. نتایج پژوهش فوق می‌تواند باعث پیشرفت قابل توجهی در توسعه کانال‌های نانومقیاس برای استخراج یونهای تک ظرفیتی ایجاد کرده و اثرات بالقوه‌ای در فناوری‌های سنجش، ذخیره‌سازی انرژی و جداسازی داشته باشد.لینک مقاله
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/۱۰.۱۰۰۲/adma.۲۰۲۱۰۷۸۷۸

 
دفعات مشاهده: 2859 بار   |   دفعات چاپ: 326 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

CAPTCHA
   
سایر مطالب این بخش سایر مطالب این بخش نسخه قابل چاپ نسخه قابل چاپ ارسال به دوستان ارسال به دوستان
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به دانشگاه علم و صنعت ایران می باشد . نقل هرگونه مطلب با ذکر منبع بلامانع می باشد .