برگزاری دو نشست تخصصی با دانشمندان برجسته جهان در دانشگاه
| تاریخ ارسال: 1396/9/16 |
برگزاری دو نشست تخصصی با دانشمندان برجسته جهان در دانشگاه علم و صنعت ایران
دو نشست از مجموعه نشست های تخصصی با دانشمندان برجسته جهان در صبح و بعداز ظهر سیزدهم آذر ماه ۱۳۹۶ در دانشگاه علم و صنعت ایران برگزار شد.
در نشست اول که در تالار شهید بهرامی دانشگاه و با حضور دکتر برخورداری رئیس دانشگاه، حجت الاسلام ابراهیمی نژاد رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، دکتر شاه حسینی معاون بین الملل دانشگاه و دکتر بیت اللهی مدیر این نشست برگزار شد، ابتدا فیلم معرفی دانشگاه به زبان انگلیسی به نمایش درآمد و سپس دکتر هادی شهریار شاه حسینی (معاون بین الملل دانشگاه) ضمن تبریک میلاد رسول مکرم اسلام (ص) و امام جعفر صادق (ع) به برخی دستاوردهای علمی دانشگاه در احراز رتبه های برتر در نظام های رتبه بندی جهانی اشاره کرد و گفت: دانشگاه ما در قریب به ۹۰ سال گذشته، توفیقات زیادی داشته که خلاصه آن قرار گرفتن در بین ۶۰۰ دانشگاه برتر دنیاست. وی اشاره کرد: دانشگاه علم و صنعت ایران در چند سال اخیر، در رتبه بندی QS و تایمز موفقیت های مستمر داشته و در سطح کشور رتبه های اول تا سوم و اغلب اول را داشته است. همچنین به همت اساتید و دانشجویانمان در رتبه بندی سال ۱۷-۲۰۱۶ QS، در حوزه استنادات و سرانه آن در رتبه ۱۹ جهانی قرار گرفتیم و این مسئولیت بیشتری برای ما ایجاد می کند که بتوانیم این رتبه ها را حفظ کنیم.
معاون بین الملل دانشگاه سپس به معرفی برخی اقدامات اخیر و مهم این معاونت در دانشگاه پرداخت و از آکادمی بین الملل دانشگاه به عنوان یکی از زیرساخت های تسهیل کننده روابط بین الملل نام برد و گفت: ما بدون توسعه ساختارهای ستادی، امکان تسهیل کننده مبتنی بر فناوری روز یعنی اینترنت را فراهم کرده ایم. وی سه هدف کلی اکادمی بین الملل دانشگاه، را ایجاد بستر مناسب برای انتقال تجربیات موفق در سطح بین المللی توسط اعضای هیات علمی داخل و خارج؛ همتایابی علمی و برگزاری نشست های تخصصی با دانشمندان برجسته جهان برشمرد و توضیح داد برگزاری دو نشست علمی امروز در همین راستا بوده است.
دکتر شاه حسینی در پایان از همکاران خود در معاونت بین الملل دانشگاه، معاونت اجتماعی و فرهنگی، روابط عمومی، آکادمی بین الملل دانشگاه، دبیرخانه جایزه المصطفی، بسیج دانشجویی و دکتر بیت اللهی (مدیر نشست علمی)، تشکر و ابراز امیدواری کرد برگزاری این نشست علمی، شروعی برای ارتباطات علمی بیش از پیش با دانشمندان جهان باشد.
در ادامه نشست، کلیپی از معرفی جایزه المصطفی پخش شد و سپس دکتر بیت اللهی (رییس کارگروه فناوری نانوی جایزه المصطفی، معاون ستاد فناوری نانوی کشور و استاد دانشگاه علم و صنعت ایران) به معرفی خانم دکتر جکی یینگ و خدمات ایشان پرداخت. وی اهل سنگاپور و استاد دانشگاه MIT است و بهخاطر تلاش در ساخت مواد و سیستمهای پیشرفتۀ نانو، مواد زیستی با ساخت نانویی و سیستمهای بیویی مینیاتوری شده برای انواع کاربردهای جالب، از جمله ساخت اجزای نانو- پلیمری خودانگیزشی در سال ۲۰۱۵ برنده جایزه المصطفی در حوزه علم و فناوری نانوزیستی شده است. در ادامه نیز پروفسور یینگ به ارایه سخنرانی علمی خود با عنوان «روش های تجاری سازی دانش و خلق ثروت از تحقیقات دانشگاهی» پرداخت.
پس از این نشست، جلسه ای کاری با حضور هیات رئیسه دانشگاه و پرفسور ایینگ در ساختمان ریاست برگزار و طرفین زمینه های همکاری را بررسی نمودند.
در نشست بعد از ظهر، پروفسور شرگی از دانشگاه EPFL در حضور رئیس دانشگاه، دکتر شریعت معاون فرهنگی - اجتماعی و معاون بین الملل دانشگاه و دیگر علاقمندان سخنرانی علمی ارایه کرد. عنوان سخنرانی پروفسور شرگی، «Understanding Fundamental Photophysical Processes for Solar Energy Conversion» بود.
لازم به ذکر است که پرفسور شرگی پیش از این سخنرانی ضمن حضور در دانشکده برق در نشستی تخصصی با تعدادی از اساتید دانشکده های مهندسی برق، شیمی و فیزیک شرکت کرد.
پس از برگزاری هر یک از این نشست ها لوح تقدیری توسط ریاست دانشگاه علم و صنعت ایران به پرفسور ایینگ و پرفسور شرگی اهدا شد.
گفتنی است جایزه مصطفی، نشان عالی علم و فناوری جهان اسلام است که هر دو سال یک بار به دانشمندان و پژوهشگران برتر جهان اسلام اعطا میشود.