برگزاری وبینار تخصصی همکاریهای علمی ایران و ایتالیا با حضور سفرای دو کشور و دانشگاه های عضو کارگروه همکاریهای علمی بین المللی
| تاریخ ارسال: 1399/10/1 |
برگزاری وبینار تخصصی همکاریهای علمی ایران و ایتالیا
با حضور سفرای دو کشور و دانشگاه های عضو کارگروه همکاریهای علمی بین المللی با کشور ایتالیا

وبینار تخصصی همکاریهای علمی ایران و ایتالیا با حضور سفرای دو کشور، مسئولین وزرات علوم تحقیقات و فناوری، اساتیدی از دانشگاههای ایتالیا و دانشگاههای عضو کارگروه ملی همکاریهای علمی بینالمللی با کشور ایتالیا همزمان با هفته پژوهش و فناوری سال ۱۳۹۹ برگزار شد. در مراسم افتتاحیه این وبینار تخصصی که توسط اداره کل حمایت و پشتیبانی امورپژوهشی و فناوری وزارت علوم تحقیقات و فناوری که مسئولیت کارگروه ملی هماهنگی تعاملات علمیبینالمللی ایتالیا را برعهده دارد برنامهریزی شده بود، دکتر عبدالساده نیسی مدیر کل دفترحمایت و پشتیبانی امورپژوهشی و فناوری، دکتر حسین سالارآملی قائم مقام وزیر علوم تحقیقات و فناوری در امور بینالملل، حمید بیات سفیر ج.ا.ایران در ایتالیا و جوزپه پرونه سفیر ایتالیا در تهران سخنرانی کردند.

پس از افتتاحیه یک تور مجازی برای ارائه روند بازدید از غرفههای دانشگاههای و مراکز پژوهشی کشور در نمایشگاه پژوهش و فناوری که توسط وزارت علوم تحقیقات و فناوری در هفته پژوهش و فناوری برگزار شده استبرای شرکتکنندگان در این نشست تخصصی به صورت برخط ارائه شد.
در این نشست تخصصی دکتر وینچنزو لیپاردی، برگزارکننده نشست دو روزه همکاری مشترک علمی، فناوری و نوآوری ایران و ایتالیا در سال ۱۳۹۶ که در تهران و با همکاری وزارت علوم تحقیقات و فناوری برگزار شد، در خصوص مدل توسعه پژوهش و فناوری در ایتالیا و اهمیت پیگیری همکاری برنامهریزی شده قبلی در فروم سال ۱۳۹۶ تاکید کرد. سپس دکتر چررتی از دانشگاه ساپینزا در خصوص تعاملات بین آن دانشگاه و دانشگاههای ایران که بیشتر در حوزه پزشکی است مطالبی را ارائه و ظرفیتهای دانشگاه ساپیزا را معرفی نمود. در ادامه نماینده شهرک صنعتی اصفهان معرفی فعالیتهای آن شهرک را معرفی کرد. پس از آن دکتر شاهحسینی معاون بینالملل دانشگاه علم و صنعت ایران به معرفی مدل همکاریهای بینالمللی دانشگاه علم و صنعت ایران و همچنین معرفی گروه ۵ دانشگاه صنعتی بزرگ کشور UT۵ که با هدف توسعه فعالیت بینالمللی دانشگاهی با هم همکاری میکنند، پرداخت. سپس دکتر خلقی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و فعالیتهای مشترک را با دانشگاه و مراکز علمی ایتالیا را طرح کردند. پس از آن دکتر موحدی معاون پژوهش فناوری دانشگاه صنعتی شریف به ارائه سخنرانی در خصوص زیستبوم پژوهش و فناوری در ایران و نمونه مراکز فناوری دانشگاه صنعتی شریف پرداخت. پس از ایشان پروفسور جورجیو ونتره از دانشگاه ناپل در خصوص اقتصاد دیجیتال و سیاستهای ایتالیا در همکاریهای منطقهای سخنرانی کرد.
در پایان جمع بندی جلسه توسط دکتر لیپاردی و دکتر نیسی ارائه شد و دو طرف بر توسعه همکاریها و پیگیریهای بعدی تاکید داشتنند.