فرآیندهای کاری::
تماس با ما::
اخبار ورودی های جدید سال 99::
آرشیو ماهنامه خبری وزارت علوم::
آرشیو گزارش های تصویری::
تور مجازی::

آرشیو خبرنامه الکترونیک دانشگاه

حدیث هفته

پیامبر خدا صلی‏ الله ‏علیه و ‏آله :
قَیِّدُوا العِلمَ بالکِتابِ
علم را ، با نوشتن در بند بکشید .

کنز العمّال : ۲۹۳۳۲

آرشیو خبرنامه آموزش عالی

:: طراحی و ساخت گرمکن تشعشعی کاتالیستی توسط محققان دانشگاه علم و صنعت ایران ::
 | تاریخ ارسال: 1399/12/3 |
طراحی و ساخت گرمکن تشعشعی کاتالیستی توسط محققان دانشگاه علم و صنعت ایران

جمعی از پژوهشگران دانشگاه علم و صنعت ایران، برای نخستین بار موفق به طراحی و ساخت گرمکن تشعشعی کاتالیستی شدند.
گروه تحقیقاتی هیترهای کاتالیستی (هیتر سبز) آزمایشگاه انرژی آب و محیط زیست دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه علم و صنعت ایران، به سرپرستی دکتر سیدمصطفی حسینعلی پور (عضو هیات علمی دانشکده مهندسی مکانیک و مدیر آزمایشگاه تحقیقاتی انرژی آب و محیط زیست)، موفق به طراحی و ساخت چند نمونه گرمکن تشعشعی کاتالیستی شدند که به دلیل ویژگی های منحصر به فرد، در صنایع مختلف از جمله نفت و گاز، صنایع رنگ و مصارف خانگی، کاربرد دارد.
به گفته محققان طراح و سازنده گرمکن تشعشعی کاتالیستی، مهمترین قسمت این محصول، لایه کاتالیستی ای است که فرآیند احتراق روی آن صورت می پذیرد. در این لایه که در نمونه های تخت و دوار ساخته شده، از نانو ذرات استفاده شده که باعث می شود دمای احتراق، پایین آورده و حرارت مادون قرمز از سطح هیتر آزاد شود که این امر باعث کاهش چشمگیر مصرف سوخت (به یک سوم) و افزایش شدید راندمان می شود.
طراحان این هیتر کاتالیستی تشعشعی می گویند به دلیل حذف شعله، می توان به راحتی و با امنیت، این هیترها را در محیط های پرخطر مانند صنایع نفت و گاز استفاده و فضاهای بسته استفاده کرد. همچنین مزیت بزرگ دیگر این هیترها، پاک بودن آن از نظر آلودگی محیط زیست است که به دلیل احتراق در دمای پایین، اکسیدهای نیتروژن، به کلی حذف و گاز CO که بسیار خطرناک است به میزان کمتر از ۶ppm تقلیل می یابد.
گفتنی است به دلیل تحریم های ظالمانه علیه کشورمان، امکان خرید این محصول وجود نداشته و اکنون این محصول با هزینه ای معادل یک سوم نمونه خارجی، در کشورمان تولید شده است.
گرمکن تشعشعی کاتالیستی می تواند به جای بخاری های خانگی نیز مورد استفاده قرار گیرد، دستگاهی که بی خطر است و کمترین مصرف سوخت را دارد.

لینک ویدیویی خبرطراحی و ساخت گرمکن تشعشعی کاتالیستی توسط محققان دانشگاه علم و صنعت ایران
دفعات مشاهده: 535 بار   |   دفعات چاپ: 79 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

Persian site map - English site map - Created in 0.11 seconds with 48 queries by YEKTAWEB 4312