|
|
|
|
ویتامین A |
|
|
| تاریخ ارسال: 1399/9/15 | |
|
|
|
|
|
ویتامین A : از نوع ویتامینهای محلول در چربی است. ویتامینهای A یا رتینول برای بهبود بینایی افراد در نور کم مثل شب و حفظ سلامتی سطح چشم، دفاع از بدن و سلامتی پوست است.
بر اثر کمبود این ویتامین فرد دچار ضخامت و خشک شدن قرنیه چشم میشود که به این بیماری گزروفتالمی(xerophthalmia) میگویند. اگر کمبود خیلی شدید شود فرد نابینا خواهد شد؛ ولی کمبود آن فرد را دچار شب کوری میکند.
ویتامین A نقشی حیاتی در فعالیت سالم قلب و عروق بدن داشته و در تنظیم سالم فشار خون لازم است.
ویتامین A در زخمهای پوست، جوشها و سایر عوارض پوستی چون دارویی، اثری درمانی داشته و کمبود آن موجب دیر درمان شدن زخم میشود.
ویتامین A برای فعالیت مویرگها و حفظ جدار آنها لازم بوده و در عوارض قلبی عروقی یا خونریزیهای مغزی کمبود این ویتامین دیده میشود.
ویتامین A در عوارض و صداهای گوش در دوران سالمندی موجب درمان و رفع آن عوارض شده و مصرف آن از به وجود آمدن این عوارض و صداهای مختلف در گوش جلوگیری مینماید.
ویتامین A در جلوگیری از پیری زودرس و نگهداری سلولهای بدن و شادابی آنها تأثیر شایستهای دارد و امروز در درمانهای ژرونتولژی و جلوگیری از نابودی و مرگ اعضای بدن از ویتامین A استفاده درمانی میشود.
ویتامین A در بیماریهای دستگاه تنفسی و سلولهای مخاطی آن نقش درمانی داشته و کمبود آن موجب عوارض و آتروفی بافتهای مخاطی بینی میگردد.
ویتامین A در دوران بیماریها و عفونتهای مختلف در بدن مقاومت بدن را زیاد و عوامل ضد بیماری و میکروب را تقویت مینماید و موجب رفع بیماری شده و به سلامت بدن کمک مینماید.
ویتامین A در رشد و نمو تأثیر دارد و برای کودکان جزو ضروریات حیاتی میباشد که رشد و نمو آن به نحو شایستهای انجام پذیرد و موجب فعالیت و نشاط آنان میگردد.
ویتامین A در زگیل یا دانههای پوستی موجب درمان شدن بوده و به نظر میرسد کمبود این ویتامین موجب بروز این دانهها و یا زگیل میشود.
مصرف بیش از حد این ویتامین موجب مسمومیت میشود.
منابع ویتامین A: روغن جگر ماهی، هویج (در هویج مادهای به نام کاروتن وجود دارد که بدن آن را تبدیل به ویتامین آ میکند).
جگر گوساله، جگر مرغ، جگر گاو، پنیر، زرده تخم مرغ، کره تازه، قلوه، و در سبزیجات بیش از همه «جعفری، کدو، اسفناج، کاهو، شاهی»، و در میوهجات بیش از همه «خربزه، گیلاس، موز، خرما، هلو، پرتقال» بیشتر از سایر مواد غذایی دارای ویتامین آ میباشد.
فهرست مواد غذایی بر پایه اندازه ویتامین A:
نام ماده غذایی/ میکروگرم (µg) در ۱۰۰ گرم
فلفل تند پاسیلای خشک: ۱۷۸۸
هویج خام: ۸۳۵
زردآلو آب گرفته شده (کم رطوبت) و نپخته: ۶۳۳
کدو تنبل باترنات پخته یا تنوری بدون نمک: ۵۵۸
شلغم تنوری، آبپز یا فریزری بدون نمک یا با نمک: ۵۳۸
کلم کالی خام: ۵۰۰
اسفناج خام: ۴۶۹
مرزنگوش خشک: ۴۰۳
شوید تازه: ۳۸۶
زرده تخم مرغ خام یا فریزری: ۳۱۶
چغندر (لبو) خام: ۳۱۶
برگ بو: ۳۰۹
منبع:دانشگاه علوم پزشکی کرمان
فناوری اطلاعات تغذیه |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به دانشگاه علم و صنعت ایران می باشد .
نقل هرگونه مطلب با ذکر منبع بلامانع می باشد . |
|
|
|