برگشت به دانشگاه علم و صنعت ایران
   [صفحه اصلی ]   [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اداره تغذیه::
کارکنان::
راهنمای واحد::
فرآیند کاری::
سوالات متداول::
اخبار و اطلاعیه ها::
تماس با ما::
مجله تغذیه::
آنچه که باید بدانیم؟::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
ابزار اینترنت

..
:: تغذیه سالم ::
 | تاریخ ارسال: 1399/8/15 | 

لزوم کاهش مصرف چربی برای ارتقای سیستم ایمنی

وی افزود: هرچه‌‌قدر که مصرف چربی بیشتر باشد می‌‌تواند ایمنی بدن را کاهش دهد؛ بنابراین ترجیح بر این است که مردم سعی کنند تا حد ممکن غذاها را با فر، بخارپز و هواپز بپزند یا آن‌‌ها را آبپز، تنوری یا گریل کنند تا حداقل میزان روغن را استفاده کرده باشند.

چه روغن‌‌هایی مصرف کنیم؟

وی درباره نوع روغن‌‌های مصرفی تصریح کرد: چه روغن‌‌هایی مانند کره که بر پایه چربی حیوانی باشند و چه بسیاری از روغن‌‌های گیاهی مانند روغن آفتابگردان، ذرت و... اگر بیش از حد مصرف شوند می‌‌توانند ایمنی بدن را تضعیف کنند؛ بنابراین چاره کار، کاهش مصرف روغن است و باید روغنی که برای غذا استفاده می‌‌شود روغن زیتون و کنجد باشد؛ البته مصرف این دو روغن نیز نباید بیش از نیاز بدن باشد.

ضرورت دریافت پروتئین از منابع حیوانی و گیاهی به میزان کافی

رازقی درباره پروتئین دریافتی روزانه گفت: مقدار پروتئین دریافتی باید حتماً کافی باشد و منظور از کافی بودن این نیست که گوشت قرمز زیادی بخوریم بلکه برای دریافت پروتئین می‌‌توان از منابع گیاهی، سویا، حبوبات و منابع حیوانی استفاده کرد. باید سعی کنیم هفته‌‌ای یکبار از ماهی‌‌ها استفاده کنیم؛ ماهی‌‌های چرب مانند شوریده، ماهی‌‌های آزاد یا سرخو حاوی امگا۳ هستند؛ ماهی‌‌های کیلکا نیز امگا۳ بالایی دارند. دریافت امگا۳ به میزان کافی باعث بهبود عملکرد سیستم ایمنی می‌‌شود.

این متخصص تغذیه افزود: اگر مصرف منابع امگا۳ و ماهی برای مردم مقدور نیست در آن صورت باید از مکمل‌‌های امگا۳ با تجویز متخصص استفاده کنند.

عضو هیئت علمی دانشکده تغذیه دانشگاه شهید بهشتی با بیان این‌‌که میوه‌‌ها و سبزی‌‌ها، مواد معدنی و ویتامین‌‌های مختلفی دارند که برای دفاع بدن در مقابل بیماری‌‌ها ضروری هستند، خاطرنشان کرد: فیبر موجود در میوه‌‌ها و سبزیجات نیز بسیار مفید است زیرا بخشی از سلامت بدن ما مربوط به سلامت باکتری‌‌های مفید روده‌‌ای است و سلامت باکتری‌‌های مفید روده باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌‌شود. سلامت این باکتری‌‌های مفید با غذایی که می‌‌خوریم در ارتباط است و فیبر موجود در میوه‌‌ها و سبزیحات به سلامت آن‌‌ها کمک می‌‌کند.

وی ادامه داد: باید تمام پروتکل‌‌های بهداشتی برای شست‌‌وشوی میوه‌‌ها و سبزیجات رعایت شوند و روزانه به اندازه دو تا سه پیش‌‌دستی از سبزیجات استفاده شود همچنین سه الی چهار واحد میوه مصرف شود؛ هر واحد میوه معادل یک میوه به اندازه یک مُشت دست یا سه چهارم لیوان از آن میوه است. هرچه‌‌قدر تنوع میوه و سبزی از لحاظ رنگی بیشتر باشد مواد مغذی بیشتری به بدن می‌‌رسد.

آیا مصرف مولتی ویتامین برای همه ضروری است؟

وی درباره مصرف مکمل‌‌های مولتی ویتامین تشریح کرد: اگر رژیم غذایی روزانه ما کامل نباشد و مصرف لبنیات، میوه، سبزی، حبوبات و... به اندازه کافی نباشد مواد غذایی به طور کامل به بدن ما نمی‌‌رسد و در این صورت خوب است که از مکمل‌‌های مولتی ویتامین مینرال به صورت روزانه با تجویز متخصصین استفاده شود.

رازقی ادامه داد: ویتامین‌‌ها و مواد معدنی که برای مواجهه با ویروس کرونا بیشتر بر روی آن‌‌ها تأکید شده است شامل ویتامین دی، ویتامین c، منزیم و روی است.

مصرف شیرینی ممنوع!

این متخصص تغذیه با بیان این‌‌که مصرف قند و شیرینی‌‌جات می‌‌تواند باعث کاهش سطح ایمنی بدن شود، خاطرنشان کرد: باید قند و شیرینی به شدت محدود شوند؛ منظور از قند و شیرینی، مواد غذایی مانند نوشیدنی‌‌های تجاری، نوشابه، آبمیوه‌‌ها، شیرینی‌‌جات، نقل، نبات و... است که در آن‌‌ها از قند استفاده شده است. البته این‌‌که می‌‌گوییم مصرف قند باید محدود شود منظورمان محدود کردن استفاده از میوه‌‌های شیرین نیست و خرما و کشمش در دسته‌‌بندی میوه‌‌ها قرار دارند و می‌‌توانند به میزان کافی در رژیم غذایی وجود داشته باشند اما قندهای مصنوعی بهتر است تا جای ممکن در این دوران کمتر مصرف شوند.

وی بیان کرد: درباره نان‌‌ و برنج مصرفی نیز ترجیح بر این است که از نان‌‌های پرفیبر (مانند نان‌‌های حجیم و سبوس‌‌دار) استفاده شود و بهتر است غذاهای نانی جایگزین غذاهای برنجی شوند یا این‌‌که غذاهای برنجی که استفاده می‌‌شوند غذاهایی باشند که در کنار آن‌‌ها حبوبات وجود دارد؛ این غذاها شامل کوفته، انواع آش‌‌ها و برنج‌‌های مخلوط است.       
  
تسنیم
                                                                                   فناوری اطلاعات تغذیه

 

دفعات مشاهده: 1307 بار   |   دفعات چاپ: 365 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

CAPTCHA
   
سایر مطالب این بخش سایر مطالب این بخش نسخه قابل چاپ نسخه قابل چاپ ارسال به دوستان ارسال به دوستان
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به دانشگاه علم و صنعت ایران می باشد . نقل هرگونه مطلب با ذکر منبع بلامانع می باشد .
Persian site map - English site map - Created in 0.12 seconds with 47 queries by YEKTAWEB 4665