دفاعیه دکتری در دانشکده مهندسی صنایع

حمید موکدی، دانشجوی دوره دکتری دانشکده مهندسی صنایع، شنبه نوزدهم آبان سال 97، از رساله خود با عنوان «بهینهسازی تصمیمات نگهداری و تعمیرات برای یک سیستم چندمولفهای پیچیده با خرابیهای پنهان و آشکار» دفاع خواهد نمود.
چکیده این رساله که راهنمایی آن را دکتر سیدحسینی و مشاوره آن را دکتر شهانقی بر عهده دارند به شرح زیر می باشد.
ضمنا این جلسه دفاعیه در دانشکده صنایع، کلاس 314 – طبقه سوم و راس ساعت 11:15 برگزار خواهد شد.
در نگهداری و تعمیرات سیستمهای چندمولفهای، هدف این است که با تعیین نوع وابستگیِ بین مولفهها، نوع خرابی مولفهها، نوع بازرسی، نوع تعمیر، نوع معیار بهینهسازی، نوع افق زمانی و سایر عوامل تاثیرگذار، یک سیاست بهینهی نگهداری و تعمیرات برای سیستم ارائه نمود. ابتدا، تعاریف و مفاهیم اولیه و سیاستهای رایج نگهداری و تعمیرات به اختصار بیان میشود. سپس، با توجه به انواع مختلف خرابی سیستم، سیاستهای بازرسی برای شناسایی عیبهای بالقوه و خرابیهای پنهان مرور میشود.
در مدلهای ارائه شده برای سیستمهای چندمولفهای، فرض شده است که مولفههای سیستم یا در معرض وقوع خرابیهای پنهان و یا در معرض وقوع خرابیهای آشکار دو مرحلهای قرار دارند. واضح است که این دو نوع خرابی ممکن است به صورت همزمان در یک سیستم چندمولفهای با وابستگی احتمالی وجود داشته باشند که این وضعیت در این رساله، مطالعه میشود. در سیستم مورد مطالعه، خرابی برخی از مولفههای سیستم از نوعِ خرابیِ پنهان است که وقوع آن باعث توقف سیستم نمیشود و تاثیری روی فرسودگی سایر مولفهها ندارد. اما تاخیر در شناسایی خرابی پنهان، باعث کاهش عملکرد سیستم شده و هزینههای عملیاتی آن را افزایش میدهد. سایر مولفههای سیستم دارای سه وضعیت هستند: سالم، معیوب و خرابی آشکار. خرابی آشکار هر مولفه، نه تنها باعث توقف سیستم میشود، بلکه باعث ایجاد شوک روی سایر مولفهها میشود. این شوک، نرخ وقوع خرابی پنهان، نرخ وقوع عیب و نرخ وقوع خرابی آشکارِ سایر مولفههای سیستم را افزایش میدهد.
به منظور بهرهبردن از مزیت وابستگی اقتصادی، ابتدا، یک سیاست نگهداری و تعمیرات گروهی مبتنی بر بازرسیهای دورهای و فرصتطلبانه، به صورت ریاضی مدل سازی میشود. طبق این سیاست، سیستم به صورت دورهای به منظور شناساییِ عیبهای بالقوه و خرابیهای پنهانِ مولفهها، بازرسی شده و علاوه بر این، خرابی آشکار هر مولفه فرصتی را برای بازرسی سایر مولفههای سیستم ایجاد میکند (بازرسی فرصتطلبانه). مولفههای معیوب با تعمیر جزئی، اصلاح میشوند ولی مولفههای خراب باید فورا تعویض شوند. سپس، سیاست ارائه شده با در نظر گرفتن دو نوع اقدام نگهداری و تعمیرات (تعمیر جزئی و تعویض) برای هر مولفه از سیستم و فرض بازرسی ناقص (خطای نوع اول و نوع دوم بازرسی) توسعه داده میشود. هدف، یافتن فاصلهی بازرسی دورهای بهینه است به گونهای که متوسط هزینهی کل سیستم، در یک افق زمانی محدود، کمینه شود.
در روش پیشنهادی ارائه شده برای محاسبهی متوسط هزینهی کل سیستم، ابتدا، روابط بازگشتی لازم برای محاسبهی مقادیر متوسط مورد نیاز استخراج میشود. سپس، به علت پیچیدگی محاسبات عددی، یک الگوریتم شبیهسازی مونت کارلو برای
محاسبهی این مقادیر ارائه میشود. روش پیشنهادی از طریق، مثالهای عددی کاربردی تشریح شده و فاصلهی بازرسی دورهای بهینه به دست آورده میشود. نهایتا، صحت نتایج با انجام آنالیز حساسیت، اعتبارسنجی میشود.
کلیدواژه ها: خرابی پنهان | خرابی آشکار دو مرحلهای | وابستگی خرابی | بازرسی فرصتطلبانه | بازرسی ناقص |
Sapp.ir/iust_iran |