اعطای پروژه پژوهشی از سوی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران

 | تاریخ ارسال: 1397/2/10 | 
AWT IMAGE دکترفرزاد جلائی، استادیار دانشکده مهندسی عمران دانشگاه علم و صنعت ایران، موفق به کسب پروژه پژوهشی «یکپارچه سازی ارزیابی اثرات زیست محیطی در طول چرخه حیات ساختمان با استفاده از فناوری مدل سازی اطلاعات ساختمان (BIM) به منظور بهینه سازی پسماند ساخت و ساز» گردیده است.
لازم به ذکر می‌باشد که این گرنت از سوی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور به عنوان طرح پژوهشی فنی و مهندسی ب (بنیادی - کاربردی) اعطاء می‌گردد.
هدف از این پروژه تحقیقاتی محاسبه کمی پسماند تولیدی در چرخه حیات ساختمان، مشتمل بر فاز ساخت، فاز بهره برداری و نگهداری و فاز تخریب است. در این راستا از دو روش طراحی سنتی، و طراحی با استفاده از فناوری BIM استفاده و سپس به مقایسه آن دو پرداخته می شود. این کار با استفاده از طراحی یک نرم افزار رابط (Interface) در محیط BIM به منظور انتقال اطلاعات طراحی به صورت کاملا اتوماتیک و بدون دخالت کاربر و به منظور ارزیابی تاثیرات زیست محیطی انجام خواهد شد. در ادامه علاوه بر محاسبات مقداری، به ارزیابی چرخه حیات مصالح ناشی از پسماند پرداخته و اثرات زیست محیطی پسماندها در حالت های طراحی سنتی و طراحی و توسعه پایدار در محیط  BIM مورد مقایسه قرار خواهد گرفت. مطالعات اولیه نشان می دهد طراحی برمبنای BIM موجب کاهش قابل توجه مصرف انرژی و نیز کاهش انتشار آلاینده های مختلف شده است. به عنوان مثال طراحی بر مبنای BIM در یکی از پروژه های پایلوت با کاهش پسماند مرحله ساخت تا 55% از اتلاف انرژی جلوگیری کرده است که این مقدار برابر 23% در فاز تخریب برآورد شده است. همچنین از میان آلاینده‌ها هم می‌توان به کاهش 50% ای اثر زمین گرمایی درصورت کاهش پسماند در فاز ساخت با استفاده از BIM اشاره کرد. نرم افزار تولید شده حاصل از این تحقیق با قابلیت اتصال به ابزار BIM بصورت پلاگین با دارا بودن موارد ذکر شده، توانایی ارائه اطلاعات مربوط به هزینه های مربوط به مصرف انرژی، کربن نهان تولید شده در ساختمان و مقادیرانرژی فسیلی و الکتریسیته مصرفی در دوره بهره برداری را دارا می باشد. این ابزار همچنین می تواند به عنوان یک سیستم خبره تصمیم گیری چند معیاره، بهینه ترین حالت انتخاب مصالح در دوره طراحی را به مهندس طراح پیشنهاد نماید.

دفعات مشاهده: 3925 بار   |   دفعات چاپ: 665 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر