رییس دانشگاه در این مصاحبه که به صورت زنده از شبکه خبر سیما پخش میشد به همراه رییس دانشگاه خواجه نصیر الدین طوسی، در خصوص ضرورت تقویت علمی و توسعه دانشگاهی در کشور به بحث و تبادل نظر پرداخت.
دکتر جبلعاملی ماموریت اصلی دانشگاهها را نقشآفرینی در سند توسعه علمی کشور و تحقق سند چشمانداز دانست و تصریح کرد: در بحث نوآوری و شکوفایی که در فرمایشات مقام معظم رهبری مطرح شده با این پیش فرض که دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی کشور با توفیقاتی که در سه دهه گذشته داشتهاند، مسیر رسیدن به سند چشمانداز را برای خود هموار ساختهاند معنی نوآوری این است که چگونه تدبیر و برنامهریزی کنیم که بتوانیم اهداف سند چشمانداز را مطلوبتر محقق کنیم و در اینجا نگاه ما در برنامهریزی برای دانشگاهها، نگاهی جهانی خواهد بود.
دکتر جبلعاملی در مورد مقایسه کیفیت عرضه علمی در دانشگاههای داخل با استانداردهای روز جهان توضیح داد: در نگاه محصول محوری، دانشگاههای ما در عرضه خدمات و فرآیندهای مدیریت آموزش و تحقیقاتی بسیار موفق بودهاند، استادان و دانشآموختگان ما در مقاطع مختلف تحصیلی به راحتی در مراکز علمی دنیا حضور مییابند و رقابت میکنند و این به آن معنی است که ما در ارتباط با تربیت دانشآموختگان و مدیریت بر تحقیقات و حوزه تحقیقات بنیادی، موفق عمل کردهایم اما در بخش تحقیقات کاربردی و توسعه علم در لایههای پایینتر فناوری و تجاریسازی دستاوردهای تحقیقاتی، توفیقات کمتری داشتهایم و در بخش ارتباط با مراکز تحقیقاتی و جلب حمایت این مراکز و عمل به تناسب تقاضای آنها، قابل رقابت با دانشگاههای بزرگ دنیا نیستیم. در بخش ارتباطات و مقالات بینالمللی نیز دانشگاههای ما -شاید به دلیل الزاماتی که برنامه توسعه برایمان به وجود آورده- کمتر سرمایهگذاری کردیم. ریاست دانشگاه تاکید کرد: در بخش تولید علم اکنون رشد خوبی داریم و در برخی حوزهها مثل تولید مقالات علمی، جزء رتبههای اول جهان هستیم و اگر همین رشد شتابان ادامه یابد و با روشهای خوب، مدیریت شود تا جهشهای علمی دیگری را به دنبال داشته باشد به توسعه پایدار مناسبی دست خواهیم یافت.
وی با این تصریح که زیر ساختهای لازم در سه دهه گذشته در کشور فراهم شده است،ابراز امیدواری کرد درطی 3-2 برنامه توسعه، دانشگاههای کشور بتوانند به لحاظ کمّی نیز به رقابت با جوامع علمی دنیا بپردازند.