استاد راهنما : دکتر ماکوئی
اساتید مشاور : دکتر حیدری
اساتید داور داخلی : دکتر مهدوی مزده، دکتر سجادی
اساتید داور خارجی : دکتر نخعی، دکتر حجی
مکان و زمان جلسه دفاع : روز شنبه 3 مهر ماه 95 ساعت 11- سالن شهید شهبازی
عنوان رساله برنامه ریزی تامین اقلام با تقاضای وابسته و عدم قطعیت مدت زمان تدارک
چکیده :
در دنیای واقعی حالات مختلفی از عدم قطعیت بر فرآیندهای تولیدی اثر میگذارد، که ما را به سمت توسعه برنامهریزی تامین اقلام با تقاضای وابسته غیرقطعی ترغیب میکند. تحقیقات انجام شده در زمینه برنامهریزی تامین اقلام با تقاضای وابسته و عدم قطعیت زمان تدارک ناچیز و منوط به حالات خاص و سادهای از مدل میشود. به همین منظور در این رساله به مدلسازی، تعیین مقدار مدت زمان تدارک قطعات و دوره سفارش برای برنامهریزی احتیاجات مواد با مدت زمان تدارک غیرقطعی میپردازیم که عدم قطعیت به صورت احتمالی در نظر گرفته میشود. مدلهای مورد بررسی در این تحقیق به سه دسته اساسی زیر تقسیم میشود.
1- مدلهای برنامهریزی تامین اقلام با تقاضای وابسته تک سطحی چند مرحلهای با مدت زمان تدارک احتمالی
2- مدلهای برنامهریزی تامین اقلام با تقاضای وابسته دو سطحی با مدت زمان تدارک احتمالی
3- مدلهای برنامهریزی تامین اقلام با تقاضای وابسته چند سطحی با مدت زمان تدارک احتمالی
هرکدام از موارد بیان شده بالا را در سه حالت مختلف بررسی میشود. حالت اول این است مدلسازی برای حالت غیر قطعی بودن مدت زمان تدارک با فرض کمبود به صورت پسافت انجام گیرد اما مشتریانی که جهت دریافت محصول نهایی مراجعه میکنند در صورتی که با کمبود مواجه شوند ممکن است تا زمان تولید محصول صبر نکنند، بنابراین درصدی از فروشها از دست رفته و درنتیجه کمبود جزئی رخ میدهد. پس در حالت دوم کمبود را به صورت جزئی درنظر گرفته میشود. در حالت سوم به بررسی رضایت مشتری میپردازیم. وقتی کمبود رخ میدهد ممکن است احتمال مواجه با کمبود زیاد باشد و این امر باعث نارضایتی مشتریان باشد بنابراین در حالت سوم اهداف مسئله را حداقل کردن هزینه و حداکثر کردن سطح سرویس (رضایت مشتری) بیان میکنیم بنابراین مسئله را به صورت دو هدفه بیان میکنیم.
هدف در این مدلها به حداقل رساندن مجموع هزینههای نگهداری برای اجزاء، هزینه کمبود برای محصول پایانی، هزینه نگهداری برای محصول پایانی، هزینه نگهداری قطعه های موجود در سطوح مختلف و هزینه راهاندازی است. برای حل مدلهای بیان شده از یک چارچوب کلی برای پیدا کردن مدت زمان تدارک برنامهریزی برای تمام قطعات و محصول نهایی در محیط MRP بر اساس سیاست سفارشدهی دورهای استفاده شده است. در مقایسه با مدلهای ارائه شده، این تابع هزینه کاملتر بوده و در نتیجه، نتایج مناسبتری ارائه میدهد. |