برگشت به دانشگاه علم و صنعت ایران
   [صفحه اصلی ]    
بخش‌های اصلی
سخن مدیر ::
معرفی دفتر ::
معرفی افراد ::
گزارش فعالیت ها::
رساله های انجام شده::
کارگاه ها و نشست ها ::
ارتباط با ما::
حکم دفتر توسعه پایدار ::
ثبت نام باشگاه توسعه پایدار ::
::
سخن مدیر

AWT IMAGE

اینکه زندگی آیندگان در گرو عملکرد ماست امری واضح است .تربیت ذهن ها و سمت و سو بخشیدن تفکر جوانان به سوی پایداری رسالتی است بزرگ برای بشر . باشد که بتوانیم ذره ای از این تعهد را عملی سازیم .

..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
:: رساله های انجام شده با رویکرد توسعه پایدار دانشکده مواد ::

                                           AWT IMAGE

کنترل آلوده کننده ها در فرایند های متالورژی از گذشته مسئله مشکل و هزینه بری بوده است.فرایند های استخراج فلزات آلاینده های جامد،مایع و گاز تولید می کنند و در حال حاضر کنترل انتشار این ها از اولین دغدغه های صنایع متالورژی است.

عامل اصلی گرمایش جهانی،باران اسیدی و سوراخ شدن لایه اوزون حرکت جریان های هوایی است. دی اکسید کربن،اکسید نیتروژن و فلوریدهای کربن از طریق اثرات گلخانه ای به گرمایش جهانی کمک میکند.اکسیدهای نیتروژن و گوگرد تبدیل به اسید می شوند که عامل باران اسیدی است.از طرف دیگر اکسید نیتروژن از طریق تشعشعات فرابنفش به نیتروژن اتمی تجزیه می شود که نقش بسیار مهمی در سوراخ شدن لایه اوزون دارد.همه این گازها در مقادیر قابل توجهی در کارخانه های تولید فلزات و صنایع متالورژی ایجاد می شوند. بسیاری از فرآیند های متالورژیکی تولید الکتریسیته می کنند.تولید الکتریسیته از سوخت های فسیلی همراه با تولید مقادیر زیادی آلاینده خواهد بود.

در فرآوری فلزات،تولید آلاینده ها در همه ی مراحل استخراج می تواند اتفاق بیفتد.در تهیه و آماده سازی سنگ معدن همچون خرد کردن آن معمولا مقادیر قابل توجهی از گرد و خاک ایجاد می شود که آن هم یکی از عوامل آلودگی هوا در اطراف کارخانه های استخراج فلزات است. یکی از مشکلات عمده زیست محیطی مربوط به فرآیند بایر برای آلومینا ازسنگ معدن بوکسیت است.پسماند دارای دارای یک سری اکسیدهای خارج نشده مانند اکسید آهن،اکسید تیتانیوم،سیلیس واکسید کلسیم است.این زباله ی جامد شسته شده و داخل یک سری حوضچه های آبگیر یا محیط زیست آبزیان تخلیه می شود! سولفیدهای اکسیژن که اصلی ترین عامل باران اسیدی است منابع مختلفی دارد.آتش فشان های فعال مقدار زیادی  را وارد اتمسفر می کند در حالی که منابع دیگری همچون آتش سوزی جنگل ها و تجزیه ی باکتریایی مواد آلی نیز منابع دیگری برای   هستند.

علاوه بر این منابع طبیعی فعالیت های انسانی در کارخانه ها مانند سوزاندن زغال های حاوی گوگرد و تشویه ی(عملیاتی که طی آن گوگرد را از ماده ی معدنی جدا می کنند) منابع سولفوری همچون سنگ معدن های مس،نیکل،سرب،روی ومولیبدن مقدار گسترده ای از  را وارد اتمسفر می کند.سپس تحت واکنش ساده ای  تبدیل به    شده و در آب حل می شود و نهایتا محلول اسید سولفوریک (باران اسیدی)تشکیل می شود. باران اسیدی به ساختمان ها و کلیه مصنوعات ساخت بشر صدمه می زند و برای گیاهان جنگل ها و زندگی حیوانات بسیار مضر است.بعضی از دریاچه ها در برخی نقاط دارای چهار تن بر کیلومتر مربع اسید سولفوریک است. با افزایش غلظت اسید زندگی دریایی از بین رفته و چهره ناخوشایندی به دریاچه می دهد.

باید گازها و آب حاصل از فرآیندهای متالورژیکی را پاک کرد.این کار دلایل مهمی دارد که از جمله آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

1)بازیافت مواد با ارزش که میتوانند برای استفاده مجدد به کارخانه بازگردانده شوند.

2)جلوگیری از حذف گاز   که میتواند به عنوان مواد اولیه برای تولید اسید سولفوریک تجاری(مواد پاک کننده) یا تولید گوگرد مورد استفاده قرار داد.

3)آلودگی زیست محیطی(باران اسیدی)

AWT IMAGE

4)با استفاده از این گازهای خروجی می توان سوخت گازی فرآیندهای دیگر را تامین کرد.

5)پاک کردن آب کارخانه ها از مواد جامد و وارد کردن این آب به صورت تمیز بدون هیچ گونه خطر آلودگی.

حال پاک کردن این مواد روش های مختلفی دارد. یکی از این روش ها این است که این گرد و غبار های حاوی گازهای سمی مانند آرسنیک و سرب را با روش های جدید به مایع(سرباره) تبدیل کرده و در تولید عایق و مواد کاهش دهنده صدا به کار برد. جمع کردن این گازها با روش ها و دستگاه های مختلفی انجام می شود که از جمله ی آنها می توان به سیلیکون ها،کیسه های غبارگیر و رسوب دهنده های الکترواستاتیکی اشاره کرد.

دفعات مشاهده: 2670 بار   |   دفعات چاپ: 887 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

CAPTCHA
   
سایر مطالب این بخش سایر مطالب این بخش نسخه قابل چاپ نسخه قابل چاپ ارسال به دوستان ارسال به دوستان
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به دانشگاه علم و صنعت ایران می باشد . نقل هرگونه مطلب با ذکر منبع بلامانع می باشد .
Persian site map - English site map - Created in 0.1 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4665