اختتامیه سومین جشنواره دو سالانه صحیفه سجادیه دانشگاهیان سراسر کشور

مراسم اختتامیه سومین جشنواره دو سالانه صحیفه سجادیه دانشگاهیان سراسر کشور، صبح چهارشنبه 25 اردیبهشت ماه با تقدیر از برگزیدگان این دوره از جشنواره در دانشگاه علم وصنعت ایران برگزار شد.

در مراسم اختتامیه پس از تلاوت کلام‌ا... مجید توسط سعید طوسی، قاری ممتاز و بین‌المللی قرآن، ‌دکتر رحیم قربانی (مسئول کانون قرآن و عترت سازمان بسیج دانشجویی و مسئوول دبیرخانه سومین جشنواره صحیفه سجادیه) گزارشی از روند برگزاری این دوره از جشنواره ارائه کرد و گفت: برگزاری سومین جشنواره دو سالانه صحیفه سجادیه دانشگاهیان سراسر کشور اولین کار مشترک کانون قرآن و عترت و نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها بود اما سعی کردیم با امکانات هر دو نهاد، برنامه‌ریزی خاصی برای جشنواره صورت پذیرد.

دکتر قربانی در گزارش خود از زیارت حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع)،‌ تجدید بیعت با آرمان‌های امام راحل (ره) در جماران، مراسم کوهپیمایی و نیایش در کهف الشهداء به عنوان برنامه‌های جانبی جشنواره نام برد.

پس از آن رتبه اول رشته دعا خوانی،‌ فرازی از دعای صحیفه را قرائت کرد و رتبه اول شعر خوانی نیز غزلی تقدیم ساحت امام دعا و نیایش نمود.

در ادامه مراسم، حجه‌الاسلام و المسلمین رنجبران (معاون فرهنگی نهاد نمایندگی مقام رهبری در دانشگاه‌ها) سخنرانی کرد. وی سخنان خود را با دعایی از امام سجاد (ع) آغاز نمود و افزود: عصری که در آن زندگی می‌کنیم عصر بسیار تشنه‌ای نسبت به معنویات است و رشد گرایش به معنویت در جامعه امروز آنقدر زیاد است که پاسخ دادن به این نیاز جز با توسل به سرچشمه اهل بیت (ع) میسر نیست.

رنجبران در ادامه به تبیین اوضاع سیاسی حاکم بر دوران حیات امام سجاد(ع) پرداخت و گفت: ادعیه صحیفه در شرایطی توسط امام مطرح شد که به لحاظ تاریخی،‌ بسیار حایز اهمیت است. در زمان پیامبر مردم گرایش شدید، عمیق و آگاهانه نسبت به اسلام یافتند اما حوادث پس از پیامبر آنگونه شد که مردم از معارف ناب اهل بیت محروم و به صدمات فرهنگی در دوره‌های مختلف مبتلا شدند. در یک دوره مفسران واقعی قرآن را خانه نشین کردند و جامعه دچار فقر فرهنگی شدیدی شد که حتی علی (ع) را به ستوه آورده و افراد واخورده فرهنگی در زمان امام حسن (ع) او را تنها گذاشتند. اوج مظلومیت، آن وقتی بود که به امام حسین‌(ع) تهمت خارجی بودن (خروج از دین) بستند و واقعه جانسوز عاشورا را آفریدند. پس از این ظلم و فجایع اجازه گفت و گو در حوزه معارف اسلامی به جامعه داده نمی‌شود و بیان روایات پیامبر تحریم می‌شود و بر سر منابر، اهل بیت پیامبر لعن و نفرین می‌شوند و در همین دوران امام سجاد (ع) هر دعا را با صلوات و درود بر پیامبرآغاز می‌کند و عمده‌ترین ابزاری که امام استفاده می‌کند زبان عاطفه و اشک است.

وی افزود: امام سجاد (ع) دعا می‌خواند اما معارف می‌گفت، با جبرگرایی مقابله و اعتقادات مردم را درست می‌کرد و اگر مبنای عاطفی و عقلی که امام سجاد در دوران خود محکم کرد نبود، در دوران امام صادق (ع) آن شکوفایی را شاهد نبودیم که در کلاس درس امام بیش از 3000 نفر فقه بیاموزند.

در ادامه مراسم رتبه اول دکلمه و گروه اول تواشیح به اجرا برنامه پرداختند و سپس عباس بابایی (دانشجوی دکتری از دانشگاه زنجان) به قرائت بیانیه سومین جشنواره دو سالانه صحیفه سجادیه دانشجویان سراسر کشور پرداخت .

در پایان با حضور حجه‌الاسلام والمسلمین فضلعلی (معاون دفتر نهاد نمایندگی مقام رهبری در دانشگاه علم وصنعت ایران)، علی صابرماهانی (معاون فرهنگی سازمان بسیج دانشجویی)، دکتر عاشوری (از مسئولان نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه‌ها)، دکتر قربانی (مسئول کانون قرآن و عترت سازمان بسیج دانشجویی) و حسین احمدی (از داوران جشنواره) با اهدای لوح و هدایا از نفرات برتر تقدیر به عمل آمد.

جوایز نفرات اول، تندیس، لوح تقدیر و کمک هزینه حج عمره به مبلغ 400 هزار تومان؛ جایزه نفرات دوم، لوح و کمک هزینه عتبات به مبلغ 300 هزار تومان؛ نفرات سوم، لوح و کمک هزینه سفر سوریه به مبلغ 200 هزار تومان و جایزه نفرات چهارم، لوح و هدیه نقدی به مبلغ یکصد هزار تومان بود که به افراد زیر تعلق گرفت:

v رشته پژوهش اساتید:

3- سمیه پاک نهاد- استان آذربایجان شرقی

4- سیده نجمه طاهری و فریده خادمی به ترتیب از استان تهران و خراسان

v رشته حفظ و ترجمه:

1- فاطمه علیزاده- استان اردبیل ؛ هاجر فروغی – استان اصفهان؛ ریحانه سادات مدنیان- دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

2- زهرا مجذوبی – دانشگاه الزهرا

3- طیبه فرجی – دانشگاه الزهرا

گفتنی است زینب محمودی (رتبه دوم رشته سخنرانی) هدیه خود را به مردم فلسطین اهدا کرد.

این جشنواره با هدف عملی نمودن منویات مقام معظم رهبری در جهت ایجاد زمینه لازم برای انس دانشجویان با شخصیت امام سجاد‌ (ع) و مفاهیم صحیفه و ایجاد حرکت منظم و منسجم برای گسترش فرهنگ غنی صحیفه و سیره امام چهارم طی روزهای 24 و 25 اردیبهشت ماه برگزار شد و در رشته‌های پژوهش، کتابخوانی، حفظ و ترجمه، مفاهیم،‌مداحی،‌دعاخوانی، شعر، دکلمه و سخنرانی در سه مرحله دانشگاهی،‌استانی و کشوری 170 نفر از بین 1600 شرکت کننده دانشگاه‌ها به مقام کشوری راه یافتند که در نهایت پس از داوری نفرات یادشده به عنوان برترین‌ها معرفی و تقدیر شدند.   (آلبوم مراسم)

دفعات مشاهده: 9415 بار   |   دفعات چاپ: 3998 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 206 بار   |   0 نظر

تمامی حقوق برای دانشگاه علم و صنعت ایران محفوظ است.