دومین جلسه هم‌اندیشی با دانشجویان دکتری

دومین هم‌اندیشی بررسی مشکلات آموزشی، پژوهشی و رفاهی دانشجویان دکتری با حضور ریاست دانشگاه ،‌هیات رییسه و روسای دانشکده‌ها و جمعی از دانشجویان دکتری قبل از ظهر روز دوشنبه دوم اردیبهشت ماه جاری برگزار شد.

اختصاص نیافتن حقوق ماهیانه، وضعیت اسکان درخوابگاه مجردی و متاهلی، کوتاه بودن سقف سنوات تحصیلی، وجود امتحان جامع، الزام برای انتشار دو مقاله ISI ، محدود بودن اعتبار هزینه‌های آزمایشگاهی وجایگاه کمیته هادی از مهم‌ترین دغدغه‌های دانشجویان دکتری دانشگاه علم وصنعت ایران در جلسه 3‌ ساعته ‌شان با مسئولان دانشگاه بود.

در جلسه مذکور و قبل از طرح سوالات دانشجویان، ابتدا رئیس دانشگاه به نتایج پیگیری مطالبات دانشجویان در جلسه هم‌اندیشی اول که در سال قبل برگزار شده بود، پرداخت و گفت: در سال گذشته و به طرق مختلف با صرفه‌جویی در هزینه‌های دانشجویی، حدود 5/3 میلیارد تومان برای تقویت بخش پژوهش در دانشکده‌ها توزیع کردیم.

وی افزود: تهیه و تدوین طرح بزرگ برای توسعه زیرساخت‌های پژوهشی، استخدام اعضای هیات علمی و تسریع روند آزمون زبان دکترا از جمله برنامه‌های در دست اقدام دانشگاه برای بخش تحصیلات تکمیلی و دوره دکتری است.

دکتر جبل‌عاملی ابراز داشت: درنظر داریم تا پنج سال آینده به توسعه کیفی مقطع تحصیلات تکمیلی و به ویژه دوره دکتری بپردازیم و تا زمانی که سطح کیفی خدمات مورد نیاز دانشجویان به حد مطلوب نرسد توسعه کمی داده نخواهد شد.

در این هم‌اندیشی که به دعوت معاونت آموزشی برگزار شده بود، دکتر بازدیدی تهرانی (مدیر تحصیلات تکمیلی دانشگاه) وظیفه حوزه تحت اداره خود را نظارت بر حسن اجرای آیین‌نامه‌ها و مقررات ذکر کرد و گفت: تلاش این حوزه و کمیته منتخب شورای تحصیلات تکمیلی که متشکل از اعضای هیات علمی است، پیگیری مطالبات دانشجویان مقطع تحصیلات تکمیلی می‌باشد.

دکتر هادیان (معاون آموزشی دانشگاه) در این جلسه خبر از اجرای طرح «دستیار پژوهش» داد و در تشریح آن گفت: قرار است به دانشجویان دکتری که به کار‌های پژوهشی در دانشگاه مشغول هستند، براساس ضوابط، حقوقی معادل 80 درصد مربی پایه یک اختصاص یابد.

دکتر بازیار (معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه) با اشاره به رفع موانع اشتراک مجلات ادواری از سال 2007، توضیح داد که بودجه پژوهشی دانشکده‌های مهندسی مواد و متالورژی و شیمی به منظور تامین مواد اولیه مورد نیاز، 20 درصد افزایش یافت.

دکتر عباس‌نیا نیز در اهمیت کمیته هادی که از سوی دانشجویان به عنوان مانعی در مسیر انجام رساله‌های دکتری مطرح شده بود، گفت: کمیته هادی، کمیته‌ای است متشکل از اساتید داور، راهنما و مشاور که به دانشجویان کمک می‌کند تا دانشجو پیش از دفاع از رساله دکتری، ایرادات و ضعف‌های خود را شناسایی و با کمترین ایراد وارد جلسه دفاع شود.

وی همچنین به ظرفیت فرصت مطالعاتی برای 30 نفر از دانشجویان دکترا در سال جاری اشاره کرد و گفت: انتظار داریم دانشجویانمان از این ظرفیت به خوبی استفاده کنند.

لازم به ذکر است در حال حاضر در دانشگاه علم وصنعت ایران حدود 550 دانشجو در مقطع دکترا مشغول به تحصیل هستند.

دفعات مشاهده: 7898 بار   |   دفعات چاپ: 2758 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 173 بار   |   0 نظر

تمامی حقوق برای دانشگاه علم و صنعت ایران محفوظ است.