برگزاری دفاعیه دکتری آقای مهندس بهمن عشقی

 | تاریخ ارسال: 1394/1/23 | 
AWT IMAGEآقای مهندس بهمن عشقی دانشجوی دوره دکتری این دانشکده گرایش مهندسی حمل و نقل، 24 فروردین‌ماه سال 94 از رساله خود تحت عنوان «طراحی مدل تقاضای حمل و نقل کالای بین شهری در ایران» در محل سالن کنفرانس شمارۀ 1 دانشکده مهندسی عمران با راهنمایی آقایان دکتر افندیزاده و دکتر عامری دفاع خواهد نمود.

چکیده این رساله به شرح زیر می‌باشد:
بطور اصولی حوزه های اقتصادی گوناگون درکشورهای مختلف با درجات متفاوت وابسته به تراز اقتصادی کشور متبوع، تناسب شدیدی به تاثیرحمل و نقل در قیمت تمام شده کالا و خدمات را تحمل میکنند. رشد اقتصادی و حمایت فزاینده در این حوزه بدست نخواهد آمد مگر آنکه حمل و نقل بطور اعم و حمل و نقل کالا بصورت اخص بتوانند وظائف محوله را بخوبی انجام داده و تکالیف اجرایی خودرا معمول و جاری نماید. در مراتب ارزیابی عملکرد اقتصادی حمل و نقل، شاخص های گوناگون در دسترس بوده و قابل اندازه گیری می باشندکه می توانند به مانند دماسنجی، وضعیت بالینی حمل و نقل را ارایه نمایند. فراتر از معیارهای قابل اندازه گیری، حمل و نقل از نظامی تعادلی برخوردار است که دینامیسم فرایندی آن ثبات یابی ثباتی در عرصه عملیات و به تبع آن هزینه های مترتب را فراهم می آورد.
ایجاد تعادل در دینامیسیم عرضه و تقاضا به عنوان دو کفه عملکردی سیستم حمل و نقل کالا نکته ای است که در شرایط تنگاتنگ رقابت جهانی مورد توجه برنامه ریزان بوده و بر این اساس تلاش به منظور پیش بینی تقاضا و تدارک عرضه مناسب و قابلیت هم زمانی و هم افزایی اقتصادی، کارشناسان را بر آن داشته تا با بهر ه مندی از روش های مختلف پیش بینی، مدلهای کاربردی را ارایه و با فراهم آوردن امکان ارزیابی آنها در بازه های زمانی مشخص تدارک عرضه مناسب را امکانپذیر نمایند.
ایران بعنوان سرزمینی با ویژگی های کالبدی تقاضا، جمعیت رو به افزایش و جوان و نیز استقرار در منطقه اتصال جنوب غرب، جنوب شرق و شرق اسیا به منطقه خاوری مدیترانه و کشورهای حوزه CIS از ابعاد ایجاد تقاضا،چشم اندازی منحصر بفرد را بخود اختصاص داده است. هدفگذاری مدیریت ارشد کشور در استقرار ایران بعنوان کشور نخست منطقه در حوزه های مختلف اقتصادی در سال1404 نکته کلیدی دیگری است که  افزون بر موقعیت جغرافیایی ایران، ضرورت ارزیابی تقاضای حمل و نقل در سال 1404 را الزامی و ضروری می نماید.
با این رویکرد عنوان طراحی مدل های تقاضای حمل و نقل عمومی کالا بین شهری ایران (ریل و جاده) در قالب پایان نامه جهت دریافت درجه دکتری، انتخاب و تحقیق برای دستیابی به مدلهای پیش بینی تقاضای کالا در سال 1404 آغاز شد. روش تحقیق بر این پژوهش مبنی بر جمع آوری اطلاعات تقاضا جهت ساخت ماتریس های تبادلات در سال 1384، طبقه بندی کالاها در کلاسهای 9 گانه، تفکیک جغرافیایی کشور به 30 منطقه مطالعاتی،انجام تبادلات با بهره گیری از نرم افزار کیوب و نهایتا" تفکیک شیوه حمل بسا بهره گیری از روش FAHP و وزن دهی انتخاب فرستندگان کالا با بهره گیری از روش اعداد مثلثی و در خاتمه وضعیت تبادلات در سال 1404 براساس 2 شیوه حمل ریلی و جاده ای صورت پذیرفته است. با هدف راستی آزمایی پیش بینی صورت گرفته و با بهره مندی از آمار حمل و نقل کالا در سال 1392، ارزیابی مدل انجام و نتایج ناشی از ارزیابی در فصل چهارم ارایه گردیده است.
واژه های کلیدی: مدلسازی تقاضا، ریلی، جاده ای، کیوب فازی

رایانامه جهت ارتباط با دانشجوی فوق: b_eshghi2002 [AT] yahoo.com


دفعات مشاهده: 5230 بار   |   دفعات چاپ: 857 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر