برگزاری دفاعیه دکتری آقای مهندس احمدرضا طبیب نژاد

 | تاریخ ارسال: 1393/8/21 | 
AWT IMAGEآقای مهندس احمدرضا طبیب نژاد دانشجوی دوره دکتری این دانشکده گرایش مهندسی خاک و پی، 25 آبان‌ماه سال 93 از رساله خود تحت عنوان «بررسی آزمایشگاهی رفتار فرونشست مصالح پوسته سدهای سنگریزه‌ای در آبگیری اولیه» در محل سالن کنفرانس شمارۀ 1 دانشکده مهندسی عمران با راهنمایی آقایان دکتر صالح‌زاده و دکتر حشمتی دفاع خواهد نمود.

چکیده این رساله به شرح زیر می‌باشد:

فرونشست پدیده‌ای است که در آن مصالح بدون تغییر در بار وارده بر آن‌ها و صرفاً در اثر تماس با آب و مستغرق شدن، تغییر‌شکل‌ها و نشستهای نسبتاً سریع و ناگهانی را تجربه می‌کنند. نشست‌های ناگهانی پوسته بالادست سدهای سنگریزه‌ای در حین اولین آبگیری از بارز‌ترین مصادیق این پدیده می‌باشد.
بدلیل دشواری و هزینه بالای آزمایشهای بزرگ مقیاس که لازمه بررسی رفتار مصالح سنگریزه‌ای است، دانش موجود در مورد رفتار فرونشستی این مصالح محدود بوده و کماکان ابهاماتی در این مورد وجود دارد.
در تحقیق حاضر با انجام ۲۸ آزمایش سه محوری بزرگ مقیاس بر روی مصالح سنگریزه‌ای از جنس آهکی، تأثیر عوامل مختلف شامل تنش همه جانبه، سطح تنش برشی، حداکثر اندازه دانه‌ها، درصد ریزدانه‌ها و وزن مخصوص خشک بر الگو و شدت رفتار فرونشستی این مصالح مورد مطالعه قرار گرفته است. همچنین تأثیر پدیده فرونشست بر خردشدگی دانه‌ها با انجام آزمایشهای دانه‌بندی مورد بررسی قرار گرفته‌است. به منظور بررسی رفتار فرونشستی مصالح، بارگذاری برشی در حالت خشک بر روی مصالح آغاز شده و سپس با توجه به برنامه آزمایش‌ها، تغییرشکل محوری متوقف شده و نمونه‌ها با ورود آب مستغرق می‌گردند. پس از تکمیل فرآیند غرقآب شدن و تثبیت تغییرشکل‌های مربوطه، بارگذاری محوری تا گسیختگی نمونه ادامه می‌یابد. اثرات هر یک از عوامل یادشده، با ثابت نگه‌داشتن دیگر عوامل و تغییر در پارام‌تر مورد نظر بررسی شده‌است.
نتایج حاصل نشان می‌دهد که پدیده فرونشست باعث کاهش پارامترهای مقاومتی و رفتاری مصالح سنگریزه‌ای گردیده‌است. همچنین در دامنه پارامترهای مورد مطالعه در این تحقیق، با افزایش تنش همه جانبه و همچنین با افزایش وزن مخصوص خشک مصالح، شدت پدیده فرونشست مصالح سنگریزه‌ای کاهش یافته و با افزایش سطح تنش برشی در هنگام استغراق، با افزایش حداکثر اندازه دانه‌ها و با افزایش درصد ریزدانه‌های مصالح، شدت پدیده یادشده افزایش می‌یابد. شایان ذکر است با وجود تغییر در پارامترهای فوق‌الذکر، الگوی کلی رفتار فرونشستی مصالح سنگریزه‌ای در کلیه آزمایشهای انجام شده یکسان بوده‌است. در این تحقیق شدت پدیده فرونشست با بررسی مقادیر افت تنش تفاضلی، تغییر در زاویه اصطکاک داخلی مصالح، تغییر در مدول ارتجاعی مصالح و مقادیر کاهش حجم ناشی از استغراق مورد ارزیابی قرار گرفته‌است.
شدت خردشدگی دانه‌ها با افزایش تنش همه جانبه و با افزایش سطح تنش برشی افزایش یافته‌است.

واژه‌های کلیدی: پوسته سدهای سنگریزه‌ای، آزمایش سه محوری بزرگ مقیاس، فرونشست، اولین آبگیری.

رایانامه جهت ارتباط با دانشجوی فوق: artabib [AT] yahoo.com


دفعات مشاهده: 3431 بار   |   دفعات چاپ: 745 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر