برگزاری دفاعیه دکتری آقای مهندس امیرحسین صادقپور

 | تاریخ ارسال: 1393/6/18 | 
AWT IMAGEآقای مهندس امیرحسین صادقپور دانشجوی دوره دکتری این دانشکده گرایش مهندسی خاک و پی، 18 شهریورماه سال 93 از رساله خود تحت عنوان «بررسی تأثیر سن بر رفتار مکانیکی پسمانهای شهری» در محل سالن کنفرانس شمارۀ 1 دانشکده مهندسی عمران با راهنمایی آقای دکتر شریعتمداری دفاع خواهد نمود.

چکیده این رساله به شرح زیر می‌باشد:

مطالعه خصوصیات و رفتار مکانیکی توده های زباله جامد شهری (MSW) به منظور طراحی، نگهداری و استفاده های بعدی از مراکز دفن از اهمیت ویژه ای برخوردار است. رفتار این مصالح به دلیل ناهمگنی ذاتی و تغییر آن در مناطق مختلف، دارای پیچیدگی زیادی بوده و علاوه بر آن به علت تجزیه، وابسته به زمان است. تحقیق حاضر به منظور ارزیابی تاثیر سالخوردگی بر خصوصیات و رفتار مقاومت برشی توده های زباله شهری در لندفیل کهریزک تهران انجام شده است. این مطالعات از طریق انجام آزمایش سه محوری بزرگ مقیاس روی نمونه های تازه و نمونه های سالخورده در لندفیل با سن 5/5، 14 و 21 سال انجام گردید.

 بخش عمده اجزاء زباله شهری مربوط به سه گروه پسماندهای موادغذایی، کاغذ/مقوا و پلاستیک بوده و سهم آنها به ترتیب حدود 63%، 15% و 11% است. میانگین میزان رطوبت نمونه ها 153% ،  محتوی مواد آلی 65%، و وزن واحد اولیه آن kN/m3  7/3 تعیین گردید. در اثر سالخوردگی، سهم اجزاء گروه اول و دوم به تدریج کاهش و سهم گروه سوم تا بیش از دو برابر افزایش یافته و دانه بندی نمونه ها نیز ریزتر
می شود. همچنین میزان رطوبت و محتوی مواد آلی تا حدود یک سوم مقدار اولیه کاهش یافته و وزن واحد آن تا حدود 70% افزایش می یابد. روند تجزیه زباله درلندفیل به شدت وابسته به شرایط محیطی آن بوده و به همین علت میزان تغییرات در نمونه های 21 ساله، کمتر از نمونه های 14 ساله تعیین گردید؛ بنابراین برای ارزیابی کمی روند تغییرات زباله در فرآیند سالخوردگی، متغیر درجه تجزیه (DOD) مناسب تر از سن است.

مقاومت برشی توده زباله، تابع سن، ترکیبات، سطح کرنش ها، وزن واحد و نرخ بارگذاری بوده و به ترتیب برای نمونه های تازه، 21ساله، 14ساله و 5/5 ساله افزایش نشان داد؛ بنابراین نمونه های 5/5 ساله بیشترین مقاومت برشی را داشته و روند کسب مقاومت با افزایش سن زباله ادامه نمی یابد. افزایش مقاومت در سالهای اولیه، به دلیل کاهش سریع سهم پسماندهای تجزیه پذیر، شامل مواد غذایی و کاغذ و افزایش سهم پلاستیک ها به عنوان المان های مسلح کننده توده بوده و روند کاهشی در سالهای بعدی، عمدتا متاثر از افت تدریجی مقاومت کششی الیاف ایجاد می شود. همچنین با پیشرفت سالخوردگی، مقدار زاویه اصطکاک داخلی (f) افزایش و چسبندگی (C) کاهش می یابد.

ضریب تاثیر مقاومت برشی (SIF)، به عنوان تابعی از سن زباله تعریف شده و از طریق حاصل جمع مقاومت برشی بخش الیاف و بخش مواد خنثی تعیین می گردد. تغییرات نسبت SIF نمونه سالخورده به SIF نمونه تازه، با روند تغییرات مقاومت برشی نمونه ها سازگار است. تاثیر سالخوردگی زباله از طریق ضریب حالت بخش الیاف و ضریب شکل بخش خنثی در تعیین ضریب SIF اعمال می شود.

رایانامه جهت ارتباط با دانشجوی فوق: sadeghpour [AT] iust.ac.ir


دفعات مشاهده: 3553 بار   |   دفعات چاپ: 733 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر