افتتاح سومین کنفرانس بین المللی آلومینیوم ایران
سومین کنفرانس بین المللی آلومینیوم ایران( IIAC2014با شعار «آلومینیوم، کلید صنعت پایدار»، افتتاح شد.

مراسم افتتاحیه این کنفراس بین المللی که روزهای چهار و پنج خردادماه توسط مرکز تحقیقات آلومینیوم ایران دانشگاه علم و صنعت ایران و سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران برگزار می شود؛ دیروز در هتل المپیک و با حضور جمع کثیری از مهمانان داخلی وخارجی برگزار شد.
در مراسم افتتاحیه، به ترتیب دکتر منصور سلطانیه (عضو هیات علمی دانشکده مهندسی مواد و متالورژی و دبیر کنفرانس)، دکتر محمدعلی برخورداری (رییس دانشگاه علم و صنعت ایران) ومهندس محمد پورعطار (مدیر فلزات غیرآهنی ایمیدرو) به ایراد سخنرانی پرداختند.
در مراسم افتتاحیه، دکتر سلطانیه (دبیر سومین کنفرانس بین المللی آلومینیوم ایران) اظهارداشت: هدف از برگزاری این همایش، ارائه و بحث در مورد آخرین یافته ها وپیشرفتها در تمامی زمینه های آلومینیوم اعم از تولید، فرآوری و جنبه های مختلف مهندسی و کاربرد این فلز با ارزش است و در این همایش، به دنبال آن هستیم تا محققان ما ضمن ارائه حاصل تحقیقات خود، در جریان پژوهشهای انجام شده در ایران و جهان توسط همکارانشان باشند و صنعت گران و صاحبان صنایع آخرین توانمندی های خود را در معرض دید صاحب نظران قرار دهند.
دکتر برخورداری (رییس دانشگاه) نیز به عنوان دومین سخنران افتتاحیه، در سخنان خود خواستار توسعه صنعت آلومینیوم از سوی دولت شد و تصریح کرد: این دانشگاه آمادگی دارد نقش خود را برای توسعه علمی صنعت آلومینیوم و همکاری با مسئولان اجرایی کشور به خوبی ایفا کند.
سپس مهندس پور عطار (مدیر فلزات غیر آهنی ایمیدرو) سخنرانی کرد. وی ساخت نیروگاه سیکل ترکیبی با راندمان بالا برای تامین برق مورد نیاز صنعت آلومینیوم را ضروری خواند و تصریح کرد: برق در صنعت آلومینیوم صرفا به عنوان حامل انرژی و عامل مصرف نبوده، بلکه به عنوان ماده اولیه و خوراک به حساب می آید.
پس از برگزاری مراسم افتتاحیه، مراسم افتتاح رسمی نمایشگاه جنبی کنفرانس برگزار شد. در نمایشگاه این دوره از کنفرانس بین المللی آلومینیوم ایران 55 غرفه شامل 18 غرفه از شرکتهای خارجی، مجلات خارجی و نمایندگیهای شرکتهای خارجی و 37 غرفه از شرکتهای داخلی حضور دارند.
یعد از افتتاح رسمی نمایشگاه، پنلهای تخصصی، نشستهای تکنولوژی و ارائه مقالات آغاز گردید.
در نشست های تکنولوژی، شرکت های مطرحی چون ایرالکو، آلومینیوم پارس، نورد اراک، آلومینیوم جنوب، NFC چین، دانیلی ایتالیا، اتوتک آلمان، Claudius Peters آلمان و Five solios فرانسه، توانمندی های خود را عرضه می کنند.
در روز دوم کنفرانس و از ساعت 16 تا 18 قرار است مراسم اختتامیه کنفرانس برگزار شود که انتخاب برندهای برتر در صنعت آلومینیوم از جمله برنامه های آن است. همچنین از سوی سندیکای صنایع آلومینیوم نیز سخنرانی ایراد خواهد شد. ضمن اینکه دکتر سلطانیه به عنوان دبیر علمی کنفرانس نیز در مراسم اختتامیه سخنرانی خواهد داشت.
گفتنی است این کنفرانس بین المللی دو روزه در محورهایی همچون فرصتهای سرمایهگذاری در صنعت آلومینیوم ایران؛ آلومینیوم و بازار مرتبط با آن؛ پیشرفتهای آتی در محصولات و کاربردهای آلومینیوم؛ تکنولوژی احیای آلومینیوم (اسملتینگ)؛ مواد اولیه صنعت آلومینیوم (نسوزهای کاربردی، بوکسیت و آلومینا، محتویات دیگ احیا و..) برگزار و طی آن، بیش از 40 مقاله به صورت شفاهی و 100 مقاله پوستری ارایه می شود.
در نمایشگاه کنفرانس نیز شرکت های معتبر از کشورهای آلمان، هلند، فرانسه، اسپانیا، ترکیه، هند، برزیل، سوئیس، دبی، بحرین، روسیه، چین، عمان و پاکستان، فناوری ها، خدمات و محصولات مربوط به آلومینیوم و صنایع وابسته وتوانمندی های خود را در قالب نمایی کامل از صنعت آلومینیوم در معرض دید عموم قرار داده اند.
این رویداد، سکویی برای مهندسان و متخصصان سازمانهای آکادمیک و صنعتی، برای تکامل یک رویکرد جمعی در راستای دستیابی به نیازهای امروزی و آینده صنعت آلومینیوم محسوب میشود.
لازم به ذکر است که سه کارگاه آموزشی این کنفرانس، روزهای پیش از برگزاری کنفرانس در محل مجتمع فرهنگی امام خمینی(ره) در دانشگاه علم و صنعت ایران برگزار گردید.
در این کارگاه ها، دکتر دالا باربا با عنوان «آندایزینگ پوشش دهی و اکستروژن با توجه به فرآیندهای نوین و نیازهای بازار»؛ دکتر کلمنته با عنوان «تکنولوژی ریخته گری مداوم ورق آلومینیوم» و دکتر علی ولی الهی با عنوان «بهینه سازی فرآیند ریختهگری آلومینیوم» دوره آموزشی برگزار کردند. علاوه بر آن، پس از اتمام کنفرانس نیز، پروفسور هایلند و دکتر دورین در مورد «تکنولوژی ذوب و احیای آلومینیوم» و نیز پروفسور هیرش در مورد «متالورژی تولید ورق و محصولات آلومینیومی جهت صنایع اتومبیل سازی و بسته بندی»، کارگاه ارائه خواهند کرد.
مرکز تحقیقات آلومینیوم ایران، در سال ۱۳۷۳ در دانشگاه علم و صنعت ایران پایه گذاری شده است.