معاون آموزشی وزیر علوم، در جمع اعضای هیات علمی دانشگاه حضور یافت
به مناسبت هفته آموزش، دکتر میلی منفرد(معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری) در جمع اعضای هیات علمی دانشگاه حضور یافت و به تبیین سیاست های کلان آموزش عالی کشور پرداخت.
در این مراسم که بعد از ظهر دوشنبه پانزدهم اردیبهشت ماه 1393 در محل مجتمع فرهنگی امام خمینی(ره) برگزار شد، ابتدا دکتر برخورداری(رییس دانشگاه) با تبریک هفته آموزش و گرامیداشت هفته استاد، تقاضای مشارکت عمومی و همفکری اعضای هیات علمی را تکرار کرد و از آنان خواست از طریق شورا یا رییس دانشکده و یا به طور مستقیم از طریق نشست ها و گردهمایی های اعضای هیات علمی؛ با مدیریت دانشگاه ارتباط داشته و نقطه نظرات خود را ارایه نمایند. همچنین دکتر کلانتر(معاون آموزشی دانشگاه) اعلام کرد معاونت آموزشی دانشگاه در نظر دارد سلسله نشست هایی با اساتید برگزار نماید تا اطلاعات به روزتری در خصوص آیین نامه ها ارایه شود و ابراز امیدواری کرد این تعاملات در سطح دانشگاه و وزارت گسترش یابد. سپس دکتر میلی منفرد(معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری)، به تبیین سیاست های آموزشی وزارت علوم و برنامه های این معاونت پرداخت.
دکتر میلی منفرد ابتدا به این نکته اشاره کرد که برای همه افرادی که در خانواده آموزش عالی فعالیت دارند، مهم است بدانند چه کسی سکاندار نظام علمی کشور است. وی افزود: در مدتی که در خدمت دکتر فرجی دانا، وزیر علوم، بوده ام سه نکته بارز را دریافتم. اول اینکه نگاه ایشان، کاملا علمی است و این بسیار مهم است که فرد، به اصول علمی پایبند بوده و در این بخش حساس و مهم، کوتاه نیاید. دوم نگاه ارزشی ایشان و سوم پایبندی به اصول اخلاقی و این جای امیدواری دارد که دانشگاه ها بتوانند وظایف خود را روز به روز بالنده تر به انجام رسانند.
دومین نکته ای که معاون آموزشی وزارت علوم مورد توجه قرار داد؛ تصریح بر اهمیت این موضوع بود که دانشگاهها باید به کمک هیات های امنا، شورای دانشگاه و اعضای هیات علمی خود بتوانند بهترین مسیر را برای پیشبرد اهداف خود رقم زنند و این گونه نباشد که وزارت علوم از بالا سر در ریزترین موارد دخالت کند. وی تاکید کرد: وزارت علوم بستر، زمینه و محیط را باید فراهم کند و اجازه دهد دانشگاهها با تکیه بر نیروهای توانمند خود حرکت کنند و مسلما در این شرایط، دانشگاه هم می تواند بر پیچیدگی هایی که دارد، فایق شود. وی تصریح کرد: هر عضو هیات علمی، باید یک موتور حرکت باشد و اعضا باید به صورت موثر در شوراهای قانونمند، نقش ایفا کنند.
معاون آموزشی وزیر علوم افزود: اگر بتوانیم محیطی علمی، فعال، ارزشی و اخلاقی فراهم کنیم که همه افراد تمام توان خود را به میدان آورند، دانشگاهها می توانند نقش اساسی خود در گره گشایی از مسایل کشور را ایفا کنند و سیاست وزارت این است که بیش از پیش این فضا و بسترهای ملی را برای حرکت دانشگاهها فراهم کند چراکه رمز موفقیت دانشگاهها هم در این است.
دکتر میلی منفرد با اشاره به برنامه وزارت برای ارتقای کیفی آموزش عالی؛ گفت: مطابق آمار فعلی،10 درصد کل دانشجویان کشور در تحصیلات تکمیلی مشغول تحصیل هستند که یک درصد آن را دانشجویان دکتری تشکیل می دهند و مطابق نقشه جامع علمی کشور، در سال 1404 این رقم باید از 10 درصد به 30 افزایش یابد. وی افزود: وزارت علوم در سر لوحه برنامه های خود، ارتقای کیفی را مطرح کرده ولی این اتفاق چگونه باید رخ دهد؟ امروز 240 هزار نفر در آزمون دکتری ثبت نام می کنند، 190 هزار نفر آزمون می دهند و ما 12 هزار نفر ظرفیت دکتری داریم یعنی به شدت کشش وجود دارد. از طرفی هنوز چرخ اقتصاد کشور به حرکت در نیامده است. اگر بازار کسب و کار رونق گیرد، بسیاری از دانش آموختگان ما می توانند جذب بازار کار شوند ولی تا آن زمان، آیا می توان به کشش تقاضایی که موجود است، پاسخ ندهیم در حالی که می دانیم اگر دانشگاهها پاسخ ندهند، با این بازار کار، افراد به کشورهای همسایه سرریز می شوند.
معاون آموزشی وزارت علوم گفت: برای ارتقای کیفی فعالیت دانشگاهها، هم در بخش دانشجویان، هم امکانات و تجهیزات، هم روزآمد کردن محتوای دروس، هم در بخش هیات علمی باید قدمهای موثری برداریم تا بتوانیم از وضع موجود به وضع مطلوب، نزدیک شویم. وی در پایان، همفکری همه اعضا را راهگشا برای وزارت در جهت ارتقای کیفی آموزش عالی کشور دانست.
در ادامه جلسه، اعضای هیات علمی حاضر به طرح سوالات آموزشی خود از معاون وزیر پرداختند. همچنین با اهدای لوح، از دکتر مجیدرضا آیت اللهی، استاد نمونه کشوری سال 1392 تقدیر به عمل آمد.
دکتر میلی منفرد پس از این نشست، با حضور در محل برگزاری جشنواره حرکت، از دستاوردهای علمی و پژوهشی دانشجویان و غرفه های این جشنواره بازدید کرد.
دفعات مشاهده: ۶۲۵۸ بار |
دفعات چاپ: ۱۴۱۵ بار |
دفعات ارسال به دیگران: ۴۹ بار |
۰ نظر