[صفحه اصلی ]    
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
درباره امور پژوهش::
معرفی افراد::
کارگروه::
مستندات::
اطلاعات مجلات::
اخبار و اطلاعات::
آرشیو اسناد::
پژوهشگران برتر::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
اطلاعات تماس

  نشانی تهران

  میدان رسالت

خ هنگام خ

دانشگاه

علم و صنعت ایران

  تلفن 77240449

  دور نگار 77240447

  کد پستی 13114-16846

  پست الکترونیک research@iust.ac.ir

..
:: مراسم هفته پژوهش دانشگاه در سال 1392 ::
 | تاریخ ارسال: 1392/9/23 | 

 AWT IMAGE

 

 

  مراسم ویژه گرامیداشت هفته پژوهش و تقدیر از پژوهشگران برگزیده دانشگاه، روز دوشنبه هجدهم آذرماه 1392 با حضور هیات رییسه و اعضای هیات علمی دانشگاه در مجتمع فرهنگی امام خمینی (ره) برگزار شد.

  در این مراسم دکتر جبل‌عاملی، رییس دانشگاه، با تشکر از همه دست‌اندرکاران برگزاری مراسم هفته پژوهش و روز پژوهش در دانشگاه به تبیین آثار اجرای برنامه راهبردی دانشگاه و رتبه‌بندی دانشگاه علم وصنعت ایران بر اساس ارزیابی‌های معتبر پرداخت، وی توضیح داد در حال حاضر حدود 55 درصد دانشجویان این دانشگاه در تحصیلات تکمیلی فعال هستند. نسبت دانشجو به عضو هیات علمی در سال 91 عدد 20 بوده که با هدف‌گذاری سال 94 (18) فاصله زیادی دارد. وی افزود: آهنگ تغییر هرم جمعیتی دانشگاه در بحث اعضای هیات علمی به سمت کیفی شدن و عمق بخشی، آهنگ قابل قبولی است و نیزدر حال حاضر سرانه مقالات در پایان سال 91 ، 3/2 مقاله است که در سال 1394 باید به عدد 3 بالغ گردد.

  دکتر جبل‌عاملی گفت: دانشگاه علم وصنعت ایران در ارتباط با بودجه‌های تحقیقاتی، وضع مطلوبی دارد. همچنین در بحث ارتباط با صنعت تا پایان 5 ماهه اول سال 92 حدود 9 میلیارد وصولی قراردادهای صنعتی داشتیم و حدود نیمی از اعضای هیات علمی در رابطه با آن فعال هستند که این یکی از ایده‌ال‌های دانشگاه است.

  رییس دانشگاه گفت: براساس ارزیابی پایگاه ISI ، دانشگاه علم و صنعت ایران تا پایان سال 2012 میلادی رتبه دوم کشور و براساس اطلاعات پایگاه اسکوپوس رتبه سوم فنی و مهندسی کشوررا دارد. همچنین براساس اطلاعات پایگاه ISI ، رتبه دانشگاه علم وصنعت در سطح بین‌الملل و در حوزه فنی و مهندسی 113 جهان است. علاوه براین براساس اطلاعات مستخرج از سیستم سایماگو رتبه دانشگاه علم و صنعت ایران در سطح جهان 589، در منطقه، 20 و در کشور با احتساب دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه تهران، دانشگاه علوم پزشکی تهران و تربیت مدرس، هفتم کشور است که براین اساس نیز دوم فنی و مهندسی کشور هستیم.همچنین براساس رتبه‌بندی ISC ، رتبه دانشگاه تا پایان سال 1391 در حوزه فنی و مهندسی سوم کشوری ثبت شده است.

  رییس دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خود به تبیین چالش‌ها، فرصت‌ها و اولویت‌های دانشگاه پرداخت. وی با طرح این سوال که آیا شاخص ارزیابی اساتید و دانشگاه تنها مقالات ISI است و آیا تولید این مقالات، پاسخگوی نیازهای کشور هست یا خیر، توضیح داد: باید توجه داشت مسیر طولانی و دشواری طی کردیم تا به این نقطه رسیدیم. نمی‌توان انتظار داشت بخشی از فعالیت اعضای هیات علمی که بهترین مقالات را در بهترین ژورنال‌ها به چاپ می‌رسانند و بیشترین ارجاعات را دارند، به سمت فعالیت‌های کاربردی هدایت شوند.

  دکتر جبل‌عاملی با انتقاد از این نظریه که دانشگا‌ه‌ها باید خودکفا باشند گفت: در تمام دنیا دانشگاه‌هایی که در مرز دانش قرار دارند توسط دولت‌ها حمایت می‌شوند. وی تاکید کرد: اگر بودجه‌های تحقیقاتی و پژوهشی در کشور به صورت هدفمند به دانشگاه‌ها اختصاص یابد، زیر ساخت‌ها به صورت علمی فراهم می‌شود.

  رئیس دانشگاه تصریح کرد: امروز مجموعه اساتید ما درون صنعت وارد شده و با آن عجین شده‌اند و صنعت به دانشگاه اعتماد کرده و بلوغی در این بخش حاصل شده است. حال سوال اینجاست که حد تعادل چیست و چه بخشی از تولید علم باید در مرز دانش و چه بخشی از آن باید در مرز فناوری باشد.

  دکتر جبل‌عاملی با اشاره به این نکته که در حوزه اشاعه دستاوردهای علمی با محوریت مقالات، جایگاه خود را پیدا کرده‌ایم، تاکید کرد: در بخش فناوری نیاز به زیر ساخت داریم و در حوزه مدیریت فناوری نیازمند تقویت هستیم.

  دکتر جبل‌عاملی، چشم‌انداز دانشگاه در حوزه توسعه فناوری را افزایش سهم و جایگاه نرم در توسعه فناوری؛ ضرورت ارتقای توانمندی در مدیریت فناوری، در مهندسی سیستم و در مدیریت پروژه؛ تدوین نظام نوآوری و اختراعات توصیف کرد و افزود: به نظر می‌رسد در مستندسازی دستاوردهای فناوری نیز ضعف داریم و اگر بتوانیم براساس محتوای علم، سرفصل دروس خود را تغییر دهیم، دانشی بومی سازی شده خواهیم داشت که از دل کار صنعتی ما جوشیده است.

  ریاست دانشگاه در پایان تاکید کرد:باید در حفظ و ارتقای وجهه ملی دانشگاه در همه ابعاد تلاش کنیم واین کار نیازمند یکپارچگی و تقویت حمیت علم و صنعتی است.همچنین هرگز نیابد به حوزه‌های غیر ارزش افزا وارد شویم که سمّ مهلکی برای دانشگاه است.

  سخنران بعدی مراسم، دکتر منتظری، رئیس پژوهشگاه و معاون پژوهش و فناوری دانشگاه بود که گزارشی از اهمّ فعالیت‌های پژوهشی در سال تحصیلی 92-91 و اهداف کلان دانشگاه در حوزه پژوهش و فناوری ارائه داد.وی برگزاری جشنواره پژوهش و فناوری؛ برنامه‌ریزی برای برگزاری نشست روسای دانشگاه‌های گروه D-8 ؛ تاسیس دبیرخانه طرح‌های کلان ملی و راه‌اندازی و توسعه پژوهشگاه علم وصنعت را از اهم فعالیت‌های این معاونت در یک سال گذشته اعلام کرد.

  معاون پژوهش و فناوری دانشگاه، سرانه مقالات ISI در دانشکده‌های مختلف را تشریح کرد و گفت: در دانشکده مهندسی مکانیک سرانه 6/4 مقاله در سال 91 را داشتیم در حالی که متوسط دانشگاه عدد 25/2 می‌باشد. همچنین دانشکده مهندسی شیمی به سرانه 4 رسیده است. علاوه بر این در امتیاز مقالات، بالاترین امتیاز را دانشکده مهندسی مکانیک و دانشکده مهندسی برق داشته‌ایم. وی افزود: در بخش ISC ، بالاترین سرانه امتیاز به ترتیب متعلق به دانشکده‌های مهندسی مکانیک، مهندسی شیمی و مهندسی مواد و متالورژی بوده است.

  دکتر منتظری اعلام کرد در بخش ارجاعات، دانشگاه از سال 1391 جهش فوق‌العاده‌ای را تجربه کرده به گونه‌ای که سرانه ارجاعات از عدد 5/7 در سال 1390 به عدد 6/24 رسیده است. در تعداد ارجاعات نیز دانشکده مهندسی مواد با 2051 ارجاع در صدر قرار دارد. علاوه براین در امتیاز کل اعتبار پژوهشی، دانشکده مکانیک اول، دانشکده مهندسی مواد و متالورژی دوم و دانشکده مهندسی عمران سوم بوده‌اند.

نفرات اول دانشکده ها بر اساس امتیاز اعتبار پژوهشی سال 1391
نام و نام خانوادگینام دانشکده
دکتر تورج محمدیدانشکده مهندسی شیمی
دکتر محمود مهرداد شکریهدانشکده مهندسی مکانیک
دکتر فرهاد گلستانی فرددانشکده مهندسی  متالوژی
دکتر علی کاوهدانشکده مهندسی عمران
دکتر حسین بلندیدانشکده مهندسی برق
دکتر سیدجواد میرمحمدصادقیدانشکده مهندسی راه‌آهن
دکتر منصور انبیادانشکده شیمی
دکترمحمدرضا  علیرضاییدانشکده ریاضی
دکترمهدی  اسماعیل زادهدانشکده فیزیک
دکترمحمد عبداللهی ازگمیدانشکده مهندسی کامپیوتر
دکترمحمدرضا محمد علیهادانشکده مهندسی صنایع
دکتررضا سعادتیدانشکده بهشهر
دکترجواد مرزبان راددانشکده خودرو
دکترمحسن فیضیدانشکده معماری
دکترعلی  نصیریگروه معارف

 

برترینهای دانشگاه دربخش امتیاز کل اعتبار پژوهشی سال 1391
نام و نام خانوادگینام دانشکده
دکتر تورج محمدیدانشکده مهندسی شیمی
دکتر محمود مهرداد شکریهدانشکده مهندسی مکانیک
دکتر مجیدرضا آیت اللهیدانشکده مهندسی مکانیک

 

برترینهای دانشگاه در بخش فناوری سال 1391
نام و نام خانوادگینام دانشکده
دکترحسین بلندیدانشکده مهندسی برق
دکترافشین شریعتدانشکده مهندسی عمران
دکترنوروز محمد نوریدانشکده مهندسی مکانیک

 

برترینهای دانشگاه در بخش امتیاز کل مقالات سال 1391
نام و نام خانوادگینام دانشکده
دکتر تورج محمدیدانشکده مهندسی شیمی
دکتر محرم حبیب نژادکورایمدانشکده مهندسی مکانیک
دکتر علی کاوهدانشکده مهندسی عمران

 
بانوی پژوهشگر برتر دانشگاه در سال 91
نام و نام خانوادگینام دانشکده
خانم دکتر آزاده تجردیدانشکده شیمی

 

پیشکسوتان
نام و نام خانوادگینام دانشکده
دکتر رسول اژئیاندانشکده فیزیک
دکتر واهاک مارقوسیاندانشکده مهندسی متالورژی
دکتر حسین بیسادیدانشکده مهندسی مکانیک
دکتر شمس نوبختدانشکده مهندسی عمران
مهندس اصغر حاج سقطیدانشکده مهندسی مکانیک
مهندس کریم مردمیدانشکده مهندسی معماری
دکتر سیدمحمود میرطباطبائیگروه زبانهای خارجی
 مرحوم دکترمهدی کاشانی مطلقدانشکده شیمی
دکتر غلامعلی رضائی راددانشکده مهندسی برق

 

کارشناسان پژوهشی برگزیده دانشکده ها
نام و نام خانوادگینام دانشکده
خانم طاهره صفاریدانشکده مکانیک
خانم مریم اسدیدانشکده برق
خانم مریم جعفریدانشکده شیمی

آلبوم تصاویر

دفعات مشاهده: 5609 بار   |   دفعات چاپ: 1180 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 8 بار   |   0 نظر

CAPTCHA
   
سایر مطالب این بخش سایر مطالب این بخش نسخه قابل چاپ نسخه قابل چاپ ارسال به دوستان ارسال به دوستان
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به دانشگاه علم و صنعت ایران می باشد . نقل هرگونه مطلب با ذکر منبع بلامانع می باشد .
Persian site map - English site map - Created in 0.11 seconds with 48 queries by YEKTAWEB 4665